Vai juus esiet taupiigas?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees jau esam seit runaajusas par so teemu!Es soreiz nerunaju par skopumu,bet tiesam taupiibu...vai variet kaadreiz atteikties no kaut kaa,lai sakraatu kaut kam lielaakam ,ko tiesaam sirds kaaro!:)
Es noteikti esmu bijusi taupiiga vienmer,cik sevi atceros...nekad neesmu pirkusi kaut ko ,kas vienkarsi iekriit aciis , nekad neesmu pirkusi tikai taapeec,ka leets!Vienmeer esmu bijusi no taam ,kurai patiik loti vienkarss dziivokla iekaartojums !Es tagad aizdomaajos ,cik daudz naudas iziet visaadiem siikumiem...!Runaju ar savu radinieci ,kura dziivo tagad Hawaii-vina suudzeejaas ,ka Hawaii ir saliidzinosi daargs dziives veids-piekriitu ,eediens ir daudz dargaaks,bet atkal....vina saka-esot saakusi eest auglus no koka....:DEs nobriiniijos-kaapeec tad nee,kaapeec vajadzeetu izdot par mango augli naudu veikalaa,ja var salasiit daarzaa...aiz maajas...!It kaa siikums ,bet taa sakraajas un beigaas- nav naudas!Biezi padomaju ,cik daudz cilveeki izdod nevajadziigi taadaam lietaam ,kaa kartinas(musu pusee maksaa 3$),visaadi siikumini,kas peec kada laika vairs nav vajadziigi taapat...!
Es savaa laikaa no mammas daarza esmu paneemusi peedejo zalumu,lai nebuutu jaapeerk veikalaa...!Kaa ir ar jums?
24.05.2012 18:27 |

Reitings 16208
Krista-es arii ierakstiiju tavu nik nepareizi-tu piedosi...!:)Es taapeec saku....tureet kaa muzeju to lepno maaju tikai sev!!:D
Karinjo-kas kuram...:D es nenopirksu apavu paari ,bet ellas kraasas buus!Tomeer skatos -nepeerku arii taa bezjeedziigi,jo daudzas kraasas jaucot ,jau iznaak taa, ko beigaas esmu veeleejusies!Es noteikti esmu par vienu labu lietu-piecu struntiigu vietaa-tagad jau kuro reizi cilaaju savus garos ziida svaarkus ar sifona-arii ziida vrsmu-pat viirs saka -buus ,buus ko pastaateeties Riigaaa!!!:D
25.05.2012 00:09 |

Reitings 156
Reģ: 12.05.2012
Vislaik dzīvoju agrāk 1nai dienai,izlēmu tad iet citu ceļu nestrādāt un nemācīties- vienīgi atpūta.No pirmdienas līdz piektdienai atpūtos un sestdien svētdien atpūtos no atpūtas tā kādus 10 gadus no vietas,azartspēlēs vien kautkas pie 100 000Ls ir atstāts pa to laiku..

Pašlaik pietiekami esmu atpūties ir citas intereses:)
25.05.2012 00:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ar apgeerba pirkshanu man ir sava metode un taa straadaa pat ljoti labi. noluukoju kaut ko veikalaa, kas patiik, bet nepeerku. ja pa to lietu atceros peec nedeeljas un veel jo projaam veelos ieguut, tad peerku, jo tad zinu, ka taa lieta man patieshaam patiik un man vinju vajag. taadaa veidaa manaa skapii nav nekaa, ko nevelku.
25.05.2012 00:20 |

10 gadi
Reitings 3717
Reģ: 29.01.2009
Gribētu būt taupīgāka.
Protams, kā uz to skatās. Nepērku n-tās lietas, kas nav vajadzīgas (n-tās nagu lakas, krēmus utt), bet dažreiz apskatot savus tēriņus, gribētu piebremzēt ar izdevumiem izklaidei vai neapdomātiem tēriņiem.
25.05.2012 00:32 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es neesmu taupīga un jebkuru lielu summu varētu ātri iztērēt un dzīvot bez tās. :D Tas ir koks ar diviem galiem. No vienas puses es uzskatu, ka tā ir laba īpašība, jo es tiešām nepieķeros naudai. Ja tā ir - forši, ja nav, arī labi. Runa protams, nav par būšanu trūcīgam, drīzāk par atteikšanos no ekstrām. Bet ir tādas ekstras, kurām nekad netērētu, kā piemēram, regulāra ēšana ārpus mājām, manuprāt, ir viens no lielākajiem naudas iznīcinātājiem. Man šķiet, ka man būtu jābūt miljonārei, lai es arī šādām lietām tērētu neskatoties un man nebūtu sajūtas, ka es varēju to iztērēt prātīgāk. Es labprātāk naudu iztērēju hobijam, nevis ēšanai restorānā un kosmētikai, kura man nav vajadzīga. Apģērba ziņā esmu šopaholiķe, jo bieži pērku lietas, kuras citur varētu atrast lētāk vai vispār varētu paciesties un nenopirkt, un vienmēr man ir sirdsapziņas pārmetumi, jo kā jau teicu - ir hobiji, un arī tas ko studēju prasa daudz naudas. Pat ja neprasītu, gribētu prast naudu krāt, ko es noteikti neprotu darīt un pat bērnībā neesmu mācējusi.
Šī arī ir otrā, tumšā puse tam, ka neesmu taupīga - neprotu krāt.
25.05.2012 00:41 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Esmu tendēta uz krāšanu, kaut kādām nebaltajām dienām, vienkārši esmu pieredzējusi kā ir, kad nauda ir un pat vari palīdzēt un aizdot citiem, bet vienā brīdī sanāk viss dzīvē tā, ka vispār nav un ir jānes gredzens uz lombardu, lai būtu par ko maizi un pienu nopirkt. Un man ir bail no tā. Tādā ziņā šī ir lieta, kur man ar savējo reizēm tās līknes nesaiet vienā punktā, jo viņš vairāk uzskata, ka ja iekrāj pa mēnešiem tādu prāvāku summu, tad to vajag likt lietā, saožu jau pēc degsmes acīs un runām, kaut kas deg, kaut ko vajag darīt :D foršam ceļojumam piemēram utt., es vienmēr skatos baigi tālejoši, vismaz 2,3 gadus uz priekšu un man nepatīk nulles pozīcija.
25.05.2012 01:10 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Emmanuelle, kādā krāsā Tev tie svārki? :)
25.05.2012 01:11 |

Reitings 16208
Karinjo-taadi mellni-bet loti plaani...Es pat nezinu ,ko lai velk virsuu,bet melnu vairs nevar laikam-tad par druumu vasaraa...mekleesu kaut ko taadu interesantu virsuu!Es sodien nostaigaaju pa maaju svaarkos un plikaas kaajaas ...:Iedomaajos ,kaa staigaasu pa Vecriigu ar savu Francjas draudzeni-abas izdomaajaam patrakot kopaa-bez veciem...:D!Atkal taupiibas noluukos nemsu liidzi visu ,ko var veelaak atdot kadai draudzenei ,rada gabalam -taadas tiesaam smukas lietas...!
Es arii esmu nesusi gredzenu uz lombardu...!
25.05.2012 01:56 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Naudu īpaši nerēķinu. Pērku ko un kad gribās. Bet ja vajag, mierīgi varu sakrāt lielāku summu.
25.05.2012 07:56 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
sevi par taupīgu nesaucu un naudu krāt neprotu.
25.05.2012 19:25 |

Reitings 16208
Man ir tipiska "millionaara domaasana"-no divaam lietaam izveelos vienu...!:)
Es veel nezinu,kas taa ir par diivainu lietu,bet loti patiik atjaunot kaut ko-piemeeram ,kaadu meebeli no loti laba koka!Vakar satiku savaa veikalinaa sievieti no Sveices-aizrunaajamies par so mazo ,bet loti speeciigo valstinu...aizrunaajamies par interesantu lietu ,kaa "muusu veikalinu",kur parasti satiekas loti interesanti cilveki no dazaadaam valstiim,kaapeec muus saista sis veikalins-abas noteikti varam atlauties iepirkties arii citur-vina arii piekrita,ka tas ir kaut kaads taads,kaa "taupiibas reziims"-zinaamaa veidaa to var saukt arii par ieguldijumu-ja nopeerkam kaut ko taadu loti veertiigu-liekas ,ka esi ieguldiijis to naudu loti labaa pirkumaa-taa pirkuma veertiiba jau nekriitas-tas iistais ziids jau nepaliek neveertiigaaks, nopeerkot to tirdzinaa ,vai "second hand"...Kaiminam noteikti nevajag taupiit -pieder vairaaki iipasumi utt,bet visu iespeejamo staada daarzaa un priecaajaas ,ka nav jaapeerk veikalaa!Laikam tas ir taads dziives veids,domaasanas veids-es pat nezinu ,ka preciizaak pateikt-cilveeku kategorija...Jaapiebilst ,ka tomeer gariigaam lietaam ,kaa celojumi,koncerti utt nauda netiek taupiita-laikam tas ir paaraak "speeciigs ieguldiijums" emocijaam!:)
25.05.2012 19:43 |

Reitings 8968
Pedejaa laikaa esmu sakusi taupiit, ari uz veikalu eju retaak, vnk tagad tads karstums, ka baigi arii est negribas... kadreiz, ja kaut ko gribeju pirku, tagad meginu iekrat drusku, lai ir kaut kas... somenes busu smuki atlikusi naidinu, lai nakammeness neka nebutu, jo par dzivokli jamaksaa vienai, uz lv jabrauc... nu karoce teerini bus...
25.05.2012 19:45 |

Reitings 16208
Hellish-man liekas ,ka taa sajuuta tev ir cita ,naudas lietaas ,taapeec,ka tu tagad zini,kaa ir pelniit-taa sava nauda ir "zelta veertiibaa"!:)
25.05.2012 19:51 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
neesmu taupīga. man ir daudz vājību -- kosmētika, apakšveļa, apģērbs, saldumi, kam tērēju diezgan daudz. nekad neesmu mācējusi krāt, pat bērnībā nekad neesmu iekrājusi pilnīgi neko :D
tiesa gan, kad vajag, varu sevi iegrožot. visbiežāk tā arī sanāk -- pirmās pāris nedēļas dzīvoju, kā gribu, bet atlikušās, ja redzu, ka tādā tempā vairs nevar, vienkārši nobremzēju un iztieku bez ekstrām. man šķiet, tur lielu lomu spēlē tas, ka vienmēr esmu zinājusi -- ja man vajadzēs, naudu dabūšu no ģimenes utt.
25.05.2012 22:27 |

Reitings 92
Reģ: 26.04.2009
Neizdodas būt taupīgai - pārtikas veikalos cenas vispār neskatos, dāvanas arī vienmēr izvēlos tādas labas un kvalitatīvas, brīvdienās vienmēr ēdam ārpus mājas, braucot ciemos pie radiem, vienmēr vedam cienastus uttt, bez tā visa varētu iztkt un iekrāt. Tagad, kad esam nosprauduši mērķi, nolēmām būt taupīgāki savos tēriņos un ikmēneša tēriņos nepārsniegt 800 LVL, lai ir ko zeķē ielikt.
25.05.2012 22:48 |

Reitings 844
tfu, ne tuvu neesmu taupīga, bet arī ļoti izšķērdīga neesmu. Lai gan... Uzskatu, ka viens no galvenajiem dzīves mērķiem ir baudīt un priecāties un man nekad nav žēl naudu tam, kas man sagādā baudu, iepriecina - ēdiens, izklaides, komforts, skaistums utt.
25.05.2012 23:05 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Mērēni taupīga esmu. Viss atkarīgs no situācijas :) Ja ieplānoju kādu lielu pirkumu, tad, protams, uz niekiem netērējos. Bet, ja nav lielu pirkuma plānu, tad tā naudiņa gan mēdz reizēm aizskriet prom uz niekiem... :)
26.05.2012 10:17 |

Reitings 834
Reģ: 29.01.2012
Neesmu un nekad neesmu bijusi taupīga, kas nav no labākajām īpašībām. Patīk gan garšīgi paēst, gan apmeklēt skaistuma procedūras un pirkt arvien jaunas drēbes, kā tas ir vairumam sieviešu. Protams, ja es tērētu tikai pašas nopelnīto naudu, varbūt tas mainītos un kļūtu taupīgāka.
26.05.2012 10:56 |

Reitings 16208
Kaapeec cilveekiem asocieejas taupiigi un negarsiigi...man taupiiba saja zinaa asocieejas ar to ,ka iepirkties eju biezi,peerku visu svaigu un mazas devaas,lai nesabojaajas!Aaraa neejam eest biezi tikai taapeec ,ka viirs gatavo pats lieliski !
26.05.2012 17:45 |

Reitings 16208
Mana amerikaanu radiniece uzskata ,ka taupiigs cilveek ir tikai tad ,ja nabadziigs...mums tur ir pilniigi preteeji uzskati!
Man liekas ka neatkariigi no taa ,cik cilveks ir bagaats vai nabadziigs ,tas paraadaas varbuut tiesi tur ,kaa uztur savas dreebes,apavus,kaa mazgaa,glabaa uttCilveekam var buut daudz ,maz dreebju,bet tas ,kaa taas dreebes saglabaa labaa staavoklii arii nosaka to iipasiibu-taupiigs!:)
26.05.2012 18:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits