Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Leksus, Tavs piemērs no dzīves, iespējams, ir Tavas mātes nepilvērtīgā uztura sekas, bet varbūt iemesls bija pilnīgi cits, tikai tas tika "norakstīts" uz veģetārismu, jo visticamāk jau padomjlaikos esi dzimusi. Vienkārši ir tā, ka gaļēdājam, nahaļavu ēdot, ir lielākas iespējas savākt visas nepieciešamās uzturvielas kā veģetārietim.
29.05.2012 19:38 |

Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Selene, mana draudzene ir veģetāriete vairākus gadus. ( neēd gaļu, bet zivis ēd). Uz svētkiem viņa ir padomājusi arī par gaļēdājiem, tikai, var just, ka cilvēks nav radis gatavot gaļu, tāpēc viņas pašas gatavotā gaļa ir so-so. Tāpēc labāk izvēlos kaut ko, kas ir no veikala iegādāts!

Tas, vai gatavot gaļu vai nē ir no pašas saimnieces atkarīgs , manuprāt. Un vispār, kāpēc uz galda jābūt gaļai? Man kā gaļēdājai nebūtu liela katastrofa, ja cienastā nebūtu nekas no gaļas! Nenomirtu!
29.05.2012 19:38 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Nu meitenēm nebūtu katastrofa. Bet vīrieši gan man šķiet bez gaļas nevar paēst. (Pārsvarā)
29.05.2012 19:41 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Selene,tev kāds spiež kļūt pa veģetārieti?Rij savas mednieku desas līdz spiežas pa otru galu ārā un liec mieru veģetāriešiem.Pat ja viņi tikai izrādās ar savu veģetārismu,tev no tā dzīve sliktāka paliek?Priecājusies būtu,tev vairāk desas paliks.
Es neesmu veģetāriete,bet es neesmu iedomājusies,ka man ir tiesības līst veģetāriešu šķīvjos un kaunināt viņus par viņu ēdienu izvēli.Cik man ir nācies saskarties,tad veģetārieši parasti sēž un mierīgi ēd savus ēdienu,bet gaļēdāji izceļas ar izteikti negatīvu attieksmi un visādiem atbaidošiem izteikumiem veģetāriešu virzienā.Vienu reizi biju viesībās,kur bija namamāte ar tādiem uzskatiem,ka viņa jau veģetāriešiem neko negatavos speciāli,gluži kā tiem cilvēkiem,kuriem ir atsevišķu produktu nepanesamība.Viņa tā arī to pateica,ka neiešot jau katram izdabāt un,ka tā ir konkrētā cilvēka paroblēma.Man tas šķita pretīgi-tad neaicini to veģetārieti ciemos,nevis uzaicini un tad šādi izturies.
29.05.2012 19:41 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Selene, labi, īsumā varu atkārtoties un teikt, ka man šķiet absurdi gatavot tiem ciemiņiem gaļu, ja tas ir pret manām morāles un ētikas normām. Es kļuvu par veģetārieti kad uzzināju, kā industrija darbojas un es negribu to atbalstīt pat vienu reizi nopērkos veikalā gaļas ēdienu. Neviens mans ciemiņš nenomirs no tā, ka vienu vai divas reizes gadā pie manis ciemojoties paēdīs bez gaļas. Kad neēdu gaļu, bieži ēdu ēdienus bez gaļas arī tāpat. Pagatavot sātīgu ēdienu gāļēdājiem un pārsteigt viņus nav tas pats, kas veģetārietim iesmērēt kaut kādus prastākos salātus, tikai lai neraud, ka nekā nav.
Es ar savu izvēli sadzīvoju kā ar problēmu ļoti bieži - sākot no lielveikaliem līdz restorāniem, kuros man vienkārši nav ko ēst un arī pie ciemiņiem (tiem, kurus slikti pazīstu un nav tuvākie radi/draugi) esmu ēdusi tomātu un gurķu salātus, no kuriem es protams, nevaru normāli paēst. Es taču neraudu un dzīvoju kaut kā, kaut gan publisko ēšanas iestāžu ziņā tas ļoti, ļoti kaitina.
29.05.2012 19:42 |

Reitings 5709
Lou, nezinu, vai Tev ir vīrietis vai nē, taču, ja ir, ko viņam gatavo? :)
29.05.2012 19:54 |

Reitings 2304
Salomē, šobrīd nav, iepriekšējais bija veģetārietis.
29.05.2012 19:55 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Ir arī atšķirība, starp vegānu un veģetārieti.
29.05.2012 19:59 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Still - neuzbrūc man. Ja godīgi nesaprotu par, ko tu cepies. Netaisos kļūt par veģetārieti, ēdu savu gaļu un nelienu veģetāriešu šķīvjos. Nevienu nekauninu. Subjektīvais viedoklis ir un paliek subjektīvs.
Viesībās, manuprāt, tā ir problēma. Tiešām nevar katram izdabāt. Vienam negaršo tas, otram tas. Bet tāpēc jau viesības parasti ir dažādi ēdieni, lai var izvēlēties.

Lou - saprotu tevi. Ir tāda lieta kā morāle.

Jautājums - Ko Jūs domājat par to, ka ejot ciemos tomēr nav pagatavots veģetārs ēdiens?

P.S. Nepazīstu nevienu pašu veģetārieti. :D
29.05.2012 20:05 |

Reitings 1323
Vienīgais, ko nevaru ciest ir tas, ka veģetārieši savu mazu bērnu radina pie tāda dzīvesveida.

Pazīstu 25 gadus vecu puisi, kura vecāki ir veģetārieši, arī mamma grūtniecības, zīdīšanas laikā nekādus gaļas produktus nelietoja. Veselīgs, gudrs un sportisks. Daudzi gaļēdāji viņu varētu apskaust par muskuļu reljefu, kuru nav neiespējami dabūt, esot veģetārietim. Arī savus bērnus ar gaļu nebarošu, kad man tādi būs, jo man tas šķiet nepieņemami, tas arī viss.

Bet principā man ir tiešām vienalga, ko katrs ēd. Es neviena šķīvī nelienu un novērtēju, ja arī citi ciena manu izvēli. Mans puisis ir visēdājs, bet kopā ar mani viņš gaļu neēd, un nē, viņš nav badā, jo gatavoju ļoti labi un ne viņš, ne arī kāds cits nekad nav sūdzējies par gaļas trūkumu, kad viesojas pie manis. Parasti, kad rīkoju ballītes, ir tikai veģetāras uzkodas un visi, ieskaitot visēdājus, ir stāvā sajūsmā. Tā kā nebaudāms veģetārais ēdiens ir tikai un vienīgi neprasmīga pavāra vaina vai arī iedomu pilna gaļēdāja galva.
29.05.2012 20:06 |

Reitings 566
Es gan laikam bez tik svarīgas uzturvielas kā gaļa dzīvot nevarētu.
29.05.2012 20:10 |

Reitings 1323
Gaļa ir pārtikas produkts, nevis uzturviela. Un vienīgā "uzturviela", ko veģetārieši/vegāni nevar uzņemt, neēdot gaļas produktus, ir kotletīns.
29.05.2012 20:15 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Bet principā man ir tiešām vienalga, ko katrs ēd.

Ja tev tik ļoti vienalga, tad ļauj savam bērnam nākotnē pašam izvēlēties, ko viņš ēdīs.
Piemēri iz dzīves ir daudz un dažādi. Arī man ir piemērs par to, ka mājās bērns gaļu nedabūn, taču, aizbraucot pie vecvecākiem, tik to vien skandina, ka grib gaļiņu.
29.05.2012 20:16 |

Reitings 3350
Izladas, ka Latvija karo ne tikai RUS-LV, bet ari galedaji ar vegetariesiem! Sarauj!
29.05.2012 20:19 |

Reitings 1323
Kad man vairs nebūs noteikšana, tad bērns varēs ēst gaļu, ja būs tāda vēlēšanās. Skolā, piemēram, restorānos un ciemos. Bet manā mājā gaļas nav un nebūs.
29.05.2012 20:19 |

Reitings 206
Reģ: 16.06.2011
Lou, neņem galvā tādas kā Zane un Farfallas vai kā nu viņu tur sauc. Tev ir sava argumentēta un pārliecības pilna pozīcija un tādām tukšgalvainām meitenēm to ir grūti saprast. Viņas nespēj saprast, ka cilvēki mēdz būt dažādi, ka ir cilvēki, kuriem ir principi, kurus viņi nepārkāpj.
29.05.2012 20:21 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
tramtram, hei mazā tukšgalvainā meitenīte, kur esmu pateikusi, ka esmu PRET veģetārismu? Es tikai pasmējos par pretrunīgajiem komentāriem, tas viss. Manuprāt, nevienam cilvēkam sava pārliecība nav jāpierāda.
29.05.2012 20:24 |

Reitings 566
Izladas, ka Latvija karo ne tikai RUS-LV, bet ari galedaji ar vegetariesiem! Sarauj!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nē, uzskatu,ka gaļa ir vislabākais proteīna avots, un visādus pākšaugus man nebāzt pretī.
29.05.2012 20:24 |

Reitings 2304
Selene, neko nedomāju par to, ja nav veģetāra ēdiena, esmu jau pieradusi un godīgi sakot, visai bieži esmu palikusi bez ēdamā. Ir gadījies arī būt kāzās, kur vienīgais, kas bija bez gaļas bija uzkodas. Tad nu tās uzkodas un visādas kanapē maizīties, kuras citi apēda vienu, divas vai maksimāli trīs, es notiesāju vismaz 20, lai kaut kā cīnītos ar izsalkumu un toreiz man neviens neko nejautāja, bet es redzēju jocīgus skatienus kad sniedzos pēc piecpadsmitās uzkodas. :D

tramtram, paldies par atbalstu. :) Nevarētu teikt, ka ļoti ņemu galvā, bet daži te izskanējušie viedokļi likās tik skaļi (piemēram, par to, ka veģetārisms lielākajai daļai ir modes lieta), ka šķita interesanti par to padiskutēt.
29.05.2012 20:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nezinu ,kaa citaadi organisms var uznemt pietiekami daudz olbaltumvielas!Muusu pusee loti daudz vegetaariesu-indiesi paarsvaraa-eed loti daudz paaksaugus!
Taa jau saka ,ka galas eedaajiem cita domaasana...!Mees te draudziigi sadziivojam ,bet vispaar varbuut tur ir taisniiba ...taada kaa sava domu biedru grupa varbuut!:)
29.05.2012 20:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits