Late man vecmamma, kad aprecējās ar vectētiņu, bija šķirtene ar bērnu :D Tā kā šķīrās arī padomju laikos ;)
Tā kā LV nav īsti likumīgas tiesības vnk dzīvojot kopā, tad es uzskatu, ka laulība ir nepieciešama un jo vairāk, tad ja gaida mazuli.
Par piemēru varu minēt gadījumu, kad vīrieti noknāba gulbis. Sieviete gaidīja mazuli, laulība nebija un viņa ilgi cīnijās, lai dabūtu no valsts pabalstu, jo nespēja pierādīt nedzimušā mazuļa tēta esamību. Būtu laulība, nekādu šādu problēmu nebūtu. Mūsu valstī laulība sieviete dažos aspektos tomēr pasargā.
Bet es esmu pret mākslīgo laulību baznīcā. Kāpēc mākslīgo? Tāpēc, ka tā ir vieta, kurā nav jālien tikai tāpēc, ka tā ir skaistāk! Šī laulība tomēr uzliek saistības, kuras šķirt ir iespējams, bet tas nav tik vienkārši un jāiet garam procesam cauri, īpaši ja laulājas katoļu vai pareizticīgo baznīcā.
Sanāk, ka baigi daudz runāju par šķiršanās iespējamību, jā neesmu romantiķe, esmu reāla un piekrītu Zanes teiktajam, ka ilgtošākās un laimīgākās laulības ir tās, kurās ir abpusējs labums, nevis lielā mīla, bet tajā pašā laikā ceru, ka man tā mīla atnāks :D