Rīgas rajoni

Reitings 329
Reģ: 23.07.2011
No septembra uzsākšu mācības Rīgā un ir doma īrēt dzīvokli,bet nezinu,kurā rajonā.
Kuri Rīgas rajoni Jums liekas patīkami un ieteiktu dzīvot? Zinu tikai to,ka saucamajā maskačkā nav īpaši droši. :D
23.05.2012 13:58 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoju pašā Sarkandaugavas sākumā un lai gan tur iekšā ir traki, te ārā ir labi :D Visi transporti kursē, nav tālu no centra, esmu ar kājām nākusi mājās. BET šeit grūti atrast brīvu dzīvokli, jo tās ir vecās mūra mājas.
Vemīlgrāvis NO NO NO. Vasaras dēļ, kad tuvu pludmale- nav jēgas. Nedaudz sanāca tur padzīvot un pamatīgi riebās tā ilgā kratīšanās ar autiņu, īpaši traki bija kad aiztaisijās pārbrauktuve. Videnes sākumā vairāk laika pavadīju autiņā, nekā mājās :D
Imantā arī esmu bik dzīvojusi, tur ir visai sakarīgi, tik jāskatās, lai pēc iespējas vairāki veidi transporta ir apkārt.
Un esmu dzirdējusi, ka paši lētākie komunālie esot Ķengaragā.
Kopumā man personīgi svarīgākais būtu- cik daudz veidi sabiedriskais kursē, cik bieži un cik tuvu centram gadījumā, ja jāiet ar kājām + vai kursē nakts transports.
23.05.2012 19:15 |

Reitings 464
Reģ: 24.02.2011
Pati dzīvoju Purvciemā, 7 min attālumā no Dominas, es jūtos droši. Ja gadās naktī iet mājās no kāda pasākuma, tad varu teikt to, ka neesmu satikusi urļikus, vai kaut kādus narkomānus, pa retam varbūt kādu bomzi, bet viņi te ir tīri nekaitīgi. Patīk man tas, ka centrs ir diezgan tuvu, ~15 min ar sabiedrisko, Domina, Rimī, Zemitānu stacija blakus un kā jau teicu, neesmu satikusi kādus apšaubāmus cilvēkus.
Turpretim, nekad nevēlētos dzīvot Vecmilgrāvī, Maskavas ielā, ķengaragā, Bolderājā, Pļavniekos un Zolitūdē. Varat man nebrukt virsū, jo es zinu kā šajos rajonos ir,piemēram, Ķengaragā dzīvo radinieki un no viņu stāstiem par to, kā katru nakti narkomāni un dzērāji ārā kaujās, aplaupa diennakts veikalu, var labi spriest, kā arī man nepatīk daudzās bloku mājas. Par Pļavniekiem - nekad neaizmirsīšu kā braucu mājās no laukiem un sanāca tā, ka vajadzēja aptieku un tāpēc piestāju Pļavnieku Rimčikā, iegāju aptiekā stāvēju rindā, aiz manis atskrien narkomāns, ar pretīgu balsi uzkliedza aptiekārei - daj mnje shpric, iedeva viņai kapeikas, savāca šļirci un aizgāja, kko turpinādams kliegt, un kopš tā brīža man nepatīk Pļavnieki, jo asociējas ar narkomāniem.
Ja nedzīvotu Purvciemā, ļoti vēlētos dzīvot vēstniecību rajonā, jeb Klusajā centrā.
23.05.2012 19:25 |

10 gadi
Reitings 631
Dzīvoju tuvajā Pārdaugavā, netālu no Akmens tilta, Uzvaras parka. Vnk ideāli - 7 min. un esi centrā, visi vēlamie transporti tuvumā..
Bet jā - skaties, kur tev skola. Ja Pārdaugavā, tad priekš kam īrēt dzīvokli otrā Daugavas pusē? Ilgstoša un nogurdinoša kratīšanās transportos. Ja otrādi, tad atkal Pārdaugava nebūs piemērota.. kā jau te teica- kur tuvāk, tur ērtāk.
Man tīri subjektīvi nepatīk Ķengarags, Sarkandaugava un Vecmīlgrāvis...
23.05.2012 20:13 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es dzīvoju Maskačkā jau trešo gadu. Nekas nav noticis, staigāju arī pa vakariem, utt. Bet tas tāpēc, ka meitene. Šeit kaut kā meitenes neaiztiek, bet puišiem gan maki ir atņemti.
23.05.2012 20:30 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Marija, tas, šķiet, atkarīgs no istabu skaita. Man ir 2, sanāk dārgi, īpaši ziemā, bet domāju, ka tās ir tikai "Juglas namu" uzpūstās cenas. Maksāju par neko, bet šamējie neko neuzlabo. Ā, un plika apkure ziemā maksā ap sotaku.
23.05.2012 20:39 |

10 gadi
Reitings 319
Dzīvoju centrā, esmu apmierināta. Dažu minūšu gājienā divi parki, pie mājas zied ceriņi, tā kā par zaļumu trūkumu sūdzēties nevaru. Patīk, ka visur var aiziet ar kājām, kā arī sabiedriskais brauc uz visām debespusēm. Aizdomīgu tipiņu gan centrā, manuprāt, ir visvairāk. Pašai gan nekad nav sanākušas nekādas aizķeršanās, bet cik no draugiem, radiem, paziņām dzirdēts, visas aplaupīšanas, somiņu izraušanas un pa muti sadošanas notikušas tieši centrā.
Esmu dzīvojusi arī Purvciemā, ļoti patika, sabiedriskais transports, veikali, bērnudārzi, skolas, cilvēku daudz, par drošību nekad nenācās uztraukties. Ir jau tur visādi urļiki ar divlitrenēm, bet viņi attiecības pārsvarā savā starpā kārto, cilvēkus no malas neaiztiek. Vismaz laikos, kad es tur dzīvoju, tad tā bija, nav jau šiem arī nekādas jēgas uzbrukt, kad viss rajons zin, kā viņu sauc un kur viņš dzīvo. Purvciemā man gan riktīgi nepatīk blokmāju dzīvokļi. Ja tiktu pie kāda jaunā projekta, nopietni apsvērtu domu pārvākties :D
Cik pēc ciemošanās pie radiem, draugiem, paziņām varu spriest, labprāt dzīvotu arī Teikā. Galējas nepieciešamības gadījumā izskatītu variantus arī Pļavniekos, Mežciemā, Mežparkā un Juglā.
Pārdaugavu nepārzinu, nepatīk jau tas vien, ka jākratās pāri tiltam. Man visas darbavietas un izglītības iestādes vienmēr bijušas Daugavas labajā krastā :D Zolitūdē nekad negribētu dzīvot, pēc skata vien nepatīk. Un Purvciemā nav tik daudz krievu un urļiku. Vēl ļoti nepatīk Vecmilgrāvis. Katru reizi, kad pie draudzenes braucu ciemos, uzraujos uz kkādiem narikiem.
23.05.2012 20:54 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Štrunts ar jūru vecmīlgrāvī. rajons tāds pats zoļiks vien ir. viena no nepatikajam pieredzēm, kur rīgā esmu dzīvojusi. Savukārt imanta man patika. Tagad atkal dzīvoju ārpus Rīgas, bet ja atgriezīšos, tad tikai centrs. Ok, ja būtu galīgi tuvu skolai vai darbam, nu tā - 5 min attālumā, tad arī vēl OK
23.05.2012 21:38 |

Reitings 313
4 menesus padzivoju darzciema-pielaagojos...
tagad dzivoju plavniekos-ari jau pielagojos....

takaa, kur izvelesies dzivot,agri vai vēlu-PIELAGOSIES!
23.05.2012 22:00 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
aswa, es ar kluso centru vispār domāju tikai Alberta ielu un tās dažas mājas blakus. :D Saprotu, ka skaitās plašāk, bet tur dzīvot negribētu. Arī tajā daļā, kur visvairāk vēstniecību nē.
23.05.2012 23:06 |

Reitings 362
Reģ: 01.03.2012
palasīju, tādas cacas :D kur tad purčikā semuškas ēd ?
23.05.2012 23:08 |

Reitings 2304
Eh, es nekad neesmu bijusi Vecmīlgrāvī un lasot šķiet, ka daudz palaidu garām. :D
23.05.2012 23:10 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Es tavā vietā izdarītu izvēli skatoties pēc:
1)tuvums skolai;
2)labumi esošajos rajonos.

Esmu dažādos dzīvojusi.
Iesaku: Klusais centrs, Ziepniekkalns, Pārdaugava...
Neitrāli: Sarkandaugava, Āgenskalns, Imanta...
Noteikti neiesaku (pēc savas pieredzes): Maskačka, Jugla...

Nu tie ir daži piemēri. :) Bet, kad sāksi dzīvot Rīgā, ātri pieradīsi pie jebkura rajona.
24.05.2012 00:04 |

Reitings 306
Reģ: 16.05.2011
cloo, kāpēc ne Juglā?
24.05.2012 00:09 |

Reitings 5941
PM @AmberRose
24.05.2012 00:15 |

Reitings 129
Reģ: 08.12.2011
Te neviena nav no Ziepniekkalna? :D

Es dzīvoju Jaunajā Ziepniekkalnā. Viss ir mierīgs, daudz jaunu ģimeņu, mazu bērnu un viss sakopts.. To gan nevarētu teikt par Veco Ziepniekkalnu - apkārt staigā sakurījušies jaunieši, viss vecs un nesakārtots..kā arī daudz krievu..
Lai arī dzīvoju pašā galā uz centru var nokļūt kādās 20 - 30min, ar mašīnu 15min..viss baigi ok..
Tagad jau skatos sāk attītstīties - Maķītis, Hesītis uzcēlās(esmu dusmīga par to :D )..ceļus labo utt..
24.05.2012 00:17 |

Reitings 5941
Es dzīvoju Jaunajā Ziepniekkalnā. Viss ir mierīgs, daudz jaunu ģimeņu, mazu bērnu un viss sakopts.. To gan nevarētu teikt par Veco Ziepniekkalnu - apkārt staigā sakurījušies jaunieši, viss vecs un nesakārtots..kā arī daudz krievu..

Nu i tu dod! :D Man patīk vecais Ziepniekkalns. :)
Jaunajam ar nav ne vainas, bet nepatīk tieši tas, ka viscaur blokmājas, nav vieta sev.
24.05.2012 00:21 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Kādēļ tik negatīvi komentāri par Zolitūdi?
Es nevienā citā rajonā pat neparakstītos dzīvot! :) Dzīvoju šeit jau 10 gadus, man patīk, ka ir kluss un mierīgs rajons, viss ir blakus, veikali, stacija, autobusi līdz Esplanādei un Stacijas laukumam un Ziepniekkalnam! Līdz Jūrmalai 15 min ar vilcienu! ;) Tagad viss zaļš, zied, daudz ceriņu... Nevienu reizi nav piesējies kāds dzērājs (vispār tādus reti sastopu), narkomānus vispār neesmu redzējusi! :D Maziņš rajoniņš, ļoti daudz pazīstamo seju, visi savējie! :) ir 2 skolas ar stadioniem.... netālu SPICE! :) Kur problēma?

Man vispār patīk Pārdaugava! :) Otrā Rīgas galā nevēlētos dzīvot, centrā vēl jo mazāk!
24.05.2012 00:22 |

Reitings 5941
Man arī tuvāks Kreisais Krasts. :)
24.05.2012 00:25 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Tev izvēle jāizdara skatoties,kas sanāk tuvāk skolai vai darba vietai.
Man patīk Mežaparks un Klusais centrs.Pati dzīvoju centrā un man patīk.Nekad nedzīvotu Maskačkā,Juglā,Zolitūdē,Āgenskalna tirgus rajonā,Imantā,lai cik tas tuvu būtu manai darba vietai.Pēc tam,kad manu draudzeni gaišā dienas laikā Purvciemā gandrīz līdz nāvei piekāva,joprojām nav skaidrs kāpēc,jo viņa nevienu neprovocēja ar savu uzvedību un viņai pat naudu nenozaga.Vienkārši piekāva,pretīgas asociācijas ar to rajonu un tur savu kāju nesperu.
24.05.2012 00:32 |

Reitings 2304
Unique, man Zolitūde nepatīk tikai tādēļ, ka tur ir tik daudz blokmāju. Nevienā citā rajonā, kurā esmu bijusi neesmu redzējusi, ka visur būtu tikai tās māju rindas, kuras ir ik vienādas, ka es nesaprotu kā cilvēki tur neapmaldās. :D Bet nu par drošību nezinu, pieņemu, ka šajā ziņā normāls rajons. Nepatīk tikai vizuāli, jo negribētu katru dienu klīst cauri betona džungļiem.

Vienīgais ko es nesaprotu ir kā var patikt Ķengarags, ja pietiek vien ar to, ka jābrauc cauri Maskavas forštatei. Grozi kā gribi, nav tur patīkamākā publika, īpaši tajos sabiedriskajos transportos.
Mežaparks man asociējas ar mašīnu rindām kurām izsisti stikli un stikla paliekām uz asfalta. Var jau būt, ka vairs tur nav šādas problēmas, bet kad kādreiz biju, likās, ka tur tā stiklu sišana ir kaut kāds modīgs trends.
24.05.2012 00:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits