Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ģērbšanās stils Latvijā vs Ārzemēs

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Tagad mācos UK un esmu ievērojusi, ka cilvēki šeit ģērbas pavisam citādāk.Man ļoti patīk puišu stils.Rīgā neesmu manījusi nevienu tādu eksemplāru.Patīk, ka ne tikai meitenes domā par izskatu,bet arī puiši.Nav tā kā Latvijā tas ko mamma nopērk,tas arī ir.
Šeit esmu ievēroju,ka meitenes ikdienā VISPĀR nevalkā augstapēžu apavus,tikai ejot ballēties.Man varbūt,mazliet tas pietrūkst,jo ikdienā agrāk bieži valkāju augstpapēžu kurpes,bet negribās lai visi uz mani skatītos kā uz vieglas uzvedības meiteni
Tās kuras dzīvo ārzemēs kā jūs domājiet,kur cilvēki labāk ģērbjas Latvijā vai ārzemēs.Es pilnīgi noteikti varu teikt,ka ārzemēs.Atbraucot uz Rīgu ieeju jau lidostā šķiet,ka esmu nokļuvusi dziļos Krievijas laukos-spīdīgi topi ar milzīgim izgriezumiem,saplēsti džinsi,zelts,sudrabs,nagliņ kurpes brrrrrrrrrrr
23.05.2012 14:34 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Tā jau gan nav,ka VISPĀR ikdienā nevalkā papēžus. Un kā vēl valkā!
23.05.2012 14:36 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man liekas tieši otrādāk, cik nu ir dzirdēts, ka sievietes sev nepievērš tik lielu uzmanību kā Latvijā. Ģērbjas kā pagadās.
23.05.2012 14:37 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man no Īrijas apmeklējuma ļoti palikušas atmiņā pilnās ielas ar meitenēm tajos vienas krāsas kapučjaku un garo bikšu treniņtērpos ar uggiem kājās.

Pie mums ko tādu var redzēt kādos pārtikas veikalos, pamatā krievvalodīgo sieviešu izpildījumā.
23.05.2012 14:40 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Lai gan ārzemēs nedzīvoju, bet nepiekrītu tam, ka UK ģērbtos labāk nekā LV! Flip-flopšu tupeles, izstaipītas maikas un nošļukušas bikses nav nekāds stils. Bet diez vai var vispārināt un definēt, kāds tad ir stils UK un LV, jo cilvēki ir tik dažādi un fin. līdzekļi/gaumes tik dažādas. Man jau šķiet, ka Rīgā meitenes un puiši lielākoties labi ģērbjas.
23.05.2012 14:41 |

Reitings 165
Reģ: 23.05.2012
Nu nezinu,neuzkatu,ka Latvijā cilvēki nemācētu ģērbties. Māk un kā vēl! Ja pastaigā pa centru (un ne tikai) meitenes labi izskatās,puišiem arī nav nekādas vainas. Un ar Angliju jau nu tiešām nevajadzētu salīdzināt, tur nekā īpaši neģērbjas. Piemēram ar Zviedriju nevar salīdzināt,tur gan visi kā no žurnāliem bet kas tur slikts,ka Latvijā tā nav? Saģērbjoties kaut kā savādāk,var ļoti izcelties tajā saucamajā "pelēkajā pūlī"
23.05.2012 14:42 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Man maasica dziivo Anglija jau vairakus gadus.Kad paskatos ballisu bildes no klubiem,nu neteiksu,ka tur visas ir PAREIZAS.Lv neko tadu neesmu redzejusi. Ok,dazas vabrut atlaujas iet tuset ar puspliku pecpusi un krutim,kas knapi turas krusturi, vilkt topinus kleitu vieta un malet acis zili roza ka karnevala.
23.05.2012 14:42 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
nezinu kādi puiši ir jums, bet mans puisis dzīvo LV un vienmēr ir domājis kā izskatās un kā ģērbjas. varbūt meklēji puišus neīstajās vietās,ka tev tādi gadījušies,kas nedomā par izskatu?
23.05.2012 14:43 |

Reitings 57
Reģ: 05.09.2010
Es nerunāju tikai par UK!Tam es piekrītu,ka meitenes gan ģērbjas kā pagadās kapučjakās,legingos un maisīgos kreklos.
23.05.2012 14:44 |

Reitings 2728
Kā tad nerunā par UK - pati raksti, cik UK smuki ģērbjas puiši!
23.05.2012 14:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Gan Latvijā, gan ārzemēs cilvēki ir ļoti dažādi. Kad biju Londonā, man ļoti patika metro vērot cilvēkus. Bija gan kungi uzvalkos un dāmas ar Chanel somiņām un smalkām kleitām, gan apšņurkuši hipsterīši nolupušām nagu lakām un netīrām kedām. Latvijā ir līdzīgi. Vienīgais - ārzemēs nav novērojams tas apgrillēto rozā blondīņu kults. Tur cilvēki lielākoties ir ļoti dabiski.
23.05.2012 14:45 |

Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Latvijā cilvēki ģērbjās ļoti labi, piemēram, salīdzinot ar vāciešiem. Vācijā lielākā daļa sievietes un vīrieši saģērbušies kā uz kartupeļu talku.
Tikai tie cilvēki, kas strādā birojos ir zolīdi ģērbti. Bet tas ir tikai darba dienās, brīvdienās lielākā daļā ģērbjas ērtās drēbēs, pat pārāk ērtās.
23.05.2012 14:46 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Vispār UK meiteņu sabiedrību var iedalīt 3 daļas ( bet tikpat labi jebkuru valsti ).

1. Ir tās vecās,nosļukušās kapučjakas, kaut kas līdzīgs pidžamas biksēm un nomītajiem zābakiem.
2. Normālais vidusslānis.
3. Nenormalās cacas ar papēžiem nereaāos augstumos,drēbem,kas knapi apsedz kaut ko un make up kārtu,kas izbrīnītu pat cirka klaunus.
23.05.2012 14:48 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Nu, dzīvojusi ārzemēs neesmu, bet esmu tur bijusi gana bieži lai pateiktu, ka kontrasts tomēr ir milzīgs. Latvijā izskatās kā tipiskā Austrumeiropā, nebūt nav daudz labāk par citām tamlīdzīgām valstīm. Atceros interviju ar Yvan Rodic (darbojas modes jomā, ceļo pa visu pasauli, fotogrāfē cilvēkus) kurš arī pabija Latvijā (pirms gada vai diviem, neatceros), tad nu viņš teica, ka te ir tāpat kā visur, nekas īpašs. Neatceros precīzu citātu, bet nu neko glaimojošu viņš neminēja. Teica, ka Skandināvijā esot visstilīgākie cilvēki, jo tur gandrīz katrs, kurš iet pretī uz ielas izskatās labi ģērbies.
Par puišiem - man patīk kā puiši ģērbjas Francijā. Atkal jau, ne tuvu ne visi, bet daudzi tomēr atbilst tam stereotipam par frančiem. Vispār puišus, ārzemniekus es uz ielas atpazīstu nedzirdot valodu jau no 50 metru attāluma. Izskatās tiešām stilīgāk, koptāki un nevar tik bieži redzēt jauniešus zilos džinsos+jebkādā kreklā kurš pirmais pagadījies.
23.05.2012 14:50 |

10 gadi
Reitings 3122
Man liekas, ka Latvijaa meitenes geerbjaas ljoti smuki. Kaa jau pati mineeji, meitenes daudz biezaak neesaa augstpapeezu kurpes un daudz vairaak puceejaas, ne tikai ejot izklaideeties, bet arii ejot uz darbu.
Kad es straadaaju ofisa dienaas, tad vienmeer velku augstpapeezu kurpes uz darbu un vienmeer esmu skaisti, lietiski sageerbusies un taada esmu gandriiz vieniigaa. Manas iiru koleegjes (un koleegji) jau ir ieveerojusi manu izkopto stilu un esmu par to ljoti daudz komplimentus saneemusi. Koleeges pat teica, ka ja es izdomaaju tikt valjaa no savas garderobes, tad vinjas labpraat no manis to iegaadaatos.
23.05.2012 14:53 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Tā kā pati esmu uzaugusi UK, varu droši teikt, ka tur ir ļoti vienkāršs stils, šeit gan meitenes mēģina cita citu pārspēt kā vien māk, lai kļūt pamanāmas, un ne jau vienmēr viņas izceļas labā nozīmē. Es joprojām nemēģinu ģērbties un krāsoties pēc latviešu meiteņu standartiem, man galvenais ir lai apģērbs ērts, tīrs un ir atbilstošs situācijai, make-up neuzkrītošs.
Vienīgi varu piekrist, ka apģērba kvalitāte UK ir ļoti labāka par LV.
23.05.2012 14:55 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Mani pašu interesē visa tā modes blogu ielu kultūra un mode un man šķiet, ka Latvijā vispār nav cilvēku, kurus būtu vērts apstādināt un palūgt nofotogrāfēt. Pastāv tas portāls ielumode.lv, bet nu švaki, ļoti švaki. Nevar salīdzināt ar lielajām pilsētām, Londonu, Parīzi. Protams, tur ir daudz meiteņu Uggos un džinsos, bet tomēr ir arī liels pārsvars tādu, kurus mode tiešām interesē, ir nauda un arī veikalu pieejamība to veicina. Tur vismaz ir ko vērot.
Protams, ja runa ir vienkārši par parastu, bet gaumīgu stilu, tad var jau būt, ka ar to viss ir kārtībā, bet tam nepievēršu uzmanību.
23.05.2012 15:00 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
nezinu, kur tu UK dzīvo, bet tur nu gan neģērbjas labāk. es ikdienā tik briesmīgi kā tur tiešām neģērbtos! (saku no redzētā)
23.05.2012 15:01 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
Nu, pavērojot daudzu uz UK aizbraukušu mūsu tautiešu galerijas, paliek kauns. bezstils.. kapučjakas, rakstainas zeķubikses, īsas kleitiņas, koššķipsnaini mati, špiļkas resnās kājās uzmauktas. brr. Protams, ne visiem... bet pamatā tam zemākajam slānim, kas strādā fabrikās.

Man māsa toties strādā Londonā. Ir mainījusies - kļuvusi piezemētāka, vienkāršāka, bet tāpat stilīga. Jo tur neviens nestaigā apcepinājies, spīguļains. Drīzāk mazāk apģērba, bet tas pats labas kvalitātes, moderns, piezemēts un brendots.
Augstpapēdenes nevelk, jo tas ir vnk nereāli - tie attālumi, kas jāstaigā, ir mežonīgi, pat jau brauc ar metro. Tāpēc arī sievietes tur staigā UGG un bezpapēžu zābaciņos. Pirmajā vietā - veselība.

Toties visur, kur pati esmu bijusi, jāatzīst, vīrieši tiešām ģērbjas labāk. Vairāk piedomā pie izskata.
23.05.2012 15:05 |

Reitings 2295
Man ir patiess prieks, ka Latvijā cilvēki arvien vairāk piedomā pie sava stila. Nevis dārgām vai izlecošām drēbēm, bet tieši pie STILA. Pastaigājiet pa Tērbatas ielu, kafejnīcām, dāmas un arī kungi tik eleganti ģērbušies, viss saskaņots, prieks skatīties
23.05.2012 15:06 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
womankind

Es tiešām eju tevis pieminētajā kapučjakā un UGGos uz veikalu pēc paikas. Neesmu ne krieviete, ne man tāds stils, bet vnk tpc ka ērti, silti un ātri.
Un redzu daudz itkā normālu meiteņu (latviešu) tāpat saģērbušās pārtikas nodaļās. Tā kā tas par nekādu stilu vēl neliecina. Ikdenā ģērbjos savādāk.
23.05.2012 15:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)