Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pēdējās dienas kūka

 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Sveikas,

otrdien vecajā darbā pēdējā diena, gribas aiznest kūciņu. Gribas ko gardu un interesantu, bet reizē ne tik dārgu. Lūdzu padalieties ar savām idejām :)
06.07.2012 14:15 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Nedaudz veca diskusija. :D
24.04.2013 15:22 |
 
Reitings 168
Reģ: 08.03.2009
kādu jūs sieru izmantojiet siera kūkai?
24.04.2013 15:19 |
 
Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Es pirktu siera kūku vai arī Lāču valriekstu kūku.
24.04.2013 15:14 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009

womankind
Es būtu vīlusies, ja uz tādu pasēdēšanu tiktu atnesta parastā biskvīta kūka, kur pa vidu sasmērēts ievārījums un putukrējums.
Manuprāt, negaršīgākā kūka. Tas man šķistu kā kaut kāda atrakstīšanās - vajag kūku, ķep, ļep uz ātro un pa lētu uzce


man arī briesmīgi nepatīk šitas kūkas. Nu ļoti reti, 1 no 10 ir tiešām garšīga :D
24.04.2013 15:12 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Ak jel, kādēļ man bij jāver vaļā šī diskusija?!!!
24.04.2013 14:48 |
 
Reitings 31
Reģ: 20.03.2013
Es Tev ieteiktu aiznest Tiramisū torti. Ļoti labs deserts, skaitās populārākais pasaulē.
24.04.2013 14:47 |
 
Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Riekstiņi ar iebiezināto pienu. Lašmaizītes
07.07.2012 02:16 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
par kūkām nezinu, bet klausoties meiteņu piedāvājumus, ļoti patīk jogurta kūka.. lai gan kopumā es labāk izvēlētos, sezonas ogas un sieru sagrieztu kubiņos, kūkas vietā :)
06.07.2012 17:13 |
 
Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
man pašlaik ši ir topā

Krējuma - cepumu torte

700 g. skābais krējums
360 g. selgas cepumi
200 g. cukurs
400 g. iebiezinātais piens
100 g. šokolāde
20 g. vanilīna cukurs
30 g. želatīns
Augļi dekorēšanai

Sadrupina cepumus vidēji lielos gabaliņos. Uzbriedina želatīna – ieber bļodiņā un pārlej ar siltu ūdeni. Kad želatīns uzbriedis, to karsē ūdens peldē līdz tas izkūst, pēc tam nedaudz to atdzesē.
Krējumu saputo kopā ar cukuru, vanilīna cukuru un iebiezināto pienu līdz cukurs izkusis un masa kļuvusi gaisīgāka. Iemaisa sadrupinātos cepumus un pievieno želatīnu. Sarīvē šokolādi uz rupjās rīves. Pusi masas ielej veidnē, pārkaisa ar sarīvēto šokolādi un pārlej ar atlikušo masu.
Dekorē ar augļiem tos viegli iespiežot masā.
Liek ledusskapī apmēram un 40 minūtēm.

Cukuru nelieku, jo tad sanāk pārāk salda. Tagad dekorēšanai izmantoju zemenes. Vēl var papildināt at riekstiem, rozīnē, un citiem augļiem.
06.07.2012 16:59 |
 
Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Būs labi :*
06.07.2012 15:48 |
 
Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Te pārdienas atpakaļ viena meitene bija ielikusi linku, tad nu es to kūku uzcepu draugam uz vārds dienu:
Nepieciešams:
*900g biezpiens
*Gandrīz 1kg selgas cepumu (atkarībā cik stāvus grasies taisīt)
*1-2olas
*500g saldais krējums(citreiz mazāk, vai vairāk, vari arī skābo, bet tā,lai var smuki samiksēt)
*zemenes/banāns.
*marmelāde (da jebkas,kas garšo)


1. saputo olas baltumu no dzeltenuma atsevišķi, katram piešaujot 2-3tējk. cukura. Pēctam, samaisa abus kopā.
2. Izspaidi biezpienu, lai nav kunkuļains un ir vieglāk miksēt, pielej saldo krējumu- miksē, tad vari saspaidīt un pielikt zemenes vai banānus, tos arī samikserē, lai iejaucas masā. Biezpienu mikserē tik ilgi, kamēr viņam ir tāda gaisīga mīksta masa.
3.Paņem trauku, man bija tāds ar maliņām, bet ērtāk noteikti ir bez.
4. Iemērc selgas cepumus pa vienam saputotajā olā, un klāj viņus uz pamatnes.
5. Izsmērē biezpienu, pavidu vari atkal iemest kādu augli vai marmelādes gabaliņus.
6. atkal mērcē un klāj selgas cepumu kārtu, mērcējot olā(var jau arī nemērcēt-kā tīk)
7. atkal pārklāj biezpienu un liej kaut ko vidū ja vēlies.
un tā tu vari taisīt kaut 100 kārtas, atkarībā cik augstu tu to kūku vēlies.
8. pašās beigās atstāj biezpienu un dekorē.
Uzreiz kūku ēst nevajag, viņai ir jāievelkas, vislabāk, uztaisi vakarā un brokastīs jau būs gatava.
06.07.2012 15:40 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Mokas torte ir garda. Maximā maksā, ja nemaldos, zem 3 ls. :)
06.07.2012 15:37 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
naktsmeita - Es taču nevīpsnāju, es izsakos. Atvaino, ja aizskāru Tevi.
06.07.2012 15:32 |
 
Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
woman , katram savs . es piemēram selgas cepumus un siera kūku neēdu vispār, tāpat arī biezpiena kūkas . bet dēļ tā nevīpsnāju par tiem, kas to iesaka. Biskvīts ir patiesam garšīgs, ja pašcepts. labāks par ierasto rēziju vai melno princi, kurus mums ved tirgot tonnām no Polijas . vasarā arī jogurta torte ir forsi , bet to jau grutak uztaisīt .
06.07.2012 15:30 |
 
Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Uztaisi pati tiramisu. :) Ātri, lēti, bezgala garšīgi.
06.07.2012 14:58 |
 
Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
etiķete - izstāssti par to Selgas kūku..
kā u sataisi to biezpienu?
06.07.2012 14:57 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es būtu vīlusies, ja uz tādu pasēdēšanu tiktu atnesta parastā biskvīta kūka, kur pa vidu sasmērēts ievārījums un putukrējums.
Manuprāt, negaršīgākā kūka. Tas man šķistu kā kaut kāda atrakstīšanās - vajag kūku, ķep, ļep uz ātro un pa lētu uzcepu.
06.07.2012 14:54 |
 
Reitings 413
Reģ: 12.04.2010
Noteikti siera kuka, nav ljoti darga un visiem garso! ;)
06.07.2012 14:50 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Visparastāko biskvīta kūku ar putukrējumu un zemenēm. Ar šampi pa pirmo, ātri, vienkārši un salīdzinoši lēti.
06.07.2012 14:49 |
 
Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Smuku bildi neatradu , te kaut kāda nevīžīga . bet lai apmeram skaidrs, par ko runāju



rūtiņas gan mazākas taisīt vajag, daudz skaistak būs :)
06.07.2012 14:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits