Kā ir īrēt istabu?

Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! ;)

Pēdējā laikā es jūtu ar vien lielāku nepieciešamību pēc savas vietas. Kaut vai nelielas istabiņas, bet tikai savas. Man nekad nav bijusi tikai sava istaba, vienmēr ir nācies dalīt istabu ar vēl kādu, gan dzīvojot pie vecākiem, gan pēc tam, dzīvojot kojās, gan tagad, kad atkal uz laiku sanāk dzīvot pie vecākiem. Tas mani lēnām padara traku, ka man nav vietas, kur es uz mirkli varētu atvilkt elpu un pabūt ar sevi, bet vienmēr ir vēl kāds turpat. Skaidrs, ka jāmeklē, kur dzīvot atsevišķi, bet, cik esmu pētījusi sludinājumus, ar savu algu es nevaru atļauties īrēt dzīvokli. Sāku apdomāt variantu par istabas īrēšanu kādā dzīvoklī.
Tad nu, lūk, man ir jautājums: kā tas ir īrēt istabu? Vai kādai no jums ir šāda pieredze? Kādi varētu būt plusi un mīnusi? Kādi ir bijuši jūsu saimnieki?
19.06.2012 14:45 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
starp citu, es arī esmu dzīvesvietas meklējumos Rīgā. ja kāda izīrē istabu vai ir kāds zināms, kas izīrētu, būtu pateicīga par info [email protected] :)
19.06.2012 16:27 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
jā, kā jau teica, atkarīgs no tā, ar kādiem cilvēkiem kopā dzīvot
ja gribi īrēt pie kādas omes, nemācēšu teikt. pati tagad dzīvoju ar paziņām -- mēs ar draugu vienā istabā, otrs pāris otrā. nekādu kašķu trīs mēnešu laikā nav bijis, jo visi esam mierīgi un saprotoši. bet tajā pašā mājā dzīvo pazīstama meitene, kura katru otro dienu grib izvākties no sava komunālā dzīvokļa, viņi tur visu laiku savā starpā kašķējas + remontu nav uztaisījuši, dzīvojot tur ilgāk nekā mēs
cik cilvēku, tik variantu
19.06.2012 18:04 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ir pieredze, bet tagad zinu, ka vai nu tikai ar pazīstamiem kopā, vai tādiem ar ko ir iespēja kārtīgāk iepazīties pirms ievākšanās un izprast viņu dzīves ritmu. Mani kaimiņi tajā laikā, kad es nācu no darba mājās, tikai cēlās un pēc dažiem mēnešiem man tā pieriebās viņu olu cepšana trijos naktī, ka aizvācos atpakaļ pie vecākiem.
Be tā - citādi tā ir forša lieta, ko iesaku izbaudīt.
Katrā ziņā neieteiktu ņemt tādu, kur dzīvo tantiņa un izīrē kaut kādu mazdēla istabu. Tas nav forši, jo tev ir pilnībā jāpakļaujas viņu noteikumiem. Ir labāk dzīvot ar jauniešiem, kuriem ir līdzīgas nodarbošanās (piem. visi studē vienā fakultātē) un savus noteikumus, piemēram tīrīšanas kārtību, vienošanos par ballītēm vai ēst taisīšanu, domājat jūs paši.
19.06.2012 18:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits