ēdnīcas, kafejnīcas

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nesen biju kafejnīcā...Pieeju pie kases..gaidu,gaidu..pēc ilgākas uzgaidīšanas atnāk vīrietis un ar nelaipnu sejas izteiksmi skatās virsū. ar tādu-ko esi atnākusi:D pasūtu. tālāk eju galdiņiem..neviens brīvais galdiņš nebija tīrs. trauki nenovākti. sāka vākt ,kad sāku ēst.paēdu...ēdiens bijs gards,porcijas lielas, cenas arī lētāk nekā citur. eju uz wc..tur tualetes papīri izsvaidīti pa grīdu.
biju citā pilsētā, nezināju ,kas kur atrodas un iegāju pirmajā kafejnīcā ,kas gadījās pa ceļam.
08.07.2012 22:03 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
nu man interesē kur tad! jo dzīvoju Liepājā, neesmu vēl pamanījusi nekur tādu cūku kūti
09.07.2012 23:41 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
gabriela_20186
Izlasi kārtīgāk to, ko rakstīju iepriekš.
09.07.2012 23:44 |

Reitings 121
Reģ: 29.01.2009
Karamelle pēc tava rakstītā trūkst tikai tā, lai pavārs ietu tualeti tīrīt! iztēlojieties to - Pavārs sacep kotletes un tad aiziet iztīrīt podu :DD

manuprāt tas nav pēc kaut kādiem sanitārajiem noteikumiem, ka oficiante tīra tualeti.
09.07.2012 23:52 |

Reitings 121
Ticiet vai nē, bet viesmīles darbs tik tiešām ir stresains un slodze ir pamatīga!

Jā!!
09.07.2012 23:55 |

10 gadi
Reitings 13520
Nesaprotu diskusijas jēgu, ja nav pat norādīts vietas nosaukums.
09.07.2012 23:58 |

Reitings 2982
NEPIEKRĪTU Karamelle.

Ja strādā, jebkurš darbs jāpilda ar sirdsapziņu. Un par to darbinieku skaitu- nevajag tagad.
Esmu vairākus gadus strādājusi apkalpjot cilvēkus un ar savu pieredzi un attieksmi kāpus augšā . Un tas ir tikai tāpēc, ka negāzu virsū savu nelabo dienu klientiem. Cilvēki brauca no ārzemēm un jutās glaimoti, ka pret viņiem izturas ar cieņu un saprotoši, pasmaida+ pat tad, kad reāli ir darba laika beigas un slēdzu ciet restorānu, ja cilvēki nāca- tos prom nesūtīju, kā tās notiek lielākoties. Atnāc paēst 30min pirms taisās ciet un Tevi tāpēc kā klientu sūta **, jo redz darba laiks tūliņ beigsies.

kafiju varu mājās padzer- parēķini kāda ir tās pašizmaksa un cik es kā klients maksāju jebkur ārpus mājas? Tad kāda velna pēc man jāsēž pie nesakopta galda?
grib pelnīt naudu, bet nevar maksāt algu pietiekamam darbinieku skaitam vai noorganizēt apmācību?-tad ver to bodīti ciet:)
10.07.2012 00:40 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
grib pelnīt naudu, bet nevar maksāt algu pietiekamam darbinieku skaitam vai noorganizēt apmācību?-tad ver to bodīti ciet

Ojā, šis man vispār šķiet jocīgs attaisnojums. Ja nav naudas nav ko līst šajā biznesā un pazemot darbiniekus. Apkalpojošajā sfērā ir tumšā puse tieši tādēļ, ka darba devēji izmanto, to, ka strādā studenti un citi cilvēki, kuriem to naudu ļoti vajag un tādēļ bieži vien nevar pasūtīt darba devēju piecas mājas tālāk.
10.07.2012 00:59 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Vispār tas ko Karamelle raksta, mani šokē, goda vārds. Un vēl tas izteiksmes veids tik pilns ar aizvainojumu, ka koptēls ļoti prasts... Ieteiktu pateikt šo visu savam priekšniekam un tad paskatīties, cik ilgi tur vēl strādāsi. Ja darbs nepatīk, ir par grūtu, netiec galā u.tml. var taču mierīgi tur nestrādāt, neviens nespiež.
10.07.2012 06:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
iztēlojieties to - Pavārs sacep kotletes un tad aiziet iztīrīt podu

smejies vai nee, bet kad veel lv dziivoju,tad vienu vasaru pastraadaaju diezgan aizdomiiga paskata kafuuzii. pa starpam kotleshu galjas miiciishanas un salaatu taisiishanas procesam man bija tieshaam jaaiet berzt podu. peec tam ilgi needu aarpus maajaam.
10.07.2012 08:24 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Karamelle, saprast, ka saruna ir par vienkāršām kafejnīcām man nebija grūti, cita lieta, kad man nav pieredzes, līdz ar to izteicos par vietām, kur eju bieži. Un tad jau tev laikam būs izbrīns, ja paziņošu, arī restorānos, var visādus brīnumus atrast... bet ja teiksim uz aizdomīgām kafejnīcām ieejot reizi mūžā pēc tam aizmirsti, atceries tikai tad kad līdzīga paskata ir nākamā un tad pirmais kas nāk āra, euu braucam citur, slikta pieredze (tas nekas, ka varbūt tieši tur ir super, bet pieredze slikta), tad savukārt restorānam pat maizes drupačas uz galda ir nepiedodamas, respektīvi, daudz kristiskāka attieksme.. esmu daudz redzejusi, daudz atsauksmes devusi, un daudz aizdomīga paskata restorāni, kas sevi tā ir dēvējuši ir arī pazuduši tagad, jo nespēj un negrib mainītīties. Šeit es pat nedomāju apkalpojošo personālu, bet visu kopumu kopā... jo uzņēmuma īpašnieks izvēlas darbiniekus un darbinieki ir tik labi, cik labs ir priekšnieks.. ne reizi pieredzēts fakts, manā pieredzē. Tāpēc katram ir savi kritēriji, savas latiņas, kafejnīcā kā ir autores gadījumā, man pat apetīte būtu jau pazudusi pirms ēdiena pasūtīšanas un diezin vai es varētu tāda vietā uzkavēties ilgāk par 2 minūtēm.
10.07.2012 08:41 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es gan nesaprotu, kādēļ jāiet strādāt apkalpojošajā sfērā, ja tu nespēj to darbu darīt ar smaidu sejā. Jā, es uzskatu, ka visam jābūt perfekti, jo klients par to maksā. Ja nespēj darīt savu darbu labi, tad ej prom, tavā vietā atnāks kāds cits, kuram tur patiks visās dienās.

Es vispār savā darbā neatļaujos pret klientiem izturēties slikti arī savās melnajās dienās, tādēļ tieši tādu pašu attieksmi sagaidu arī citās vietās.
10.07.2012 08:54 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Nu, ja reiz tā ir kafejnīca, ēdnīca, restorāns vai bistro, tas saistās ar cilvēkiem. Loģiski, ka ienākot svešā, man nezināmā iestādē, es arī gribētu, lai cilvēks kurš mani apkalpo, pacenšas un izspiež to smaidu un LABDIEN!
Tā kā es parasti eju uz sev labi zināmām vietām, tad es arī zinu, ka tur man nekādas problēmas nebūs. Bet ja es ienāku jaunā iestādē, tad es arī gribu patīkamu gaisotni un vismaz tīru galdu. Tas ir viņu darbs par to rūpēties. Ja viņiem tas nepatīk, tad lai nestrādā tādu darbu!
10.07.2012 09:02 |

Reitings 1229
Mīļās meitenes, neuztraucaties - savu darbu es daru ļoti labi, par to man ir uzslavas ne tikai no priekšnieka, bet arī no klientiem! Un nekur neminēju, ka man nepatīk vieta, kur strādāju. Tieši otrādi.
Un, kā jau minēju, nekad nekas nevar būt perfekts! Ja Tu, koshlene, esi supermens un vari darīt 10 lietas uzreiz, tad cepuri nost! Maniem klientiem, diemžēl, ir nācies sēdēt blakus galdiņam, kurš vēl nav novākts, aptuveni 10min! Šausmas! Bet dzīvi vēl palika.
10.07.2012 22:45 |

Reitings 5726
Karamelle! Tur nebija neviens novākts galdiņš..Es te nešokētos,ja būtu ,kaut viens brīvs, novākts galdiņš. Man šad tad gadās ,ka kādā kafejnīcā ir nenovākts galdiņš, bet tad vismaz pāris galdiņi ir tīri novākti,kur piesēsties..Es tak saprotu,ka cilvēkam ir nepieciešams laiks, lai visu sakoptu, ieraudzītu "netīro"galdiņu,ja tur ir ļoti daudz galdiņi
10.07.2012 22:57 |

Reitings 1229
Varbūt tas tāpēc, ka, kā jau te iepriekš minēja, tas bija SummerSound laikā?!
10.07.2012 23:21 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Karamelle, kāpēc Tu aizstāvies? Skaidrs, ka vaina ir jāuzņemas īpašniekam, kas nemāk organizēt darba vidi? Man kaut kā neliekas, ka te kāds pieprasītu darbiniekam būt pārcilvēkam, ar tualetes birsti rokā cept kūku vienlaicīgi.
10.07.2012 23:24 |

Reitings 5726
Ai, Tu jau visam tāpat atradīsi attaisnojumu, pārrakstīsi sev pa prātam,tā ka nav nemaz jēgas tērēt laiku strīdiem.
10.07.2012 23:25 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Pilnībā saprotu Karamelli. Ne viņa teica, ka uz klientiem izliek žulti, ne to, ka staigā apkārt ar tūlītnogalināšu seju. Un kas tas par absurdu, ka viesmīlim ir jāsmaida, ja klients izturas cūcīgi? Trūkst cilvēcības mūsdienu sabiedrībā...
10.07.2012 23:26 |

Reitings 5726
Dope! Ne es izturējos cūcīgi, ne ko nepieklājīgu teicu, ne ar niknu sejas izteiksmi virsū skatījos. Esmu mierīgas dabas cilvēks,kurš arī nekasās ar personālu,ja pat ir pamats izteikt pretenzijas, jo man nemaz negribas tērēt savu laiku mēģinot pierādīt savu taisnību un sabojāt omu ar strīdiem.
10.07.2012 23:32 |

Reitings 1229
Pag, pag, kāpēc uzreiz visu pārrakstīšu visu sev pa prātam? Pirms manis jau kāda rakstīja, ka tas, iespējams, dēļ SummerSound festivāla! Kāda iespēja, ka tā arī nav?
Un vispār kāpēc Jums, sievietēm (arī pati esmu sieviete, bet ne uz pusi tik untumaina) patīk piekasīties vienmēr pie visa un vienmēr? Vai tad Jūs dzīvojat kādā karaļvalstī, kur viss ir perfekts, vienmēr spīd un laistas (varu saderēt, ka Jūsu māja/dzīvoklis NAV ideālā kārtibā) ? Tā ir utopija. Mazliet atslābstat un paraugaties uz visu apkārt esošo vieglāk! ;) Šādi kasās tikai neapmierinātas kaķvecenes vai vecmeitas! :D
Dope - liels paldies! Vismaz Tu esi visu manis rakstīto izlasījusi kārtīgi! :)
10.07.2012 23:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits