Sieviete

Reitings 51
Reģ: 07.04.2012
Sveikas un veselas, dāmas!

Jau labu laiku, visas lietas mēģinu darīt pati, cenšos būt patstāvīga. Protams, to visu daru ar nodomu, jo uzskatu, ka ne vienmēr man būs blakus kāds, kurš man palīdzēs, tāpēc jau tagad (esmu nesen tikai otrajā gadu desmitā iekāpusi) cenšos sevi pieradināt, ka viss jādara pašai, lai vēlāk nebūtu šī bezpalīdzības sajūta un būtu neievainojama. Otrs - mūsdienās uz kādu paļauties.. tas ir riskanti!
Šajā sakarā ar mammu sanāca neliela diskusija. Viņa uzsvēra, ka normāliem vīriešiem nepatīk sievietes, kuras visu var pašas vai no otras puses, viņi tieši tādas meklē un visu dzīvi dzīvo kā "nieres pa taukiem" - mājās neko nedara, nepalīdz, jo zina "viņa taču pati var"!

Mans jautājums gan būtu jāadresē vīriešiem, bet arī Jūs, sievietes dievietes, varat, protams, izteikties - vai piekrītat šim apgalvojumam, ka tomēr labāk būt nedaudz "vājai un nevarīgai", lai izpatiktu vīrietim, vīrieša,t.i., stiprā dzimuma, standartiem?
21.06.2012 23:55 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Pēc pieredzes saku, ka šīs "visu varu" dāmas ir tās, no kurām vīrieši baidās. Viņi nejūtas vajadzīgi, jūt, ka nekā nespēs viņas pārsteigt un pierādīt savu vīrišķību, tāpēc reti kad izvēlas tādas, taču cik dažādu sieviešu, tik pat daudz arī dažādu vīriešu.
Man patika kādas pieredzējušas sievietes (vai arī vīrieša, jau vairs neatceros) teiktais - sievietei ir jābūt gudrākai, patstāvīgākai par vīrieti, bet viņai ir jābūt tik gudrai, lai vīrietis nepamana to, ka viņa ir par viņu gudrāka. Nē, to tomēr teica vīrietis.
Man jau liekas, ka sievietei ir jāvar gandrīz viss (to es pēc sevis spriežu), jo es tagad tā uz sitiena nevaru iedomāties nevienu lietu, kuru nevarētu izdarīt bez vīrieša, taču tajā pašā brīdī, ja ir vīrietis, kas to var paveikt un zinu, ka tas viņam sagādās gandarījumu, tad ieslēdzu "durachku" un ļauju viņam to izdarīt!
Daudz, ko iemācījos pati, kad paliku bez vīrieša uz kādu laiku, un patstāvība man nāk līdzi no bērnības, tā teikt - māku i mašīnai riepu nomainīt, i malku saskaldīt, i remonta darbus novadīt :D Bet tajā pašā laikā pēc dienas, kas pavadīta skaldot malku uzvelku viegli plīvojošu kleitiņu, iecirtoju matus, iesmaržinos un spēju būt ballītes princese :))
22.06.2012 09:38 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Ja tu esi iekāpusi 2. gadu desmitā, tad tev ir tikai 10 vai 11 gadi...
22.06.2012 10:28 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
maybe`
:D tā sanāk, visdrīzāk meitene nokļūdījās un ir iesoļojusi 3. gadu desmitā :)
22.06.2012 10:32 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
ko es nevaru, to es atstāju puiša ziņā, un necenšos pati par katru cenu pati izdarīt,lai tikai pierādītu,ka es pati visu varu..ko varu -to izdaru..ko nevaru, to atstāju puisim un visi laimīgi.
esmu kāda esmu un nekonevienam necenšos pierādīt..
(common...es esmu 1.60..es bieži vien nevaru kaut ko paņemt no augšējā plaukta :D kāda es Supersieviete varu būt? )
22.06.2012 10:39 |

Reitings 1
Reģ: 21.06.2012
Man pasham labaak patiktu ka meitene paljautos uz maniim ir prieks paliidzeet :)
22.06.2012 10:54 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Piekrītu viedoklim, ka jāatrod balanss starp "darīšanu pašai" un "vīrieša palīdzību". Galējības pie laba gala nekad nenoved.
Dažādi vīrieši uzskatīs savādāk, bet man ir tā, ka, ja jūtu, ka mani lutina vairāk, nekā es lutinu savu otru pusīti, tad sajūtu vajadzību palutināt arī viņu vairāk:) Un otrādi .. ja jūtu, kad vairāk daru es, tad sāku piebremzēt ar palīdzēšanu.
Bet nu galvenais ir gūt gandarījumu no palīdzēšanas otram.
22.06.2012 11:40 |

Reitings 142
Reģ: 07.06.2012
Manuprāt, mūsdienās ikdienā veicamos darbus vienlīdz labi var paveikt, gan sieviete, gan vīrietis. Kas tad ir tās sarežģītās ikdienas lietas?! Ieliet degvielu mašīnā? Iziet tehnisko apskati? Nomainīt spuldzīti? Attaisīt burciņu? Neuzskatu , ka sieviete, kas spēj šīs un vēl citas lietas ir pārcilvēks. Cita lieta ir malkas skaldīšana, vienreiz pamēģināju un sapratu, ka vajadzīgs labs treniņš, lai to izdarītu tikpat ātri kā pieredzējušāki cirtēji, bet tas nenozīmē, ka nevarētu saskaldīt malku, ja būtu vajadzība.
TOMĒR esot kopā ar savu vīrieti, visas "vīrišķīgās" lietas dara viņš - tas attiecībās notika pakāpeniski - sāku arvien vairāk paļauties uz viņu, tas mums abiem ir ērti un patīkami. Neuzskatu, ka ir pareizi attiecībās tēlot supersievieti vai nevarīgu jaunavu, svarīgi būt tādai, kāda esi. Nu es, katrā ziņā, sava tuvākā cilvēka priekšā neiešu tēlot, ka nevaru burku atvērt, cerībā, ka viņš mani vairāk mīlēs. Ne par manām, ne par vīrieša prāta spējām tas neko labu neliecinātu.
25.06.2012 12:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits