Aprīļa nummurā rupja kļūda rakstā - 3 sievietes, 3 ēdienkartes!

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Sveikas meitenes!
Es zinu, ka maija begās runāt par aprīļa nummuru nav diez ko jēdzīgi, bet es gribēju šo ierakstu veikt jau kād laiku atpakaļ, bet laika trūkuma dēļ to neizdarīju, un kā nekā mēdz teikt: labāk vēlāk nekā nekad.
Kā jau virsrakstā minēju, ka lasot aprīļa Cosmopolitan esmu ieraudzījusi visai rupju kļūdu, kuru man kā kārtīgai veģetārietei bija grūti nepamanīt un kura pat sarūgtināja.
Piedodiet, bet jūsu piedāvātā "vēģetāriete" nemaz nav veģetāriete, jo viņa ēd zivis. Bet par
veģetārieti skaitās tad, kad ēd veģetāru uzturu, un veģetārs uzturs pilnībā izslēdz tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme nāk no nokautiem dzīvniekiem, ieskaitot zivis, dzīvnieku taukus un pārtiku, kurā ietilpst šie produkti.
Salīdziniet šos 2 vārdus angliski: vegetarian; vegetable. Vai ir kāda līdzība to uzbūvē? Protams, ir! Vārdu pirmā puse veg-, vegeta-. Un pat šis pierāda to, ka vēģetārieši ēd tikai augu izcelsmes produktus.
Es saprastu, ja cilvēks-parastais 1 dienu (vai vairākas), nedēļu vai pat mēnesi atslodzei nelieto jebkuru no gaļām, ir pat dzirdēts arī, ka vegāns paņem atslodzi, lai uzētu gaļu. Bet tādu cilvēku dēļ, kas sevi sauc par "veģetāriešiem", bet tai pašā laikā ēd zivis, mēs - īstie veģetārieši- dzirdam no saviem tuviniekiem un draugiem, paziņām tādas stulbības kā: tu jau zivis/vistu ēd, vai ne?; tur jau nekāda gaļa nav?, un pēdējo jautājumu attiecinot netikai uz zivīm/vistu, bet arī uz desām un visādiem jūras iemītniekiem.
Es ceru, ka Cosmopolitan vairs nepieļaus šādu rupju kļūdu nākotnē. Jo man kā striktai ovo-lakto-veģetārietei jau 3 gadus, šī kļūda lika visiem matiņiem sacelties no drausmām.
29.05.2012 10:23 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Visā šajā diskusijā vislabāk man patīk meiteņu mērīšanās ar saviem veģitāriešu gadiem. Viena otru pāraugusiun gudrāka.
29.05.2012 11:48 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Tāpat palieku pie tā, ka lielākajai daļai vēģetārisms ir tāpēc, lai slēptu savus mazvērtības kompleksus, lai izceltos citu vidū - cits ar apģērbu, cits ar tetovējumiem, tie ar ēdienu.

Kad tu pieminēji vēl tetovējumus un apģērbu, es noprotu tikai to, ka tev pašai ir daudz kompleksu, ja šķiet, ka visi apkārt grib tikai izcelties. Jo katrs spriež pēc sevis - es savu paziņu tetovējumus nekad neesmu uztvērusi kā mērķi uzmanības pievēršanai. Izklausās nožēlojami, ja tik daudzas lietas citos kaitina un traucē un saskati tikai negatīvo.
29.05.2012 11:50 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Farfalla Vendetta... nu jau gan... es personīgi nepazīstu nevienu, kuram veģetārisms būtu stila lieta?!? come on... :D
29.05.2012 11:51 |

Reitings 6324
Bet tas prasa arī līdzekļus, CIF ir krietni lētāks un iedarbīgāks par tiem gaišdzeltenajiem bezputu brīnumiem, tikpat labi var berzt plīti ar zāli, efekts būs labāks.
Nu bet ja esi veģetārietis, tad tā pa riktīgo, citādi ta kāda jēga. Es jau rakstu tikai to, ko tas society, šiem ir pat atpazīšanas zīme produktiem, kuri ir veģetāri utt.
29.05.2012 11:52 |

Reitings 2304
Trallallaa, veģetārieši neēd ēdienus ar gaļu, bet gāļēdāji ēd ēdienus bez gaļas. Var jau būt, ka tu nē, bet es ēdu gaļu līdz 13 gadu vecumam un tā noteikti neietilpta katrā manā ēdienā, bija daudz ēdienu bez gaļas, kuri man patika.
Bet, kas ir vēl interesantāk - esmu no daudziem veģetāriešiem dzirdējusi, ka kad pie viņiem atbrauc ciemiņi, kuri ēd gaļu, tad viņi tos pacenšas uzņemt ar vēl interesantāku ēdienkarti kā parasti. Tik labu, ka neviens nepamana gaļas trūkumu un sterotips par salātlapu graušanu tiek lauzts. ;)
29.05.2012 11:52 |

Reitings 6324
Daudzi man pazīstami veģetārieši ir teikuši, ka no ceptas gaļas aromāta paliek slikti, tad jau neko pagatavot nevar, tikai suši.
Kāda ir Jūsu veģetārā ēdienkarte, ēdiens nešķiet pliekans?
29.05.2012 11:54 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
es noprotu tikai to, ka tev pašai ir daudz kompleksu, ja šķiet, ka visi apkārt grib tikai izcelties.

Nepareizi noproti. Esmu ar sevi pilnībā apmierināta. :D

Ko saki tad par tiem, kuri notetovē visu ķermeni? Nav vēlmes izcelties?
Vēl, atceros, bija tāda sieviete, ja to tā var saukt, kura gribēja būt smagākā pasaulē - vēlme izcelties.
Manā uztverē, daudzi "veģetārieši" atraduši veidu kā izcelties, jo, kad apnīk, tad atgriežas pie šašlika ;)
29.05.2012 11:54 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
mm...kā man garšo šašļiks...:D
Jāņos laikam ir jocīgi grauzt burkānu, kamēr visi citi dzer alu un šašliko..
29.05.2012 11:56 |

Reitings 2304
MeiteneVārdāKristīne, manai izvēlei lietot ekoloģisko kosmētiku un saimniecības līdzekļus vispār nav nekāda sakara ar veģetārismu, ja kas. Daudzi ne-veģetārieši tāpat iepērkās eko kosmētikas veikalos. Es esmu gana daudz salasījusies par ķīmiju to sastāvā un es tiešām esmu no tām naivajām, kuras tic tam. Tieši tādēļ CIF ir lētāks - vairāk mēslu iekšā. Tāpat mani uztrauc šo līdzekļu ietekme uz dabu, man šīs lietas ir būtiskas, bet kā jau teicu - ar veģetārismu tam nav nekāda sakara. Ir cilvēki, kuri ēd eko pārtiku, lieto eko kosmētiku un saimniecības preces, taču pārtikā ietilpst arī gaļa, atšķirība vien tajā, ka tā nāk no laukiem vai jebkuras cietas vietas, kur tie zvēri netiek špricēti ar hormoniem un vēl sazin ko.
Nav nekāds par riktīgo, jo piemēram, aitas vilnu var iegūt kaitējot dzīvniekam un var normāli, nekaitējot. ;) To nevarētu teikt par kažokādām, bet nu kā viens no piemēriem. Tas pats ar pienu un olām.
29.05.2012 11:56 |

Reitings 446
Lou , nu lūk, man piemēram ēdiens bez gaļas nav ēdiens :-D Un mana draudzene, kura neēd gaļu jau ļoti sen,bet ēd zivis tāpat uztaisa kaut ko no gaļas, jo agrāk ēda. Tāpat ,kad viņa ciemojas pie manis, vienmēr ir arī priekš viņas kaut kas special, pat ja kompānijā lielākā daļa ir gaļēdāji. Tas ir kompromiss un tas ir jauki. Bet pieskirt vegetariesiem kaut kādas lielakas tiesibas neka galedajiem ir mulkigi (attieciba uz to- vegetarieties galu negatavos, bet galedajam jagatavo vegetars ediens). VIENLĪDZĪBU taču grib visi,vai ne?
29.05.2012 11:57 |

Reitings 2304
Farfalla Vendetta, ja tu būtu apmierināta, tevī nebūtu tik daudz žults. Man parasti ir ko sliktu teikt tikai par cilvēkiem, kuri dara kaut ko sliktu arī citiem, ar ļoti retiem izņēmumiem.
Par cilvēkiem kuri notetovē sevi es saku, ka viņiem patīk. Bet nu dzīvo šādi domājot, ja tā vēlies, galu galā, kad mācījos pamatskolā, man bija skolotāja, aptuveni 45 gadus veca, kura teica, ka jebkurš, kurš krāso matus grib izcelties (jebkurā krāsā - arī blondā un brūnā). :) Pagājuši daudzi gadi un joprojām šo pērli atceros. Kosmētikas lietošana tāpat.
Ak, un pat ja gribētu izcelties - tev skauž, ka uz viņiem skatās, bet uz tevi nē? Kā tad šī vēlme izcelties ir slikta? Es nezinu nevienu veģetārieti, kurš atgrieztos pie gaļas. :D Un pazīstu gan 20, gan 30, gan 50 gadus vecus. Ar dažādu stāžu.
29.05.2012 11:59 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Veģetāriešiem ir ļoti plaša un garšīgiem ēdieniem bagāta ēdienkarte. Kopš pieteicos draugiem.lv veģetāriešu domu biedru grupā, atklāju sev jaunu pasauli. :) Mūsdienās veģetārietim būt nav grūti - ne-ādas apavus, aksesuārus un apģērbus nopirkt nav problēmu, arī kosmētiku tieši tāpat. Man liekas, ka krietni grūtāk ir būt veselīgam gaļēdājam, jo gaļas kvalitāte veikalos ļoti bieži ir zem katras kritikas.
29.05.2012 12:05 |

Reitings 925
Jau minēju, ka man, iespējams, ir slikta pieredze ar veģetāriešiem (4 cilvēki) - nerēķinājās ar to, ka rada neērtības citiem, pēc laiciņa tāpat ķērās pie gaļiņām, tiešām bija tikai stila lieta.

Neņemies te spriest par manu žults apjomu. Ar sevi apmierināts cilvēks tad nevēro apkārt notiekošo un nevar izteikt savas domas par pagātnē bijušo negatīvo pieredzi? :D
29.05.2012 12:05 |

Reitings 2304
Trallallaa, es nekad neuzskatīšu, ka tie, kuri ir priviliģētā situācijā var runāt par vienlīdzības piesaukšanu. Vai tie būtu bagātie pret nabagiem, vai baltā rase pret melno valstī, kur dominē baltie.
Es katru dienu sastopos ar to, ka lielveikalā man nav izvēles, restorānā arī nē. Kad tā nebūs, tad arī parunāsim par vienlīdzību. Un kā jau teicu - daudzi veģetārieši šādi dara, jo ciemiņiem iepatīkas un viņi ir pārsteigti. Kā arī, es personīgi, gaļas lietošanu uzturā redzu negatīvi, es nevēlos atbalstīt šo industriju un pieskarties līķim, jo tādā veidā es pārkāpju savas morāles un ētikas normas. Ja es gaļu nelietotu veselības apsvērumu dēļ, man būtu vienalga un es noteikti saviem paziņām, draugiem un radiem gatavotu gaļas ēdienus. Šajā gadījumā tas, diemžēl, ir izslēgts, jo lai arī nevēlos dramatizēt, bet uzskatu, ka tas būtu amorāli - ņemot vērā to, kādas emocijas manī izraisa gaļa un jo īpaši tas, kā tā tiek iegūta.

Farfalla Vendetta, nu man tādu paziņu nav, tas arī viss, ko varu teikt. Man vienkārši šādi paziņojumi šķiet ļoti skaļi - teikt, ka visi neēd gaļu lai pastilotu un pievērstu sev uzmanību. Tā ir vispārināšana un pie tam ļoti aizskaroša.
29.05.2012 12:10 |

Reitings 925
Lou, kur es teicu, ka visi? Iemācies lasīt un uzreiz nepārprast, neattiecināt uz sevi :D
29.05.2012 12:12 |

Reitings 6324
Vairaku gadu garumā esmu izmēģinājusi dažādas eko preces, sākot no pulveriem un beidzot ar šampūniem, bet kā jau minēju - efekta nekāda.
Libra, varbūt Tu varētu ielikt to konkrēto domubiedru grupu, tiešām interesē.
29.05.2012 12:12 |

Reitings 9
Reģ: 29.03.2009
Bille Es necepos! Tā kā Cosmopolitan ir visai populārs sieviešu žurnāls, es uzskatu, ka viņiem vajadzēja painteresēties vairāk, kas īsti ir veģetārisms. Un ja cilvēks lieto gaļu tad tas cilvēks nav veģetārietis, bet gan izlepis gaļēdājs.
1 fakts jūsu zināšanai: pašā sākumā veģetārieši bija tie, kas tagad ir vegāni. Un visi tie veģetāriešu paveidi noteikti radušies nezināšanas vai no nevēlēšanās atteikties pavisam no dzīvnieku klases produktiem.
Lai nu kā es tādus veģetāriešus, kuri ēd gaļu, neatzīstu!
29.05.2012 12:13 |

Reitings 2304
Tāpat palieku pie tā, ka lielākajai daļai vēģetārisms ir tāpēc, lai slēptu savus mazvērtības kompleksus, lai izceltos citu vidū - cits ar apģērbu, cits ar tetovējumiem, tie ar ēdienu.
|

Farfalla Vendetta, neprotu lasīt, tādēļ "lielākā daļa" man ir gandrīz tas pats, kas visi. Domāju, ka jau par vēlu mācīties.
29.05.2012 12:14 |

Reitings 6324
Lou, Tev laiakm nav tādu normālu čaļu draugu kompānijā, jo no man zināmajiem neviens pie Tevis ciemos neietu vai arī vestu līdzi Maķīša maisu, dzīves skarbā realitāte.
Es tiešām gribētu iemācīties neēst gaļu un pagatavot baudāmu veģetāro ēdienu. Manuprāt, Latvijā tas tā reāli iespējams vasaras periodā, kad viss ir svaigs un plaukstošs, citādi jau kaitīgāk ēst tos vestos produktus.
29.05.2012 12:16 |

Reitings 925
"lielākā daļa" man ir gandrīz tas pats, kas visi

Tad jau arī ar skaitļiem nedraudējies.
29.05.2012 12:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits