Kādu laiku lasot cosmo.lv esmu te salasījusies lietas, kuras man nemaz nešķita, ka normāli cilvēki domā vai mēdz teikt. :D Tikko uzzināju, ka meitenei video ir liekais svars un viņa ir teju vai resna. Nu, šis manu skatījumu uz dzīvi mainīja. Man likās, ka viņa ir kāds 40.-42. izmērs maksimāli, un es to sauktu vienkārši par meiteni ar formām, apaļumiem. Pat par apaļīgu viņu nekad nesauktu, manuprāt, apaļīgs ir tāds, kurš jau ir uz robežas kļūšanai par resnu, bet tik nesmuki vēl nav saucams. Droši vien pateicoties šādiem izteikumiem ir meitenes, kuras ar šādu augumu, kurš nav saucams par resnu vai neveselīgu klausās sabiedrības viedoklī un galu galā saslimst ar anoreksiju vai bulīmiju.
Un kā jau teicu, man viņa nemaz nepatīk, bet neuzskatu, ka tas, ja tiek veidoti šādi video nozīmē, ka neesi ar sevi apmierināts. Sabiedrība dara daudz dažādu idiotisku lietu ar kurām jācīnās, tas nenozīmē, ka ja es izveidotu video par to, ka man kaut kas nepatīk cilvēku attieksmē, es nebūtu ar sevi apmierināta. Jebkurš pievērsīs uzmanību komentāriem par sevi un dzirdēs tos.
Kā arī, smieklīgs likās uzskats, ka visi, kuriem ir liekais svars daudz ēd un nekustās, un jo īpaši smieklīgs ir uzskats, ka visi tievie daudz strādā lai tādi paliktu. Varbūt man jocīgs paziņu loks, taču starp maniem paziņām, no kuriem visi ir tievi, nav neviena cilvēka kurš iespringtu sporta zālē vai ļoti sekotu savai ēdienkartei. Šobrīd augstskolā tievākās meitenes ir lielākās saldumu mīles un vidusskolā bija tāpat - atceros kā šausminājos, ka es (38.-40.) ēdot skolā vienmēr ņēmu kaut kādus dārzeņus (bez majonēzēm un krējumiem), taču 34. izmēra valkātājas bija tās, kuras sēdēja ar bulciņām rokās, iedzēra kakao un uzkoda šokolādi. Šobrīd īpaši nekas nav mainījies. :D
Ar to es negribu pateikt, ka neko nevajag darīt un nevajag sportot, ja esi ar noslieci uz apaļumiem, taču tas jocīgais uzskats, ka visas tievās nu tik ļoti seko savam uzturam, sporto un ir veselīgas ir jocīgs un nemaz tik bieži neatbilst patiesībai. 40 gadu vecumā varbūt, starp jauniem cilvēkiem - nē.