Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni:D
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
AmberRose - Piekriitu Tavam viedokli. Aibraucot uz LV visaas malaas redzi fake somas,apgerbus. Piekritu arii par to ka cilveki uz darbu gerbjas vienkaarshi, bet gaumigi. nepaaraak daudz make up taa ka izejot saulainaa dienaa pusdienas laikaa seja nokusiis jo tik daudz tonalais sasmeereets.
Japiekriit arii tam ka loti biezi var atpaziit Polietes,Krievietes un Latvietes uz ielaam. Bet atpazit var tikai jauniebrauceejus. Jaasaka ka meietenes kuras uk jau padzivojushas gadus3-4 jau pielaagojas un atrod no visaam cakaam :D
24.05.2012 11:59 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
http://hel-looks.com/20111227_01/
Šī ,man likās vienīgā,kas izskatās labi, pārējie tur tādi frīki, uz ielas noteikti sabītos :D
24.05.2012 12:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Atceros ,ka gadus atpakal satiku vienu meiteni no Latvijas - bija atbraukusi pastraadaat par bernu aukli muusu pusee-netaalu no Sanfrancisko!Veel sodien atceros to skatu-tik sieviskiiga meitene -viss saskanots no A-Z...Ciemojaas arii muusu maajaas!Teica ,ka nekad nemainiisies taapeec ,ka dziivo seit...ieskaitot kurpes...Jau peec paaris meenesiem atbrauca pie mums ciemos bez kosmetikas ,kedinaas ,kapri biksees un kreklinaa!Teica,ka taa eertaak....taapat neesot neviena ,kam izraadiit taas modes!:D
Atceros ,kaa pirms brauksanas uz Ameriku gaaju pie friziera,gribeeju nogriezt kaut ko iipasu...man arii bija viss panemts taads interesants liidzi-driiz vien viss tika nomainiits uz sortiniem ,plaanam lina,katuuna bikseem viegliem apaviem...Vienmeer atceros to laiku ar smaidu!:)
24.05.2012 16:35 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Ārzemes ir ļoti plašs jēdziens, ne tikai R-Eiropa un ASV, pastāv vēl arī Āzijas valstis, Āfrikas valstis arī... Atcerējos to tādā sakarā, ka man ļoti patīk, kā šeit UK ģērbjas indiešu sievietes ar tām krāsaino audumu biksēm, kleitām un lakatiem. Vienkārši tīkami izskatās manām acīm, kaut pati tādās drēbēs nestaigātu, jo tas izskatītos vnk smieklīgi. Kopumā ņemot, uzskatu, ka Latvijā sievietes tomēr ģērbjas ļoti labi un gaumīgi. Te UK ir bieži redzami trakāki varianti par centrāltirgu! Uzvilkta kaut kāda 100gadīga triko maika, nepiemērotas krāsas krūšturis rēgojas ārā, utt.. Šeit izskatās, ka sievietes īpaši nedomā par savu izskatu, uzvelk pirmo, kas pagādās pa rokai un galvenais ir ērtums. Lai vai kā, bet mums tik traki skati nav redzami. Ir arī, protams, gaumīgas un labi ģērbtas sievietes, bet tas mazāk sastopams. Man prieks, ka mums Latvijā sievietes prot ļoti labi izskatīties arī tad, ja ienākumi nav tik lieli. Te pat izskatās, ka vecāka gada gājuma sievietes par savu izskatu piedomā vairāk kā jaunās.
24.05.2012 17:14 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Austriešiem nekādu īpašu stilu pamanījusi neesmu, bet ja redzu kādu slikti ģērbu cilvēku, tas visticamāk ir imigrants. Vecāki un pavisam veci cilvēki nav sevi norakstījuši, izskatās labi. Pamanīju, ka vecākiem vīriešiem topā ir ūsiņas vai fifīga bārdiņa, tie jau atkoduši, ka tas liek izskatīties jaunākam. Sievietēm apavi izskatās ērti un kvalitatīvi. Jaunieši te ģērbjas tāpat kā Latvijā, tikai, protams, dārgāk. Bet stils tas pats.
24.05.2012 17:41 |

Reitings 16208
Khrushchev-man kaiminos dziivo austriesi-no saakuma atceros ,taa sieviete izkatiijaas kaa Eiropas sieviete-matu griezums,kleitinas,bet peec paaris gadiem-nekaa no taa...!Vina smeejaas-tad kad brauc uz maaju apciemot savejos ,tad nopeerk speciaali braucienam uz Eiropu kaut ko taadu-interesantu!:)
Indietes tiesaam loti interesantas-tie vinu sari...tie materiaali no iistaa ziida un batista ir tiesaam maakslas darbi un tad veel klaat tie skaistie mati-kaadreiz var redzeet bizi ,kas ir paari dibenam!Tanii zinaa man loti patiik indietes-vinas nemainaas,lai vai kas...Man loti patiik ,kaa geerbjas japaanietes-loti vienkaarsas liinijas ,bet ar "odzinu"!Japaanietes loti labi iederas muusu videe-vizuaali!Eerti ,bet ne neviiziigi...!Loti daudz lieto iisto linu,katuunu,batistu...!:)
24.05.2012 17:51 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
es arī esmu par dabīgiem audumiem, zīdu, linu.. ļoti patīk ādai :)
24.05.2012 17:55 |

Reitings 16208
Dio-es laikam vienmeer esmu bijusi par to ,ka labaak mazaak ,bet labu kvalitaati-tad nav ne alergijas,ne kada cita nepatiikama sajuta-visas taas sinteetikas nelaiz cauri gaisu,aada neelpo utt
Es ikdienaa staigaaju loti daudz baltaa apgerbaa-man loti patiik taads variants-kreklveida bluuze-batista-gandriiz kaa kleita (virs cela) un apaksaa taadas bikses virs potiites...loti eerti arii darbaa!
24.05.2012 18:14 |

Reitings 3
Reģ: 24.05.2012
Es Arī dzivoju UK, tieši sakot Londonā, un man ir ļoti pretrunīgas sajūtas par ģerbšanos. No vienas puses, jā protams Londona ir viena no modes lielpilsētam un tur ir ļoti daudz stilīgu cilvēku, un cilvēki ļauj sev to ko Latvijā neļaus. Bet no citas puses, tas ka kompleksu dažreiz nav arī ļauj mums redzēt angļus kuri staigā pa ielu nu tikai ka ne pidžamā, un tas ka sievietes nekrasojās un ļauj sev būt atvainojos par vardu resnam.

Tomer Londonā cilvēki ir daudz daudz vairāk atvērti seksualitātei, un izklaidem.

Ļoti labi var salidzināt pat to, ka izstāde kura ir nākusi no Londonas uz Rīgu, Amora the Experience par stilu un romantiku unseksu, nav tik populāra kā bija londonā vai berlīnē vai parīzē. Un tas ir ļoti skumji(
24.05.2012 19:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
peec maniem noveerojumiem - jo nabadziigaaka valsts, jo vairaak iecikleejaas uz dreebeem un jo zemaaks nabadziibas indekss, jo vairaak censhaas uzvilkt kaut ko spiidiigu, vizuljojoshu utt. jo taa ir vieglaak paraadiit pseidobagaatiibas teelu.
taas summas, ko latvieshi teeree no algas apgeerbam, rietumeiropaa un ziemeljamerikaa tiktu uzskatiitas par nenormaalaam. ja latvijaa daudzi paarstaavji no vidusslaanja staigaa d&g un paareejos ziimolos, tad rietumeiropaa un ziemeljamerikaa vidusslaanis neesaa h&m un beneton. tas nekas, ka veel jo projaam vasarniicaa gulj uz pirmskara laika matracha, jo tak sominja ir svariigaaka.
es neuzskatu, ka latvijaa meitenes geerbtos skaistaak, manaas aciis tas ir postpadomju mantojums. man liela dalja liekaas bezgaumiigas, jo ir situaacijai neatbilstoshas - 12cm papeezji, lai aizietu uz veikalu, plaanas dreebes pavasarii, par svaarkiem ziemaa un vakarkleitaam piknikos vispaar neizteikshos.
domaaju,ka tuuliit paareejaas man sabruks virsuu . :D
24.05.2012 20:50 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
absolūti piekrītu Tev Krista, es arī neuzskatu, ka latvietes ģērbtos gaumīgi vai atbilstoši ikdienai, pasākumiem u.t.t un visvairāk man briesmīgi liekas sievišķīgie puiši un meitenes vakara tērpos agrās rīta stundās...
24.05.2012 20:55 |

Reitings 16208
Krista-labaak vairs nevar pateikt!Tiesam cepums tev!:)
Es soreiz domaju arii par saviem bagaatajiem japaniem ,kuri brauc uz Hawaii atpuusties tajos daargos hotelos-es nekad neesmu redzeejusi viniem neko spigulojosu, zeltiem nokaarusios ikdienaa... godiigi...!Tas kas ir ,ir loti labas kvalitaates ,bet loti piezemeets-noteikti ,lai buutu acij baudaams,bet ne, lai paraadiitu savu maku-tas gan...!Ir jau arii taadi bagaatnieki ,kuri veelas paraadiit sevi kaartiigi...kaa "biezie krievi"...!
24.05.2012 21:00 |

Reitings 117
Reģ: 10.06.2011
Manuprāt, vērtējot ģērbšanās stilu, būtu jāņem vērā gan dažādas vecuma grupas, gan dzīvesvietas. Tā Rīgā procentuāli būs vairāk glamūrīgi tērptu sieviešu nekā citviet, ko varētu izskaidrot ar Rīgas infrastruktūru, savukārt, skatoties no vecuma kategorijām, ja sievietes vecumā no 20 līdz 35 vairāk vai mazāk Latvijā būs tērptas ļoti labi, tad vecumā pēc 40 var vērot, ka sievietes arvien mazāk pievērš uzmanību tam, kas mugurā. Protams, vienmēr ir arī izņēmumi. Tāpat nevar noliegt, ka Latvijā, salīdzinot ar daudzām citām valstīm, kur dzīves līmenis ir augstāks, valda šis drēbju kults, vismaz sieviešu vidū, kas, manuprāt, ir nedaudz pārspīlēti - ja cilvēks ikdienā ģērbjas kā uz saviesīgu balli, tad tas man īsti saprotams nav.
24.05.2012 21:38 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Dzīvoju Somijā, tagad esmu atbraukusi uz pāris nedēļām uz Latviju. Un teikšu godīgi - man bija neliels kultūršoks. Te ir tiiiik daudz tādu kā vecmodīgu cilvēku! Kā jau te minēja - ar fake somām, kaut kādiem spīguļiem, savādiem apaviem, biksēm un visu pārējo. Neesmu vēl bijusi Vecrīgā, tur noteikti cita situācija, bet pagaidām jūtos visai apmulsusi no redzētā.
Somijā, tāpat kā daudz kur Eiropā, arī ģērbjas koncentrējoties un ērtumu. Ziemā neviena nevilks jaku ar pliku vēderu, kas, diemžēl, bieži novērojams Latvijā.
Protams, arī šeit daudzas meitenes skaisti ģērbjas, bet ir ļoti liels tādu (manuprāt) vecmodīgi ģērbto sieviešu.
24.05.2012 21:52 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Pirmkārt, esmu viena no tām, kura nav dzīvojusi ārzemēs, bet bijusi tur ne vairāk par 2 nedēļām, otkārt, man Rīga nav visa Latvija. Vīrieši ārzemēs ģērbjas labāk, šo nemaz nav vērts komentēt, jo tas, ko un kādu vīrieši velk LV, ir biedējoši. Ak, jā, ejot pa Vaļņu ielu, var redzēt kādu vietējo, kurš labi izskatās, bet tas arī ir tikai tāpēc, ka viņam darbā obligāti jāierodas uzvalkā. Neesmu ārzemēs es ko tik "nekādu" redzējusi. Šeit vīriešiem nav ne stila, ne kāda noteikta principa, izvēloties apģērbu, jā, ārzemēs viņi var izskatīties pārāk sievišķīgi, jā, varbūt man arī nepatīk apspīlētas bikses vai sportiskais apģērbs, bet tur vismaz viss ir vienots. LV vīrietis mierīgi var sporta bikses ar garpurnu kurpēm izvēlēties...
Par sievietēm. Uzskatu, ka mēs pārāk ilgi dzīvojam, pieminot "gaumes mantojumu", ak, varbūt pirms gadiem 10-15, bet ne jau tagad, jo LV kas īsti gaumīgs redzēts. Vecrīga nav mana uzturēšanās vieta 24/7, tāpēc tās, kuras meklējas klubos vai vienkārši izrāda sevi ārzemniekiem, neskaitās...ja ņem viduvējo LV un ārzemju meiteni, jā, latviete būs ģērbusies labāk, bet tad, ja pameklē kādu tiešām gaumīgi ģērbtu, nebūs te Latvijā spilgtu piemēru, bet ārzemēs gan. Es spriežu pēc studentiem, kurus ikdienā redzu. Jā, meitenes pucējas, bet viņas labāk apskatās to, kas ir modē, ne spogulī, lai saprastu, kas viņām piestāv+absolūti nesaprot to, ka nevar ierasties kleitā, ja Tev jāmaisa betons būvlaukumā. Viņai jau galvenais, lai skaisti! Cik daudzas meitenes es mēneša laikā esmu pamanījusi LV, kuru apģērbs šķitis tiešām gaumīgs+stilīgs+harmonijā ar viņām pašām? 2!
25.05.2012 07:58 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Daudz kas atkarīgs no tā, kāda kurai gaumei! forumos jau visas pareizās un ideālas, kosmētiku nelieto un nēsā lietišķas, atturīgas lupatas, bet visas pārējās ir vulgāras, bezgaumīgas utt :D Tāds iespaids rodas vienmēr lasot diskusjas.
Man tieši patīk puiši LV, džinsi un interesants tkrekls izskatas interesanti , neuzskatu par pievilcīgiem kaut kādus uzvalku nēsātājus, varbūt ap gadiem 30 tāds stils sāks likties saistošs. Daudzas meitenes arī ir sapucētas, koptas. Man tieši pretēji patīk uzkrītošāki, spilgtākās krāsās ģērbti cilvēki, lookbook ir tiešām stilīgi varianti manā uztverē, man patīk jauniešu stils, krāsainas botiņas, smukas vasaras kleitiņas, saplēsti džinsi, neiebilstu arī pret kādu kapučjaku - kaut ko uz sportiskā stila pusi. Negribētu dzīvot zemē, kur visi ir lietišķi, vienkārši kā Skandināvijas zemēs, man patīk krāsas, brīvība. UK ir gan stilīgi cilvēki, gan tādi kam šķiet galīgi vienalga.
Vienīgais ko ārzemēs vērtēju pozitīvi un kā man pietrūkst lv, ir tas ka tur nav tāda izteikta citu cilvēku apriešana, negatīvisms.
25.05.2012 08:21 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
vot es nesāprotu: meitenes LV daudzām nepatīk, jo likās pārāk sapucētās, bet puiši nepatīk, jo ģerbjas parāk neinteresanti (ērti un nepievierš tik lielu uzmanību savam izskatam).

Comon', meitenes ir tas, kurām jābūt koptam, ne jau puisim! Un kamēr es esmu jauna, man ir ērti ne tikai bezpapēžu apavos, bet arī ar 12cm papēžiem. Arī es gribu patīkt savam vīrietim (un ne tikai viņām :)), tāpēc ikdiena izskātos pietiekami labi.
Un jā, piekritīšu par košām krāsām - man arī patīk košas krāsas.
25.05.2012 08:49 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
eerti papeezjos ir liidz tam briidim, kad aarsts tev pazinjo iemeslu kaapeec hroniski saap mugura, galva un peedas. ja dievs buutu muus radiijis staigaat uz pirkstgaliem, muusu peedas izskatiitos kaa zirgam. papeezi ir smuki, kad ej balleties, kad ir svariiga prezentaacija , bet ne tad, kad nes aaraa miskasti. mana mamma nostaigaaja uz papeezjiem 50 gadus, tagad vinjai ir probleemas uzvilkt ciibinjas, jo kauli ir tiktaal deformeejushies un saapiigi, ka bez papeezjiem vinja ir invaliids. aa, un jaa - arii ar papeezjiem vinjai saap. bet ne peedinjas, bet gan veenas un mugurkauls.
padomaa divreiz, liidz saki, ka papeezji esot eerti. jaa, var ietrenneeties staigaat tajos bez probleemaam. arii var iemaaciities atveert pudeles ar zobiem. bet kaadas sekas tas nesiis ilgterminjaaa?
25.05.2012 08:58 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Puišiem arī sevi ir jākopj, un par vīriešiem Latvijā varu piekrist īpaši laba gaume apģērbu ziņā nav, lai gan iespēju saģērbties labi IR. Man pat žēl, ka sievietes tā cenšas, pucējas bet vīrieši gandrīz nemaz, nu tādi vidusmēra vīrieši, tie kas labāk pelna, turīgāki jau vairāk vai mazāk sāk piedomāt pie apģērba izvēles.
25.05.2012 09:07 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
krista

es neeju izmest miskasti augtpapēžu kurpēs. es eju ar tām uz darbu un mācībām, kur nomainu apavus uz zempapēža. Tā kā manā dzīvē ir balanss.
Nu jā, un man tiešām IR ērti augstpapēžu kurpēs, nevis es to sev esmu izstāstījusi.
25.05.2012 09:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits