Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni:D
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Zviedru puiši ļoti domā par izskatu un stilu. Skaisti un eleganti! Prieks skatīties.
23.05.2012 20:51 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Tā kā pati esmu uzaugusi UK, varu droši teikt, ka tur ir ļoti vienkāršs stils, šeit gan meitenes mēģina cita citu pārspēt kā vien māk, lai kļūt pamanāmas, un ne jau vienmēr viņas izceļas labā nozīmē. Es joprojām nemēģinu ģērbties un krāsoties pēc latviešu meiteņu standartiem, man galvenais ir lai apģērbs ērts, tīrs un ir atbilstošs situācijai, make-up neuzkrītošs.
Vienīgi varu piekrist, ka apģērba kvalitāte UK ir ļoti labāka par LV.

Piekrītu par visiem 10000000000%, turklāt latvietenes viena otru mēģina pārsist, ka tik vairāk/labākas lupatas, viņas labāk ēd maizi un ūdeni bet galvenais ir lupata, tas man šķiet tik zemi :D
23.05.2012 20:56 |

10 gadi
Reitings 182
Reģ: 26.02.2009
Etiķete - pēc tava pēdējā teikuma saprotu, ka laikam dzīvot ārzēmēs ir "kruti" un tām "latvietenēm" galvenais ir lupatas. Zini - šobrīd Tu sevi nostādīji tajā zemajā līmenī! Smieklīgi
23.05.2012 21:30 |

Reitings 3685
Lambardii

Nē, to vienkārši esmu novērojusi, un nekur nēesmu minējusi,ka dzīvot ārzemēs ir kruti.... hmhmhm
23.05.2012 21:43 |

Reitings 713
Reģ: 10.07.2009
mana pieredze ar Uk bija citādaka- meitenes tur vispār nepievērsa uzmanību izskatas, šļūca pa ielu nošļurušās biksēs, platos T-kreklos un taukainos matos.. nu fui, es uzskatu,ka latvietes rūīpējas par sevi vairak ;)
nu protams, IR izņēmumi :)
23.05.2012 21:43 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Mani novērojumi - vīrieši glītāk ģērbjas ārzemnieki, sievietes glītāk - latvietes.
Varbūt pie "vainas" tā atturība, kas vietejai sievietei liek ģērbties gaumīgi un elegantinevis leoparda legingos un zebras t-kreklā, pa virsu uzraujot sporta džemperi un gumijas kurpes
23.05.2012 21:46 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
tur, kur es esmu, meitenes gerbjas ka pagadas, galvenais lai ir viss kosmetikas plaukts uz sejas, bet par apgerbu vinas ipasi nedoma, kauns skatities, bet puisi tiesam sevi kopj vairak..

par Latviju galigi nepiekritu, es kad aizbraucu uz Latviju, skatos ar muti vala, cik mums tur ir skaisti un kopti cilveki, protams, ne jau visi bez iznemuma, bet koopskats tads sakoptaks..
23.05.2012 21:46 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Es dzivoju zemee, kur vasara cauru gadu un turisti cauru gadu.. par turistiem neizteiksos, vini seit atputaa, lai pastaigatos ikdienaa velk sausmigas, bet nu ertas drebes...
Vietejie, nu jo mazak, jo labak, jo ir karsts...
Es gerbjos pec gariga, citreiz gribas zaketi, citreiz sortus... 1x arii ugus uzvilku, nafig vini man te, bet nu bija "ziema" un man sal kaajas :D
Bet nu stils vnk, ja iet balleties, tikai tad... ikdienaa vienkarsi... jo te jau lauki praktiski, ja redzu ikdiena kadu ar papeeziem, tad pasmiinu :D
23.05.2012 21:47 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Es arī uzskatu, ka latvietes izskatās/ģerbjas labi.

Lai gan Skandināvijā ir arī skaistas un glīti ģērbtas meitenes, tomēr ļoti krīt acīs, ka daudzas "šļūc" novazātās čībās, iztaipītās treniņbiksēs, bet puiši-pretēji, ļoti, ļoti labi ģērbjās un izskatās! :)
23.05.2012 21:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Amerikaanu stilins-interesanti kaads tas buutu!?:)
Man zeel ,ka nedziivoju Nujorkaa...varbuut vairaak vareetu spriest par stilinu!Sanfrancisko vieteejie vairaak staigaa dzinsaas taapat...iebrauceejus var uzreiz pamaniit peec smukaam staatiitieem...!Man liekas, ka Eiropaa noteikti vairaak domaa par geerbsanos ,kaa Amerikaa!
Ar nepacietiibu gaidu savu braucienu...!:)
23.05.2012 21:48 |

Reitings 3685
Gan LV, gan IRE, gan UK uc citās valstīs ir gan ļoti labi, ne tik labi un slikti ģērbti cilvēki.
Jā, esmu novērojusi,ka Latvijā cilvēki tiešām daudz vairāk piedomā par to,kā ģērbjas.

Brīžiem liekas,ka daudziem smadzenēs ir lupatas. Zinu ĻOTI daudz gadījumus, kam ienākumi nav lieli,galus grūti savilkt, bet negrib atpalikt no pūļa un tādēl dzīvo uz maizi & ūdeni, bet galvenais lai ir LUPATAS,LUPATAS,LUPATAS.

Latvijā vairumam ir nevis ērtums, bet gan izskats. Un vispār cilvēki tik nenormāli uztraucas par apkārtējo viedokli ka ir gatavi izlekt no ādas, bet galvenais lai ir tā kā citiem un labāk.
Mani nebūt neuztrauc tas,ko citi domā par manu ģērbšanās stilu, velku to kas patīk un kur jūtos ērti, galvenais, lai arī izskatās normāli.
23.05.2012 21:55 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
pavedinātja, neesi Skandināvijā gadījumā?
Nošokējos par to vienu komentāru, ka Zviedrijā esot kā no žurnāliem... parādi man vienu... :D Tik daudz nevīžīgu, negaumīgu meiteņu tiešām nebiju redzējusi. Reizēm nebeidzu brīnīties, kur viņas izvelkt daudzas no tām lupatām, itkā pārtikusi valsts, Stokholmas centrs... Vīriešiem stils ir kārtīgāks, izkoptāks, tāds mūsdienu dendiju, bieži frīkains, bet vismaz.
No šī gala esmu daudz saklausījusies, ka Latvijā ir ļoti liels procents koptu, elegantu sieviešu, kostīmi, mati, kurpes... un ļoti tam piekrītu.
Vispār pēdejā laikā tracina visas šīs tēmas par Latvija vs ārzemes, par to izteikties var tikai, ja esam nodzīvojušas kādu laiciņu tajās dažādajās vidēs un sapratušas kas ir kas, nevis tikai ieskrējušas pāris Eiropas metropolēs holidejā.
23.05.2012 21:55 |

Reitings 3685
Uz ielas gan iziet nošļurušā sporta tērpā UGGos 5kg make-up un ausīs zelta riņķiem kas sniedzas līdz pleciem gan es nevarētu. Bet šeit tas nav retums.

Protams,pastaigājot pa centru var redzēt ļoti daudz skaisti saģērbušies un koptu cilvēku.
Bet vēljoprojām nesaprotu, kā ziemas laikā kad grādi šeit ir mīnusos meitenes iet īsos svārkos un bez zeķubiksēm.
Atsalušas līdz pēdējam, bet ziemā dažām pat nebūs ziemas jaka.
23.05.2012 21:58 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
nope, neesmu..bet ari tur esmu pabijusi, Somija biju, un iespaids palika, ka ir loti daudz freaki :D visadus velnenus redzeju uz ielam, loti interesanti stili, paskatities patika, reizem ejot pa ielu ar muti vala atpakal jaskatas - wow !
23.05.2012 22:01 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
man gan patīk tas Lookbook stiliņš. :D
23.05.2012 22:02 |

Reitings 5087
Katrā ziņā mans stils šeit ir palicis daudz vienkāršāks, ja agrāk gāju ar līkumu tādiem veikaliem kā Lindex, tad tagad jau ir gadījies, ka pat nopērku kādu tuniku. Šogadu pirmoreiz mūžā nostaigāju ar zempapēžu apaviem. Savādāk stipri izlecu, kad uzvelku Rīgā ierasto klasisko zīmuļ-sarafānu, pieguļošu kostīmu ar volānblūzi, kamzolīti ar polārlapsu, garus zābakus ar augstu papēdi utml. Gan jau lielais vairums notur par krievieti.
23.05.2012 22:03 |

Reitings 5087
Somijā, cik esmu pabijusi, meitenes ģērbjas labāk kā Zviedrijā, es gan runāju tikai par galvaspilsētam. Veikalu tīkli lielākoties tie paši, ar to pašu produkciju, bet daudz kas tuvāk Tallinai, kur vairāk elegances.
23.05.2012 22:07 |

10 gadi
Reitings 40
Reģ: 21.05.2012
liekas, ka tieši Latvijā kaut cik ir cilvēki, kuri ģērbjas gaumīgi un stilīgi. Amerikā vispār kā tikko pamodušies staigā, ne jau visi, bet ir daudzi tādi, ļoti ļoti. Pati dažreiz saķēru galvu un domāju kā var tā iziet ārā no mājas (tās tikai manas domas). Un arī jau atšķiras kurā pilsētā vai vidē dzīvo. Bet galvenais, lai cilvēkam pašam ir ērti ar to kā viņš ir saģērbies un izskatās
23.05.2012 22:17 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kanaadaa pa dienu cilveeki geerbjaas neuzkriitoshi un eertums vinjiem ir pirmajaa vietaa. parasti dienas laikaa nekaadu kliedzoshu tonju. manaa mazpilseetaa parasti briivdienaas sievietes skraida apkaart treninjteerpos un viirieshi dzinsos ar maikaam. piektdienu un sestdienu jaunatne lien aaraa no migas - meitenes parasti velk superiisus svaarcijus ar augstpapeezju kurpeem un tad vakara nosleegumaa 50% caapo uz autostaavvietu ar tupeliiteem rokaas galiigaakajaa paalii, puishi ir daudzi ietekmeejushies no melnajiem un staigaa ar diivaini uzstuteetaam kepkaam un pusnolaistaam bikseem.
23.05.2012 22:25 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ļoti interesanti klausīties no malas, ko citi stāsta par USA. Kad pirmo reizi gatavojos uz USA es arī gatavojos redzēt uz ielām tikai resnus cilvēkus, goda vārds, tieši ar tādām doma es lidoju .. un tad tas viss smagi izplēnēja.. Ņujorka smukas meitenes, dāmas, vispār patiešām tas pats kas tiek rādīts seriālos.. cilvēki ir glīti un arī kopti.. īpaši protams Manhetenā, cita situācija rādījās Hārlemā , Bronksā.. kur vairumā dzīvo afroamerikāņi... arī Miami es redzēju skaistus cilvēkus.. ļoti trenētiem augumiem, skaistiem iedegumiem.. manuprāt mēs katrs redzam to ko gribam ieraudzīt..
Taču manuprāt velti ir diskutēt par Londonu, kur vairums lielākā daļa ir iebraucēji un paši angļi tik maz... savukārt amerikāņus ir viegli atpazīt..
23.05.2012 22:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits