Uzņem pie sevis apmaiņas skolēnu!

Reitings 209
Reģ: 17.02.2012
Sveikas! :)

Vēlējos lūgt Jūsu palīdzību - jau augustā Latvijā ieradīsies 18 skolēni no Vācijas, Taizemes un Austrijas, taču 14 no viņiem mēs vēl neesam atraduši viesģimenes. Ieguvēji, protams, būs arī pašas viesģimenes un viņu bērni, jo viņiem būs iespēja uzlabot savas svešvalodu zināšanas, nodibināt kontaktus un iegūt sev jaunus draugus, kuri pec kopā nodzīvotiem 11 mēnešiem kļūst par īstu " māsu" vai "brāli"!
Vēl pie praktiskām lietām - viesģimenei jārēķinās, ka viesskolnieks ēd kopā ar ģimeni un dzīvo Jūsu mājā/dzīvoklī, bet pārējiem izdevumiem (transports, skolas izdevumi, apģērbs, telefons utt)naudu viņiem sūta īstie vecāki.
Ja Jums rodas interese uzņemt kādu apmaiņas studentu savā ģimenē, rakstiet man vēstulēs vai uz e-pastu [email protected] !

te būs intervija ar ģimeni, kura šogad uzņēma puisi no Vācijas :) http://youtu.be/kz4n1n5FwyA

Ļoti cerēšu uz atsaucību... Ja nevēlies pati uzņemt, varbūt kāds no draugiem/radiem/paziņām? :)
11.07.2012 13:21 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ja nu paskatās, cik tas izmaksā... Tiešām ja jāmaksā tādas naudas, tad vecākiem klāt vēl jāsūta nauda un ģimenei neko nemaksā? Tiešām nesaprotu, itkā jau laba summa apmaiņas programmām ir.
11.07.2012 14:00 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Ok, sapratu, paldies.
11.07.2012 14:01 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
nezinu, kurš labprātīgi pieteiksies pie sevis veselu gadu izmitināt cilvēku no citas valsts un visu laiku pa saviem līdzekļiem barot. jā, tā ir TIKAI pabarošana, bet tas ir gads,tā ka var sakrāties normāls cipariņš, ja nu apmaiņas skolnieks ir baigā rīma :D parasti visiem apmaiņas skolniekiem dod līdzi baigo piķi, ka vēl puse pāri paliek.. bet šitādi noteikumi, ka pašam jābaro, ir tikai Latvijā?
11.07.2012 14:03 |

Reitings 209
Nē, tas ir visās valstīs ;)
11.07.2012 14:05 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja cilvēkam ar naudu ir labi, var atļauties barot svešinieku,tad vēl tā, tomēr cilvēks ,kuram ir labi ienākumi diez vai gribēs veselu gadu sponsorēt svešam bērnam ēdienu, maksāt papildus par elektrību , ūdeni. nevar sarunāt,ka ģimene dod līdzi naudu ēšanai?? ja vēl būtu tāda apmaiņas programma,kur nākamo gadu brauc ciemos , mācās no Latvijas bērns , viņam apmaksā pārtiku, tad es vēl saprastu.
11.07.2012 14:11 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Es domāju, ka izmitināt var tie, kuri labi pelna, ir patīkama dzīvesvieta nevis 1istabas dzīvoklis bez siltā ūdens un tā tālāk.
Man viena paziņa izmitināja pirms gadiem 2viem vienu puisi no Francijas, esot bijis ļoti noslēgts, nerunīgs, emocionāls, mājās esot gribējis katru vakaru... Vnk problēmas, ne viņam prieks, ne pašiem!!!
11.07.2012 14:11 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Cik es zinu, tad ārzemēs viesģimenēm maksā par bērnu izmitināšanu. Amerikā ir savādāk- viņiem nemaksā, bet ar dažādiem nosacījumiem dzēš kredītus utml. Jebkurā gadījumā, katrā valstī ir izveidota sava "labuma" sistēma. Vai vismaz apmaiņa notiek tā- viena skola aizsūtas savus bērnu otrai. Un attiecīgi, vienas skolas bērni nonāk otras skolas bērnu vecāku aprūpē.
Bet šis piedāvājums ir pilnīgs sviests. 15-18 gadi- tas jau praktiski pieaudzis cilvēks nevis bērns.
Jocīgi šķiet:
Gandrīz veselu gadu uzturēt bez atlīdzības svešu cilvēku- nu nezinu :)
Viesģimeni meklē jauniešiem internetā forumā, kurā var būt noziedzinieki, pedofīli, utml.
Kā apmaiņas programmas organizatori nodrošina to, lai bērnam ir labi apstākļi, lai ir droši? Kāda tiem vecākiem garantija, ka pret viņu bērniem netiks lietota vardarbība- emocionālā/fiziskā?
11.07.2012 14:15 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Esmu uzņēmusi tikai kādas pāris nedēļas, pārtika tikai no kellogsiem, nevienu ierasto ēdienu neņēma pretī :D Meitene bija veģetāriete, nu bija diezgan jāpiepūlas, vispār biju dikti nogurusi.
11.07.2012 14:17 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
man būtu žēl ēdināt svešu bērnu:D laikam esmu skopa..nedomāju, ka būs daudzi, kas uz to parakstīsies..
piemēram, situācija, ģimene un tas bērns ies uz kādu pasākumu, -kā tad tas izksatīsies , ka ģimenes tēvs samaksās par visiem , izņemot to bērnu? nu nesmuki tacu! tādēļ domāju, ka pieklājības pēc bez ēšanas vēl aizies prāva summiņa
11.07.2012 14:18 |

Reitings 209
Summer - katrai ģimenei un studentam ir kontaktpersona, kas visu gadu seko dzīves apstākļiem un jebkuru problēmu gadījumā uzreiz cenšas to atrisināt! Protams, YFU nepieņems viesģimeni, kurā nav labu apstākļu, taču to nekad nevar paredzēt... Pagājušo gad bija gadījums, kad viesģimene sāka no studenta izspiest naudu un terorizēt, tā kā nevienmēr ir tā, ka visas problēmas rada skolēns :|
11.07.2012 14:19 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Atceros, ka vienmēr bija jābūt lielajai minerālīša pudelei, jo laikam bija kāds mīts dzirdēts, ka mūsu valstī no krāna ūdens var nomirt kā Zimbabvē, seju, zobus, piemēram, mazgāja tikai no pudeles.

Visveiksmīgāk varētu būt ņemt mazu taizemieti, ļoti pieklājīga, pieticīga tauta, un maz ēd :D
11.07.2012 14:20 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Manai mammai bija doma uzņemt studentu no Austrijas. Esmu tik laimīga, ka izdevās atrunāt. Man ļoti nepatīk svešinieki manā mājvietā. Ja vēl tas svešinieks jābaro gandrīz gadu, tad tiešām minimālas iespējas atrast viesģimenes.
11.07.2012 14:21 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
summer +++
11.07.2012 14:25 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Dānijā šāda uzņemšana ģimenē ir ļoooti populāra lieta. Es apmeklēju valodu kursus kopā ar apmaiņas skolēniem, un, ja man nākotnē būs māja/liels dzīvoklis-tā, lai viesim ir sava istaba- noteikti kādu uzaicināšu! Jo jūs nevarat iedomāties kā tagad tie brazīļi, amerikāņi, austrālieši fano par Dāniju! Un man gribētos atstāt tādu iespaidu kādam ārzemnieciņam arī par Latviju! :)
11.07.2012 14:27 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, gan te dažas dramatizē. Ja man būtu brīva istaba, es labprāt. Draudzene bija pie sevis izmitinājusi vācieti uz diviem mēnešiem, nekas traks nebija un arī nekādu baigo tēriņu - varbūt maksimāli brokastīm un šad tad vakariņām, tā meitene pati sev bieži kaut ko pirka, jo vecāki sūtīja gana daudz naudas. Protams, atkarīgs no vecākiem, bet tomēr šaubos, ka tur brauc tādi, kuri plāno pilnībā dzīvot uz citu rēķina un pie tam, neviens jau arī neteica, ka jāpiesakās tādām ģimenēm, kurām nav naudas apmaksāt ēdināšanu. Ir gana daudz cilvēku, kuriem, tā nebūtu problēma.
11.07.2012 14:29 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Vispār es tā iedomājos, ka es pati labprāt uzņemtu kādu pie sevis, tik paranoiska pret svešiniekie neemsu, BET savu bērnu 15 -18 gados uz gadu nespētu sūtīt svešumā... tur gan emsu paranoiska laikam :D
11.07.2012 14:30 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
+ summer Bet te gandīz gadu barot svešinieku tāpat vien, kā nekā esam Latvijas valstī... :D Čalim vajag gaļu un vēl visu ko, dārgi. Mazums kāds vēl gadīsies, varbūt tāds kurš savu naudas žūksni no vecākiem notrieks alkoholā vai sanarkosies, meitene vēl bērnu sev pagādās :D Un audžuģimene taču uzņemas par viņiem atbildību? :D

Sasmējos par ģimeni, kas sākusi terorizēt un izspiest naudu - varbūt vienkārši prasīja samaksāt par savu barošanu, ja nu viņam katru dienu vēl šokolādes un saldējumus vajag? :D Un diezin vai viņi ēdīs visu, ko dos, kā nekā cita kultūra, varbūt būs jāmācas un jāsāk gatavot viņu tradicionālie ēdieni vai zilā siera mērces utt :D Un vēl tas, kas seju mazgā tikai pudeles ūdenī.. :D Katram savi tarakāni galvā un kaprīzes :D Interesanti būtu kaut kur palasīt, kādi brīnumi piedzīvoti tiem, kas šo uzņēmušies!
11.07.2012 14:34 |

Reitings 77
Reģ: 24.09.2011
Gandriz gads..tas ir diezgan daudz! Būtu vēl kādi pāris mēneši, tad varētu riskēt un arī pabarot, matus no galvas droši vien vēl nenoēstu, bet gadu.. nu nezinu vai atradīsies tik daudz atsaucīgu cilvēku, kuri būtu ar mieru.
11.07.2012 14:38 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu wtf, ja es brauktu pie kāda, secinu, ka es negribētu pie tādiem, kuri naudu skaita, jo tiešām agrāk vai vēlāk piestādītu rēķinu par to, ka saldējumu izmaksājuši. Es gan censtos dzīvot par savu naudu, bet nu come on...ja nav naudas, nevajag uzņemties tādas rūpes. Kā jau teicu - gana daudziem cilvēkiem tā nav problēma un viņus neuztrauks papildus tēriņi.
11.07.2012 14:39 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Jā, ja būtu kādi 2, max 4 mēneši, vēl varētu padomāt...
11.07.2012 14:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits