Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lasis - steiks un galva! :D

 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Čau! :)

Pastāstiet lūdzu, kā Jūs gatavojat lasi?
Man ir laša daļa ar galvu! Gala tiks atdota prom, jo zupu neviens neēd!
(Rimi tagad akcija - lasis tikai 2,99 Ls/kg ) :D

Kā jūs gatavojat laša steiku?

Labāk būtu krāsnī cepamas receptes :)

Padalīsimies, varbūt kādai vēl noderēs :)
12.06.2012 14:16 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
lasī sapildīt zaļumus ar kādu mērci/majonēzi, iepakot vārāmajā sāli un cepeškrāsnī :)
12.06.2012 14:18 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Iepakot vārāmajā sālī - nozīmē visu vnk nobērt ar sāli? :D
12.06.2012 14:20 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
no visām pusēm, tā lai neviena plika vieta nepaliek :D tad lasis saglabā sulīgumu.
12.06.2012 14:23 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
skaidrs, tagad zināšu! :)

vēl kādas receptes?

vai zivju zupa garšo ļoti pēc zivīm? :D haha, stulbs jautājums.. bet nu labi :D
12.06.2012 14:24 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es domāju, ka zivju zupa garšo pēc avenēm :D :D nu jā, bet īstenībā neesmu tādu ēdusi :D
12.06.2012 14:26 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
ai, tad nederēs, man likās ka pēc ķiršiem :D

nu neko tad! :D


tauta sarosās! es zinu, ka jūs mēdzat gatavot lasi :D
12.06.2012 14:29 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
garšo pēc laša :)
12.06.2012 14:29 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
bāc, sakārdināji ar to lasi :D
12.06.2012 14:30 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Luīze - ej uz Rimi :D Rimi tagad (šodien un rīt tikai) akcija lasītim :D
12.06.2012 14:31 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
a ja es gribu tikai 1 kg, tur daudz sanāk no laša kkas? es nevaru jau viņiem palūgt, lai galvu vini patur sev?
12.06.2012 14:32 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Parasti ātri vien notiesā vienkārši iesālītu.
Man patīk arī sušī ielikt lasi. Viegli, ātri un garšīgi.
Zivju zupu var pagatavot gan garšīgu, gan tādu, kas negaršotu.
Cepeškrāsnī var salikt, apbērt ar citronpipariem un vēl zaļumiņiem, citronu (gabaliņos sagrieztu, ne visu lielo) un tā cept...
Var vienkārši uz pannas apcept gabalus...
12.06.2012 14:33 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Luīze Ja pārdodas uz akciju vesels lasis, tad arī galva ir komplektā. :D
12.06.2012 14:34 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Nū, es nopirku 1/2 lasi (galvas daļu) un bija bik vairāk par 1kg

galvu viņi noteikti nepaturēs sev :D tik tad, ja tu par viņu samaksāsi :D

un, vari jau palūgt tādu mazāku lasi!
manam gabalam galva gadījusies ļoti maza,salīdzinot ar citām :D
12.06.2012 14:34 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
nu bāc :D kur es galvu likšu D:
12.06.2012 14:34 |
 
Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Zivju garšvielas + 2 citrona šķeles vai zivju garšvielas ar citronu (santa maria) + provansas majonēze . Visu sajauc traukā, uzliek vāku un patur , lai ievelkas, nākamajā dienā es viņu ceju cepeškrāsnī, bet vēl lavāk garšo uz grilla ja cepj un klāt vēl rukas salātiņi ar svaigu tomātiņu , mmm :D
12.06.2012 14:35 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Hm..
ja es vnk apbērtu ar sāli, pipariem un dillēm un citronu pieliktu un satītu follijā un krāsnī iekšā, tad būtu garšīgi?
vai arī dilles jāliek pašās beigās?
12.06.2012 14:35 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Luīze - vari ņemt astes galu.. bet nu tas pats vien sanāk, izdevīgāk pat ar galvu :)

nu to galvu vari tak atdot kaimiņiem :D vai.. kaķiem..

vai arī atved man, es iedošu kopā ar otru galvu tētim, lai jau vāra savu zupu :D
12.06.2012 14:36 |
 
Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
eu nu meitenes, beidziet te rakstīt par lasi :( es visu dienu jau gribu lasi un vai tiesām būs jāvelkas uz rimi pakaļ? :D
12.06.2012 14:36 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Par to sāli - tur tiešām jāmāk pagatavot, lai tā sāls pārāk nesasūktos zivī. Ja gatavo pirmo reizi, es noteikti neieteiktu.

Nespēju iedomāties lasi ar majonēzi! :D Zivs taču tāpat ir ļooooti trekna.

Par gatavošanu - ir tiešām ļooooti daudz recepšu. Mana mīļākā ir grillēts lasis medus un sojas marinādē. Ja vēl uz oglēm, tad pavisam ideāli.
Skaties, kas Tev pašai garšo - ja visādi zaļumi, taisi ar tiem, ja vairāk garšo grillēts - tad liec vienkārši uz restītēm, nevis folijā, jo folijā sanāks tāds kā tvaicēts vairāk. Man gan pašai dikti garšo mazās forelītes, kurām puncī saliek pašgatavotu zaļumu sviestiņu un citrona šķēlītes... mm! (l)
12.06.2012 14:40 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
Salomē - lasis jau uzņemt to sāli tik cik vajag. caur ādu tāpat nevar uzsūkties.
es vienmēr tādu ēdu, nekad nav bijis sāļs (pat neskatoties uz to, kas es ikdienā vispār sāli nelietoju)
12.06.2012 14:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits