Bernes kalnu ganu suns, Sibīrijas haskijs

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Sveikas meitenes!

Vai kādai no Jums ir šāds suņuks? Vēlētos dzirdēt Jūsu pieredzi:

1) dresūrā;
2) veselībā

ir kādas būtiskas problēmas (agresija utml)

Pateicos jau iepriekš! :)
28.05.2012 16:41 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Par liela suņa dzīvi dzīvoklī -

man ir melns labradoru puika un gan dzīvoklis, gan māja. Teikšu atklāti, tā kā suns 3x1h dienā iet pastaigās/skriet ar citiem suņiem suņu laukumā,mājās viņš tikai guļ, ēd un grauž savas mantas, neatkarīgi - atrodas dzīvoklī vai mājā.

Tikko biju laukos un suns ārā nevar nemaz ilgi uzturēties, papeldās dīķī, paskrien pa pļavu un mājā gulēt, jo , lai gan nav tas garākais kažoks, biezs un melns gan,odi kož nost. Reiz jau pārkarsa saulē, dabūja 'saules dūrienu'. Pilsētā viss tas pats, tikai nav odi.
28.05.2012 17:37 |

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Queen, bet Labradors jau nav gluži no tiem, kam vajadzīga daba, tas dod priekšroku rotaļām. Zinu vienu, kurš vienmēr guļ mājā pie lielajiem logiem un vienmēr vismaz 2x vasarā pārkarsējas, saimnieki jau speciāli izveidojuši žalūzijas, bet tās tāpat tiek norautas. Dullie suņi.
28.05.2012 17:41 |

Reitings 2230
Par to,ka haskijiem nepatik berni isti nevaru piekrist. Man radiem bija un vinjiem ir 5beerni. Visi sveiki un veseli, spelejas kopa:)
28.05.2012 17:43 |

Reitings 200
Reģ: 27.03.2012
Man ir haskijs - meitene. Patīk viņai plašumi un skriešana, bet visumā viņa ir slinka, un dresūrai nepakļaujas. Par bērniem viņa nav sajūsmā.
Viņa guļ gultā blakus, un patīk tikai mājas iekšpusē.
Labprāt bēg projām, rok bedres un kaimiņiem nokoda vistu. Par laimi kaķis vēl ir dzīvs. :)
28.05.2012 17:51 |

Reitings 12651
Mūsu puika gan ir ģimenes suns, bērnus uzpasē un pieskata, tikai, tā kā nav audzis ar viņiem kopā, nezina, kā īsti uzvesties viņu klātbūtnē. T.i. nesaprot, ka bērns ir maziņš un krīt gar zemi, ja suns tā stiprāk ar ķepu piesit vai tml. Nepatīk kaķi (bet arī, ja būtu kā kucēns sapazinies ar tādiem radījumiem, tad būtu OK) un ļooooooti patīk dzenāt putnus, mednieks :) Vispār visu patīk dzenāt, mūsmājās vasaras laikā nekad nav nekas lidojošs, jo viņš par to parūpējas, tāpēc uzmanīgi jāskatās, lai kādu lapseni u.tml. nemēģina noķert. :D

Haskiju, manuprāt var ņemt tikai tad, ja Tu ar viņu tiešām darbosies (mēs "kanikrosojam" un skrituļojam). Turklāt viņam nepieciešamas ne tikai fiziskās aktivitātes, bet liela mīlestība un tiešām jāizturas kā pret bērnu, ok, visiem tā noteikti nav, bet es ļoti daudz bužinu un mīļoju mūsējo un viņš ir tāds arī izaudzis - ļoti mīļš un arī pieķēries mums...Esmu dzirdējusi viedokļus, ka kā tā vispār var - pret suni kā pret bērnu un lalala, bet tas, kā viņš jūt, ka Tu aizkavējies darbā kaut vai par pusstundu ilgāk un vēlāk ierodies mājās pie viņa..tas, kā viņš sagaida ir neaprakstāmi. :)

Zinu, ka daudzi saka, ka dresūrai nepakļaujas lalalala, es uzskatu, ka tas ir mākas, attieksmes un pacietības jautājums. Mūsu puika māk ļoti daudz gan vajadzīgu, gan nevajadzīgu komandu, turklāt joprojām mācās jaunas. Uznāk dažreiz spītīgais, bet ne jau vienmēr, kad viņam saka kaut ko pēc komandas izdarīt.

Un droši vien pašu galveno - haskijs nav sargsuns, Tu būsi jau dzirdējusi. ;) Viņš var tādu tikai tēlot, bet īstenībā... (ok, es nerunāju par izņēmumiem, kad viņš speciāli tiek par agresīvu pataisīts jau kopš bērna kājas)
28.05.2012 23:22 |

Reitings 230
Reģ: 04.02.2010
Labradors jau nav gluži no tiem, kam vajadzīga daba

Un kā vēl ir vajadzīga daba,labradori ir ļoti lieli peldētāji,kā arī aktīvi.
Labradori mīl dzīvot ārā,skriet,peldēt.. spēlēties!!
Ne pa velti manējam nepietiek ar pagalmu,papildus jāved uz mežu,vasarā peldēt!
Manējā meitene arī ir melna,bet vienmēr guļ ēnā. :)
28.05.2012 23:49 |

Reitings 1531
Īsti ne tēmā, bet redz- cilvēki arī šos suņus atdod patversmē :(
https://twitter.com/Ulubele/status/207050426749698048
28.05.2012 23:53 |

Reitings 6324
Bet tieši tā - spēlēties, viņiem ir nepieciešama nemitīga cilvēku klātbūtne. Labradoriem nav nepieciešams pašiem par sevi skraidelēt un medīt, tiem nepieciešams cilvēks.
29.05.2012 00:00 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Par labradoriem varu piekrist. Vispār tas suns der kā grīdu slaukāmais, jo baigi bieži guļ un tusnī, bet cilvēks viņam ir Dieva vietā, kad tik pabužināt vai pievērst kripatiņu uzmanības. Draudzenei ir rotveilers jau no bērnības tāds nopietns un baigais kings, bet labradori uzreiz asociējas ar palaidnībām un jautrību. Un miskastē iebāztu galvu :D
29.05.2012 00:08 |

Reitings 230
Reģ: 04.02.2010
warrior +1
29.05.2012 00:10 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Es sapnoju par malamutu, bet mani mazliet biedē tā hiperaktivitāte, un tas ka jāņem uzreiz divi.
Droši vien savā dullumā jau būtu paņēmusi, ja vien nedzīvotu dzīvoklī.
Strarp citu, diezgan bieži esmu redzējusi, ka haskiji parādās kādās patversmēs - vai nu aizmukuši, vai arī saimnieki paši atdod, jo nespēj tikt galā. Man liekas, ka suns - taksis, vai džeks rasels, tas ir ok, viņš arī viens pa dzīvokli padzīvosies, bet ar šiem suņiem ir jāpavada tikpat daudz laika, kā ar bērniem
29.05.2012 07:43 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ir haskija meitenīte. Izglābām no 2 bērniem un vienistabas dzīvokļa. Baigā dāma, jāsaka tā.
Visā visumā, katrs haskijs jau arī ir savādāks, varu piekrist par to, ka viņi ir aktīvi un viņiem nepieciešama vieta, kur izskrieties. Ja haskiju ņem kā kucēnu, tad pieradināt pie dresūras un kaut ko iemācīt nudien nav sarežģīti, tik jābūt pacietībai, jo šie suņi ir savā ziņā stūrgalvīgi un ja paši uzskatīs par nevajadzīgu, tad neko nedarīs. Manējā iemācījās sēdēt ļoti ātri, pārējām lietām neesmu ķērusies klāt. Savā vietā arī prot gulēt, pa māju apkārt nestaigā, dīvānos nelec un zin, ka virtuvē iet nedrīkst.
Dzīvojas kopā ar bīgla krustojumu, abi milzīgi greizsirži. Tā kā, nav taisnība, ka ja ņem haskiju vai malamutu, jāņem uzreiz divi - derēs jebkurš cits suns, kurš ir draudzīgs un nav kāds pūdelis vai siksniņas pagarinātājs.
Haskiji rok bedres! To vajadzētu iegaumēt. Ja kaut kas viņam nepatiks, paņems un sagrauzīs kaut ko, un kad nāks prasīt, kādēļ sagrauzts tas un tas, aizkleperēs garām galvu pacēlusi. :D
Kā arī neuzskatu, ka haskija vēlme bēgt ārpus teritorijas ir saistīta ar pārāk mazu staigāšanos. Viņi vienkārši tādi ir - ziņkārīgi un grib iziet, meklēt piedzīvojumus.
Vispār jau ļoti mīļi suņi, izskatās no malas bīstami, bet nebūt tā nav. Atceros pirmo reizi, kad biju izbraukusi no mājas, vecāki atveda haskijieni vēl maziņu ar viņas ļauno skatienu un baltajām uzacīm, iegāju pa vārtiņiem, skatos - stāv manējā takas galā. Likās, ka gals klāt, bet patiesībā nāca mīļoties. Bērnus ļoti mīl, bet visam sava robeža - ja kaut kas nepatīk, tad klusi norūc un aiziet malā.
Vēl vērtīgi iegaumēt, ka haskiji tīri nerej, viņiem ir sava riešana, vairāk gaudo un vienkārši cenšas kaut ko izriet.
Suņi jau jūt, vai cilvēks, kurš nāk ciemos ir labs un ar labiem nodomiem, tādēļ sargā no tiem, kuri haskijam nepatīk. Bet kas haskijs reāli rej, tad var saprast, ka kaut kas nav labi, piemēram, mūsējā kaimiņam degošu mašīnu aprēja, labi, ka atklājām.
Tiešām, ar suņiem esot jārunā kā ar bērniem, bet dažreiz liekas, ka ar haskiju jārunā kā ar normālu cilvēku. Mīļi, bet normāli. :D
Visā visumā - haskijs ir tā vērts, visādus jautrus pigorus var izdarīt un jautri ar to šmurguli noteikti būtu. Jāņem tiešām tikai tad, ja ir kur izskrieties vai ir laiks katru dienu nodarbināt, ja nav otrs suns blakus. Pats svarīgākais ir teritorija. Par ēdināšanu man nav zināmi nekādi īpašie ierobežojumi haskijam, barojam tā kā otru suni un viss kārtībā.
Tām, kuras izdomā ņemt haskiju novēlu būt pacietīgām un mīlēt to nevainīgā skatiena monstriņu. :D
29.05.2012 09:17 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
ar haskiju ir tā - jāiesēžas mašīnā un jāļauj viņam pakaļ skriet. tā vismaz 2h dienā. un, ja viņš būs viens pats, tad muks prom no mājām.
29.05.2012 10:03 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Haskijs bēg prom neatkarīgi no tā, vai ir viens pats, jeziņ nu..
29.05.2012 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!