Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kartupeļi cepeškrāsnī

 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Kā Jūs cepat kartupeļu cepeškrānī? Interesē tieši uz tās lielās pannas. Cik grādos un cik ilgi?:)
Un kā ir ar sieru un saldo krējumu?Kad jāliek klat?
19.06.2012 18:50 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Grādi apmēram 180-200. Ilgums pat nezinu kādu 30min noteikti, bet jāskatās jau pēc garšas.. izņem pannu ārā, paņem kādu visbiezāko kartupeli un pagaršo, tad jau sapratīsi.
Saldo krējumu un sieru tad kad gandrīz jau kartupeļi gatavi.
19.06.2012 19:33 |
 
Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Patrīcija, sakārojās tādi kartupeļi. :D
19.06.2012 19:34 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
Baigi garšīgi iznāk no maziem kartupelīšiem ja viņus iegriež uzkaisa garšvielas sviestiņu pieliek un tad cep var foliju uzklāt lai neapdeg un beigās noņem apbrūnināties, ja ir vēlme var beigās pārkaisīt kau kādu sieru piemēram parmazānas un saldo krējumu pieliet nedaudz. dillītes var uzkaisīt, vārdu sakot pēc fantāzijas.
19.06.2012 19:36 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Late, vienīgais, ko varu ieteikt - Ej un cep!
Kartupeļi jau nu ir tas ēdiens no kura var visu ko uztaisīt un ar visādām piedevām.
19.06.2012 19:38 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
un par laiku runājot, man parasti ap stundu paņem laiku vidēji. tas atkarīgs no kartupeļu šķirnes. 200 grādos vienmēr lieku.
19.06.2012 19:38 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es parasti lieku 220°, tad ātrāk izcepas un pusstundā viņi ir patiešām mīksti.
19.06.2012 19:47 |
 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
a kā to pannu ar ēļļu ziest vai kkādu cepamo plēvi likt apakšā un neko nevajag ziest?
19.06.2012 20:12 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
nu eļļu nedaudz protams. var ūdeni arī bišku, lai savā suliņā sutējas.
19.06.2012 20:27 |
 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Man svarīgi,lai nepiedeg :D
19.06.2012 20:53 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
nu tak vaktē viņus vienkārši, tad arī nepiedegs
19.06.2012 21:46 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es parasti cepampapīru izmantoju.
19.06.2012 21:54 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Es pannu ietaukoju ar eļļu un lieku kartupeļu pusītes virsū. Nekad nav piedeguši. Vienmēr pārkaisu ar dillēm. Ar saldo krējumu un sieru neesmu mēģinājusi.
19.06.2012 22:01 |
 
Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
a ja ar cepampapīru cep,eļļa tak nav vajadzīga?
19.06.2012 23:52 |
 
Reitings 222
Reģ: 06.02.2012
ja ar cepampapīru cep,eļļa tak nav vajadzīga?

Nē, nav.
19.06.2012 23:55 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
es izklāju cepampapīru, uzkaisu sāli nedaudz, uzberu kartupeļu šķēlītes, cepu 200 grādos, uz beigām pārleju saldo krējumu..vēl vairāk uz beigām pārkaisu dilles. Aizvakar tieši gatavoju, jummmm.
20.06.2012 15:13 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ā, piemirsu vēl kartupeļu garšvielu :D
20.06.2012 15:14 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mana iecienītākā ģimenes recepte ir kartupeļi ar rozmarīnu. Pa visu pannu uzliet olīveļļu, mazos kartupelīšus (nesagrieztus), parasti izvēlos Aidaho, pieliet nedaudz ūdeni klāt, likt sakarsētā 180 grādu krāsnī kopā ar pārkaisītu rozmarīnu, parasti spilgtākai garšai pievienoju klāt gan ķiplokus , gan sīpolu gredzenus, kad kartupelīši tuvojas gatavības pakāpei, pievienot klāt sāli, piparus. Pasniedzu ar tomātu un ķiploku salātiem olīveļļā.
25.06.2012 12:01 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man ir visvisādi paņēmieni :D pa lielam viss ap 200-220C, uz ieeļļotas pannas.

*sagriežu kartupeļu uz pusēm, ar gludo pusi uzlieku uz pannas, augšā uztaisu kādus 5-6 smalkus iegriezumus līdz puskartupelim apmēram, iekšā sakaisu garšvieliņas. kad gatavs, dažkārt sviestiņu ieliek needaudz. līdzīgi kā attēlā, tikai ne tik dziļi iegriezti un nomizoti karupeļi :


*tad ir visvis'di parastie varianti salmiņos, šķēlītēs utt. vnk pannā normālā kārtiņā samesti, virsū garšvieliņas, neiztrūkstoši - Santa Maria kartuepļu garšviela.

*pēdējais, ko mēģināju : kartupeļu pusītes ar plakano virsmu uz augšu saliek pannā, viršu salike rīvētu sieru, zaļumus un plāni sagrieztu kārtaino gaļu. tāds ņammm, jo reizē ļoti sātīgi un kartuepeļi ar gaļu savilkušies tādu foršu garšiņu dod.
25.06.2012 12:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits