Vīrietis un mājkalpotāja

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Gribu ieviest mājkalpotāju, kas tīrītu dzīvokli. Dzīvoklis mums ar puisi nav liels, būtībā jebkura sieviete spētu ar tādu tikt galā. Bet man tas šausmīgi riebjas, man besī visas tās tīrīšanas, gludināšanas, es pilnībā neesmu mājsaimnieces tips, neprotu uzturēt to forši sajūtu mājās, kā citas sievietes. Garšīgas vakariņas katru vakaru, svaigi griezti ziedi vāzēs, iesmaržināta gulasveļa utt.
Es vakarā pārnāku no darba 7 vakarā un knapi varu sardeles un olu uzcept. Tad strādāju līdz kādai pusnaktij, un tad jau gulēt. Man negribas neko ne tīrīt, ne darīt, es esmu pārgurusi un vienīgais, ko gribu, ir atpūsties. Brīvdienās arī es gribu atpūsties, izklaidēties, kautkur aizbraukt, nevis berzt plīti. Laikam esmu neglābjama slinķe.
Tāpēc gribu mājkalpotāju,kas reiiz nedēļā vai divās atnāktu visu iztīrīt. Bet vīrietis ir kategoriski pret. Vins uzskata, ka tas ir pazemojums, ka sieviete nespēj uzturēt savu māju kārtībā. Ne tādu sievu viņš gribot... Tad nu man ir doma to darīt slepus, kamēr viņš nav mājās.
Tām kurām ir mājkapotājas - ko jūsu vīrieši par to domā?
17.06.2012 16:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kopta sieviete jaa...bet ne taadaa ,kaa apseesta ar sevi-izskata zinaa!Tu saproti mani loti labi!:)
Ja sieviete grib buut perfekta...24st,tad tomeer laikam vairaakums saada tipa sievietes nebuus taas maajas tiiriitaajas,ievaarijumu vaariitaajas utt!
17.06.2012 19:18 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
bet ne taadaa ,kaa apseesta ar sevi-izskata zinaa!Tu saproti mani loti labi!

Apsēsta manuprāt ir ar kompleksiem zemapziņā. Un lieki sev sarežģī dzīvi.
17.06.2012 19:20 |

Reitings 16208
Member-es nekad nebuusu 60 gadiiga!:DTas nav mans stils!Mans dziives moto -vienmer buut sievietei,kura patiik viiriesiem!
Amerikaa gadus neviens vispaar nenem veeraa!:DPaliksim pie taa skaitla ,kas visam loti patiik...!:D
Galvenais buut uz viena vilna!:)
Sunshine-es to visu nokaartoju loti aatri!Es pateicu jau saakumaa,ka jaanoliek vietaa viss uzreiz!Pareizi Member teica-kaapeec tai pliitij jaabuut tik netiirai-var tacu visu notiiriit uzreiz!Man vakarinas taisa viirs-viss izskataas kaa "operaaciju zaalee"...Peec tam viss ir nokopts!Ja cilveeks ir organizeets praataa,tad darbiibaa arii buus organizeets!:)
17.06.2012 19:26 |

Reitings 1487
Emmanuelle, tev dēls nedzīvo LV?
17.06.2012 19:30 |

Reitings 16208
Member!Man patiik sis jautaajums?:)Vari uzrakstiit man veestuliiti,ja interesee deels...!:")
17.06.2012 19:37 |

Reitings 1487
Nē, Tu vienkārši man kādu atgādināji. Ja dēls dzied, tad zinu tevi :)
17.06.2012 19:39 |

Reitings 164
Reģ: 27.08.2009
Man nāk reizi nedēļā mājkalpotāja, viņa tīra visus lielos un nepatīkamos darbus - wc, cepeškrāsni, grīdas utt. Ir ok, tā bija mana vīrieša ideja; zinu vairākus cilvēkus kuriem ir mājkalpotājas, uzskatu, ka tas ir normāli.
17.06.2012 19:41 |

Reitings 352
Reģ: 10.10.2009
Normāla ideja, ja var atļauties, kādēļ ne?
Vīrietis no sākuma papukstēs, pēc tam pats pieradīs, ka kārtība mājās, savādāk nevarēs iedomāties.
Ja svarīgs ir rezultāts, tad kāda starpība kā tas sasniegts?
Piemēram, ja mājās sabojājas kanalizācija, bet vīrietis nemāk to salabot. Tad taču vīrietis izsauc profesionāli, nevis pats mokās un mēģina labot. Un sieva nezāģē, ka viņa negrib tādu vītu, kurš nemāk kanalizāciju salabot, jo viņa priekšstatos īstam vīram tas ir jādara.
Un šeit tas pats. Māju iztīrīs, bet cits cilvēks, kurš ir specializējies šajā jomā.
17.06.2012 19:50 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Māju iztīrīs, bet cits cilvēks, kurš ir specializējies šajā jomā.

Autorei nav māja, bet gan dzīvoklis, turklāt "nav liels, būtībā jebkura sieviete spētu ar tādu tikt galā".
Tāpēc neuzskatu par vienlīdzīgu situāciju attaisnot šādu slinkumu ar to, ka it kā dzīvoklis nu jau ir māja, kas aizņem tik daudz laika un spēka. Vēl jo vairāk - nekad nesapratīšu, ka jābūt speciālistam, lai elementāri noslaucītu putekļus, pavizinātu putekļusūcēju un iztīrītu plīti (ja jau nenotīra pēc ikvienas lietošanas reizes).
Man šķiet, ka tādā veidā notiek elementāra cilvēka degradācija, cilvēks tik ļoti atrofējas, ka elementāras darbības, lietas šķiet tādas, ka jāsauc "speciālistus" utt.
Vai tiešām visiem nauda tik ļoti asociējas ar izlaistu, slinku un augstprātīgu dzīvesveidu?
... nespēju saprast kāpēc tik ļoti daudzas piemin un saista divus faktus, ja ir iespēja sēdet mājās un atļauties neko nedarīt, var arī noalgot mājkalpotājus...
Kāpēc cilvēkam ir jāpaliek augstprātīgam, iedomīgam un nevarīgam?!
Pati arī visu kopju un kārtoju (nestrādāju, baudu dzīvi), jo uzskatu to par elementāru pašsaprotamu lietu - saklāt aiz sevis gultu vai noslaucīt putekļus un nenolaisties vai otrādāk - ar degunu nestumt mākoņus.
Kas tas par snobisma kultu?!
17.06.2012 19:59 |

Reitings 1487
http://www.irobot.lv/?ggl=cm

Autorei ļoti noderēs+ trauku mazgājamā mašīna.
17.06.2012 20:10 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Es stradaju 10-12h diena,darbs visu laiku uz kajam. Cela pavadu 2h. Stradaju pa naktim un kad pamostos,taisu est. Pelnu vairak par draugu,bet rekinus visus maksa vins. Majas vins neko nedara,tikai mazga traukus,brivdienas mazga velu un plauj zali. Man nav speka katru dienu visu tirit, un brivdienas es izvelos starp atputu vai majas uzkopsanu. Parasti maja ir pa pusei kartiba, netiru gulamistabu vannas istabu,virtuvi,darzu un parejas istabas vienas brivdienas :D Vina datoristabu ar nekad nekopju. Man neliekas godigi visu darit vienai un jutos piekususi no darba. Doma par majkalpotaju vismaz 2reiz menesi liekas loti laba.
17.06.2012 21:16 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Es stradaju 10-12h diena,darbs visu laiku uz kajam. Cela pavadu 2h. Stradaju pa naktim un kad pamostos,taisu est. Pelnu vairak par draugu,bet rekinus visus maksa vins. Majas vins neko nedara,tikai mazga traukus,brivdienas mazga velu un plauj zali. Man nav speka katru dienu visu tirit, un brivdienas es izvelos starp atputu vai majas uzkopsanu. Parasti maja ir pa pusei kartiba, netiru gulamistabu vannas istabu,virtuvi,darzu un parejas istabas vienas brivdienas :D Vina datoristabu ar nekad nekopju. Man neliekas godigi visu darit vienai un jutos piekususi no darba. Doma par majkalpotaju vismaz 2reiz menesi liekas loti laba.
17.06.2012 21:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
jautaajums - cik ljoti nekaartiiga un netiiriiga esi un cik paarbaazts ir dziivoklis ar mantaam, lai buutu vajadziiba sitaa srubeet? ja visu noliek vietaa peec lietoshanas, maajaas nekad nestaigaa ar aara apaviem un need, kur pagadaas,atstaajot drupachas, tad pats kaartiibas uztureeshanas process ir aatrs un nesaapiigs. pa pusstundai dienaa un viss cikiniekos. vienu dienu vannasistaba, otru griidas, tresho puteklji utt.
18.06.2012 06:44 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Man ļoti patīk tīrīt māju, mani tas nomierina!

Tāpēc problēmu ar to nav.
18.06.2012 09:02 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Apbrīnoju šitās fifigās nemākulītes, kam rokas no pakaļas aug! Kā vajag aizd*** dzīvoklīti, lai būtu tādas problēmas? Nav taču savrupmāja-pils :D Viss, ko vajag, ir izslaucīt grīdu ar slotu/putekļusūcēju, reizi nedēļā notīrīt putekļus. Pagatavoji, apslaucīji plīti - un nekas nepiekaltīs, nevajadzēs berzt; paēdi - nomazgāji traukus - virtuve tīra! Pods netīrs - paņem birsti, kas turpat blakus stāv, tīrāmo līdzekli un gatavs! Reizi 2 nedēļās rokā švamme, iztīri dušu/vannu/spoguli - arī tas aizņem pāris min! Pa ceļam uz darbu, iznes miskasti. Novilki drēbes - ieliec skapī, netīrās grozā. Ja ar tik elementārām lietām nevar tikt galā, vēl jo vairāk ja draugs jau daļu no tā visa dara, ta jāsaka nabaga vīrietis :D Apbrīnoju tos, kas izvēlas zeltrocītes, nu kas tā par sievieti, kas nevar ne māju piekopt, ne ēst pagatavot :D Itkā tas aizņemt 24h, kādās 30min var visu dzīvokli sakopt, pat ja ne visai kārtīgs, un prom - uz jūru, ballīti vai sazin kur :D Dari uzreiz, nevis ailzaid - tad katrs darbiņš aizņem tikai pāris min!
18.06.2012 10:10 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
Nu man ar liekas, ka dzīvoklīti nav grūti iztīrīt...Man ar besī tīrīt un kārtot, bet reizi nedēļa jau var :) Bet visas drēbes gan es negludinu. Kad vajag kko gludināt, tad uzvelku pirms vilkšanas..Es domāju, ka mans dārgais arī domātu, ka es esmu kkāda sliņķe, ja gribētu mājkalpotāju algot. Un jā, es arī strādāju pilnu slodzi + man vēl hobiji..
18.06.2012 10:25 |

Reitings 142
Reģ: 07.06.2012
Ja mājkalpotāju var atļauties un ir tāda nepieciešamība, kāpēc ne?! Ne jau algot tikai tāpēc, lai viņa mazgātu brokastu tējas krūzi vai izslaucītu grīdu, ir arī laikietilpīgāki darbi - grīdu mazgāšana, logu mazgāšana, gultasveļas un aizkaru mazgāšana un nomaiņa, drēbju gludināšana u.c. Neticu, ka ar šiem darbiem var tikt galā 5 minūšu laikā "garāmskrienot", kā te daudzas raksta - lai visu kārtīgi izdarītu vajag diezgan daudz laika. Protams, var visu pakāpeniski darīt, katru dienu kaut ko vienu iztīrīt un sakārtot, bet kāpēc gan??!! Abi ar draugu visu dienu esam darbā, vakarā satiekoties mums gribas aiziet uz kino, paēst ārpus mājas utt., nevis veltīt "tikai" stundiņu mājas kārtošanai. Darbs ir nopietns un paņem daudz garīgās enerģijas, līdz ar to brīvo laiku gribas pavadīt cik vien kvalitatīvi iespējams.
18.06.2012 10:31 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Visus komentārus nelasīju, bet piekrītu pēdejam Carra komentāram.
Varat saukt mani par nez kādu sliņķi, bet, jā, man arī labāk patīk vakarā aiziet uz restorānu vai kino, nevis mazgāt grīdu. Es pieļauju, ka lielakajai daļai tā ir. Reti kuram tiešam patīk uzkopt māju. Ja var atļauties mājkalpotāju, tik uz priekšu!

Man vispāŗ patīk tādas lietas kā personīgais asistents, personīgais stilists, šoferis utt. Un kāpēc ne mājkalpotāja? Jā, kad būs bērns, kāpēc ne aukle? Manis pēc ap mani vispār varētu darboties čupiņa cilvēku :D
18.06.2012 11:02 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Kad rakstīju bakalauru man bija maziņs bardaciņs,bet nu kā esmu brīva,tad esmu vairāk pieversusies mājas darbiem.Man ir tā,ka strādāju fizisku darbu,bieži vien esmu nogurusi un man ir vieglāk nopirkt ko ātri uztaisāmu vai gatavu.Tīru un kārtoju tad,kad man sagribas.Cenšos reizi nedēļa,jo tomēr nepatīk dzīvot putekļos.Traukus mazgāju ar sakostiem zobiem.Ēst gatavoju ļoti reti. Tomēr uskatu,ka mājas kārtosana ir rakstura audzināšana,vajag iemācities pārvaret savu slinkumu.Tikai tā cilvēks attīstās!
18.06.2012 11:02 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Kas Tu par sievieti?
Kad gāji ar viņu kopā dzīvot, ar to bija jārēķinās, ka tagad nebūs mammītes, kas visu vāks pēc tevīm, un acīmredzot, viņa arī nav Tevi pareizi audzinājusi, vislaik aptekalējusi, un tagad tāda sliņķe pa pasauli staigā, kura pat vīram ēst nevar uztaisīt, nabaga vīrietis.
Ok, man arī noderētu kāda mājkalpotāja, bet nejau tapēc, ka man ir slinkums kaut ko darīt, bet tapēc, ka strādāju līdz pl. 22.00. Bet vismaz tajās dienās, kad nestrādāju, vai strādāju līdz 20.00 cenšos kaut ko darīt pa mājām.. Un tad jau arī vīrietis bez pārmetumiem, ka neko mājās nedaru, citreiz uztaisa ēst vai izmazgā grīdas.
18.06.2012 11:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits