Pat tēju uztaisīt grūti

Reitings 106
Reģ: 07.06.2012
Man ir problēma attiecībās, kas saistīta tieši ar ēst pagatavošanu.
Mans vīrietis kategoriski atsakas pats sev gatavot brokastis no rītiem,pat brīvdienās viņš nav ar mieru pagatavot kko kopā. Viņš saka - pelīt, ej taisi brokastis, aizbrauksim kkur pastaigāties. (Mājās ir diezgan nesaimniecisks un virspusējs, pēc darba patīk atpūsties, ņemties ar mašīnām utt.) Bet tas vēl tā... ja vien pats par sevi varētu parūpēties, ēst uztaisīt, ar to pietiktu.
Mēs dzīvojam kopā jau gadu. Draugs, iepriekš dzīvojot pie vecākiem, tika atčubināts, jo mamma bija mājsaimniece. Visiem viss tika pienests, pagatavots. Tagad man ar to jācīnās.
Ir tā, ka no rītiem viņš ceļas 6os, bet man jāceļas 9os. Protams, es ceļos kopā ar viņu 6os, pienesu brokastis un tēju.
Citu lielu problēmu attiecībās nav, nevar sūdzēties. Bet tieši šis faktors mani ar laiku sāk apnikt. Cenšos viņam ar viņu par to runāt, bet viņš neklausās, sāka, lai nedaru, ja man grūti utt. Iziet no mājas nepaēdis, tad man sirdsapziņas pārmetumi.

Ko Jūs domājat, iesakat?
Paldies!
07.06.2012 10:53 |

Reitings 142
Ne vienmēr mammas ir pie visa vainīgas.. Manam draugam arī ir "mīļa" mamma, es vienkārši nekad neesmu pat pieļāvusi domu par bezjēdzīgu viņa apčubināsanu un par to ļoti priecājos, jo viņš novērtē katru reizi, kad priekš viņa kaut ko izdaru vai pagatavoju ēst. Es neļaujau manai laipnībai kļūt pašsaprotamai, nemaz nerunājot par to, ka viņš man varētu norādīt, ka viņam vajag maizītes brokastīs :D
07.06.2012 13:03 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Es atceros man dazreiz bija otradi. Kad man bija jacelas jau pec 4iem no rita, lai taisitos uz rita mainu, tad mans bijusais pat speciali celas lidz ar mani un saka siveret.:D :D Es teicu, ka vareja jau gan gulet talak...:D Mja, tik elementaru lietu ka brokastis jau nu gan pasam butu jamak uztaisit, nevis traucet draudzenes iso miegu. Ja mammas pasparne vins bija erti iekartojies, tad tev laikam bus jaievies nelieli paraudzinasanas pasakumi.:D Ja tu turpinasi aptekalet it visa savu puisi, ka to darija vina mamma, tad vinam nebus motivacijas mainities..
07.06.2012 13:06 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
iesaku šo diskusiju atvērtu atstāt, pirms šis atnāk no darba un pielien pie kompja.
07.06.2012 13:18 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Tiešām kā nevarīgs bērns, grr!
07.06.2012 13:22 |

Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
manējam vienkārši riebjas ēst gatavošana, nu nesaista pilnīgi un galīgi. vienīgais, ko viņš māk pagatavot ir uzcept/uzvārīt olas, uzvārīt cīsiņus/pelmeņus un uzcept frī kartupeļus :D ja gribas ko citu, tad iet uz kādu ēstuvi :D kad viņam jāiet uz darbu, mostos kopā, bet tas ir normālā laikā, nevis 6 no rīta. ja man ir vēlēšanās, uztaisu tās brokastis, bet vispār man nepatīk taisīt tieši brokastis, visu pārējo ar lielāko prieku.
Tev gribēju ieteikt to, ko jau viena meitene ieteica - sagatavo iepr. vakarā, ja nu galīgi nekādi viņš nevar. kaut kādas maizītes vai ko, un tējas maisiņu tač var ielikt krūzē (ja pats tiešām nevar), atliks tikai uzliet ūdeni haha
07.06.2012 13:23 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
manai draudzenei ir līdzīgi, brokastīs ceļās kopā un brokastis taisa viņš, bet vakarā, kad meitenes nav mājās un viņš ir agrāk, leduskapī ir vakariņas, viņš pat nejēdz pats uzsildīt :D labāk needis, bet gaidīs, kad kāds atnāks un uzsildīs :)
07.06.2012 13:24 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Maneejais brokastis neeed - paliekot slikti, taapeec shaada probleema mums atkriit :D Bet vispaar traki, ka taa. Es jau mazliet satraukusies gaidu, kad dziivosim kopaa, jo vinjam arii mammiite apchubinaataaja. Bet vismaz eest vinjam patiik gatavot
07.06.2012 13:26 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Hmm.. aizdomājos! Arī man ir vīrietis, kura mājās mamma ir tā, kas visus apkalpo, appuišo, pagatavo, pienes ēdienu, vēl pēc tam traukus nomazgā..Bet ir viens liels BET.. mans vīrietis tāpēc nav izaudzis kā slinks ļurba, kas pats neko nevar izdarīt! Ja būtu, sen jau tiktu pāraudzināts! Protams, to es nevaru teikt par viņa brāļiem - pumpas uzmetās, kad ieraugu 25 gadīgu vīrieti, kurš paziņo, ka ēdīs to un to, pēc pusstundas atnāk, paēd un aiziet. Jāatzīst, ka apbrīnoju, ka mans puisis ir izaudzis par normālu vīrieti tādā atmosfērā :D

Jāpiekrīt tam, ka pati vien attiecību sākumā esi pieradinājusi pie visa šī, vajadzēja jau sākumā celt protestus!

Tagad klausi Košļenes ieteikumus :D
07.06.2012 13:31 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Tik traki, ka tēju pats uztaisīt nevar, man nav, bet vispār ļoti līdzīgi. Esmu izmēģinājusies gan ar skandāliem, bļaušanu, gan ar ar labu stāstīt, ka sievietes pienākums nav visu pienest un vienmēr nodrošināt ar vakariņām, bet NELĪDZ! Ja vīrietis ir 26 gadus nodzīvojis ģimenē, kur mamma vienmēr skrien gatavot, tiklīdz kāds no bērniem iepīkstas, ka izsalcis, mainīt to būs ļoti grūti, īpaši, ja jau sākumā nepaspēji situāciju nostādīt sev par labu. Es zinu, ka labāk ir uztaisīt ko ēdamu, nekā neuztaisīt un stundām strīdēties, kāpēc to nevaru/negribu. No rītiem agrāk neceļos, vnk vakarā uztaisu gan vakaram, gan rītam, tad lai pats uzsilda, kad pieceļās. Vienīgais, ka mans vīrietis strādā vairāk par mani, bet vienalga, ir vīrieši, kas ir daudz vairāk pārguruši, bet tomēr neapgrūtina savu sievieti, ja kādai tāds ir, varat priecāties un novērtēt. TIEŠĀM. Es kādreiz domāju, ka visi ir tādi - ēst gatavotāji un lutinātāji, bet tas bija naivs uzskats.
07.06.2012 13:38 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
lai pats iemācās sev taisīt ēst.c'mon!
07.06.2012 22:30 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
AK DIEVS... Vnk netaisi viņam ēst un viss. Vai arī tad nesūdzies. Protams, ka no sākuma dusmosies, bet taču iemāci viņam cieņu pret sevi.
Man vnk nav ko teikt.... kā vsp līdz tādam kliņķim var nolaist...
07.06.2012 22:35 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
Manis pēc lai staigā neēdis. Es necetos savējam brokastis taisīt :D
Vai tad nevar ēst brokastu pārslas ar pienu?
07.06.2012 22:49 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Tiešām esmu vienīgā, kurai patīk no rīta piecelties reizē ar savu puisi, pagatavot brokastis un paēst kopīgi, pat tad, ja mana darba diena sākas vairākas stundas vēlāk kā viņējā? Tiesa gan tas ir 7os no rīta un tā nav prasība, tā ir mana vēlme, bet tomēr..
07.06.2012 22:50 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
Hippie Chick, tā izskatās :D
man, piemēram, celties 6os reizē ar dārgo nav vēlmes. Esmu pūcīga no rīta un no manis nav nekādas jēgas :D
07.06.2012 22:54 |

Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Hippie chick - nē, neesi vienīgā. :)
07.06.2012 22:56 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Viņš tevi uztur? Ja nē, tad lai noalo sev mājkalpotāju, ja nevar atļauties, tad lai spēj. Es jau nu gan, ja strādātu vienā līmenī ar vīrieti, tā viņu neapkalpotu, ok, ir izņēmuma gadījumi,kad saslimis,piemēram, bet ikdienā-tas nav normāli.
07.06.2012 22:58 |

Reitings 94
taču iemesli var būt dažādi kāpēc viņš tā. ne visi varbūt ir tādi individuālisti.
teiksim, ja es celtos agrāk, man būtu vienai rīta agrumā jāšiverējas pa virtuvi, vienatnē jāēd, kamēr mīļotais guļ, es arī gribētu viņu modināt, jo man vienkārši nepatīk būt vienatnē. tāpat arī, kad viena pati no rīta pamostos nemaz negribas tikai sev taisīt ēst un aizeju nepaēdusi kaut gan skan stulbi, bet es nejūtos omulīgi no rīta viena pati kaut ko darīties, nešķiet, ka ir vērts tik priekš sevis cept augšā brokastis.
autore jau saka, ka viņš minēja, lai nedara, bet varbūt pūšas tāpēc, ka tomēr grib to uzmanību. es arī gribētu un modinātu, nu labi, saprāta robežās. bet es ceļos vienmēr 3h agrāk par savu mīļo un tik ļoti gribas, lai viņš nāk ar mani, ka beigās arī viņš uzmostas.
tā kā, nevajag uzreiz spriest, ka viņš kāpj uz galvas.
p.s. mani neviens neapčubināja bērnībā, neko nepienesa un nevāca aiz manis.
:) :) bet nu tas tikai mans viedoklis, varbūt es maldos
07.06.2012 22:58 |

Reitings 636
Viņš taču tev saka ,ka nevajg, a tu tpt skrien un taisi a tagad forumā, pataisi viņu par slikto !
07.06.2012 23:04 |

Reitings 106
Nepadaru viņu par slikto! Tas vienkārši tā ir! Vins man to neuzspieda, bet tiklīdz pasaku,lai ceļas pats, viņš uzpūšas un kļūst neapmierināts, TAČU SCĒNAS NETAISA UN NEUZSPIEŽ! Esmu stingri izlēmusi vairs to nedarīt un viss! Nu cerams, ka viņš sapratīs, ka šoreiz tas ir nopietni un mums jādzīvo tālāk. Zinu ka pirmās dienas būs sapūties, jācer, ka pāries un sāks darīt pats bez čīkstēšanas. Īstenībā jau šodien pateicu savu nostāju, viss... VIESMĪLE UZRAKSTĪJA ATLŪGUMU.
07.06.2012 23:15 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Mans ar agri ceļas, taisa pats. Liedza man to darit. Taču tas nav pareizi. Viss majas solis uz mani,bet visi rēķini uz viņu( arī pārtika) man žēl ka viņam tik agri jāceļas.

autore, jus komunālos uz pusēm maksājat? Tā bieži tagad dara. ja tā, tad neredzu iemeslu kapec majas solis tev vienai.
07.06.2012 23:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits