Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni:D
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
Riigaa situaacija nemaz nav beediiga.. pastaigaajot pa centru, protams, ne pie autoostas un tirgus rajona, parasti redzu cilveekus, kuri tieshaam labi geerbjas un ir tas stilinsh :)
23.05.2012 15:11 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
AmberRose - es izskakos tikai pēc saviem novērojumiem, neesmu veikusi apmeklētāju aptauju par tautību :)
Bet par to jau arī ir runa, ka te Latvijā tas notiek veikalos uz kuriem ātri aizskrien, Īrijā (tas, ko redzēju) katru dienu un visur, kur vajag.
23.05.2012 15:17 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
nu tur gan tev taisnība, ka tur vairāk ikdienā tādi skati redzami, ne tikai veikalos..
23.05.2012 15:22 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Bet par viiriesiem gan varu teikt, ka aarzemnieki geerbjas daudz labaak. Latvijaa ir tik daudz nekoptu viiriesu. Protams, ir arii patiikami iznjeemumi. Bet ja paskataas, cik ljoti un kopti viiriesi ir, piemeeram, Skandinaavijaa, tad muusu viiriesi ne tuvu tam nestaav. :(
23.05.2012 15:30 |

10 gadi
Reitings 3706
Nevar vispārināt. It īpaši, ja, kā pati saki, nerunā tikai par UK.
23.05.2012 15:35 |

10 gadi
Reitings 3122
Un vispaar, vasaras laikaa atklaajaas, ka Latvijaa ir tik daudz cilveeku (seviski viiriesi), kas nezina, kas ir pretsviedru liidzeklji!! :@ nekur citur aarzemees ar to tik lielaa meeraa neesmu saskaarusies, kaa pie mums. :(
23.05.2012 15:42 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nesen biju Londonaa, abi ar draugu vienkarshi bijaam shokaa, cik lielaakaa dalja gjeerbjas kaa lupatas vai meitenes vakaros kaa, atvainojos, mau*as. Protams, protams ir arii labi gjeerbushies cilveeki, bet, saliidzinoshi ar bezstila cilveekiem, ljoti maz.

Francijaa savukaart ir taa, ka tie tipiskie francuuziishi ir ljoti maz. Visi paareejie puishi gjeerbjas kaa nuugji. Nevis hipsterstiliigie nuugji, bet tieshaam ljoti ljoti negliiti. Turklaat esmu noveerojusi, ka apavu gaume franchu viirieshiem ir drausmiiga. Es tieshi katru reizi, kad atbraucu uz Latviju, mazliet pasiekalojos uz muusu puishiem. Atkal jau procentuaali suudiigi gjeerbtie/labi gjeerbtie pie mums tie labie ir vairaak nekaa Francijaa. Un tad veel, protams, ir hipiji aladinu biksees, kas ir negliituma kalngals gan sievieteem, gan viirieshiem. Un taadu Francijaa ir tuukstoshiem.

Sievietes smuki gjeerbtas arii procentuaali ir mazaak sheit, nekaa smuki gjeerbtaas Latvijaa. Tad ir ljoti daudz araabu meitenes, kas gjeerbjas vienkaarshi ljoti prasti, pilniigs centraaltirgus stils. Atkal ir daaaaudz aladinhipij chikses. Un tad taada videejaa aritmeetiskaa ir vienkaarshi gjeerbta nekaadi. Nu viss taads vienkraasains, bezformiigs, katraa zinjaa nesmuki.

Saliidzinoshi ar Franciju, Latvijaa man ljoti patiik kaa gjeerbjas cilveeki. Un nezinu, kur taada lieta, ka latvietes taadas peleekas. Nu atbrauciet pie manis, redzeesiet peleekus cilveekus.
23.05.2012 15:47 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es paskatījos to portālu ielumode.lv ļoti laba ideja :) , interesanti, vienīgi tas, ka tiek fotografēti bezstila piekritēji, uzvilkts viss kas pagadās un jo trakāk jo labāk, bet ir taču arī elegantu apģērbu nēsātāji, noteikti būtu interesantāk skatīties, ja būtu dažādība nevis tāda vienveidība.
23.05.2012 15:49 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
šeit gan meitenes mēģina cita citu pārspēt kā vien māk, lai kļūt pamanāmas

Mums jau to vīriešu maz, tāpēc tā plēšas :D

Es pēc sevis esmu ievērojusi, ka ar gadiem man lielāka nozīme ir ērtumam, siltumam un praktiskumam. Bet vairāk paļaujos uz noskaņojumu - ir dienas, kad gribas vairāk sapucēties, ir dienas, kad nē.
23.05.2012 16:36 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Viens ir fakts, visi, kas brauc uz UK, man saka, ka tur meitenēm valda uzskats - jo mauc****, jo labāk.

Es pēc sava novērotā varu teikt - Austrijā sievietes ģērbjas ļoti eleganti, sievišķīgi un smalki ; Zviedrijā topā melna un pelēka krāsa, siltajās zemēs vispār valda maksimāli daudzi un dažādi stili, Francijā maz piedomā par apaviem un matiem, Jorkšīrā ir skaisti vīrieši. :D Citās valstīs/vietās man nekas tā baigi nav iekritis acīs.
23.05.2012 16:55 |

Reitings 1761
Vīrieši noteikti ir daudz koptāki Rietumeiropā. Latvijā labā nozīmē , galvenokārt, izceļas tie, kuri pieder pie augstāka sociālā slāņa. Vidumsēram paskats ir bēdīgs.
Sievietes.. kā kur un , it īpaši, ir jāizdala rajoni , ja runa ir par lielajām metropolēm. Labākajos rajonos visi ir stilīgi, jaunāko zīmolu kolekcijās tērpti un kopti. Savukārt, dažus kvartālus tālāk skats būs nekāds.
Man gan ļoti uzkrīt, ka jaunieši un studenti ārzemēs visi ir ļoti drūmi ģērbti. Mums visi krāsaini , raibi rūtaini, bet tur- melni un pēlēki masveidā.
23.05.2012 18:19 |

Reitings 71
Par UK meitenu isajiem vakara terpiem ari biju parsteigta. Apbrinoju ari ka UK un Nujorka meitenem nav auksti ziema un rudeni ar plikam kajam?! Protams, ja no masinas uzreiz ieiet telpas tad vel jaa, bet daudzas ari brauc ar sabiedrisko vai garus gabalus staiga.

Nujorka daudzas sievietes iemilojusas klasiskas laivinkurpes, gerbjas kaa kurs var atlauties.

Parize neesmu vel bijusi, bet no modes pilsetam Londona, Milana un Nujorka, man vislabak patik kaa cilveki gerbjas Londona. Tur tiesam ir street style un patik tas, ka var gerbties kaa grib un cilveki neskatisies skibi, kaa tas butu piemeram Milana, kur ir daudz klasiska stila piekriteji.

Italija loti atskiras ziemli no dienvidiem. Dienvidos gerbjas daudz krasainak, kosak, nereti ari vulgarak. Bet kopuma loti saskanoti, varetu pat teikt, ka cilveki Italija gerbjas parak saskanoti. Patik, ka daudzas sievietes ari pec 40 gerbjas stiligi un piedoma pie apgerba, nevis tikai pie ertuma.

Holande gerbjas neformali, nesaskanoti, erti, toties daudz mazak sievietes krasojas un ir dabiski skaistas.

Lietuva salidzinot ar Latviju gerbjas daudz rakstainak, ar pukainiem u.c. rakstiem, folkloriskak. Apavus izvelas ertakus.

Vacija nesieviskigi un erti un viriesi nereti skiet, ka vairak doma kaa labak izskatities neka sievietes.

Vispar daudzas valstis ir atskiriba starp laukiem un lielajam pilsetam.

Latvija varbut cilveki gerbtos interesantak, ja butu mazak nosodosa sabiedriba. Varbut no padomju laikiem ir saglabajies tas, ka negribas vai bail izcelties. Bet tik un taa musu sievietes un meitenes izskatas loti labi un ir malaces (nemot vera iespejas).
23.05.2012 18:27 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
nu nezinu, visi mani paziņas, kas aizbraukuši uz UK, šausminās par turienes meiteņu stilu. kad pati tur biju, tas tik ļoti nekrita acīs, bet, pimēram, lookbook.nu var uzreiz pamanīt -- ja meieteni ir gari, nekopti mati kādā spilgtā (net izbalējušā/ataugušā) krāsā, tie neglītie džinsa šotiņi ar augsto jostu, beizas melnās zeķubikses, doctor Marten's apavi un humpalīgs puķains krekliņš -- viņa noteikti ir no UK. man ar nekādu sevišķu stila izjūtu nesaistās
23.05.2012 18:30 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Par Rīgu visi saka, ka tur ģērbies kā gribi, visiem vienalga. Pati nēsāju augstpapēžu kurpes, bet ne katru dienu, jo katru dienu staigāt ar papēžiem pa akmeņainiem ceļiem, kur no katra akmenīša jāizvairās, lai nesalauztu potīti (jo es mīlu tiešām augstus papēžus :D ), nu, nav ērti. Kad strādāšu kaut kādā ofisā, un ceļš līdz tam būs viss smuki asfaltēts, vai braukāšu ar mašīnu, noteikti tikai augstpapēžu kurpes. Tāpat arī nevaru iedomāties citus apavus, kad sākšu strādāt (veikalā netaisos strādāt, vismaz nākotnē). Nepiekrītu par to
Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir
tieši otrādi, ģērbjas patstāvīgi, citi ir pat tādi indivīdi, ka labāk mammas viņus ģērbtu.
23.05.2012 19:05 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
manuprāt Latvijā kā reizi sievietes, vai pareizāk teikt jaunas dāmas neprot sevi iznest sabiedrībā... varbūt arī saģērbjas smuki, bet absolūti nepiemēroti laikam, kas veicina domāt par vulgaritāti...

savukārt par Itāliju un Franciju varu teikt vienu, sievietēm varbūt nav pilns skapis ar drēbēm, bet tie daži kostīmi un kleitas kas ir, tiek valkāts godam ar glanci un ir piemērots jebkurā laikā.. šeit es pieminēšu īstās, rūdītās francūzietes un itālietes, jo iebraucēji gan ir raibu raibie. Vispār man nav tieksme pētīt apģēru, bet ja sieviete vai vīrietis ir apģērbušies eleganti, es to nevaru nepamanīt.. nu gluži tāpat kā pamanīts tiek veikals, kad ejot garām jūti svaigi ceptas maizes smaržu un kārojās ieiet un nopirkt svaigu maizīti.
23.05.2012 19:29 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
LV vienkārši nav tik attīstīta, un cilvēki labāk paņem uz kredīta krutāko mašīnu, un mājās grauž sakaltušu maizi, taču ārzemēs ir citādāk
23.05.2012 19:39 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
Tas parak plass jedziens,ka arzemes gerbjas labaak;) Kad biju UK ari redzeju nu-drausmigi apgerbtus cilvekus! Italija-var redzet skaisti un drausmigi gerbusos! Tas pats ar LV!!!
23.05.2012 19:44 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
Viengais,kur ir liela atskiriba-vecos tantukos! LV visas vienadas. IT visi vecie tantuki pirms iziet uz veikalu uzkraso luupas, ieliek klipsauskarus, sakar krelles un rotas, uzliek saulessbrilles...smuki sagerbjas un iet uz bodi. patiess prieks par sadam damaam!!! No malas var redzet,ka venai otrai jau ir savi 70-80gadi! BET tik loti piedoma par to kadas iziet no majas! iistas damas!:)!
23.05.2012 19:48 |

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
MISS

Latvijaa vispaar ir ljooooti izteikts veco ljauzhu iipatsvars uz ielaam! Vienmeer ieveeroju atkal un atkal, kad ierodos LV.
23.05.2012 19:53 |

Reitings 188
Menda, trāpīgi teikts. Lookbook es arī ar 100% pareizību varu noteikt meitenes no UK :D Amerikāņu stiliņu arī, bet nesaku, ka tas ir slikts, vienkārši ļoti tipisks konkrētajam kontinentam.

Ģērbšanās stils UK ir tāds edgy. Ja sievišķīga kleita, tad noteikti kādi nobružāti, smagnēji zābaki vai kedas, ja puķains vai meitenīgs raksts, tad noteikti tam apģērbam tāds "second hand" izskats. Personīgi man nepatīk. Bet vienu lietu es gan no angļu meitenēm iemācījos - galvenais, lai ir ērti. Ja vēl pirms diviem gadiem visus nenormālos attālumus mēroju augstpapēdenēs, tad tagad izvēlos skaistus, ērtus apavus un izskatos un jūtos labāk :)

Par meitenēm klubos neizteikšos, tādas visur ir.
23.05.2012 19:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits