Bērna reģistrācija

Reitings 372
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, mīļās meitenes! Man ir ļoti vajadzīga Jūsu palīdzība..Varbūt kāda te ir ar juridisko izglītību, vai vienkāršī saskārusies ar tādu līdzīgu situāciju dzīvē..Man drīz dzims bērniņš un mani interesē...
1. Vai es, būdama precējusies, bet vairs nedīvoju ar vīru jo viņš mūs pameta grūtniecības 7 mēnesī, varu bēŗnam ielikt nevis mūsu kopīgo uzvārdu, bet manu uzvārdu kas bija pirms laulībām?jo pēc šķiršanās es vēlos atgūt pirmslaulību uzvārdu un gribu lai bērnam arī tāds ir..
un
2.Vai es būdama precējusies, varu bērna dzimšanas apliecībā sadaļu "tēvs'' atstāt tukšu un iekšā nerakstīt savu vīru?

cilvēks kopš mūs pameta nav pat ne reizi painteresējies kā man veselība,vai bērniņam viss kārtībā..par finansiālo atbalstu viņš ir pateicis ka netaisās mums palīdzēt,jo bērna vēl nav..un jau pēc 3 nedēļām šim cilvēkam uzrodas jauna draudzene..
Lūdzu bez nosodījumiem...manai vēlmei šādi rīkoties ir ļoti pamatots pamats!!! jebkura no jums manā vietā darītu tāpat,ja ne vairāk...
08.06.2012 12:05 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es gan uzskatu, ka nevienu nevar piespiest. Tāpat kā uzskatu, ka mīlestība nav obligāti mūžīga. Arī ja ir precējušies, mīlestība var pāriet. Šajā gadījumā - kaut kas notika. Kas tieši - nav tik svarīgi. Bet ja lēmums tika vienalga kādu iemeslu dēļ pieņemts, tad tas tagad nenozīmē, ka celibātā jādzīvo. Jā, cūka tas vīrietis, bet ko padarīsi :)

Bet man liekas, ka ne par to ir šī diskusija. :)
08.06.2012 14:08 |

Reitings 844
Nedomā par to. Ta ir viņa izvēle un darīšana. Es jūtu Tev līdzi. Ja saglabāsi gaišu skatu dzīvē, no visa spēka koncentrēsies uz pozitīvo, tad viss Tev agri vai vēlu būs. Gan ģimene, gan mīlestība. Es, piemēram, ticu, ka mēs visi saņemam to, ko esam pelnījuši. Kā labo, tā slikto. Varbūt tas arī ir uzdevums, kas Tev jaiemācās - caur sāpem kļūt gaišai, labai un stiprai, jo tieši tāda māte Tu esi vajadzīga savam bērnam un tieši tādu sievu kādreiz būs pelnījis atbildīgs un godprātīgs vīrietis.
08.06.2012 14:09 |

Reitings 2295
Es pilnīgi aiz datora ekrāna jūtu, kā no Tevis runā EMOCIJAS (aizvainojums, dusmas, vilšanās utt.), nevis veselais saprās. Nekad, nekad, nekad nepiņem lēmumus emociju iespaidā.
Muļķīgi ievilkt svītriņu tikai tāpēc, ka pēdējos grūtniecības mēnešos pameta. Tu vēl nezini, kā dzīvē viss vēl izvērīsies. Bet savu muļķību labot nevarēsi. Un bērnam dzīvi sačakarēsi tik ar savu svītriņu.
08.06.2012 14:10 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Piekrītu Chanely- nekādā gadījumā nevelc svītriņu!!!!!!!!!!!!! Padomā pati, kapēc.
08.06.2012 14:13 |

Reitings 844
Nav taču runa par piespiešanu, Jessica, bet gan par to, ka cilvēki apzinās, ka šādās situācijās pirmkārt, attiecības ir jabūvē un tikai tad jāizjauc. Un aiziešana ir tikai pats pēdējais. Un arī tad šai aiziešanai ir jabūt cilvēcīgai un saudzīgai. Nu kā to var nesaprast? Un vēl, Tu saki, ka nav svarīgi, kas tieši notika...zini, tam bērnam gan varbūt tas ir un būs svarīgi.
08.06.2012 14:14 |

Reitings 535
Tev vaidzēs viņa piekrišanu , citādi nekā ,man bija situācija ,ka man ir dubūltais uzvārds a bērniņam loģiski ka vīra uzvārds ,man vaidzēja lai vīrs atnāk un parakstās ka nav iebildumu . Man tas likās murgs kaut kāds .
08.06.2012 14:15 |

Reitings 372
da par to svītriņu jau sapratu,ka tomēr nevilkšu...tas diezvai ir juridiski iespējams pat
08.06.2012 14:16 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Lai kādi strīdi būtu, bērnam taču neteiksi to. Bērnam šajā gadījumā jāsaka, ka mamma ar tēti vienkārši nevarēja sadzīvot, nebija īstie. Bērnam nav jāzina vecāku problēmas no A līdz Z. Tāpat kā bērnam nav jāredz, kā vecāki ir kopā, bet strīdas katru dienu, ka mājai jumts ceļas nost.
08.06.2012 14:17 |

Reitings 535
Ja viņš nebūs ierakstīts ,kā tēvs tad arī nekādu atbalstu no valsts iestādēm kas piespriestu viņam maksāt alimentus nevarētu dabūt.
08.06.2012 14:18 |

Reitings 2982
pirmkārt;
Par tēvu bērnam, kurš piedzimis sievietei laulības laikā vai ne vēlāk kā 306.dienā pēc tam, kad laulība izbeigusies ar vīra nāvi, laulības šķiršanu vai laulības atzīšanu par neesošu, uzskatāms bērna mātes vīrs (paternitātes pieņēmums).

Bērns, kas piedzimis sievietei ne vēlāk kā 306.dienā pēc laulības izbeigšanas, ja sieviete jau ir stājusies jaunā laulībā, uzskatāms par dzimušu jaunajā laulībā. Šajā gadījumā bijušajam vīram vai viņa vecākiem ir tiesības apstrīdēt bērna izcelšanos (149.p.).

Bērna izcelšanos no tēva, kas ir laulībā vai ir bijis laulībā ar bērna māti, apstiprina ieraksts laulību reģistrā.

otrkārt, var ievilkt strīpiņu, bet NEVELC!

treškārt, lūdz viņam alimentus, ja šis nemaksā- vērsies tiesā, plus norādi, ka nemakša, apsaukā- visu negatīvo norādi jau sākumā iesniegumā, nevis pēc tam, kad būs jau tiesa. arī to, ka Tavas grūtniecības laikā ar citu vazājāas norādi, vari pat safocčēdet- vāc visu info pret viņu, jo civilprocesā pastāv pierādīšanas princips, kas nozīmē, ka katrs to, ko apgalvo- pats arī pierāda. Plus- vari lūgt tiesai lai aizliedz tev tuvoties, ja viņš ir pacēlis pret Tevi roku. Tad, ja viņš pie Tevis nāks- sauc policiju, uzrādi tiesas lēmuma norakstu un policija šo aizvāks.

kriminālprocesā visu pierāda pirmstiesas izmeklēšana, vēlāk prokuratūra uzrāda apsūdzību.

visus dokumentus saglabā- nākotnē noderēs, ja ne Tev tad bērnam. Ja Tēv pats nemaksās alimentus ar tiesas lēmumu vai , ja np viņa nebūs ko paņemt, jo oficiāli nekas uz viņa vārda nebūs reģistrēts- vērsies uzturlīdzekļu garantiju fondā ;))

veiksmi :)
08.06.2012 14:28 |

Reitings 2982
rosse JA TIEK VEIKTS dns- VAR :)
08.06.2012 14:29 |

Reitings 2982
piedošanu par kļūdām.
08.06.2012 14:30 |

Reitings 39
Reģ: 15.01.2012
Pirms cepies, padomā, ko tu ar to panāksi?
Un, cik ļoti tas kaitēs tavam dārgotajam bērnam ;)
08.06.2012 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)