Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
switched on, es tev piekrītu, jo parasti neviens nezina, ka neēdu gaļu, ņemot vērā to, ka apzināti nevienam nesaku, ja nejautā. Piemēram, kad reiz biju kāzās un blakus sēdošie redzēja, ka neņemu neko ar gaļu sastāvā, paši pajautāja "kā tad tā?", es atbildēju, ka esmu veģetāriete un sarunu vispār nevēlējos turpināt, taču pretī saņēmu visu, sākot no jautājumiem "kā tad tu dzīvo?" līdz īstai moralizēšanai par manu veselību (par kuru gan, es pati, labāk zinu). Ar visu to, gāļēdājiem šķiet, ka veģetārieši ir tie, kuri moralizē un piesienās.
29.05.2012 12:33 |

Reitings 2304
Zane, es neēdu tās skudras, kurām uzminu.

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
switched on, man gan izskatās, ka te vairāk tieši veģetārieši satraucas par to, ko domā gaļēdāji. Pati diskusija ir cepšanās par to, ko domā citi par veģetāriešiem un nejau gaļēdāji to uzsāka :D . Visu laiku skandiniet, ka Jums vienalga, bet cepjaties..
Tas ir tā pat, kā tagad viena uzrakstītu, ka kristietība ir pilnīgs absurds un sāktos strīdi starp ticīgajiem un neticīgajiem. Šādas diskusijas vispār vajadzētu slēgt.
Tie, kas ēd, lai ēd un BEZ jebkādām apkārtējo čīkstēšanām par to, ka viņi ir līķēdāji. Un tie, kas neēd, lai turpina neēst.

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Zem vārdiņa "gaļa" slēpjas dzīva būtne ar sajūtām, taču zivīm ir vienīgi instinkti.
29.05.2012 12:35 |

Reitings 622
Mani uzjautrina veģetāriešu nebeidzamās pretrunas!
29.05.2012 12:37 |

Reitings 2304
Zane, kas tev par problēmām, ja gribi kasīties? Un pastāsti, kādas pretrunas? Par lūpu balzāmu man jau piekasījies, kas bija smieklīgi, jo tu mani nepazīsti un nezini, kādu kosmētiku es lietoju.
Es nesaprotu kādēļ tik pozitīvā parādībā, kā veģetārisms, kas dara vairāk laba nekā slikta vajag atrast kaut ko negatīvu un rakstīt preteklības. Acīmredzot, vienīgais iemesls ir vēlme pakasīties.
29.05.2012 12:41 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
esi palāsijusi kas ir veģetārietis un kas ir tāda lieta kā vegāns? :)
29.05.2012 12:42 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es laikam esmu tik nekrietna, ka veģetārieša klātbūtnē sāku uz pannas cept mednieku desiņas. Tauki pa gaisu, smarža piepildīja visu dzīvokli. Tajā brīdī man pat neradās jautājums vai tam cilvēkam nav neērti. Katram sava dzīve. Es varētu atteikties no gaļas, pamatojoties uz to, ko diskusijā par bērnu lieko svaru rakstīja - ka dzīvniekus piepumpē ar hormoniem un mēs pēc tam tādu gaļu ēdam. Bet tā man garšo gaļa pati par sevi. Es gaļu neuztveru kā dzīvnieku. Es to uztveru kā produktu.
29.05.2012 12:42 |

Reitings 6324
Bet tas būtu smieklīgi, ja es tagad ietu un visiem skandinātu - es esmu gaļēdājs. Tas pats jau ir ar to veģetārismu, kāpēc tam jābūt tādam uzpūstam burbulim.
Vai tad viesības nevar pateikt, ka Tev negribas vai Tu neēd.
Man vienmēr interesanti parunāties ar cilvēkiem, kuri nelieto uzturā gaļu, es viņus cienu un vēlos smelties iedvesmu.
Es arī tā gribētu, jo man žēl to dzīvnieku.

Pazīstu vienu sievieti, kura uzzinot, ka ir stāvoklī, atsāka lietot gaļu, jo negribēja kaitēt bērnam.
Tomēr fizioloģiskā cilvēka uzbūve liecina par to, ka mēs esam radītu kā visēdāji, jo citādi mums nebūtu dzerokļu, lai gan visur tāpat strīdas.

Arī geju kustība nav dabas radīta, bet mākslīga, citādi arī geji spētu vairoties. Psiholoģiska novirze tā ir, bet man, protams, nav nekas pret gejiem kā cilvēkiem.
29.05.2012 12:43 |

Reitings 6324
Un cik ineteresanti, es vispār nekad nebiju pamanījusi, ka cilvēkam tā vienkārši pajautā kādēļ viņam viesībās uz šķīvja nav gaļa, normāli cilvēki parasti nelūr otra mutē. Es arī gandrīz nekad pie aukstā galda neēdu gaļu - aukstas karbonādes, desas, sagrieztu gaļu, jo man īsti negaršo, parasti ir daudzi citi ēdieni, kam dodu priekšroku.
29.05.2012 12:46 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Abalone ļoti pareizi pateica par to pompozitāti. Man, diemžēl, arī ir pazīstami ļoti daudzi cilvēki, kas veģetāru ēdienkarti savā dzīvē ir ieviesuši tikai stila pēc. Visu savu mūžu šie cilvēki gaļu ir ēduši un kaifojuši par steikiem un šašļikiem, bet vienā dienā sāk lietot eko produktus, neēst gaļu un ar ļaunu skatienu vērot visus, kas to ēd. Stulbi.

Un autorei es ieteiktu pārbaudīt nervu sistēmu, ja tādas niecīgas kļūdas dēļ matiņi ceļas stāvus. ;)
29.05.2012 12:47 |

Reitings 2304
MeiteneVārdāKristīne, pag, tas bija kaut kā saistīts ar to, ko es teicu par viesībām un tātad es biju vainīga, ka teicu, ka esmu veģetāriete, nevis sameloju, ka man vienkārši negribas?

Ja geji nebūtu dabas radīti, tad dzīvnieku pasaulē nebūtu homoseksuālu dzīvnieku. Kurš tad viņus radījis, ja ne daba? Mazliet tā kā absurds teksts. :)
Un tieši tā, pati teici, ka par to strīdas (par to, vai cilvēki ir visēdāji vai gāļēdāji vai veģetārieši). Daba ir radījusi arī kāju spalvas sievietēm.
29.05.2012 12:47 |

Reitings 622
Veģetārisms 21.gs. reliģija. Laktoveģetārieši noliedz ovoveģetāriešus, savukārt vegāni noliedz pescoveģetāriešus, taču viņi visi ir ticīgi veģetārieši.
29.05.2012 12:49 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Lou, tie homoseksuālie dzīvnieki ir ar novirzēm, tie nav norma, tāpat kā homoseksuālie cilvēki. Tikai dzīvnieki nepiedalās gājienos, lai apkārtējiem paziņotu par savu seksuālo orientāciju.
29.05.2012 12:50 |

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Es arī neesmu veģetāriete stila pēc! Es nekad neesmu bijusi gaļas cienītāja. Ja es nebūtu tik ļoti baidījusies vai man kāds taisīs kaut ko bez gaļas, es būtu kļuvusi par veģetārieti krietni agrāk. Un es arī neuzspiežu nevienam savu dzīvesveidu, bet ja ir intrese tad bieži vien izstāstu kāpēc es esmu. Nevienam nevar neko uzspiezt, katram ir galva uz pleciem un ja kāds gribēs neēdīs.
Es esmu uz palikšanu veģetāriešu kārtā!
Un starp citu ne visi ekoloģiskie mājsaimniecības tīrīšanas līdzekļi ir slikti, man ir zināmi tādi, kas tīra 10 reizes labāk par CIF. Es arī pērku daudzus mājsaimniecības līdzekļus, kuri ir videi draudzīgi.
Kā arī iegādājos kosmētiku, kas netiek testēta uz dzīvniekiem, nevalkāju kažokādas un ādas.
Tas, ka kāds ir veģetārietis, nelieto videi nedraudzīgu vai uz dzīvniekiem testētu kosmētiku un/vai mājsaimniecības līdzekļus, vai nevalkā nekāda veida ādas, tas uzreiz nenozīmē, ka tas cilvēks grauž salātlapas; nelieto kosmētiku vispār; ne mazgājas pats, ne tīra māju; un staigā pārsalis. Es tādiem cilvēkiem pateiktu, ka ir ļoti daudz alternatīvu, kuru ieguve un/vai lietošana nenodara pāri dzīvniekiem un/vai dabai. Un beigās netikai pats paēdis, apkopis sevi un māju, un siltumā, bet arī kaza dzīva.
29.05.2012 12:51 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Lou, ka tik Tu neesi no tiem, kam šis dzīvesveids ir tikai stila pēc, ja jau tā cepies :D
29.05.2012 12:52 |

Reitings 2304
MeiteneVārdāKristīne, skaidrs, tad pirmais nebija man. ;) Bet jā, man ir 100 reizes teikuši. Radu pasākumā, kad biju aptuveni 14 gadus veca, atbraucu un sēžot pie galda, kur bija aptuveni 10 cilvēki uzreiz pamanīja, ka uz šķīvja nav gaļas un jautāja, kāpēc tad neņemu. Konkrēti kāzās tika padots lielais šķīvis un kad es gribēju to izlaist, izlaidu arī, uz mani jau tad daži jocīgi paskatījās, pēc tam sekoja salāti ar gaļu, un kad to vietā izvēlējos bez gaļas, man beidzot pajautāja, kādēļ tad es neko ar gaļu neņemu. Tādu gadījumu ir ļoti, ļoti daudz. Gandrīz katru reizi, kad esmu pie kopēja galda ar daudziem cilvēkiem.
Pat vidusskolā, kaut arī mācījos tādā kur bija daudz veģetāriešu un ēdienkartē veģetārie ēdieni tika iekrāsoti speciāli ar zaļu, bija cilvēki, kuri uzreiz pievērsa uzmanību tam, ka gaļu nekad neizvēlos vai arī gadījumā, ja tiek kaut kādā veidā saruna ievirzīta par ēdienu.

Reitings 622
Īstenībā es tikai uzjautrinos šobrīd, man ir daži draugi veģetārieši par kuriem vienmēr padomāju, un ne viņi, ne es neapvainojamies, izsakot kādu joku par veģetāriešiem vai gaļēdājiem... Vienīgais, ko nevaru ciest ir tas, ka veģetārieši savu mazu bērnu radina pie tāda dzīvesveida.

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Lou, ir, ir tā... viesībās, ja aptrūkstas topiki, par ko spriedelēt, aiiiziet - viņa tač ir veģetāriete :D
Un es tiešām, tiešām nekad to neuzsveru, cenšos vispār neizmantot vārdu "veģetārisms", saku, ka neēdu gaļu, jo tas vairāk izklausās kā "neēdu maizes zupu" vai "ķirbjus", cenšos pēc iespējas klusāk un neitrālāk novirzīties no tēmas un sākt runāt par ko citu, bet kaut kā citus tas tik drrrausmīgi uztrauc. Es tiešām apbrīnoju, liekas, ka cilvēki to uztver kā apvainojumu cilvēka rasei un saklausa ko līdzīgu paziņojumam, ka esmu lezbiete vai vēl nez ko :D

Lapsīgā, mani tiešām uztrauc vienīgi briesmīgas lietas, šis nav nekas tāds, vienkārši nedaudz kaitina, ka lien manās darīšanās un māca dzīvot. Tas ir MANS paradums, tik pat labi kāda draudzene viesībās varētu atcerēties manu stāstu par to, kur ar Pēteri bučojos un sākt kladzināt visu priekšā. Tas būtu līdzīgi. Un tagad iedomājies, cik forši ir, ka tevi tā publiski izķidā? :) Un tad ir izvēle - vai nu tu sēdi melna un maziņa, mēģini to ignorēt vai mēģini iestarpināt kādu savu "attaisnojumu" šādam paradumam, ko t.s. gaļēdāji iztulko kā kladzināšanu.
Tas ir vienīgais, kas man šajā visā nepatīk, un kur man pietrūkst citu cilvēku pietātes un respekta - tik vienkārša lieta kā nelīst citu darīšanās vai vismaz nedarīt to publiski.
29.05.2012 12:53 |

Reitings 6324
Lou, nu ja tās ir viesības ar pensijas vecuma cilvekie, tad protams, ka viņi nesaprot, kas ir veģetārietis. Es līdz galam arī nē, tā ir ieviesta subkultūra.
Ja būtu kaut viens perfekts paraugs, kas visu mūžu neēdot gaļu nodzīvojis ilgi, laimīgi, radījis veselus pēcnācējus, slimojis ne vairāk kā citi, bijis spēka noskriet maratonu.
Starpcitu, veģetāriešiem nav jāēd biežāk? Nu es to domāju tādā sakarā, ka gaļa tomēr pārstrādājas ilgāk, dārzeņi izskrien cauri.

Arī dzīvniekiem mēdz būt psiholoģiski traucējumi, tad rodas tādi dīvaiņi, bet tā, manuprāt, ir novirze no normas. Tāpat kā albīni.
29.05.2012 12:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits