Apelsīnu meitene

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
Sveikas, izlasīju grāmatu Justeins Gorders "Apelsīnu meitene", grāmatas beigās tiek uzdots jautājums sekojošs: vai jūs izvēlētos, zinot, ka viss tiek dots tikai uz laiku, ka tev ir dzīvot atlikuši divi gadi, piemeram, dzīvot uz zemes, dibināt ģimeni ar cilvēku, ko ļoti mīli, radīt mazuli, sasniegt šīs skaistās lietas...zinot, ka tas viss tiks atņemts pat īsti nesācies, respektīvi notiks nelaime un tu mirsi, vai tu tomēr izvēlētos to piedzīvot un dzīvot, kaut uz mēnesi, kaut nedēļu..vai arī zinādams, ka tas tiks drīz atņemts, izvēlētos nedzīvot un neko no tā nesasniegt?
man šķiet, ka nesakarīgi uzrakstīju, bet cerams, ka sapratāt...
21.06.2012 22:39 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Es to grāmatu lasīju, kad sen, sen atpakaļ. Vismaz 5 gadi jau pagājuši. Šķiet kā bērnu romāniņš, bet toreiz arī patika ļoti. Neko gan vairs neatceros.
21.06.2012 23:59 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
jā,es labāk izvēlos,lai bērns piedzimst ,aug ģimenē,kurā ir māte un tēvs.protams, var jau brēkt,ka tās ģimenes ,tāpat var izšķirties,tomēr tas ir savādāk nekā,ja tu jau no sākuma zini,ka bērnam būs jāaug bez tevis. es gribētu redzēt kā aug bērns, viņu audzināt, sargāt, par viņu rūpēties. ja tas nav iespējams,tad laika jau labāk ,lai bērns ienāk vīrieša ģimenē ar nākamo sievieti pēc pēc manis
21.06.2012 23:59 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Khrushchev, ir liela atšķirība, vai liktenis dzīves laikā piespēlē situāciju, kad jāpaliek bez viena vai abiem no vecākiem vai to darīt mērķtiecīgi, zinot, ka šāda situācija noteikti būs. Otrajā gadījumā tas ir ļoti egoistiski.
Un ja runājam par to - eksistēt šajā pasaulē vai nē -, tad, protams, ka sieviete 20+ gados, ja vien nav milzu depresija vai kādas slimības, kad patiešām katra diena nāk ar ciešanām, teiks, ka labāk ir dzīvot bez vecākiem nekā nedzīvot. Bet uzdod šo jautājumu bērnam - vienalga, 5 vai 10 gadus vecam -, svaru kausa puse, uz kuru nosvērsies šīs atbildes, būs pretēja. Jo bērnam normālos apstākļos ir ļoti grūti bez vecākiem, īpaši, ja citiem ir un nekad nevar saprast, ko tieši tu esi izdarījis, ka tev nav. Vēl jo vairāk - citi bērni skolā ir nežēlīgi. Nebūs viegli. Kaut vai to sāpju dēļ, kad katru reizi prasīs, kur ir tava mamma utt.
22.06.2012 07:40 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Varbūt gluži bērnu nedzemdētu, bet jā - es izvēlētos savu atlikušo laiku izbaudīt maksimālu laimi. Es gribētu nomirt laimīga un mīlēta.
22.06.2012 07:43 |

Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
Man šķiet, ka es vēlētos dzīvot un izbaudīt VISU, ko nepaspētu visas dzīves laikā, bet tajā pašā laikā skumdina, ka pēc manis būtu jāskumst bērniem/otrajai pusītei, jauniegūtiem draugiem... Un vēl, jo vairāk dzīvē dari, jo vairāk paliek neizdarīts...
22.06.2012 11:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!