Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

pārpalikušais ēdiens.

 
Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Jūs esat no ārā metējām vai glabātājām?

Es,teiksim, vakariņu ēdienu,ja ir daudz palicis pārī, nekādā gadījumā ārā nesviediešu,atstāšu rītdienas pusdienām,piemēram,ja iegribēsies. Vakar ieliku ledusskapī vakardienas spageti ar mērci,jo sanāca par daudz, visu neapēdām. Šodien zinu,ka varu to mazo bļodiņu iemest mikrenē un būs man mazliet kaut kas pusdienām.
Draudzene atkal tieši pretēji - visu met ārā. Uztaisa šodien salātus, visus neapēd, uz rītdienu neatstās, pa taisno ārā pus bļodu.
Vienreiz šī uztaisīja supergardu kaut kādu mērcīti pie kartupeļiem. Pēc vakariņām pa taisno visu mistkastē, man tā vien gribējās to bļodu paķert un nest mājās, bet nē!
02.07.2012 12:49 |
 
Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Ļoti nepatīk mest kaut ko ārā, bet dažreiz vienkārši aizmirstas. Sanāk pagatavot, bet tad kādas divas dienas, ja sanāk ēst ārpus mājas, tad gadās, kad sabojājas un nekas cits neatliek.
Pavisam sensenos laikos ir nācies sausiņus grauzt un putru tikai ūdenī vārīt burtiskā nozīmē, tāpēc uzskatu, ka kaut kādai cieņai pret ēdienu un tā esamību ir jābūt.
06.07.2012 00:50 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Mums priekš tam ir suņi. Ja kaut kas ir palicis pāri un nākošājā dienā arī nav apēsts, tad atdodam suņiem, protams, parasti tie ir gaļas ēdieni, makaroni vai rīsi.
03.07.2012 14:56 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Oho! Nezināju, ka kāds tiešām pagatavotu ēdienu otrā dienā met ārā. :D Tiešām jaunums.
Nē, ja maltīte ir garšīga un gatavota no svaigiem produktiem, tad kāpēc lai es mestu ārā.. Man, ja godīgi, pat garšo sildīts ēdiens, īpaši cepts.. Ārprāts, tiešām pārsteidzāt :D Kas tik traģisks ar ēdienu 24h stundu laikā notiek?
03.07.2012 09:18 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tās, kuras te pieminēja dzīvo vai mirušo pārtiku ledusskapī, vispār ir lasījušas ko vairāk par cosmo par to tēmu? Jūsu pārtika ir mirusi jau pirms nokļūšanas ledusskapī :D
03.07.2012 07:19 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Negatavoju, man laikam ir vieglāk. Nopērku tik, cik vēlos, to arī apēdu. Ja kaut kas paliek pāri, tad tā tas ir ieplānots, nav problēmu to ēst nākošajā dienā. Cienu ēdienu, nespēju to izmest laukā, jo esmu par to maksājusi ar savu naudu/darbu vai laiku. Un vēl jau es labprāt saudzēju dabu, iztiekot bez lieka CO2
03.07.2012 07:18 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
nuu man nekaa lieka nav,parasti vienai eedienreizei gatavoju...bet ja rastos situacija kad kkas paliek paari glabatu kaa kāmis :D
02.07.2012 22:54 |
 
Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Esmu glabātāja, jo uzskatu, ka ēdienu ir jāciena.
02.07.2012 22:51 |
 
Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Ārā ēdienu nemetu, dzīvoju viena un gatavoju tikai sev, zupas gan parasti sanāk vairākām dienām. Ļoti bieži ēdu ārpus mājas, jo man vienai tas pat dažreiz sanāk lētāk.
02.07.2012 22:49 |
 
Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Neatceros pēdējo reizi, kad būtu mājās kaut ko no ēdiena izmetusi ārā.
Ēdot ārpus mājas, gan gadās atstāt ēdienu, ja porcija ir par lielu.
02.07.2012 22:47 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Neatbalstu ediena ara mesanu. Ja kadreiz nakas izmest kadu produktu, kurs ir aizmirsies ledusskapi/skapi, jutu lielus sirdsapzinas parmetumus.
Esmu vispar par elekrtibas, udens utt. pateresanu ar meru (tatad ekonomisku lietosanu). Ja mes gribam, lai musu apkarteja vide butu kaut cik normala ari nakotne, mums pasiem par to ir jarupejas.
Tam, kuras te ir aktivas ediena ara metejas, ieteiktu vai nu iemacities gatavot pareizas porcijas, vai ari to edienu vienkarsi ziedot kadam (kaut vai dzivniekiem).
02.07.2012 20:41 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Metu laukā to, kas sabojājies, tagad veikalos piejamais piens, krējums, biezpiens kad sabojājas - nesaskābst, bet paliek rūgts un es tādu ieēst jebkādā veidā nevaru, lsikti paliek.
Ja man ir palikuši pāri tikai gaļas produkti, piem., vistas fileja, tad to es izmantoju nākamajā dienā maizītēm ar tomātiem, sinepēm utt., tāpat., piem. karbonādi. Nepatīk man vienīgi atsildīti makaroni, ēdu pārsvarā pilngraudu spagetti un tie pēc sildīšanas paliek cieti, tādēļ esmu iemācījusies pagatavot perfektu daudzumu. Rīsus, ja zinu, ka negatavošu otro ēdienu nākamajā dienā arī, sacepu ar olu un dārzeņiem. Mērces parasti rada problēmas, jo es mēģinu negatavot 2 dienas pēc kārtas mērci un tā paliek maz, tad meģinu apēst.
Arī kafejnīcās neatstāju ēdienu uz šķīvja, bet izēdu tukšu, tādēļ mēģinu, kur tas iespējams pasūtīt pusi porcijas. Nekad neesmu metusi laukā ēdinu, ko nopērku un nav garšojis, apēdu tāpat, bet šādi parasti ir draugam, kuram patīk eksperimentēt.
Lai nu ko, bet ecu ēdienu dzīvniekiem nekad nedotu, Jūs iedodat tam ielas kaķim/sunim vecu gaļu un neredzat, ka viņam pēc tam slikti - vemj, caureja, saindējas.
02.07.2012 20:21 |
 
Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
vispār taisu tikai reizi divās dienās un lieku ledusskapī. netaisīšu tak katru reizi pa jaunam.
02.07.2012 19:53 |
 
Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
saskābis piens


Vo traka, es tieši gaidu un tad bliežu pankūkās. Labas sanāk.
02.07.2012 19:47 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Metu laukā tikai to, kas ir palicis vecs(saskābis piens, sapelējusi maizes šķēle utt). Ja vakariņām pagatavoto visu neapēdu vienā dienā, tad lieku ledusskapī un atsildu otrā dienā. Zupas, piemēram, vispār vienmēr vismaz divām dienām pietiek. Salāti arī - ja vakarā neapēdu visus, tad rīt no rīta brokastīs apēdīšu.
Es nevarētu darīt tā kā aprakstītā draudzene.
02.07.2012 19:46 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Lielākoties mums sanāk tieši tik, cik apēdam divatā vienā ēdienreizē. Vairāk sanāk uztaisīt tikai zupas, kuras mierīgi ēdam arī otrajā dienā, bet, ja nu tad vēl pa daudz, tad izleju ārā.
02.07.2012 19:13 |
 
Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
Reti, kad paliek kaut kas pāri. Parasti draugs un tēvs uz darbu līdz saliek + vakariņas pašas par sevi.
Ārā nemetu :)
Izmetu tikai to, kas sabojājies :)
02.07.2012 18:34 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nē, neko nemetu ārā. Vienkārši nevaru to izdarīt- roka neceļas.. Protams, runa nav par bojātiem produktiem.. Pārējais jau te ir pateikts
02.07.2012 18:22 |
 
Reitings 140
Reģ: 22.07.2011
Es tiešām nesaprotu, kā var mest ārā, piemēram, pus bļodu ēdiena, kas tikko pagatavots tikai tāpēc, ka visi jau ir paēduši. Metu ārā tikai sabojājušos pārtiku un to, kas negaršo, gluži loģiski - nepērku.
02.07.2012 17:38 |
 
Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Nē, ārā neko vēl ēdamu nemetu, tikai produktus, kuriem ir beidzies derīguma termiņš. Protams, dažreiz pašas vainas dēļ jāmet ārā, jo esmu bijusi slinka, lai apēstu

Arī braucot uz laukiem, ledusskapis tiek iztīrīts tukšs, viss tiek paņemts līdzi.
02.07.2012 16:20 |
 
Reitings 470
Reģ: 01.07.2012
Wīiii ēdu pa tīro pat drupačas no galda noēdu vienmēr
02.07.2012 16:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits