Lauliibas - par,pret?

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Iespaidojoties no citas teemas,varam arii pakashkeeties,bet....jusu domas,attieksme pret kazam,laulibas instituciju. Ja,ne,gribam to ipaso dienu vai uzskatam par bezjega lietu?!
04.06.2012 22:52 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Kā var būt pret?
Man liekas, ka tas ir katras sievietes sapnis, skaistā kleitā pavadīt burvīgu dienu ar grandioziem svētkiem un mīļoto cilveku blakus, tas ir neaizmirstami!
Tie pāri, kas preces aprēķina dēļ, vai tāpēc ka ir spiesti dēļ bēbja, mani neinteresē. Pati precētos tikai ar cilvēku, pret kuru būtu īpašas jūtas.
05.06.2012 09:13 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es esmu tikai un vienīgi par kāzām un laulību,jo tas tiek plānots.
05.06.2012 09:21 |

Reitings 245
Reģ: 03.05.2012
Manuprāt, tā visa precēšanās lieta ir pārāk uzpūsta.. Nekas jau nemainās.. Man arī agrāk tas likās kaut kas - wow!! Kāzu dienā nebija nekādu emociju - tas pats vīrietis, ar kuru biju jau 6 gadus nodzīvojusi(tāpēc visiem iesaku precēties daudz ātrāk), kleita vairs nešķita svarīga. Nu, vienīgais prieks - spēles un radi, kas sabraukuši no malu malām. Bet tā -parasta ikdiena + krievu uzvārds, kas jāpievieno saviem latviskajiem iniciāļiem:)
Arī ikdiena nemainās, kad esi apprecējies, visa dzīve rit kā ierasts:)
05.06.2012 09:26 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Es esmu par kāzām,ja abiem no pāra ir pārliecība-tas ir mans ìstais.:) Ja nav,tad uzskatu,ka labāk dzīvot kopā un nesmērēt papīrus.Kāzas,ja nav daudz naudas,rīko tikai paši sev,ja ir,tad arī tuvākajiem draugiem,radiem.
05.06.2012 09:30 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Jums nešķiet,ka cilvēki šķiras tikai pēdējā laikā? Es nezinu nevienu savu vecvecvecmāmiņu un tētiņu, kuri būtu šķīrušies. Tad viens otru noskatījās un precēja nost, nevis izvēlējās, pamēģināja to otru cilvēku. Cilvēki vairāk ir izlaidušies, viņi gatavi pēc pirmā strīda jau aut kājas un doties prom,nevis risināt. Vieglāk jau ir nojaukt, nekā celt no jauna. :)

Mēs savas kāzas plānojām pus gadu, apprecējāmies ļoti ātri, tikai tāpēc, ka vēlāk gribēsim bērnus.Pirms tiem gribam nokārtot savas attiecības, būt par īstu ģimeni ar vienādu uzvārdu. Vispirms ir laulība starp diviem un tad ir bērns, nevis otrādi. Nezinu, es laikam nespētu būt īsti priecīga par to,ka man jāprecas tikai tāpēc,ka kinders vēderā. Tik pat labi jau vari neprecēties vispār.

Uzskatu,ka jebkurš cilvēks var sadzīvot ar jebkuru citu cilvēku.Apprecoties zinu,ka mēs viens no otra neaiziesim pēc pirmā netīro zeķu strīda. :)
05.06.2012 09:39 |

Reitings 4261
Vēl ir pieņemami,ja tās dāmas,kuras stāvoklī un sarakstās zaksā, lai kopīgajam bērniņam uzvārds vienāds ar vecākiem u.c. lietas. Bet ļoti kaitina tādas,kurām vēders pa priekšu, stāv baznīcā pie altāra un plīvurs galvā. Acīmredzami, ka jau pirms laulībām abi likušies gultā. :D Plīvurs vispār pats par sevi ir tāds nevainības un tikumības simbols. Lai arī es bēbi negaidu, es tāpat plīvuru neliku, jo nejūtos tāda,kurai vajadzētu likt.
05.06.2012 09:45 |

Reitings 180
Reģ: 29.01.2009
Mans dzīves modelis, kāzas un tad tikai bērni.
05.06.2012 09:47 |

Reitings 245
Zandaa, modelis jau labs, tikai jāskatās, vai pēc n-tiem kopā pavadītiem gadiem vairs gribās tos bērnus :) Es, piemēram, jūtos diezgan apjukusi. Ir vecums, kad būtu jādomā par bērniem, bet vairs negribās.. Tāpēc es no vienas puses atbalstu to jaunības trakumu - bērnus, laulības, milzīgo entuziasmu, kas ir dažiem pāriem.
05.06.2012 09:52 |

Reitings 446
Kas visām ar to zīmogu pasē??????? No kurienes šis teiciens? nevienam neko neapzīmogo :-D Pārāk daudz uzklausīti vecāku viedokļi,kas auguši padomju laikā un pārņemti par savējiem.
Par tēmu- Da kaut 100 reizes preceties un skirties, laulība (statuss sieva/vīrs) pierada to, ka tajā brīdī ar to cilvēku viss bija PATIEŠĀM nopietni.
05.06.2012 09:56 |

Reitings 2279
Ja precas sieviete stāvoklī, pēc kā jūs secināt, ka vīrietis ar viņu precas tikai bērna dēļ??? Ir kādas pazīmes uzvedībā, kas par to liecina? Vai tikai fakts, ka viņa ir stāvoklī???
05.06.2012 09:59 |

Reitings 4261
sunce, bet kāpēc precas tieši tad,kad stāvoklī jau ir? Tad jau sanāk,ka bērna dēļ, jo varēja tak apprecēt pirms tas bērns bija pieteicies. :)
05.06.2012 10:02 |

Reitings 446
Late- citreiz varēja, bet nepaspēja :-D Tak tici man neviens normāls vecis neprecēsies tāpat. Ja nevajadzētu to sievieti un tajā brīdī neplānotu, ka viss izdosies, tak aizlaistos tāpat. Gājējs aizies-neuzkraut viņam nevēlamu atbildību.
05.06.2012 10:04 |

Reitings 2279
Late - Trallallaa jau Tev pateica gluži manas domas! :D :D Un to, vai precas bērna dēļ vai mīlestības dēļ var pateikt nevis kāzu brīdī, bet gan pēc n-tajiem gadiem... lai gan arī tad, tas viss nav tik viennozīmīgi!
P.S. Daudz vairāk par bērnu divus cilvēkus kopā satur hipotekārais kredīts!!! ;)
05.06.2012 10:09 |

Reitings 1531
Late man vecmamma, kad aprecējās ar vectētiņu, bija šķirtene ar bērnu :D Tā kā šķīrās arī padomju laikos ;)
Tā kā LV nav īsti likumīgas tiesības vnk dzīvojot kopā, tad es uzskatu, ka laulība ir nepieciešama un jo vairāk, tad ja gaida mazuli.
Par piemēru varu minēt gadījumu, kad vīrieti noknāba gulbis. Sieviete gaidīja mazuli, laulība nebija un viņa ilgi cīnijās, lai dabūtu no valsts pabalstu, jo nespēja pierādīt nedzimušā mazuļa tēta esamību. Būtu laulība, nekādu šādu problēmu nebūtu. Mūsu valstī laulība sieviete dažos aspektos tomēr pasargā.
Bet es esmu pret mākslīgo laulību baznīcā. Kāpēc mākslīgo? Tāpēc, ka tā ir vieta, kurā nav jālien tikai tāpēc, ka tā ir skaistāk! Šī laulība tomēr uzliek saistības, kuras šķirt ir iespējams, bet tas nav tik vienkārši un jāiet garam procesam cauri, īpaši ja laulājas katoļu vai pareizticīgo baznīcā.
Sanāk, ka baigi daudz runāju par šķiršanās iespējamību, jā neesmu romantiķe, esmu reāla un piekrītu Zanes teiktajam, ka ilgtošākās un laimīgākās laulības ir tās, kurās ir abpusējs labums, nevis lielā mīla, bet tajā pašā laikā ceru, ka man tā mīla atnāks :D
05.06.2012 10:09 |

Reitings 245
Man divas draudzenes arī precējās "pēdējā brīdī", ar milzīgiem vēderiem, bet es to nenosodu. Galvenais jau ir tas, kas tie bērniņi dzimst, un dzimst normāliem pāriem, kas pie altāra stāvot, apliecina savu atbildību. Ziniet, man pretējai mājai ir kkāda ādere - tur dzīvo jauni cilvēki, kas ir nodzērušies, bez zobiem, trenuškās un viņiem ir - pilns ar bērniem! Man nepārtraukti nākas uz to skatīties un domāt - kas notiek!? Tāpēc es ļoti priecājos, ka bērni dzimst "normāliem" cilvēkiem. Un tad man ir vienalga, ar cik lieliem vēderiem viņi precās..
05.06.2012 10:10 |

Reitings 4261
Kristāla kurpes meitene, nerunāju par padomju laikiem,bet vēl agrāk. Ne vectētiņi,bet vēl vecvecvec(..) Nu tad gan katra otrā laulība netika šķirta, tur tas procenti bija krietni niecīgāks.

Bet par to abpusējo labumu neesmu sapratusi. Tur tak ir jākārto kādi dokumenti, kas pierāda,kam kura manta pieder. Nebūs jau tā,ka man vīrs tagad atstieps sandales un nu es varēšu savākt viņa mašīnu un dzīvokli? Ne jau tas,ka es viņu apprecu uzreiz izdala viņa īpašumu 50:50.
05.06.2012 10:14 |

Reitings 1531
Late, tev tagad ir pirmtiesības uz visu vīra mantu, ja viņš atstiepj sandales ;)

Un es domāju vairāk par to labumu- tu man dzemdē veselus bērnus un vienmēr izskaties labi, a es tev dodu naudu :D
05.06.2012 10:19 |

10 gadi
Reitings 10290
Es esmu par laulībām, ja abi to grib.
Nu un kas, ka bērns jau vēderā??
es pati negribētu šādu modeli, bet es arī nevaru pateikt, ka tas ir nepareizi.

Man , piemēram, ir pilnīgi vienalga, ka sieviete ar vēderu iet baznīcā vai liek plīvuru.

gribat teikt, ka ar plīvuru precas tikai jaunavas???? ha ha ha!!!!!!!!
05.06.2012 10:19 |

Reitings 2728
Par to precēšanos, kad bērniņš pieteicies reiz izpaudos arī sarunā ar savu draugu - teicu, ka neprecētos principā tāda "uzpumpēta"! :D Viņš mani nokaunināja un skaidroja, ka ne jau vīrietis sievieti pēkšņi grib apprecēt tikai "jo tā sanācis", bet nereti tādēļ, ka bērniņš uz daudz ko liek saņemties un ātrāk organizēt. Ja jau vecim tik ļoti bērna māte nepatiktu un viņš viņu negribētu sev par sievu, nu neprecētu ne pa kam! :D Laikam jau tā ir.

Un, kas tās par muļķībiņām, ka katoļu/pareizticīgo baznīcā noslēgtu laulību grūtāk šķirt - NAV TĀ! Šķiršanās process ir vienāds gan baznīcā, gan zagsā, gan pļavā noslēgtai laulībai, bet atšķirība ir brīdī, kad izdomā laulāties 2.reizi katoļu vai pareizticīgo baznīcā - šādu praksi abas baznīcas neatzīst. Bet šķirties - mīļo dieniņ - vienmēr laipni un tikpat viegli kā zagsā slēgtai savienībai.
05.06.2012 10:22 |

Reitings 4261
piparene, protams,ka nē. Bet tad,ja Tev liels vēders, tad jau acīmredzami,ja nekāda jaunava neesi. Nav vēders-var vēl padiskutēt. :D :D
Lai jau liek to plīvuru, nevienam jau neaizliedz, bet tas to visu būtību izkropļo kā tādu.
05.06.2012 10:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits