Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jūsu tēriņi mēnesī

Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Man ir tāda problēma, bet var būt laime, ka pārāk daudz naudas sanāk iztērēt mēnesī... Nolēmu pierakstīt tikai vienu mēnesi visus tērinus, un esmu totālā šokā. Nekad nedomāju, ka dzīvojot vienam, cilvēks var tik daudz iztērēt. Zinu, ka jau uzrakstīšu šeit visas pozīcijas, būs dauudz kritikas, bet tomēr riskēju:
Produkti - 212 (no tā 90 ārpus mājām)
Transports, auto apkope, sabiedriskais - 194
Suns - 35
Komunālie, obligātie maksājumi - 172
Zāles, ārsti - 320
Kursi, mācību grāmatas - 62
Apģerbs - 102
Kosmētika, procedūras - 62
Hobiji (pērļošana) - 15
Mājas iekārtošana - 37
Saimniecības, higiēnas preces - 17
Dāvanas, ziedi utt. - 48
Plus daži sīkumi, un sanāk pāri 1300 LVL,
Zinu, ka varu mazāk rīt, pirkt šmotkas un kosmētiku, bet sapratu, ka ar visiem obligātiem maksājumiem, vienalga mazāk par 800 nebūs, īpaši ārsti un zāles visu mūžu noedīs 300 - 500, neskaitot inflāciju, kas skar arī medicīnu. Nauda no mantojuma un vecākiem stāv kontā, vecāki dod diezgan daudz. Cenšo arī pati stradāt, bet mani pesoniski ienākumi nekad nav pārsnieguši 500 - 600 .

Vēlētos dzirdēt viedoklus un pieredzi kā iztiek meitenes, kuras dzīvo bez tūrīga vīrieša un kuram ir diezgan lielie tēriņi.
17.06.2012 13:40 |

Reitings 418
Reģ: 29.01.2009
Sanjemu 1100 eiro meenesii,taadi arii ir mani teerinji katru meenesi. punkts. :D Visvairaak "raudu" ,jo katru meenesi aizsviezhu 425 eiro tikai par dziivoklja iiri...
18.06.2012 09:55 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Es tā paskatījos uz autores izdevumu pozīcijām, man gan nešķiet nekas ārkārtējs, izņmot to, ka ikreizi jāņem nauda no vecākiem papildus :(

Par apģerbu, man divos iepriekšējos mēnešos arī par apģerbu sanāca vienā ap 50, aotrā pāri 100 ls, parasti pāri simtam netērēju, bet sanāca nopirkt divas NEbrenda kleitas, klača tipa somiņu, kurpes un viss, simtnieks vējā. Arī pa tiem 50 ls sanāca vairākas zeķubikses, jaciņa un vēl kaut kāds sīkums.

Arī mājokļa izdevumi, ja ir piemērām, savs , ir grūti izmainīt.
man mācībām aiziet 120 ls, transportam ap 100 ls (tagad daudz kur jābraukā), visiem nodokļiem un komunāliem arī ap 100 ls, nu sanāk rupji rēķinot 320 ls mēnesi, bet kādai izdodās pa to naudu dzīvokli izīrēt, apmaksāt komunālos, transportu un ēšanu. Super !!! Es jau arī gribētu tērēt mazāk, bet ja fiziski nesanāk?!

Cik redzams, autorei - dzīvoklis, rēķini, ārsti ir jāapmaksā vienagla un tas jau ap 500, nu var jau mēģināt pa to 100 visam pārējam, bet ja slimā sirds, tad arī ēst reāli nevar visu, kas pagadās, visādi spec vitāmīni utt, ok, ne 200 ls, bet 100 vienalga sanāks.

Un vairāki saka, lai autore atrod labāk apmaksātu, atbildīgāku darbu vai papildus darbu, man mammai bijis savs bizness (kaut neliels) un ļoti nopietni slimā sirds, viņa PATI atteicās no visa biznesa un stressa, lai NENOMIRTU.

Un jā, ja cilvēkam, ja visu laiku saka - Tu vari nomirt, Tu vari nomirt, gribās kaut drusciņ izbaudīt dzīvi un kādu trapku pa 100 ls nopirkt, daudzas viņas vietā (cik saprotu, tad naudas gimenē ir daudz) būtu pirkuši pa 10000 un nestrādātu vispār ne uz kādiem kursiem neietu.

Ja autore nav fake, viņa jau tā ir malacīte.
18.06.2012 11:37 |

Reitings 2130
Un tiešām tizli apzināties, ka ar pašreizējo algu vienalga nepietiks, šītāds fakts mani pašu dzen izmisumā. Vismaz mani tiešām. Arī nepārtraukti taupīt ir baigi smagi morāli, un ja cilvēkam jau tā slikti, viņš var iedzīvoties vēl laielākajās problēmās.

Ja isus manus obligātus tēriņus (apmērām 320) saskaitīt kopā, tad noteikti kāda pārmetīs, ka par tādu summu spēj nomaksāt VISU dzīvošanu un pāri paliek, protams, ka var, bet ja cilvēks tērē tikai transportam - mēnešbiļetei, nekur uz citu pilsētu nav jābrauc, neiet uz kafejnīcām vispār, īre un komunālie nav dārgi, taupa faktiski uz visa, un nopietni neslimo, (man viens obligātais ārsts maksā 30 ls vizīte un nekur nevar likties ārsts neapmakā). Tad jau var, es kādreiz arī pa 250 ls īrēju dzīvokli, nevienam neko neprasīju, piestrādāju kur varēju, negribēju ņemt naudu no vecākiem un kad nāca traģiskā situācija nācās ņemt kredītus, un atdod arī kaut kā mistiski sanācis. Bet pa to laiku iedzīvojos slīmībās uz nervu pamata.

Un tad ir viens jautājums - ai ir vērts taupīt ja var netaupīt???!!!
18.06.2012 11:47 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
mans uzskats,ja mācies vēl 1kursā vecāki var palīdzēt,bet pēc tam pelni pati, cik ilgi vecākiem uz kakla var dzīvot.
Mums uz ģimeni 3cilvēkiem nav pat tik lielas summas mēnesī. Auto uz 200Ls/mēn? kur tik dārgi salasās? un suns- ko tu ar viņu dari- ved uz frizētavu? mums suns max 5Ls mēn
18.06.2012 12:06 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Vienu mēnesi centos pierakstīt, cik iztērēju - sanāca kaut kur 400 Ls (bez komunālajiem, īres).
Un visjocīgāk ir tas, ka apģērbu tajā mēnesī vispār nepirku un šiki nemaz nedzīvoju, nauda manās rokās kūst.
18.06.2012 12:12 |

Reitings 2224
Kā tu suni pa 5Ls mēnesī pabaro? :o Man uz kaķi jau aiziet vismaz 15ls kā minimums!

Runājot par sevi apmēram tā:
Dzīvoklis- īre+komunālie 80Ls
Ēdieni un dzērieni 120Ls
Kaķis +/- 15Ls
Telefons +/-25Ls
Internets 10Ls
Transporta izdevumi 5Ls
+ kādi 100Ls, dāvanās un visādos citos niekos

Vidēji parasti arī man sanāk ap 300LS, bet nu es domāju, ka man vajadzētu sākt naudu taupīt uz ēšanu! Besī, ka iejot veikalā gandrīz vienmēr iztērēju vismaz 5Ls :@
18.06.2012 12:44 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Kopš sākusies vasara, kopmītnēs vairāk neuzturos. dzīvoju pie vecākiem.
Pati gan strādāju, protams par minimālo, bet kopā ar alimentiem, summa mēnesī sastāda latus 200 apmērams.
-Par dzīvesvietu nemaksāju.
-Komunālajiem arī nē.
-Pārtiku gan pērku, jo mamma nevar samaksāt par visu.
-Savām vajadzībām tērēju maz, apģērbu pērku pēc vajadzības, mēnesī tie varētu būt 30ls.
-Esmu sākusi arī krāt, jo vēlos velreiz aizbraukt uz Stokholmu ar draugu. :)
18.06.2012 12:47 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
jo suni nebaroju ar profesionālajām barībām, viņš nemaz tādu neēd, vienīgi viņam našķi pērku vistu kājas kaltētas
Uz pāfrtiku grūti taupīt, jo neko tur sataupīt nevar
18.06.2012 12:57 |

Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Paldies, pavasarīte, vismaz daži mani saprot. Es mēģinu, daru, ne vienmēr sanāk- tas tiesa; un vecākiem esmu ļoti pateicīga. Ja nebūtu viņu, vispār būtu nomirusi. Pati arī mēģināšu gan krāt, gan pilnveidoties.
18.06.2012 13:40 |

Reitings 2130
Linda, man kaķim arī sanāk 10 - 15 ls ar vitamīniem, bez vetārsta. Ja suni vienreiz aizved pie ārsta jau ir 20, ja vēl profesionālā paika, tad vispār var savākties ļoti daudz, ja šķirnes suns, viņš vispār no kotletēm, visdrīzāk, vems, jo viņi pieradināti audzētāvās pie visādiem Roal Canin :) Var jau ieteikt uz sevis taupiīt, uz auto, lupatām, ok, bet ne jau uz veselības un dzīvnieka rēķina.
18.06.2012 13:44 |

Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
Kate, nav bišk pa tizlu šādi uzrakstīt ----->>>> un vecākiem esmu ļoti pateicīga. Ja nebūtu viņu, vispār būtu nomirusi

Ja tavi vecāki neeksistētu tad tu pati nemaz nebūtu ..
Pēc manām domām tev ir tikai kādi 18 gadu , jo ar tādu domāšanu kā tev, brīnos ka pelni tādu piķi, ak jāā, tev tak paziņa ir boss :D
18.06.2012 13:58 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
es arī uzskatu, ka uz dzīvniekiem iziet daudz naudas. pērku barību tikai profesionālo, tieši 6dien biju vetklīnikā, vakcinācija 17ls + 12ls par barību, + 2.00 par gardumiem. bet mēneša sākumā suns vai nu saindējās vai bija kāds vīrsuss, par veta pakalpojumiem ~40ls samaksāju.
cenšos suni vest uz apmācību, nedēļā 7ls, + vēl samaksa par izstādēm! ikgadējā suņa kluba biedra maksā -20ls!
kopā salasās pamatīga summa!
vispār domāju arī pierakstīt savus mēneša izdevumus. es gan lielākoties visur maksāju ar karti līdz ar to izrakstā ir redzami visi izdevumi!
man par dzīvokli ik mēnesi iziet vismaz 300ls,
pārtikā arī diezgan daudz iztērējam, jo bieži ēdam ārpus mājām.
kopā tā tie izdevumi salasās.
18.06.2012 14:07 |

Reitings 5
Reģ: 17.06.2012
nu man ir kādi 5ls mēnesī.. pagajušo mēnesi zeķes nopirku, biju totālā mīnusā... vēl tgd graužu nagus un domāju, kur lai sempenēm naudu rauj! sūdīgi ;(
18.06.2012 23:58 |

Reitings 1304
19.06.2012 01:09 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Es arī pati vēl nepelnu un dzīvoju uz vecāku rēķina. Dzīvoju Rīgā, mikrorajonā, līdz ar to katru dienu braukāju uz skolu. Ik pēc 2 nedēļām braucu mājās, uz Cēsīm, dažas reizes mēnesī pie puiša, uz Jūrmalu.
Visvairāk naudas, protams, aiziet ēšanai - ~100 ls ;
Transports - ~25-30 ls ;
Istabas īre - 36 ls ;
Saimnieciskie (tai skaitā sevis apkopšanas) izdevumi - ~15 ls ;
Izklaide (tai skaitā alkohols) - ~30 ls ;
Grāmatas - ~15-20 ls.

Drēbes, dekoratīvo kosmētiku nepērku regulāri, bet tad, kad vajag.
Sākumā mēneša tēriņiem man deva 120 ls (ieskaitot istabas īri), bet tad mūsu finansiālais stāvoklis sāka šķobīties. Lielā mērā, cenšos nepīkstēt, jo man ir viss, ko man vajag. Jā, reizēm iznāk knapināties, reizēm iznāk ēst sausus griķus, piedzerot klāt ūdeni, bet tā ir laba dzīves skola. Rūgtums pārņem tad, kad nauda jāaizņemas.
20.06.2012 10:17 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Iepriekšējā komentāra autore, tur jau tā vien 220 latos iekļauties var, ne 120.

Pati tērēju to, ko nopelnu + vecāki mazliet piepalīdz. No vīrieša finansiālu palīdzību nesaņemu, laikam arī negribētos. Protams, izmaksā izklaides, ēdieneizes sabiedriskās vietās un tamlīdzīgi, bet lielās lietās cenšos būt patstāvīga. Ir paagājis pirmais studiju gads, kura pirmo pusgadu nodzīvoju kopmītnēs, pēc jaunā gada ar pāris meitenēm uzsāku dzīvokļa īri. Koju dzīve tomēr nepatika, ļoti. Par dzīvošanu aukstākajos ziemas mēnešos sanāca katrai ap 80 (īre+komunālie, dzīvoklis 2istabu). Ir bijuši grūtāki laiki, šobrīd - vasarā - vieglāk. Pēdējo pusgadu strādāju. Darbs nav ļoti iepriecinošs, bet sajūta, ka vari brīvāk dzīvot, ir laba.
Pārējie izdevumi varētu būt-

pārtika 80-100
izklaides ap 20
transports ap 30
mācību materiāli, printēšanas, kopēšanas ap 20
apģērbs, kā kuru mēnesi, pēc vajadzības - 20-100.

Sanāk iekļauties 300 latos parasti.
20.06.2012 11:50 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
ahhh...kaut mans džeks būtu miljonārs ne bomzis! :D
21.06.2012 02:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
eedamais: nepeerc nekaadus gatavus produktus kaa salaatus, galertus, ceptas vistinjas utt. pirmkaart jau pashas deelj, nevis naudas deelj. veikali un uzneemumi tos gatavo biezi vien no produktiem ar izteceejushu terminju, veikalos tiek paarmazgaati salaati pa 5 reizeem, lej klaat nekvalitatiivas elljas utt, lai tik pashizmaksa buutu leetaaka. biezi vien arii higeena netiek iisti ieveerota. to pashu var attiecinaat uz restoraaniem - vecaa nepaardotaa karbonaade tiek attiiriita no olas un piemalta klaat kotleteem, klienta pusapeestie kartupelji paartop biezenii, ellja uz pannas tiek mainiita reizi meenesii. viss, kam iipashi nav garshas, tiek sapiparots un sasaaliits taa kaartiigi, lai buutu gardaak, bet tas kaitee veseliibai. centies peec iespeejas vairaak gatavot, eed vairaak daarzenjus, augljus, nevis galju. peerc sezonas augljus un daarzenjus, tie ir ne tikai leetaaki, bet arii mazaak sabaazti ar kiimiju un tas ir ljoti svariigi, ja ir veseliibas probleemas.
nopeerc mazaaku auto, kas mazaak rij benziinu. ja darba vietaa ir jaamaksaa lielas naudas par staavvietu, izmanto sabiedrisko un paardod mashiinu. mashiinu braucieniem tikai sveetdienaas var tureet tikai tie, kam lieka nauda. mashiinu vasaraa pati ljoti labi vari nomazgaat, paluudz kaadam dzekam tevi apmaaciit, kaa nomainiit pashai ellju, skidrumu logutiiriitaajos, uzlaadeet akumulaatoru, tas nav nemaz tik gruuti.
dreebes peerc tikai uz atlaideem un tikai taas, kuras ir tev patieshaam vajadziigas.
kosmeetiskaas proceduuras - gandriiz visu var veikt pati - celuliitam medus masaazju, skrubjus no saals vai kafijas biezumiem uztaisiit, seju arii pati vari iemaaciities attiiriit, arii pedikiiru, manikiiru. internets ir pilns ar video pamaaciibaam un masku recepteem.
saimnieciibas preces peec visu lielajos iepakojumos - leetaak. un ne vienmeer daargaakie tiiriitaaji ir tie labaakie, tie visbiezaak ir vistoksiskaakie un videi viskaitiigaakie. trauku mazgaajamo liidzekli atskaidi uz pusi ar uudeni, to pashu ar logu tiiraamo. efekts taads pats, tikai ietaupi naudu un veseliibu.
maaciibu graamatas novelc internetaa un pirms ej uz visaadiem kursiem, izdomaa, vai tev to patieshaam vajag.
21.06.2012 04:37 |

Reitings 44
Reģ: 25.02.2012
es nesaprotu, kāpēc lai meitenei būtu jāmācās izdzīvot ar minimālo algu vai jātaupās? ja nauda ir, tad tā ir jātērē un jābauda dzīve. un 200 - 300 ls par benzīnu mēnesī ir pilnīgi normāla summa. katrs dzīvo tā, kā var atļauties
23.06.2012 11:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits