Bērna reģistrācija

Reitings 372
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, mīļās meitenes! Man ir ļoti vajadzīga Jūsu palīdzība..Varbūt kāda te ir ar juridisko izglītību, vai vienkāršī saskārusies ar tādu līdzīgu situāciju dzīvē..Man drīz dzims bērniņš un mani interesē...
1. Vai es, būdama precējusies, bet vairs nedīvoju ar vīru jo viņš mūs pameta grūtniecības 7 mēnesī, varu bēŗnam ielikt nevis mūsu kopīgo uzvārdu, bet manu uzvārdu kas bija pirms laulībām?jo pēc šķiršanās es vēlos atgūt pirmslaulību uzvārdu un gribu lai bērnam arī tāds ir..
un
2.Vai es būdama precējusies, varu bērna dzimšanas apliecībā sadaļu "tēvs'' atstāt tukšu un iekšā nerakstīt savu vīru?

cilvēks kopš mūs pameta nav pat ne reizi painteresējies kā man veselība,vai bērniņam viss kārtībā..par finansiālo atbalstu viņš ir pateicis ka netaisās mums palīdzēt,jo bērna vēl nav..un jau pēc 3 nedēļām šim cilvēkam uzrodas jauna draudzene..
Lūdzu bez nosodījumiem...manai vēlmei šādi rīkoties ir ļoti pamatots pamats!!! jebkura no jums manā vietā darītu tāpat,ja ne vairāk...
08.06.2012 12:05 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es esmu bērns, kuru, lai gan mana mamma ar manu tēvu bija precējusies, tēvs mani nekad negribēja. Bet vismaz to, kā viņu sauc, zinu. Un zini - tas citreiz mazam bērnam ir daudz. Skolā nereti bija uzdevumi, kur tomēr prasīja, kādi ir vecāku vārdi. Es būtu jutusies tizla, ja mana tēva vārds būtu svītriņa.
Te nav runa tikai par naudu. Alimentus mana mamma nekad nesaņēma (es pat nezinu, vai tajos laikos tāda prakse bija), bet nevelc svītriņu. Tiešām. Bērns var justies tāds...nepilnvērtīgs.
08.06.2012 13:31 |

Reitings 844
kaut kas var arī mainīties, Tu nedrīksti nocirst šīs iespējas, bērnam no tā labāk nebūs. Tev - varbūt, bet ne bērnam. Tavu dusmu un naida dēļ nav jābojā iespēja, ka viņiem kādreiz varbūt būs šīs attiecības un man, piemēram, sāpētu tas, ja manā dzimšanas apliecībā būtu svītriņa tēva vietā. Bērnu ir radījis viņa tēvs, nevis svītriņa un bērnam ir tiesības uz šo vārdu nevis svītriņu. Viņš ir daļa no sievietes un vīrieša, nevis sievietes un svītriņas.
08.06.2012 13:32 |

Reitings 372
kad aiziet runa par to,ka bērnam līd dzimšanai jānopērk tas un tas,cilvēks pasaka ka neko netaisās man dot,ka vot,pēc demdībām saņemšu 300 latus un visu pati nopirkšu...da velns ar to naudu..bēŗnam vairs nekad nebūs abu vecāku un pilnas ģimenes,viņa dēļ...kādas tiesības viņam ir lemt par mana bērna dzīvi? man bērnam tagad būs visu laiku jāskaidro kāpēc tētis mūs pameta, kāpēc tētis mūs nemīl..no šīm domām vien man sirds plīst pušu
08.06.2012 13:32 |

Reitings 5709
Drīkst zināt, kāpēc tāda situācija vispār izveidojās? Tik skumji, ka 7tajā mēnesī vīrietis pēkšņi izdomā, ka neko ne ar Tevi, ne bērnu nevēlas...
08.06.2012 13:33 |

Reitings 372
lana - bērnu radīt ir pats vieglākais..jā,viņš to ir izdarījis..bet visu pārējo,kas jādara bērna tēvam- jāaudzina,jāapgādā, jānes kkāda atbildība par bērnu..to visu viņš ir atstājis man
08.06.2012 13:34 |

Reitings 5115
Bet vai tad Tu domā, ka ar vai bez svītriņas Tev nebūs bērnam jāpaskaidro, kāpēc viņam nav tēta, lai gan citiem bērniem ir? Tici man - bērns tajā dzimšanas apliecībā pats ilgi neskatīsies.
08.06.2012 13:34 |

Reitings 844
Un vēl Jūrniece, arī attiecības ir divu cilvēku atbildība, Tava tai skaitā un varbūt vēl lielākā mērā kā viņa, jo Tu esi sieviete un mans uzskats ir, ka attiecibās daudz, daudz kas vairāk ir atkarīgs no sievietes un viņas sievišķīgā spēka, nevis vīrieša. Un arī tagad Tu gribi karot....
08.06.2012 13:36 |

Reitings 372
salomē- bija ļoti daudz strīdu...cilvēks nevēlējās ne strādāt, ne rūpēties...viņš slikti attiecās pret mani,bet es visu to cietu bērniņa dēļ....un te pēkšņi cilvēkam parādījāš darbs un pie pirmās algas saņemšanas viņš mūs pameta..un tadag vēl grib no manis dabūt televizoru pa 400latiem,ko mums uzkāzām uzdāvināja...
08.06.2012 13:36 |

Reitings 372
lana- es nesaku ka attiecībās biju bez vainas...bet tici man, tas kur nebija taisnība man, un tas, ko izdarīja viņš ir divas nesalīdzināmas lietas...debesis un zeme...
08.06.2012 13:38 |

Reitings 5709
Juurniece, bet tiešām vīrietis tā izmainījās tikai tad, kad paliki stāvoklī?
08.06.2012 13:39 |

Reitings 372
salomē-laikam jau nē...viņš tāds bija visu laiku,tikai pamaīgi to slēpa vai arī es negribēju to redzēt...lielākā kļūda ir tajā,ka viņš teica ka mīl mani, ka grib to bērnu,ka viss būs labi,bet es caur rozā brillēm nesaredzēju,ka īstenībā nemīl viņš ne mani,ne bērnu...es viņam uzticējos...bet cilvēķs mani pievīla...toreiz man nebija iemeslu viņam neticēt...
viņa argumenti par to,kāpēc viņš mūs pameta ir vnk smieklīgi...īstenībā to argumentu nemaz nav kā tādu...
08.06.2012 13:43 |

Reitings 844
Paklau! Nu noliec pie malas drusku sevi. Es zinu, ka tas ir ellīgi grūti un gandrīz neiespējami, jo jūs abi ar bērnu šobrīd esat viens vesels. Bet! Bērns piedzims un ar laiku kļūs par autonomu, atsevišķu personību, kurš gribēs skaidri zināt - kurš ir mans tēvs un kura ir mana māte. Tas ir puslīdz skaidrs, ka pilnvērtīga ģimene jūs nebūsiet, bet nu tad neatņem pēdējo no tēva tam bērnam. Un mēģini nekultivēt naidu un aizvainojumu savās un bērna tēva attiecībās, tas tiešām neko nedos, cilvēcība un saprāts - tie gan varbūt. Turies, zaķene, lai bērnam būtu kaut nedaudz mierīga mamma, kas ir spējīga viņu mīlēt(un mīlestība nevar augt tur, kur ir aizvainojums un naids), nevis histēriska fūrija. Tu esi ļoti, ļoti vajadzīga savam mazajam bērniņam un tiešām mēģini koncentrēties un viņu un viņa vajadzībām, nevis sevi.
08.06.2012 13:47 |

Reitings 372
lana - paldies par atbalstu :( kopš es uzzināju ka cilvēķs ir atļāvies jau ņemties ar citu un stāsta viņai cik es biju slikta...man grūti noticēt ka vēl mēnesi atpakaļ mēs bijām ģimene...man visa pasaule tagad jūk un brūk..un tikai bērna dēļ es cenšos saņemties...vismaz kādam es būšu vajadzīga kā gaiss...
08.06.2012 13:50 |

10 gadi
Reitings 160
Nafig to tēvu.
Tagad uzrādīsi,ka viņš ir viņa tēvs un vēlāk tēva vecumdienās bērnam būs tas tēvs jāstutē, jo redzi - dzimšanas apliecībā ir norādīts,ka es esmu tavs tēvs.

Nu nē...es nekad nenovēlētu tādu tēvu savam bērnam un tad jau labāk, lai apliecībā ir strīpiņa nevis kaut kāda idiota vārds, kas bērnu pameta vēl nepiedzimstot.

Tiesības uz bērnu nerodas tikai uztaisot to, bet rūpējoties par to vēl pirms piedzimšanas.

Šis saucamais tēvs nerūpējas, bet rada gluži pretēju situāciju.

Autorei iesaku tiešām noskaidrot, vai tēva vārdu tur var nerakstīt.
08.06.2012 13:53 |

Reitings 372
to ka viņš mūs pameta, ar to jau kaut kā samierinājos..līdz brīdim kad irādās viņam jau cita...manuprāt tas ir bezkaunīgi bez gala...gan pret mani,gan pret bērnu..bet nu...lai jau paliek...dzīvē viss nāks atpakaļ...cenīšos likt pie malas savu aizvainojumu,kgan tas ir tik liels...
08.06.2012 13:54 |

Reitings 844
Jā, Tu viņam būsi visa pasaule, tāpēc tai pasaulei ir jābūt pilnai ar mīlestību un labvēlību. Nedomā par to vīrieti, tas ir Tavs bērns un Tu esi spējīga arī viena viņam dot visu to labāko. ja bērna tēvam nav atbildība, tad Tev tādai ir jābūt. Un Tava atbildība ir tikt arī emocionāli ar sevi galā. Un jā, kad man ir grūti, es mēdzu uz situāciju paskatīties ta no lieliem plauktiem - ka mēs piedzīvojam to, kas mums ir jāpiedzīvo, savukārt mūsu nākotne ir atkarīga no mūsu izvēlēm un reakcijā šobrīd. Kultivē labo - ko barosi, tas augs:)!
08.06.2012 13:55 |

Reitings 5115
Ja viņš jūs pameta un PĒC tam atrada citu kaut vai nākamajā dienā, tad neko bezkaunīgu tur neredzu.
Bezkaunīgi ir, protams, tas, ka par bērnu neliekas ne zinis un nepalīdz, bet viņam ir pilnīgas tiesības būt kopā ar citu. kaut vai harēmā dzīvot
08.06.2012 13:56 |

Reitings 372
jessica- es cilvēkam palūdzu, ļauj man nostaigāt atlikušo grūtniecības laiku mierīgi...tas nav tik daudz..tikai 2 mēneši...tagad jau 1...lūdzu nedarīt neko tādu,kas man liktu nervozēt vai raudāt...bet cilvēks nepaklausīja un izdarīja visu pretēji..turpina mani apvainot,pazemot,apsaukāt...
08.06.2012 13:59 |

Reitings 844
Zini, Jessica, nepiekrītu par tām tiesībām. Atbildība pret bērnu pirmām kartām izpaužas tajā, ka abi radītāji cenšas nodrošināt viņam pilnvērtīgu ģimeni. Tajā brīdī, kad tiek uzzināts, ka tiek gaidīts bērns un pieņemts lemums, ka viņam būs būt, tad ABIEM ir jāveido tādas attiecības, kas tiek apzīmētas ar vārdu ĢIMENE. Un ir gan tas bezkaunīgi - zināt, ka pamestajai sievietei tas sāpēs, viņa gaida viena abu kopējo bērnu un nedrīkst dzīvot tādās sāpēs un pārdzīvojumos.
08.06.2012 14:01 |

Reitings 372
es vēļjorpojām brīnos, ja viņam nevajadzēja to bērnu jau no paša sākuma,nu kāpēc viņam nebija drosmes man to pateikt? viss būtu bijis savādāk tagad...
08.06.2012 14:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)