remonts

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Meitenes (un vīrieši), lūdzu, pastāstiet - kā jāveic remonts? :D
Gribu vienu savu istabu pamainīt. Ir tapetes, tātad gribu tās noplēst, un nokrāsot visas 4 sienas - katru savā krāsā vai visas vienā vai 2 vienā un 2 citā, kaut kā tamlīdzīgi. Pašlaik svarīgākais ir saprast, kā jāveic remonts? Pirmais, būs jānoplēš vecās tapetes, droši vien jālīdzina sienas (bar varbūt nē?), tad jāšpaktēlē (nezinu, kā to sauc) un tad jākrāso. Pieredze man ir 0 un vīrieša roka nebūs kādu mēnesi pieejama. Kur es varu atrast kaut kādus meistarus? Cik ātrā laikā visu var dabūt gatavu? Un cik maksās man noalgot meistaru vienai istabai? Gribas to izdarīt maksimāli ātri.

Lūdzu, padomus un ieteikumus! :)
25.05.2012 22:36 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Galvenais,par meistaru neņem tuvu ģimenes draugu/radu paziņu, it īpaši ja maksāsi. Pēc pieredzes saku,ka tas ir murgs.
Un 1000ls? Nedomāju viss.
25.05.2012 23:41 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
apbrinoju tavu apnemibu, es daudzus gadus biju celtnieka draudzene un zinu visos sikumos kas un ka..vienai pasai salimet tapetes pa visu sienu bus gruti, no gridas lidz griestiem, tur vajag divus cilvekus, ta ka vienai tev cista viss ies pa gaisu, jo tu turi to tapeti pie augsmalas, liec pie sienas augsa un apaksa tev tikmer karajas kaa karajas un pielip pie sienas ka nu pagadas, tad ir jakapj leja, lai nonemtu vinu no sienas un pielimetu ka vajag, jaizlidzina visi burbuli, kaut gan krasojamas ir biezas un vinam cauri vispar neko neredz, ja vel ir tekstura, tad pavisam labi...baigais cakars visai sienai..pirms tapesu limesanas nogrunte sienu, kvalitativak tapete pielips..

ja izlem par tapetem, tad:
1.diena-noplest vecas, nogruntet sienu un salimet jaunas,
2.diena-kad tapetes kartigi nozuvusas, nokrasot, taja pasa diena jau var otru kartu krasas laist pari

ja izlem tikai krasot bus ilgak un sarezgitak:
1.diena-noplest vecas tapetes, nogruntet sienu,spaktelet ar rodbandu,kas ir rupjais spaktelis, kas ir loti gruti starp citu, baigo speku vajag, bet vajag lai ir smuki,jo krasotai sienai visu loti labi redz, un spaktelet tiesam ir maksla,
2.diena-visam pari nospaktelet ar smalko spakteli
3.diena-slipesana, kas ir besigs pasakums, bet loti nepieciesams ja tu sienu kraso, putekli pa visu maju, deguna,acis un visos galos,
4.diena-nogruntet visu velreiz un krasot, nav nozimes pec cil ilga laika liec otru kartu, svarigi lai pirma jau ir nozuvusi..

bet varu garantet,ka nesanaks smuki tev spaktelet, gruts darbs, labak kadu viriesa cilveku, vai izskiries par labu tapetem.. :)
25.05.2012 23:43 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
vienai istbai?! :D ja tikai sienas jaapstrada??? menesi par tukstots latiem?! Slikta pieredze Tev :) Ka jau mineju,nevajag meklet meistaru.. Tev nevajag ne gridas jaunas liet,ne grieztus iekaramos,ne vel kadas ekstras,kur tomer so to vajadzetu zinat.. Nu samekle kadu pazinu vai radu! Un vari vinam samaksat kaut kadu simbolisku naudu.. meistari labi par 1 istabu nems dargi..man jau pasai skiet tas cenas astronomiskas! :D
25.05.2012 23:44 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
1000ls tas ir vajpratigi daudz, tur var 3 dzivoklus izremontet pa tadu naudu...
25.05.2012 23:45 |

Reitings 101
Reģ: 13.11.2011
Nu es skatos cik man izgāja pa visu dzīvokli un tā aptuveni rēķinu :) var jau būt, ka tik daudz neiziet. :)
25.05.2012 23:46 |

Reitings 485
ui griestus :D
25.05.2012 23:46 |

Reitings 485
nu par visu dzivokli savukart 1000 ls ar darbu un materialiem ir pat loooti maz! :)
25.05.2012 23:47 |

Reitings 1183
Paldies, meitenes, ņemšu vērā visus ieteikumus un domāšu, ko un kā labāk darīt!!! :)
25.05.2012 23:50 |

Reitings 101
Reģ: 13.11.2011
Nē nu par vienistabas dzīvokli bija divi ar pus kaut kur, tad vienkārši nodomāju, ka par vienu istabu varētu būt ap 500-1000, bet viss atkarīgs no tā cik kvalitatīvi tu gribi, lai nav tā, ka pēc gada viss jātaisa pa jaunam. :)
25.05.2012 23:52 |

Reitings 1183
Jā, es saprotu, bet tā kā nemainīšu ne grīdu, ne logus, ne durvis, ne griestus, mani vienīgie izdevumi būs sienu savešana kārtībā un nokrāsošana, kā arī palīdzīga roka :)
25.05.2012 23:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
piebildiishu, ka plaisas ir jaapataisa lielaakaas ar speciaalo skraapiiti, tad jaanosliipee ar smilshpapiiru malas, jaanotiira konkreetaa vieta no putekljiem un tad ir jaaspahtelee. naakamajaa dienaa ir jaanoriivee ar smilshpapiiru spahteleejuma vietas ar 120 smilshpapiiru, paareejo ar 80. iesaku tad likt no saakuma primer (pamatu kraasai) un tad uz to kraasot ar iisto kraasu. stuurus un griestu salaiduma vietas pie sienaam noliimee ar speciaalo liimlenti kraasoshanai un to labaak uzmaniigi nonjem kaa pabeidz kraasot, jo savaadaak ja lietosi mazgaajamaas kraasas, kopaa ar liimlenti vari noraut kraasu no malaam. un neaizmirsti nopirkt speciaalo masku sejai prieksh putekljiem, jo tie ir kaitiigi.
nepiekritiishu, ka spahteleet ir gruuti - vari uzkraut neliidzenu kluci virsuu, galvenais peec tam ir pareizi nosliipeet ar smilshpapiiru un jaatceraas, ka spahtelis izzuustot saraujaas.
26.05.2012 00:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits