Bet pag, tu jau izmanto brilles? Ja jā, tad personīgi manā gadījumā, tā kā es nēsāju brilles, tad tas pārklājums bija kā bonuss. Nezinu kāda cena, bet šķiet, ka tiešām nekas daudz nebija.
Ja nē, tad es noteikti nepirktu brilles tikai tadēļ, lai sēdētu pie datora. Īpaši, ja tas ir jauns monitors.
Bet tas ko Kupča rakstīja - reāli ikdienā monitoram jābūt ļoti mīkstās krāsās, ne spilgtam, un tas arī ir regulējams. Manam vecajam monitoram (ne tik vecajam, kas bija kā kaste, bet no salīdzinoši jaunākajiem), bija pat atsevišķs režīms "text" (tātad lasīšanai un tamlīdzīgi) un tas bija visai tumšs. Šobrīd jaunajam arī ikdienā viņš pats regulē ar to enerģijas taupīšanu un tādēļ spilgts būtu tikai tad, ja atslēgtu enerģijas taupīšanu. Acīm tā noteikti ir vieglāk, to spilgto varbūt vajag filmām, spēlēm, foto/video apstrādei, bet ikdienas darbam, jo īpaši darbam ar tekstu noteikti nē.
Vispār žēl, ka te kāda zinošāka neiekomentē, kā ir ar to redzes bojāšanos, vai vispār monitors/TV pats par sevi kaut ko acīm nodara, jo es esmu lasījusi, ka nē. Vienīgā problēma var būt ar to skatīšanos vienā punktā, kas jau ir cits stāsts.