Viss taču atkarīgs no tā, kāds vadītājs. Man šķiet, ka veiksmīgākajiem uzņēmumiem bosi ir tādi, kuri 24/7 visā piedalās. Latvijā netrūkst arī priekšnieku un vadītāju, kuri tiešām neko nedara un savā pozīcijā atrodas tikai veiksmīgas sakritības rezultātā. Uzņēmumā, kur strādā mana radiniece, vienā no filiālēm par priekšnieku tika iekārtots iepriekšējā priekšnieka dēlēns. Nu, es 100% garantēju, ka neko viņš tur nedarīja. Ne arī pats ar intelektu varēja lepoties, ne ar raksturu, ne ar ko. Visi viņa pienākumi sākās un beidzās ar algas saņemšanu un staigāšanu apkārt ar nopietnu seju. Atbildības daudzums arī nosacīts, jo virs viņa bija vēl cilvēki, taču alga ar četriem cipariem un ne 1000, ne 2000 un arī ne 3000. Vairāk.
Kur ir redzēti pasaulē lielu uzņēmumu vadītāji, kuri var atļauties daudz atpūsties un čillot? Pārsvarā tie ir darbaholiķi. Runa nav protams par tiem, kuriem uzņēmums pieder jau trešajā paaudzē, jo tad bieži vien reālo darbu jau sen dara citi cilvēki.
Katrā ziņā, melnstrādnieka pienākumi sākas un beidzas tajā mirklī, kad beidzas darba laiks, ja vien viņš neko nav savārijis un uzņēmuma nākotne noteikti nav viņa rokās. Protams, biroja darbinieks nav melnstrādnieks, bet tāpēc jau ir visas iespējas pašam kļūt par priekšnieku, ja negrib zem citiem strādāt.