Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni:D
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-jaapiekriit tur,ka ikdienaa noteiktinevenu neredzeesu seit augstpapezu kurpees un kokteilkleitinaas-tas tiesa...tikai tuuristus!Tas pat kaadreiz zeel-domaaju par kleitinaam!Mums tacu tik silts un vienmeer saule...vareetu atlauties staigaat taadaas kleitinaas ...tikai bikses,sortini ,dzinsi un dazadi kreklini-tas arii viss...!Nekas taads....interesants nav!
24.05.2012 00:36 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es arī nepavisam neesmu sajūsmā par lielāko daļu salikumu, kurus var manīt modes blogos. Patīk domāt, ka man ir tīrāka gaumes izjūta, tādēļ manai acij daudz kas nav estētiski baudāms.
Saista klasiskas un sievišķīgas drēbes, tīras līnijas, kvalitatīvi audumi, augsti papēži... un iztieksmīgas rotas. Tas tāds netikums man - varu saģērbties pavisam parasti - tumšos džinsos, lielā brīvā džemperī un uggos.. bet masīvi gredzeni un/vai rokassprādzes, kā arī kāds lakatiņš ap kaklu būs vienmēr. Apzinos, ka bieži vien aizraujos un cenšos sev atgādināt, ka less is more... taču reti sanāk. (s) :D
24.05.2012 00:38 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Lou, vispar esmu reti tas cilveks,kursh atbalsta individualitati un originalitati, kraasu salikumus, kuri citiem skiet "nesapaas"... Bet sheit ir preteja situacija, ka shis konkretais stils, kas parsvara domine blogos, ir nevis originalitate, bet modes tops. Kapec tad shajos blogos vairakums ir gerbjas vienadi?! Vienads stils tas ir, lai ari viena izvelas pukainus legingus, bet cita skinny dzinsus, bet kopuma stils ir viens. Ne es viena tachu to pamanu, re cik daudz meitenu piekrit viena otrai par tiem tipiskajiem blogiem.
Kur palika sportiskais,"pilsetnieciskais -cacu", romantiskais, klasiskais, ekstravagantais utt?!Iznemot dazhus eksemplarus,visi tajos street fashion blogos ir vienadi gerbti un pat stajas visiem 90%vienadas - krustu skersam saliktas kajas... protams, milzu brilles ir mus have.
Visos tajos piemeru linkos apgerbi pashi par sevi nav slikti, bet ta parspileta originalo apgerbu kombineshana ari dod to "divaino" iespaidu. It kaa jo diivainaak sakombinee apgeerbu (vintage stilaa), jo forshaak. Kur originalitaate?!
24.05.2012 06:51 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Spotorno, bet kurš teica, ka viņi tiecas pretī oriģinalitātei? Okei, kāda puse varbūt grib izskatīties oriģināli, otra puse nē. Un jebkurā gadījumā uz pārējā fona džinsi+T-krekls viņi izceļās. Latvijā ir ļoti daudz kompleksainu cilvēku, kuri pat puķainus legingus nevar uzvilkt, jo baidās ko par viņiem padomās. Tepat cosmo.lv meitenes ir rakstījušas, ka grib ģērbties savādāk, bet baidās no citu viedokļa. Lūdzu, te tev arī individualitāte - vilkt ko gribi un nebaidīties no citu viedokļa.
Un piedod, bet kas tas par argumentu "re, cik daudz meiteņu piekrīt viena otrai". Te piekrīt, citur nepiekristu. Kaut kādā hipsteru forumā domātu savādāk. Te, kā izskatās, daudzas ir klasiskā, pat caciskā stila piekritēja. Nesaku, ka visas, bet liela daļa noteikti ir. Tas, ka te no 50 meitenēm smago metālu nosauks par sliktu mūziku, bet 5 patiks, nepadarīs to 45 viedokli par pareizu. Šis ir citādāks forums un te pārsvarā (atkal jau - ne visas) uzturas sievietes ar citādāku gaumi.
Galu galā, ne visi ne tikai negrib, bet arī nevar būt oriģināli. Attīstīt savu stilu ir ĻOTI grūti, tas nenozīmē, ka cilvēki nedrīkst blogot vienkārši tāpat. Neviens neteica, ka viņi grib mainīt pasauli.
24.05.2012 07:16 |

Reitings 2304
Pie tam, es personīgi, kad rakstīju par blogeriem nedomāju tos vienādos. Starp citu, kur esmu teikusi, ka biju domājusi tos, kuri ģērbjas vienādi? Citātiņu! :p
24.05.2012 07:17 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Ak Dies, nu doma, ko velies. Vienkarsi katram kaut kas savs, agrak es ari biju baiga maksimaliste ar baigo individualo stilu, tagad esmu izaugusi no ta maksimalisma un izvelos par pienemamu gaumigi sievishkigu, elegantu un ekstravagantu stilu. Vienkarsi, kad tu neesi viens no tiem "hipsteriem"vai "streest-fashion" gerbtajiem, tad ir vairak no malas redzams tas, ka tas ir viens stils, kas tagad ir ljoti mode un katra doma, ka ir baiga individualitate, kaut gan gerbta tieshi tapat ka taas paareejaas no bloga. :)
24.05.2012 07:25 |

Reitings 2304
Spotorno, tas, ka tu "izaugi" nozīmē, ka tā jādara visiem un tavs viedoklis ir vienīgais pareizais? Tu tiešām gribi lai visas sievietes ģērbos eleganti un sievišķīgi? Nu, ko, kārtējo reizi priecājos, ka dažu vēlmēm pasaule nepieskaņojas lai visus padarītu vienādus.
Kā jau teicu - jebkura cilvēka viedokli respektēju, bet uzbraukt citiem viņu stila sakarā, kā arī paziņot eleganto un sievišķīgo par vienīgo variantu ir kaut kāds sviests. Galu galā, tu nevari būt pārliecināta, ka pati nedzīvo ilūzijās par savu brīnišķīgo gaumi.
Es teicu, ka nebiju domājusi tos, kuri izskatās vienādi, bet protams, tu nevarēji parādīt kur es biju tā sacījusi. ;)
24.05.2012 07:29 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man atkal šķiet, ka UK (es tieši par Londonu) sievietes ģērbjas nevīžīgi, nekopj sevi. Kā pieceļas no rīta, tā arī slāj uz darbu. Viņiem pat ofisa sievietes izskatās briesmīgi. Latvijā ir daudz koptākas sievietes, ar labāku gaumi.
24.05.2012 07:35 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es tagad atkal domaaju -kaada esmu es?Man biezi ir laikam taa,ka loti gribas atskirties no iebrauceejiem krieviem...Es negribu apvainot krievus-vini ir tiesaam ok cilveeki,bet seit sie cilveeki kaut kaa lec aaraa negatiivaa zinaa!Viena lieta ir atskirties ,bet tomeer ieiet kopeejaa skataa-otra lieta atskirties -neieejot kopeejaa skataa...:D
Man patiik loti atskirties,bet taa,lai cilveeki teiktu-juums loti interesantas bikses...piemeeram!Tas man ir kaa "saldais eediens"!:)
24.05.2012 07:43 |

Reitings 1534
Parādiet valsti vai pilsētu, kur meitenes/sievietes ģērbjas labāk, kā Rīgā! Es tiešām vēl neesmu redzējusi. Protams, nekas nav viennozīmīgs, bet ir runa par īpatsvaru.
Ja to ielu modi var nosaukt par kritēriju, tad varat rīdzinieces saukt par vecmodīgām. Paldies Dievam, ka mums šā stila piekritēju nav daudz. Ja šis stils mazdrusciņ izskatās labi kaut kur, tad tikai un vienīgi bildēs, ne realitātē.
24.05.2012 08:52 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Paskatijos to Helsinku modes bloku un esmu šausmās, nez cik man būtu jāpiemaksā lai izietu tādā apģērbā :D http://hel-looks.com/20120414_02/ taču piemēram šī kombinācija ir smuki saskaņots, interesants un krāsains tērps http://hel-looks.com/20120430_03/

Es domāju, ka visur cilvēki ģērbjas gan skaisti, eleganti, gan ar visādām panckām un kankariem, naktī klubos ir daudz skaistu ģērbtu cilvēku, dienā mazāk, es pat teiktu, ka dienā ir ļoti daudz pelēku, tumšu drēbju nēsātāju, sen biju uzvilkusi spilgtu kleitu un jutos neerti, jo izcelos un cilvēki skatijās, pati arī ne katru dienu pucējos, ir tāds dzīves ritms, ka reizēm nesanāk laika pie tā spoguļa sēdēt, tiem, kam ir daudz laika un vissvarīgākais ir labs tērps, grimms tie katru dienu pucējas.
24.05.2012 09:06 |

Reitings 2304
Es tur kādus 80% apģērbu nevilktu. :D Bet nu vienalga man patīk, ka cilvēki kaut ko mēģina.
Glītāki piemēri ir http://thelocals.dk/ Tā ir dāņu lapa, sākumā viņiem tur bija tikai vietējie, tagad arī no visas pasaules un visādas modes pasaules slavenības.
24.05.2012 09:20 |

Reitings 220
Reģ: 28.10.2011
Es uzskatu, ka arī Latvijas iedzīvotāji varētu ģērbties tikpat stilīgi kā UK un pārējās apsriežamajās stilīgajās valstīs, JA VIEN mums būtu viņu algas un drēbju cenu līmenis! nu kā gan lai šeit apģērbj sevi, ja jaciņa, kas UK outletā maksā ~3 poundi, šeit maksā 15 Ls!!! Apģērbu cenas Lv ir astronomiskas, es arī droši saku, ka esmu pieskaitāma pie tām, kas velkā džinsus un maikas un jakas, jo Lv nopirkt apģērbu, kādu vēlos, es nevaru atļauties!
24.05.2012 09:43 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
esmu uk. papezus velku 2x nedeeljaa uz darbu bet paareja darba dienas gan velku laivinjas bez papeeziem. ballejoties velku papeezus. jaatdzist,ka man liekas,ka tieshu uk man izveidojaas stils. vrbut tas taapec ka latvijaa dzivojot biju vel jauna un nevareju atlauties lietas kuras gribeeju. bet taa kaa te esmu patstaaviga varu atlauties pirkt go gribu :)
par puishu stilu-jaa puisi loti pieversh sev uzmanibu. dazreiz liekas ka nedaudz pat par daudz. kad darbaa gandriiz katru dienu kaads puisis tev paprasa vidokli par kurpeem/jaku/saules brillem ko domaa pirkt tas nedaudz saak piegriesties :D
24.05.2012 09:54 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Kāda minēja, ka latvietes ir ieciklējušās uz lupatām. Ja jau dalām pa tautībām, tad daudz vairāk ieciklējušās uz izskatu un lupatām ir krievietes (kaut vai daļējas). Ja tā padomā, tad man pazīstamo personu lokā, ieciklējušās ir tikai tās, kurām krievi asinīs. Tās bieži vien pārcenšas ar pucēšanos un kosmētikas apjomu, līdz jau paliek vulgāri. Bieži vien esmu novērojusi nepiemērotu kosmētikas un apģērba lietošanu, piemēram, vakara smaržas pa dienu, vakara grims pa dienu, vakarkleita ikdienā pie kāda ezera utt..

Ja par ārzemēm, tad, manuprāt, tur, kur es dzīvoju (kāda minēja kā piemēru stilīgumam), ģērbjas pabriesmīgi - sievietes izskatās kā apkārušās ar dažādu materiālu raibiem kartupeļu maisiem, kur tās kārtas notur briesmīgas jostas, bet daļa vīriešu izskatās pēc gejiem.
24.05.2012 09:58 |

Reitings 188
Amerikaanu stilins-interesanti kaads tas buutu!?
Man zeel ,ka nedziivoju Nujorkaa...varbuut vairaak vareetu spriest par stilinu!Sanfrancisko vieteejie vairaak staigaa dzinsaas taapat...iebrauceejus var uzreiz pamaniit peec smukaam staatiitieem...!Man liekas, ka Eiropaa noteikti vairaak domaa par geerbsanos ,kaa Amerikaa!
Ar nepacietiibu gaidu savu braucienu...!

Emmanuelle, tajā lookbook skatoties, amerikāņu meitenes vairākumā izvēlas košas, saulainas krāsas, bieži vien kādas trakas krāsainas un/vai rakstainas bikses. Kopumā, stils ir ļoti brīvs, nepiespiests, dzīvespriecīgs pretstatā, piemēram blogeriem no Nīderlandes, kur topā tumšāki, drūmāki toņi un krāsu salikumi. (Jau paredzot uzbrukumus, izceļu vārdu vairākumā :) )
24.05.2012 11:04 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
Spotorno, runājot par tiem Zviedru modes blogiem - Stromberga un Kissija jau ir galējības. Man pats pats mīļākais blogs ir tieši zviedru, un tā ir Kenza.
Ļoti patīk viņas stils - nekas pārspēlēts, viss meitenīgi, pārdomāti. It īpaši tad, kad kāds pasākums - asimetriskie svārki, kleitas, augstpapēžu apavi. Un pati viņa arī skaista.
Un, cik manu, viņas blogā draugi un apkārtesošie arī ir labi saģērbušies. Tā kā nezinu - vai nu tu dzīvo kādā nomaļā vietā, vai vnk neatrodies starp moderniem cilvēkiem, ja jau visi tik slikti ģērbušies staigā apkārt.
24.05.2012 11:37 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Nesen biju ciemos Anglijā, un tiesi mans secinājums bija gluži pretējs - pie mums cilvēki ģērbjas labāk,pat ārzemnieki ir uzdevuši jautājumus" Ka jums Latvijā ir tik slikta dzīve, bet visi tik skaisti izskatās".
Tikai nevajag uzreiz par krieviem sākt kārtējo bla, bla. Pati esmu no Daugavpils un tur meitenes ģērbjas ļoti simpātiski, ir izņēmumi ar tiem kruzuļiem un spīduļiem, bet reti. To pašu varu teikt arī par latviešu meitenēm.
24.05.2012 11:41 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Arī ma ir nācies sastapties ar tādu parādību kā gandrīz vakarkleita un pie ezera piknikā ar draugiem, tikai gluži pretēji iepriekšējam komentāram - latviešu meitenes. Kaut kāds džeks bija atvilcis līdzi, mums pārējiem nepazīstamas cacas. Mākslīgi, gari nagi, mati līdz dibenam, kleitas kā uz balli un nav brīnums, ka ne bumbu spejīgas paspēlēt, ne salātus sagriezt, ne ar tādām kleitām pačurāt uz krūmiem aiziet. Vnk, tas bija rēcīgi. Velti piebilst, ka pārējo attieksme pret šīm divām bija diezgan pabriesmīga:D
24.05.2012 11:45 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
Nu ja par to pašu UK, precīzāk - Londonu, tad nu jāsaka, ka, protams, ir arī spīguļainās bārbijas, bet tās pārsvarā ir austrumeiropietes un polietes, kas dzīvo trešajā (tālākajā) zonā un centrā tik daudz neieklīst.
Ja dzīvo pirmajā zonā, pārsvarā redzi tūristus, kas ģērbjas visādi, vai arī parastos klerkus - kas strādā iestādēs, apkalpojošā sfērā un ģērbjās parasti. Ar "parasti" es domāju - bez papēdenēm, ikdienišķi, maz kosmētikas. Toties apģērbs parasti ir labu firmu, bet vienkāršs.
Ja pēc darba grib aiziet patusēt, tad iet arī tādi paši vienkārši - to bieži vien var redzēt krodziņos vai klubiņos. Īpaši neiespringst uz izskatu. Jo tajā dzīves tempā, kāds ir tur, vnk neatliek daudz laika žužināties ap sevi, ja vien tu neesi dīkdienis, kam nekāds īpašais darbs nav jādara. Bet ja tomēr gribi dzīvot centrā, dzīvot pārticis, tad pucēšanās tomēr būs jāsamazina. Tā teikt - citas prioritātes.

p.s. zinot Latvijas modi ar feikām LV, Gucci, Guess, u.t.t. somām, Londonā tas skaitītos ārkārtīgi slikts tonis iziet uz ielas ar feiko somu. Ja ir tad ir, ja nav, tad labāk nopērc bezzīmola ādas kvalitatīvu somu.
24.05.2012 11:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits