Nepārāk labs vakars šovakar.. tāpēc man ir jautājums, vai ir kāda no jums svētījusi mantu, dzīvokli, mašīnu..? Esmu nonākusi sitiācijā, kad liekas, ka tas ir vienīgais aizsardzības līdzeklis! Jebkurā gadījumā, nevēlos izplūst sīkumos, bet teišām lūdzu pēc droša kontakta.
Liels paldies jau iepriekš.
Mājas svētīšana ir diezgan ierasta lieta daudziem cilvēkiem, bet mašīnas? Iesaku pašai doties uz baznīcu un aci pret aci izrunāties ar mācītāju, tad arī nonāksiet pie risinājuma Tavai problēmai.
Jā, konkrēti arī mašīnas svētīšana interesē, pati esmu gan kristīta, gan iesvētīta, bet doma iet tikties ne ar savas draudzes mācītāju.. viņš mani nedzītu taču prom..? :)
paldies, meitenes!
Samaara, īsti neizprotu tavu pārsteigumu. Mūsdienu cilvēki ir kļuvuši reliģiozāki ;)
Un jā, ja ir riktīgs mācītājs, tad neatteiks. Jebkurai konfesijai piederošais. Pareizticīgajiem ir arī speciālas ikoniņas mašīnām ;)
Pirmkārt, man ir gan Octa gan Kasko.
Otrkārt, man mašīnā arī stāv vienkārša ikoniņa pareizticīgo, bet... jums nebūtu savāda sajūta, ka pusgada laikā, kopš es braucu pie stūres, 3 reizes pēdējo divu mēnešu laikā tieši šofera puse priekšpusē tiek dragāta. Man jau sāk likties, ka šis bija pēdējais brīdinājums.
Jebkurā gadījumā, member, kur atrodas tieši tā baznīca pārdaugavā? (esmu no turienes)
Pareizticīgo baznīcu svētību uzskata par par pašu stiprāko aizsardzību (no šāda tipa aizsardzības līdzekļiem). Ja nolemsi to darīt, tad iesaku tieši Pareizticīgo baznīcu, arī mācītāji tur ir daudz saprotošāki.
Manai ģimenei bija līdzigi pirmo reizi ietriecās mašīnā šofera pusē, nekas traks tikai skrambras, otro reizi jau bija nopietnāk. Devāmies uz pareizticīgo baznīcu nopirkām tādu speciālu grāmatiņu kā aizsardzību, ielikām mašīnā un vēl ar svētīto ūdeni mašīnu apšļaktījām.
Meitene, ar kristala kurpīti, esmu to ievērojusi, ka tas ir tā - stila pēc, bez reālas izpratnes par vienas vai otras konfesijas vēsturi un nozīmi, ja tā var teikt. Es to tā īsti par reliģiozitāti neuzskatu.
Samaara, bet tas ir daudz daudz vairāk, nekā bija iepriekš, tiek atzīts, ka kkas augstāks tomēr ir.
Un kāda vēl konfesijas nozīme? :D Sasmējos. Dievs ir viens un vienalga kā tu viņu sauc Dievs, Allahs, Jahve vai Buda. Doma jau ir viena- ir kāds augstāks spēks, kas palīdz.
Neuzskatu, ka vēlme iesvētīt automašīnu ir kāda skriešana pakaļ modei.