Ko studēt, lai strādātu bankā??:)

Reitings 344
Reģ: 21.07.2011
Sveikas!:)

Es pēc ilgām pārdomām beidzot esmu izdomājusi savu nākotnes darba vietu.

Esmu iedomājusies, ka varētu strādāt bankā.

Ko man vajadzētu iet studēt, la varētu strādāt bankā?

Varbūt varat ieteikt kādu konkrētu augstskiolu un studiju programmu. ?

Jāsaka gan ka matemātika nav mana stiprākā puse, bet tādā vietā es varētu sevi iedomāties!

Jūsu ieteikumi?!:)

Paldies!
02.07.2012 15:07 |

10 gadi
Reitings 3698
Reģ: 29.01.2009
Ko man vajadzētu iet studēt, la varētu strādāt bankā?

Neko. Ej piesakies par apkopēju vai sētnieci. Strādāsi bankā..

Sorry, bet nu bankās takš arī ir dažādi departamenti. Kas tev konkrētāk interesē.
02.07.2012 15:36 |

Reitings 344
Reģ: 21.07.2011
Tas nozīmē ja es pabeidzu piemēram cilvēku resursu vadīšanu RTU, tad es varu pēc tam pretendēt uz darbu bankā personāldaļā. ??

Nja- man patiktu arī tas darbs ar klientu apkalpošanu, bet matemātika bremzē...
02.07.2012 15:37 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Runas, runas. Pati mācos, pazīstu lērumu cilvēku, kuri absolvējuši - Tev par lielu pārsteigumu, neviens no viņiem nošmulētiem deguniem un tulznainām rokām pa Karalistes zemeņu dobēm nerušinās. Manas fakultātes maģistra studenti lielākā daļa jau labu laiku strādā profesijā (protams, ne augstākajos amatos uzreiz). Pati šogad pabeidzu pirmo kursu, esmu ļoti apmierināta - mācību darbs dinamisks, pasniedzēji atsaucīgi. Tā kā Tavi argumenti kritiku īsti neiztur. Protams, ir faķi, kuros valda bardaks, taču tas neapēno visas universitātes kvalitātes standartus.
Par darba iespējām - jā, vienmēr būs tādi, kuri darbu savā profesijā neatradīs. Bet šeit lomu bieži nospēlē arī veiksmes faktors un paša cilvēka vēlme un apņēmība nonākt līdz mērķu piepildījumam. Pats no sevis kaut kas notiek reti (bet gadās, protams).
02.07.2012 15:39 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Nu un ka runas? Labāk tās nekā apšaubāmi interneta komentāri. Fakts ir tāds, ka ekonomisti ir par daudz un nevienam nav vajadzīgi, tikai veģetē valsts sektorā un tad vēl ir neapmierināti. Tāpat visi PR, juristi un komunikāči. :D Tas,ka vienā faķī ir bardaks,norāda līmeni.
Bet man prieks par cilvēkiem, kuriem ir darbs un kuri to dara godprātīgi.
02.07.2012 15:43 |

Reitings 806
Manuprāt, pie tā, ka pilna Latvija ar īgniem juristiem un žurnālistiem, vainojami ir paši studenti, nevis augstskola, pasniedzēji vai citplanētieši. Jau vairākus gadus visiem zināms, ka šajās jomās veidojas aizvien lielāka absolventu pārprodukcija, kas nesola studētgribētājiem pārlieku spožu nākotni. Pati zinu cilvēkus, kuri mācības juristos vai ekonomitos uzsāk vien tāpēc, ka vēlāk cer ieņemt siltas vietiņas un pelnīt lielo piķi. Un paši vēlāk rūgti viļas. Tas gan nebūt nenozīmē, ka nevienam tagad vairs nav ieteicams šīs profesijas apgūt. Cilvēks, kuram tas ir aicinājums, cilvēks, kurš dedzīgi strādā un tiecas sevi pierādīt, vienmēr būs gaidīts un vērtīgs guvums darbadevējiem. :)
02.07.2012 15:51 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
puķu meitene, vaina ir arī garlaicīgajās studiju programmās kurās māca teoriju, kas nekam nenoder, lielākoties. Un arī - ekonomika, tiesību zinātne.. Nu.. garlaicīgi nosaukumi ar tam pievienoto vērtību. Diemžēl, šeit darbojas blata sistēma, tikai daudzi to atsakās pieņemt. :D
02.07.2012 15:55 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
BA
02.07.2012 16:37 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ekonomika, vadība utt. Ir paziņa, kas pabeidza BA un strādā Citadeles bankā. Cita draudzene pabeidza EKAs Uzņēmējdarbība un administratīvais darbs- arī strādā bankā. Manuprāt, der jebkura programma, kas saistīta ar ekonomiku, nevis tieši ar banku darbību
02.07.2012 18:28 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Kad biju "Ēnu" dienās Swedbankā, tad no nedaudzajiem cilvēkiem 2 no tiem vispār nebija saistīti ar ekonomiku utt., ja nemaldos, tad skolotāji. Man arī paziņa pabeidza ģeogrāfus un strādā bankā, tāpēc man radās iespaids, ka tur var strādāt ar gandrīz jebkādu profesiju, nu diezvai par vadītāju, kaut gan ar laiku varbūt. Vēl mums stāstīja, ka viņu bankās ir tāda politika- vismaz 3 gadus par kasieri nostrādā, tad tikai vari tēmēt uz augstāku amatu. Nezinu, cik tur taisnības, bet nu... :)
02.07.2012 19:03 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Pievienojos meitenēm, kas saka, ka bankā amati ir ļoti dažādi. Piemēram, bankas mārketinga speciālistiem nav nepieciešama finanšu izglītība. Es studēju Banku augstskolā Finanšu programmā. Nozīmīga daļa no maniem kursabiedriem strādā bankās.
02.07.2012 19:07 |

Reitings 4
Tas, kurš saka, ka no LU nav nekādas jēgas, tikai stiprina mītus sabiedrībā. Pilnīgas muļķības, viss ir atkarīgs no paša cilvēka. Ja mācies budžetā, tad dabū tik daudz mācīties un ņemties, lai tajā paliktu, ka būtu kauns runāt (īpaši maģistros). Pabeidzu LU gan bakalauru, gan maģistru, mācīties vajadzēja ļoti, jo man tas ir svarīgi priekš sevis (7 nav manis cienīga atzīme, man pret sevi ir augstākas prasības), jau LU laikā sāku strādāt bankā, tagad esmu pierādījusi sevi darba tirgū un strādāju bankā ļoti labā amatā. Augstskola nav izšķirošais, viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no Tevis un Tava ieguldītā darba.
02.07.2012 21:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits