Lou, bet taču, lūdzu, saproti, ka tomēr arī šī ir interpretējama lieta. :)
Es iedomājos divas mājas ar piemājas dārziem. Vienā dobes būs izravētas, zāle ar visām pienenēm un margrietiņām nopļauta, sastādītās samtenes un rozes ziedēs, viss būs kārtībā.
Savukārt otrs dārza saimnieks iepriekšējā gadā bija pārracis visu zālāju, zemi nolīdzinājis, sasējis jaunu zālīti, tagad zālājs ir gluds un līdzens. Dobēs sastādītās rozes būs ar spēcīgām, zaļām lapām, jo saimnieks rozes reizi mēnesī aplaista ar minerāliem, ziedi būs krāšņi, bez kukaiņu apkostām lapām. Citas dobes būs ar atlasītām, skaistām, citur neredzētām ziedu sugām, dobes būs pārdomātas, lai augstākie augi neaizēno zemākos. Dārza taciņas būs izliktas ar akmentiņiem vai bruģīti, šur tur būs kāds dārza rūķis, apgaismojums. Varbūt pat kāds dārza dīķītis ar bariņu zelta zitviņu.
Es šo jautājumu uztvēru šādi - kādai būtu jābūt sievietei, lai viņa kā pretīmnācēja man liktos kopta (tātad es viņai pievērstu uzmanību, jo viņa kaut kādā veidā izceltos starp sievietēm vulgaris ). Tas, ka sieviete ievēro higiēnu, ir elementāri. Tas nav, manuprāt, diskusiju vērts. Diskusiju vērts ir koptums un nekoptums. Koptums ir kaut kas virs elementārā, nekoptums ir zem elementārā - netīri mati, spalvainas kājas, aizmirsta kārtējā rīta duša, jaciņa ar savēlumiem un kečupa traipu utt.
Kāpēc es kosmētiku un smaržas pieskaitu koptumam? Jo reti kurai ir perfekti vienmērīgs sejas tonis un garas skropstas. Līdz ar to kopta sieviete pie tā ir piedomājusi un tā sevi ar mazu mānīšanos padara labāku. Savukārt smaržas, paejot garām šādai koptai sievietei, būs kā ķirsītis uz tortes. Viņa, tāda aprūpēta un perfekta, paies garām, un vēl pusmetru gaiss stāstīs par to, ka viņa domā par sevi un ir sievišķīga. Tas nav obligāti, bet tas man liekas tāds, kā jau teicu, ķirsītis :)