Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni:D
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Hmm, interesanti, lielākā daļa te runā par pavisam citu apģērbu, par vienkārši elegantu un gaumīgu ģērbšanos. Nu, man šķiet, ka tas, ka sievietes ir gatavas ikdienā staigāt augstpapēžu kurpēs vēl par gaumi neliecina, bet lai nu kā, pati šādus cilvēkus nepamanu, interesē kaut kas...uzmanību piesaistošāks. :)

Kā Gurri teica par to ielumode.lv, ka tiek fotogrāfēti tie, kuriem viss pēc kārtas mugurā uzvilkts. Bet tur jau tā lieta, ka ne es, ne citi negrib redzēt vienkārši gaumīgi ģērbtus cilvēkus. Tādu uz ielām varbūt arī ir daudz, bet ielu modes blogi parasti tiek veidoti lai iedvesmotu citus. Te nu arī ir kā ir, Latvijā paliek pāri tikai šādi eksemplāri. Ir Helsinkos tas hel-looks.com, kur arī ir daudz cilvēku, kuriem visādi kankari mugurā un ļoti bieži man nepatīk, tas ko tur redzu, bet kaut kā vismaz var redzēt, ka cilvēks centies un kaut ko ar saviem jocīgajiem kankariem tomēr gribēja panākt, bet nu Ielu Modē pārsvarā izskatās, ka tās drēbes mugurā uzmestas sakritības pēc. :D Tas arī ir tas, ko redzu Rīgas ielās. Interesanti ģērbtu cilvēku nav, tie daži kuri ir, ir saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem, un pārējā valda bezstils.
Man personīgi, nekas nav pret tām Lookbook redzamajām UK meitenēm. Man patīk tāds stils. Labāk tāds, nekā nekāds, tiešām.
23.05.2012 22:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
DIO - nav jau taa, ka usa tikai tusnji dziivo, bet tik resnus cilveekus lielaa koncentraacijaa pirms tam nebiju redzeejusi. eiropaa taadus redzi labi ja paariiti dienaa, usa taadus katraa nostuurii. protams, tas arii atkaraajaas no pilseetas, vietas utt. kfc vai burgerking rindaas taadu ir vairaak, pludmalee un deju klubos taadus redzi mazaak. miami biju vienreiz vienaa klubaa ar stingru facecontrol un beigaas man radaas sajuuta, ka tur ne tikai veertee peec dreebeem, kad laizj iekshaa, bet peec svara. bija zaalee kaadi cilveeki 300, un visi bija tievi,sapuceejushies. nevareeja pat atrast kaadu, ko nosauktu par padruknu.
23.05.2012 22:43 |

Reitings 2304
Ehh, nu ASV taču pat pēc statistikas datiem ir krietni vairāk cilvēku ar lieko svaru. Ar lielu atrāvienu no Eiropas. Nav dūmu bez uguns un katrā stereotipā ir LIELA daļa patiesības. :D
Te reizēm meitenes sāk runāt par to, ka Latvijā arī ir daudz apaļīgu cilvēku. Nekad neesmu sapratusi kā tā var teikt, ja es starp jauniešiem līdz 30 vispār nevarētu saskaitīt savā paziņu lokā vai augstskolā vismaz 5 jauniešus, kuri būtu ar lieko svaru vai vispār vilktu drēbes lielākas par 40. izmēru. Šajā ziņā jāpiekrīt, ka katrs redz ko grib.
Ā, un man šķiet, ka Ņujorka un Maiami nav tās vietas, kuras raksturo ASV. Jo īpaši Ņujorka. Gluži tāpat kā Losandželosa. Maskava arī nav visa Krievija.
23.05.2012 22:50 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu re, te jau katram savs. Man smuka gjeerbshanaas ir saskanjotas, gaumiigas, elegantas lietas. Var buut kaada odzinja. Visi tie modes blogi un vispaar taa jaunaa mode manaas acis ir ljoti negliita lieta - jo vairaak peec klauna izskataas, jo labaak?
23.05.2012 23:04 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Tas stipri atkarīgs no valsts, jo ārzemes jau ir dažādas :)
Zviedrijā visi ir ļoti vienkārši ģērbti, tik vienkārši, ka bieži vien šķiet, ka meitenes tikko no gultas izkāpa, uzvilka reitūzenes, pagarināto t-kreklu, pa virsu kaut kāda bezformīga kurtka un keeedas masveidā...
Ir, protams, izņēmumi, bet tie vai nu ir arī iebraucēji vai arī kādas izlēcējas a la blogeres Stromberga un Kissija :)
Uz mani te skatās kaklus pārgriezuši, kad uzvelku it kā ikdienišķas kurpes ar zemu papēdi vai augstpapēdenes, platmali un kleitu. It kā jau saka, ka "Со своим уставом в чужой монастырь не ходят", bet nu es tiešām netaisos tamdēļ palikt bez stila un modes.
23.05.2012 23:05 |

Reitings 2304
demoiselle, jā tā ir, ka es ar glītu ģērbšanos uzskatu pavisam ko citu. :) Jūsmoju par modes blogeru stilu un pati tā arī ģērbjos, tādēļ Latvijā nav kur papriecēt acis.
23.05.2012 23:08 |

Reitings 2304
*par
23.05.2012 23:08 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
jāpiekrīt demoiselle, tas blogu stils a la susie bubble un kaut vai mūsu pašu agnese kleina ir pilnīgi garām. lielākoties tas ir nevis interesanti, bet gan vienkārši stulbi

vispār man tādā ziņā paveicies -- drauga paziņu kompānijā ir ļoti daudz mūziķu, frizieru, tetovētāju, topošo apģerbu dizaineru, stilistu un tamlīdzīgi ar vizuālo apsēsti cilvēki, tāpēc, diendienā redzot tādus, nevaru teikt, ka latvieši būtu viena pelēka masa mammas pirktos džemperos. es pati arī pēdējā laikā rūpīgāk piedomāju pie stila, lai tas nebūtu parasts
23.05.2012 23:12 |

Reitings 2304
Menda, kas tavuprāt, ir interesanti?
23.05.2012 23:14 |

Reitings 1602
Ahā, es arī piekrītu par tiem blogiem. Man arī nevisai patīk, ka šodien propogandē par baigo modes esenci to "street-fashion" vai kā nu to sauc pareizi, kur savelk visu ko pagadās, dažadās krāsās... nezinu, hipsteri vai?... Vārdu sakot tas, kas redzams pārsvarā tajā ielumode, streefashion utml....
It kā visi citi stili būtu izmiruši, nav moderni, nav gaumīgi... :-/
23.05.2012 23:14 |

Reitings 2304
Spotorno, vispār jau modes blogeru stils var būt gan piemēram, šāds http://thelocals.dk/french-girl-in-cologne/, gan http://thelocals.dk/bonjour-miss-pandora/, vai http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180755_187252744637848_181227178573738_567374_3158715_n.jpg Nu tas tā, pirmais, kam uzskrēju virsū. Ar visa kā pagadās uzvilkšanu dažādās krāsās nav nekāda sakara. Šeila nav ielu modes/blogu pārstāve, vismaz Eiropā viņa tāda nebūtu, nezinu kā ir Latvijā. :D
23.05.2012 23:29 |

Reitings 1602
Nezinu, man abi varianti šķiet no vienas operas, tikai vienā gadījumā meitene izvēlas spilgtās krāsas, citā pretēji tādas piezemētas. Bet principā stils viens taču, tāda dīvaina apģērbu kombinēšana... nezinu kā lai paskaidro, bet patiesi dīvaina...
23.05.2012 23:34 |

Reitings 164
Reģ: 27.08.2009
Manuprāt, vislielākā atšķirība ir puišu stilam. Nezinu kas tieši tas ir, bet te (Londonā) puiši neizskatās tik pelēki kā Latvijā. Noteikti nesaku, ka angļi paši ir īpaši izskatīgi, bet noteikti stila ziņā daudz košāki kā Latvijas puiši.
Par meitenēm - A-Eiropietes var uzreiz pamanīt - izskatās super-lēti, bet UK arī ir visādi eksemplāri. Saprotu, ka Liverpūle ir pārkrāsoto un pārsauļoto paradīze, bet te tas parasti asociējas ar zemu ienākumu un intelekta līmeni. Latvijā nez kāpēc visas cacas izliekās labākas par citām elegantām meitenēm.
Reiz man viens angļu puisis (kurš pats ir bijis Rīgā) teica - nu protams, ka vīriešim patīk Latviešu meitenes, jo ko Rīgā var uz jebkuras ielas redzēt par brīvu (gandrīz neeksistējošus svārkus un izstutētus pupus), ārzemēs var redzet tikai par samaksu noteiktos klubus, ja saprotiet par ko ir runa. Pēc šīs sarunas Latviešu "skaistules" redzu pavisam cita gaismā - nevis kā skaitas, bet vienkārši kā lētas. Bet protams ir arī Latvijā daudz skaisti gērbtu meiteņu - it īpaši ņemot vērā ierobežoto izvēli un līdzekļus - apbrīnojami!
23.05.2012 23:35 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Lou, grūti paskaidrot. pati visbiežāk ģērbjos melnā apģērbā ar vienkāršu siluetu, bet katrreiz cenšos izcelt vienu interesantu lietu... man ir diezgan daudz neparastu apģērba gabalu -- klasiska piegriezuma žakete, tikai no caurspīdīgām mežģīnēm. melnas kediņu tipa kurpes ar zelta izšuvumiem. interesanta ādas jaka, kas drīzāk izskatās pēc žaketes. sportiska bomber jaka no mežģīnēm. melna, vicaur ar fliteriem izšūta kleitiņa. leopardādas raksta zābaciņi uz 15 cm papēža un 3 cm platformas. balts krekliņš ar uzšūtiem akmentiņu, ķēdīšu un fliteru "uzplečiem". bet jebkurā gadījumā katra tērpā atļaujos tikai vienu tādu vaļību

kaut kā līdzīgi vērtēju arī pārējos. man nepatīk pārspīlēti, "samudrīti" tērpi, tā vietā labāk skatos uz interesantām detaļām. bet es nevaru noraksturot, kas tieši man šķiet interesanti, jo man patīk dažādi stili un cilvēki, kas stāv ārpus stiliem, taču pateikt "jā, man patīk" var tikai redzot konkrēto tērpu
23.05.2012 23:35 |

Reitings 2304
Spotorno, vispār tās ir gan divas dažādas operas, bet nu labi. Dīvaina apģērbu kombinēšana, nopietni? Tātad, katrs, kurš neizskatās parasti vai klasiski eleganti dīvaini kombinē apģērbu un viņa stils ir nepareizs/bezgaumīgs/slikts? Šie paraugi pat nav tādi, kur meitenes uzņemtos kaut kādu risku. Agnese Kleina varētu būt tā, kura šo risku modē uzņemas, daudz eksperimentē un viņas garderobē ir dažādi toņi, faktūras (ne burtiski) un noskaņas. Manis dotie paraugi ir visai mierīgi un bez riskiem.
Katra viedokli respektēju, bet nesaprotu kā var būt tik noliedzošs pret visiem, kuri savu stilu iznes citā līmenī. Tad jau sanāk, ka visiem vajadzētu ģērbties vienādi.
Es personīgi, droši vien nezinu nevienu stilu, kurā es nevarētu atrast kaut ko pievilcīgu, pat ja pati tā nekad neģērbtos.

Menda, skaidrs! :)
23.05.2012 23:42 |

Reitings 71
Reģ: 29.01.2009
Erika Vilsone

tas anglis laikam brauc izklaidēties uz ārvalstīm un savā zemē pa naktsklubiem un vakaros pa ielam nestaigā...

Par IT viena lieta kas nepatīk, šausmīgi daudz meitenes, sievietes ar viltotām LV somām, tas izskatās diezgan smieklīgi.

Ka austrumeiropietes var uzreiz atpazīt, tam es piekrītu 100%.
23.05.2012 23:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lou-iemetu aci!Loti interesanti!Taa saucas uzdriiksteesanaas!Man loti patika!:)
23.05.2012 23:53 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ooo, man tas Lou iemestais pirmais links, kur meitene ar melno apkakliiti gan patiik. Protams, ar savu tekstu negribeeju teikt, ka visi street fashion cilveeki gjeerjas kaa klauni, bet tikai lielaakaa dalja :D un ari tikai mans subjektivais viedoklis
24.05.2012 00:06 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
juu, daudzas austrumeiropietes aarzemees izceljaas (negatiivajaa noziimee). nelaime taa, ka daudzas domaa, ka vinjaam it kaa ir labaaka gaume par vieteejaam, bet patiesiibaa spilgta kosmeetika, minisvaarki vai citi balliishu teerpi kombinaacijaa ar augstpapeedeneem un nedabiigaa tonii izbalinaatiem matiem pa dienas vidu izraisa tikai smieklus un negatiivu kritiku no seerijas - uz kura stuura tad sitaa straadaa.
24.05.2012 00:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Demoiselle-es tevi arii sapratu...mana draudzene jau arii staastija ,tacu tu saproti,ka Latvijaa noteikti nebuus biezi redzams kaut kas tiesi saads uz ielaam...buus smukas kleitinas ,kaa piemeeram ,Sliktaas sievietes profilaa...vairaak vai mazaak...kaut kas taads tomeer atkal un atkal visiem!Cilveeki ir vairaak rezerveeti!Sievietes kuraam 40+vispaar jau pilniigi "noreiteejusas",ja runaa par modi-TAADA saja vecumaa vairs neeksistee...Tas man laikam ir visvairaak zeel!
24.05.2012 00:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits