Jūsu tēriņi mēnesī

Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Man ir tāda problēma, bet var būt laime, ka pārāk daudz naudas sanāk iztērēt mēnesī... Nolēmu pierakstīt tikai vienu mēnesi visus tērinus, un esmu totālā šokā. Nekad nedomāju, ka dzīvojot vienam, cilvēks var tik daudz iztērēt. Zinu, ka jau uzrakstīšu šeit visas pozīcijas, būs dauudz kritikas, bet tomēr riskēju:
Produkti - 212 (no tā 90 ārpus mājām)
Transports, auto apkope, sabiedriskais - 194
Suns - 35
Komunālie, obligātie maksājumi - 172
Zāles, ārsti - 320
Kursi, mācību grāmatas - 62
Apģerbs - 102
Kosmētika, procedūras - 62
Hobiji (pērļošana) - 15
Mājas iekārtošana - 37
Saimniecības, higiēnas preces - 17
Dāvanas, ziedi utt. - 48
Plus daži sīkumi, un sanāk pāri 1300 LVL,
Zinu, ka varu mazāk rīt, pirkt šmotkas un kosmētiku, bet sapratu, ka ar visiem obligātiem maksājumiem, vienalga mazāk par 800 nebūs, īpaši ārsti un zāles visu mūžu noedīs 300 - 500, neskaitot inflāciju, kas skar arī medicīnu. Nauda no mantojuma un vecākiem stāv kontā, vecāki dod diezgan daudz. Cenšo arī pati stradāt, bet mani pesoniski ienākumi nekad nav pārsnieguši 500 - 600 .

Vēlētos dzirdēt viedoklus un pieredzi kā iztiek meitenes, kuras dzīvo bez tūrīga vīrieša un kuram ir diezgan lielie tēriņi.
17.06.2012 13:40 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Mani terini menesii ir precizi manas algas lielumaa, jo nekas nepaliek paari nekad :D bet vairak vai mazak man ir viss ko es gribu, nu saprata robezaas :D
17.06.2012 18:07 |

Reitings 20
Reģ: 29.05.2012
Paldies, meitenes, īpaši disaster, visu ņemšu vērā :)
17.06.2012 18:12 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
pamēģini izdzīvot ar minimālo uz rokas..apmēram 147ls...kaut 1 mēnesi..uzreiz iemācīsies netērēt..
17.06.2012 18:14 |

Reitings 806
Komunālie+ internets+ elektrība+ telefons - vasarā ap 40, ziemā ap 70;
Pārtika - 60-70;
Kosmētika un saimniecības preces - ap 15;
Kaķis - 16-20;
Grāmatas - 5- 20;
Koncerti, pasākumi - 10- 20.

Kopā - līdz 200, jo vairāk gluži vienkārši nav.

Kad nepieciešams kaut kas no apģērba, jāiekrāj.
Kā jau teicu, dzīvoju lielā mērā uz mammas rēķina, tāpēc par finansēm sūdzos reti.
17.06.2012 18:14 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ja man būtu, es tērētu vēl krietni vairāk, nekā autore uzrakstīja. Kaut vai 50,000 mēnesī. Cita lieta, ka tad, ja tā būtu mana nauda. Es nezinu vai varētu paļauties uz mantojumu/vecākiem, zinot, ka tam var pienākt gals un nevēlos sevi pieradināt pie dzīves, kuru pati it nemaz nevarētu atļauties.
Kad izlasīju pirmos teikumus, domāju, ka autore droši vien daudz pelna un gribēju jau paslavēt - ka var tik daudz nopelnīt, un tad lai tērē cik grib, nevis skaita naudu.
Izlasot par to, no kurienes tā nauda nāk...nu, hmm...ja patīk un tā ir ērti, tad kādēļ neturpināt? Ja nepatīk, tad nevajag čīkstēt un izdomāt problēmas, kuru noteikti nav. Citādāk izklausās pēc cacas, kura saka "nekad neesmu braukusi sabiedriskajā transportā", jo neredzēt to, ka tēriņi ir lieli, manuprāt, ir smieklīgi. Kaut vai, kāda jēga tērēt apģērbam ap 100 Ls, ja gribi samazināt tēriņus? Tas vispār nav loģiski. :D Ej uz citiem veikaliem vai nepērc neko vispār. Nav jēgas pirkt pirkšanas pēc, vienmēr brīnos par tām sievietēm, kuras saka, ka daudz tērē apģērbam, bet paskatoties uz viņām tā nemaz nešķiet. Es protams, nesaku, ka autore ir tāda un slikti izskatās, bet nu tas kā piemērs.
17.06.2012 18:29 |

Reitings 4129
Tāpat arī nesaprotu kā var 200 LVL nobraukāt transportā.

*Zekji, es par šo viņas sadaļu brīnos vismazāk, jo man katru dienu braucot uz darbu ar auto pie šī brīža benzīna cenām aiziet tikpat. :)
17.06.2012 18:34 |

Reitings 230
Reģ: 04.02.2010
Komunālie + TV un internets 150 ls
Transports 100 ls
Pārtika 150 ls
Dzīvnieki 50 ls
Citi maksājumi 50 ls
Telefons no 20-50 ls
Un viss pārējais pēc vajadzības.
17.06.2012 18:36 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
Ja es vēlētos samazināt tēriņus, es sekotu līdzi vairāk tieši cenām. Ņemtu čekus no katra veikala /vietas,kur pērkos un skaitītu kopā, redzētu, kur varētu samazināt tēriņus.
Paskatoties uz taviem, nāk prātā:
1. Lai samazinātu pārtikas tēriņus, izvēlētos citas vietas, kur iepirkties, ja, es iepirktos sākotnēji tikai rimi, es sāktu vairākas lietas iepirkt maximā vai supernetto, jo tur tomēr ir šis tas lētāks. ja būtu kāda prece, kuru varu iegādāt tikai tajā rimi, ok, pāris preces var, bet ne visu.
2. vai nu pārvietotos tikai ar auto, vai tikai ar sabiedrisko. un nekādas apkopes netaisītu :D kā iepriekš viena no komentētājām minēja - paņemu putekļu sūcēju, izsūktu tur visu un no āras nomazgātu pati, pēc nepieciešamības,protams. Ja es būtu no Rīgas un brauktu ar sabiedrisko tikai, tad vienkārši nopirktu to etalonu visiem transportiem un tā arī braukātu visu laiku, mašīnu izmantotu tikai tad, ja būtu liela nepieciešamība, domāju, ka summa samazinātos 2-3x
3. grāmatas ņemtu bibliotēkās, es nevaru iedomāties, ka šādu summu spētu tērēt grāmatām.
4. ja tu esi zīmolu piekritēja, tad ieteiktu pirkt ne-zīmolu apģērbu, sanāks nopirkt arī kaut ko vairāk un varbūt nemaz nevajadzēs katru mēnesi kaut kādu jaunu apģērba gabalu
5. hmm, nu jā, dāvanām es arī netērēto tādu lielo piķi, bet laikam pievērstos pašgatavotu dāvanu pasniegšanai. iepītu tur to tavu hobiju un sanāktu skaisti un no sirds.
17.06.2012 18:47 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Personīgi man vislielākās summas aiziet teātra biļetēs, žurnālu abonementos, visādās kaprīzēs: ēdiena pasūtīšana, brauciens naktī ar taksi no viena Rīgas gala līdz otram (tas gan retāk, jo pati dzīvoju centrā). Uz ikdienišķajiem tēriņiem cenšos ietaupīt - neredzu jēgu tērēt milzu summs pārtikā, kura tiek pārstrādāta un atstāta tualetē. Tas gan nenozīmē, ka nepatīk gardi paēst, tomēr neizeju uz elitāriem produktiem. Negaršo lasis, tīģergarneles u.tml., tas arī pluss.

Īre + Komunālie: vasarā - 120, ziemā - 200 līdz 250 (ļoti neekonomiski, tomēr joprojām nevaru saņemties šķirties no šī mīļā īrētā dzīvokļa un stāties kredīstaistībās),
Pārtika: cenšos iekļauties 100 latos,
Kultūras pasākumi: 40- 80 lati,
Žurnāli, grāmatas: 30 - 50 lati,
Alkohols: 20 - 50 lati,
Transports: līdz 50 latiem,
Apģērbs: līdz 50 latiem,
Kosmētika un citas sieviešu muļķības: līdz 25 latiem,
Barība, smiltis, rotaļlietas un vetārsta apmeklējumi kaķim (nav katru mēnesi) - līdz 30 latiem.
17.06.2012 18:55 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Daudzi vienkārši bezmaz uz tuvējo bodi ar brauc ar auto. Piemēram pa Rīgas centru braukāt ar auto uzskatu nu galīgi nav vajadzības.
17.06.2012 18:55 |

Reitings 352
Reģ: 10.10.2009
Nezinu, man šī diskusija vairāk atgādina kārtējo uzmanības pievēršanu.
Autore kā pati izteicās ir neveiksminiece, ar veselības problēmām, kura spēj tikt galā tikai ar elementāriem uzdevumiem un regulāri tiek atlaista no darba, jo defaultā nav ne spējīga, ne gudra, ne mērķtiecīga, ne pašpārliecināta, ne ar zināšanu bagāžu, ne skaista, ne slaida, ne aktīva.
Tad nu autore cenšas kaut kā kompensēt savas neveiksmes. Aiziet uz veikalu un notriec gan savu naudu, gan vecāku naudu. Tad viņu moka pārmetumi, ka viņa nav pietiekoši laba ne sev, ne saviem vecākiem un atkal sākas nebeidzamais riņķa dancis- jāiet uz veikalu un jātērējas. Jāiet ēst ārpus mājas, jo tas nedaudz uzlabo garastāvokli. Jādāvina dāvanas, kuras nespēj atļauties, jo tas ir vienīgais veids kā apkārtējie spēj autori novērtēt. Kad tas viss paveikts un piķis notriekts, tad atkal sirdsapziņas pārmetumi un čīkstēšana no sērijas es nevienam neesmu vajadzīga, neviens mani nemīl.
Un tad ir cosmo jāievieto diskusija, lai meitenes ar minimālo algu pacepjas. Tā var garastāvokli uzlabot.
Tev vispār nav kauns 28 gados ņemt no vecākiem naudu, ko notērēt štruntos un sapņot kā pēc viņu nāves izpārdod vecāku īpašumus, jo nespēj atrast miljonāru? Un kā tu vispār tos simtus, ko tev vecāki dod spēj nosaukt par grašiem?
Un tas, ka tu apgalvo, ka centies ietaupīt naudu ir murgi. Tu necenties, jo pašreizējā dzīve ir pārāk jauka.
Cieni sevi, beidz ņemt naudu no vecākiem un tad kad pāris mēnešus būsi iztikusi tikai ar savu nopelnīto naudu, tad tikai rīko diskusiju kā samazināt tēriņus.
Un vispār jau jautājumam vajadzētu būt nevis kā samazināt tēriņus, bet kā palielināt ienākumus.
17.06.2012 19:05 |

Reitings 1487
ā pati izteicās ir neveiksminiece, ar veselības problēmām, kura spēj tikt galā tikai ar elementāriem uzdevumiem un regulāri tiek atlaista no darba, jo defaultā nav ne spējīga, ne gudra, ne mērķtiecī

Atlaiž, slikti strādā, un vēl nez kas bet tapat nopelna tos 600 ls...ka saka pati. Nu es neticu šim safantazējumam.
17.06.2012 19:07 |

Reitings 264
Reģ: 25.02.2009
Esmu ārzemēs, taču:

Dzīvoklis 400 eiro
Ēdiens 300 eiro
Cigaretes 100 eiro
Apģērbi - kad vajag, mēnesī apmēram - 50 eiro

Man tas liekas pa glauno...nezinu kā izdzīvošu :D Jāsāk ar kkas krāt :)
17.06.2012 19:10 |

Reitings 352
Nu es neticu šim safantazējumam.

Arī. Es pat nebrīnītos, ka autore ir vienkārši neveiksminiece, kura izgudro nereālus stāstus, lai visi viņu žēlotu.
17.06.2012 19:14 |

Reitings 352
Lai saņemtu 500 uz rokas, tas uz papīra būs kaut kādi 730Ls.
Kurš darba devējs spēj atļauties negudru darbinieku, kurš slikti strādā, par tādu naudu, ja rindās gaida gudri, kuri gatavi labi strādāt pat par 300 uz rokas?
17.06.2012 19:21 |

Reitings 1487
marimba +++ Zinot sitāciju darba tirgū, un cik daudz ir patiesi spējīgi talantīgi cilvēki.
17.06.2012 19:24 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
esmu pieradusi taupīgi dzīvot,kaut gan pēdējā laikā pārāk bieži esmu sākusi pirkt drēbes. savus personīgo tēriņu sarakstu , atskaiti gan nerakstīšu, jo man tas šķiet pārāk privāti. es apzinos,ja iztērēšu pārāk daudz naudas sīkumiem, lietām,kuras ir skaistas, taču ne tik svarīgas dzīvē, tad nepietiks naudas,kam svarīgākam.
17.06.2012 19:25 |

Reitings 1487
Autore kā pati izteicās ir neveiksminiece, ar veselības problēmām, kura spēj tikt galā tikai ar elementāriem uzdevumiem un regulāri tiek atlaista no darba, jo defaultā nav ne spējīga, ne gudra, ne mērķtiecīga, ne pašpārliecināta, ne ar zināšanu bagāžu, ne skaista, ne slaida, ne aktīva

Turklāt ja bieži atlaiž, nāk slikta slava līdzi. Un pārbaudes laikā kas LV ir 3 mēneši neviens uz rokas nemaksās 500-600 ls. lielu algu. Pirmajos mēnešos jau nu reti kam.
17.06.2012 19:32 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es arī šķiežu naudu... kopējās summas nav tik lielas, bet tāpat ir vainas apziņa. Esot pie kases, iestājas īssavienojums un atslēdzas loģiskā domāšana, nedomāju par naudu, bet tikai par lietām, ko pērku, un loģiskais pieslēdzas tikai jau izejot no veikala :D Traģiski... Būs jāsāk strikti un konstruktīvi visu uzskaitīt.
17.06.2012 19:34 |

Reitings 352
tūlīt kāda pierakstīs, ka man skauž un ka man nav sirds, un vispār labāk muti turēt ciet, jo nespēju saprast slimu cilvēku! ;D ;D ;D
Jā, jā es parasti apskaužu neglītus, resnus muļķus un neveiksminiekus, kuri tērē izdomātu piķi. :D
17.06.2012 19:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits