ar atlasēm ir tā, tu aizej uz atlasi, Tev liek dziedāt iesildīšanas vingrinājumus, lai iesildītu balsi un jau tad skatās, kā tu dziedi. dažreiz iedod kādu nošu materiālu, citreiz nē, bet parasti ir jādzied dziesmas fragments. nekādus sarežģīto jau neprasa, parasti tā ir brīva izvēle, ko sagatavo jau iepriekš. es pati bērnībā dziedāju bērnu ansambļos un vēlāk pārgāju uz kori, kurā dziedāju, apmēram , 5 gadus, bet ar pārtraukumiem.beidzot tur dziedāt, izvēlējos dziedāt pie vokālā pedagoga. man reāli bija aplauziens, jo korī es tiešām dziedāju labi, bet solistiem viss ir otrādāk, tāpēc arī tie ir solisti. tāpēc, ja vēlēsies iet pie LABA vokālā pedagoga viņš var sagatavot Tevi, lai paņem korī, bet jārēķinās, ka kora dziedāšana nekad nebūs solo un otrādāk, jo tur atšķirās viss. piemēram, soprāni, kad dzied augšās , tie dzied galvas reģistrā, solo dziedāšanā, NEKAD tā nedzied. tāpēc ar koriem ir tā, ka daudzi, kas dzied korī nevar padziedāt parastas dziesmas, bet dzied korista balsī. vispār, vokālie pedagogi ļoti neatbalsta šo kora dziedāšanu.