Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā īsti ir dzīvot ārzemēs

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
Es dzīvoju Latvijā, nekādu lielo naudu nepelnu, strādāju biroja darbu. It kā viss liekas kaut cik maz OK, bet tik daudzi ir aizbraukuši un UK, īriju vai Vāciju. Un saka, ka tad, kad pameta LV, tad tik sākās dzīve - bija nauda, visu varēja pirkt, baudīt dzīvi. :)
Es neesmu strādājusi un dzīvojusi ārzemēs tāpēc lūdzu tās, kas tur ir padalīties ar pieredzi, kā īsti tur ir dzīvi - kādu darbu strādājat, kā pavadat brīvo laiku, kā izklaidējaties.
22.05.2012 22:44 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Etiķete, Nu ir cilvēki kas ciešas , kad tiks uz Latviju arī deļ tā viena zoba, zinu, ka gribi izklausīties visu zinoša , bet tā nu nav ..

Nu diemžēl, es šeit dzīvoju DAUDZ,DAUDZ ilgāk,kā 8 mēnešus, un stāstu pēc pieredzes, turklāt man pieredze šeit ar ārstiem & slimnīcām ir tik liela,kā diez vai tu vispār saproti, par ko iet runa.
23.05.2012 13:14 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Un pasaki,man lūdzu,kur ir tāda vieta,ka par 50E var aiziet un tevi izmeklēs, ar visām ultrasonogrāfijām, analīzēm utt. Tiešām noderētu, baigi lēti.
23.05.2012 13:16 |

Reitings 58
Reģ: 12.03.2012
ā un tieši ārzemēs tiku pie labas uzacu formās :D
23.05.2012 13:16 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
lauvens,tieši tā,man arī LV ir/bija sava frizierīte, kura man vienmēr uztaisīja perfektu griezumu un frizūru. Man drauga brālēna sieva ir izgājusi kaut kādus frizieru,stilistu (?) kursus, teicās,ja vajag,lai ejot pie viņas, apgriezīs mani.
A bail arī no viņas. :D
Nav jau zobi,proootams,ataugs,ja kas, bet kamēr ataugs negribās staigāt...tādam. :D
23.05.2012 13:21 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Sorani- Es sheit biju atradusi savu ideaalo frizieriiti,sievieti no Lietuvas,ap 45 g,uzticeejos un nogriezu savus garos matus uz iisiem un nokraasoju citadi,labaak nevareeja buut! Bija gan daargi,tachu bija to veerts. Zheel ka vinja aizbrauca atpakalj uz Lietuvu.
Tad veel biju kkaadaa random frizeetavaa,jo vajadzeeja steidziigi,es biju shokaa,ka cilveeks nemaak pat apgriezt matu galinjus par 2 cm un pietam taisni :@
Tagad domaaju uz Jaanjiem uz trim dienaam aizskriet uz LV un pie reizes nofrizeeties ,vismaz zinu,ka buus taa,kaa man gribeesies.
23.05.2012 13:58 |

Reitings 436
smirnoff

Es darīju tapāt,kamēr biju februāri LV, aizgāju uz savu frizētavu,pie savas frizieres un ideāli! Vēl mazliet, un tad jau sāks prasīties aplīdzinat galus,tad būs jāsāk domāt,ko darīt.. :)
23.05.2012 14:04 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Es ka tada dumja sito vislak domaju skatoties filmas. Kuat ASV par skolu un ta... laimigie.

Šīs gan ir nu TĀDAS muļķības. Ja nav biezu vecāku, tad studenti ņem kredītus. 2-3 gadu studijas 25 un vairāk tūkstoši par tiem dažiem gadiem. Vairāki mani draugi ir milzīgos mīnusos un būs vēl vairākus gadus..
23.05.2012 21:01 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Nē es zinu ka nav visi bagāti ASV, taču par dzīves limeni kā tadu, iespejam. Skolā ari....viniem tas ir citadi. Ka jau te pareizi teica, tur zemakais slanis dzivota ka pie mums vidusslanis. Un panakt normalu dzivo pie mums ļoti gruti,un ilgi.
23.05.2012 21:10 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Peec komentaariem UK izklausaas peec reaalas s*du bedres :D

Es esmu studente, taapeec man ir citaadaak. Studijas sheit ir pa briivu, nu, ok, 400eiro gadaa par biblioteeku, sportu, administraacijas maksu un social security. Nezinu kaa buutu, ja brauktu uz shejieni straadaat. Par aarstiem vieniigais sliktais, ko esmu dzirdeejusi ir tas, ka pie acu aarstiem ir nenormaalas rindas un, ka shejienieshi izraksta daudz zaalju (francuuzhi ir lielaakie zaalju pateereetaaji Eiropaa, btw).

Tiem, kas maz pelna (vienalga vai francuuzis/arzemnieks, students/vienkaarshi straadaa), ir paliidziiba no valsts par dziivokli. Man, piemeeram dziivoklja iire ir 330 eiro, bet no valsts naak 150 eiro meenesii. Ok, dziivoju mazaa suudinja dziivoklii pashaa centraa, bet es esmu students - taa es dziivotu jebkuraa valstii shobriid :D Eediens arii sheit maksaa gan leetaak, gan taapat, gan daargaak nekaa Latvijaa. Veel viena lieta, kas man ir lieliski kaa studentam, kura vecaaki nepelna pietiekami Francijas liimenim (dziivo Latvijaa) - varu reizi nedeeljaa par 1 eiro nopirkt 10 paartikas produktus. Taapeec par eedienu vispaar forshi - nauda aiziet uz svaigiem paartikas produktiem tirguu.

Cigaretes braucam pirkt uz Andoru :D sanaak veel leetaak nekaa Latvijaa.

Ir daudz araabu, kas ir drausmiigi (pasmeejos malzliet par riigas rajonu teemu - visi baidaas no krieveljiem striipainajaas biksees. krievu urlas saliidzinoshi ar araabu urlaam ir mazi, puukaini laaciishi).

Piestraadaaju par anglju valodas privaatskolotaaju reizi nedeeljaa un dazhreiz baaraa, kad mani vajag. Kopaa sanaak kaadi 500 eiro meenesii, kas ir pietiekami. Man veel ir paveicies, ka man vecaaki mazliet piepaliidz, bet tagad vasarai, kameer nav lekciju mekleeju kaartiigu darbu, lai varu atlikt malaa, lai maksaatu par iiri naakoshajaa maaciibu gadaa, lai vecaakiem man nebuutu jaasuuta nauda.

Maajas pietruukst. Latvija patiik. Francija patiik. Ja vien vareetu labaakaas lietas no abaam valstiim, es buutu laimiiga.

Un runaajot par karjeru. Es maacos diezgan specifisku lietu, ka pat, ja es vienmeer sheit buushu aarzemnieks, taapat puse no shejienes arheologiem ir aarzemnieki. Tas man liekas forshi. Taada internacionaala profesija.
23.05.2012 21:59 |

10 gadi
Reitings 4946
Matus man griezh draudzene. Es atnesu vinchiku un vinja man nogriezh matus. Forssh meitenju vakars sanaak :D
23.05.2012 22:01 |

Reitings 436
demoiselle

A tev nav bail,kad tāda vinčiku ierāvusi draudzene tuvina šķēres taviem matiem? :D
23.05.2012 22:37 |

10 gadi
Reitings 4946
Vispirms griezh un tad vinchiks :D Nu man vispaar matu griezums ir garlaiciigs - vienkaarshi taisni mati un tikai gali jaaapliidzina. Zheel taada griezuma deelj teereet kaa minimumu 30 eiro.
23.05.2012 23:06 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nepārlasīju visu diskusiju, bet man interesē kādu darba laiku jūs, meitenes, strādājat anglijā, īrijā? Jo es LV strādājot 12-16h diennaktī arī pelnīju labu naudu, bet beigās vnk pārdegu un tagad nestrādāju vispār. Man to naudu nevajag tik ļoti, lai sabeigtu veselību, tagad meklēju darbu ar normālu darba laiku apmēram 8-9h dienā, protams alga tad arī uzreiz mazāka... kā ir anglijā ar šīm lietām?
24.05.2012 09:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Demoiselle-atceros vecos laikus ,ka griezu matus visiem saveejiem!Man noteikti vajadzeeja vienu glaaziiti likieriisa un iisto muuziku,tad vareeju nogriezt frizuuru saveejam ,ko saucaam par koaalas laciiti...tas taapeec ,ka tas "eziitis" bija taads spiidiigs un matu tonis izskatiijaas kaa satiereets-mazliet tumsaaks un gaisaaks...!Tagad arii griezu matus savam viiram-es teicu ,ka veelos redzeet dazaadas frizuuras :D...peec vienas viina glaazes taadas arii sanaak...sev griezu pati!:)Nu man tie mati nav nekaadi biezie padevusies!
Muusu galaa var maksaat 7$vjetnamiesiem ,tad var izveeleties kaadu ,kas jau nogrieziis interesantaak -50$, ja veel kraasosana, tad 150$ un uz augsu....!:)
24.05.2012 16:26 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Es dzivoju skotijaa..
Stradaju par CI coordinator/technichal assistand -bp. Stradaju no 7.30- 4.30 5cas dienas nedeeljaa (darba dienas). Naudu pelnu labi, nevaru suudzeties- bet reekinos,iiree,labaa edienaa (es uz eedienu diemzel esmu izlutinaata) iziet diezgan daudz. dreebes perku 1-2x meenesii. Weekendos kaaa kuru reizi, aizejam uz restoranu, izejam uz klubu ar draugiem, ejam ciemos pie draugiem,draugi naak pie mums -nu to pashu ko Tu dariitu lv. Bet patiik tas ka varam atljauties aizbraukt atvalinajumaa un taa..
24.05.2012 17:35 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Te meitenes par frizieriem runaaja. Es visu laiku gaaju pie lietuvieshu meitenes, beigaas apnika jo paaraak taalu vinja no manis dzivoja tad nu aizgaju uz salonu centraa. Vairaak nekur citur nesmu gaajusi.
24.05.2012 17:40 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Pelnu 350-550 nedeljaa, stradaju 4-6 dienas nedeljaa... liels divistabu dzivoklis jauna dzivoklu maajaa 550 eiro, ediens uz diviem laikam 300 eiro... nu izklaides klubos 10 e ieeja, plus kadi 20 kokteiljiem. Mes te vnk dzivojam, nevis tikai stradajam un krajam naudu. Planu atgriezties LV nav, te ir mani draugi, un var teikt gimene.
Gada laikaa paris tukstoshus mieriigi var iekraat..
27.05.2012 11:37 |

Reitings 224
Reģ: 27.05.2012
Es dzivoju Anglija jau 2 gadus. Aizbraucu tadel, ka vienkarsi gribeju parmainas sava dzive. Taja laika biju sasniegusi pilngadibu, macijos, tacu izveleta programma man nelikas saistosa. Tad vel dzivoju kopa ar vecakiem, bet sapnoju par neatkarigu dzivi, nevelejos but vecakiem uz kakla. Iesakuma es stradaju fabrika. Tas, protams, nebija sapnu darbs, tacu stradaju caur agenturu, kura man zvanija un prasija, kad veletos stradat. No vienas puses likas labi, ka varu pati izveleties, kura diena stradat. Vispar man bija pietiekosi ar 40-48 darba stundam nedela. Kopuma apstakli bija labi ,ireju jauna, tira maja ar vel paris cilvekiem, sanaca gan iztikai, izklaidei, iekrajumiem, shopingam. Bija ari viens draugs no kura paskiros, tad parbraucu uz Birmingemu, nostradaju dazas nedelas kada restorana, kuru diemzel pardeva. Tagad esmu lankasiras grafiste. Anglu valodu zinu diezgan labi, stradaju kada draugiem piederosa veikala, paraleli apmekleju koledzu. Dzivoju kopa ar dieviem jauniesiem-sievieti un vinas masas delu no daudz aprunatas Pakistanas, abi ir Loti sakarigi cilveki, starp citu. Man iepatikas seit Apvienotaja Karaliste jau no pirmas dienas, tacu ari Latvija skiet mila. Angliem ir tads teiciens: "Your home is where your heart is". Es jutu, ka mana sirds ir gan Latvija, gan Anglija. Dazreiz ir ilgas pec Latvijas, bet iedomajos situaciju-ja gadijuma aizbrauktu atpakal uz Latviju, tik un ta ilgotos pec UK. Esmu pec dabas vienpate, nekad nav bijusi daudz draugi, bet zinu tadus cilvekus, kuriem seit ir grutak iejusties, ipasi, ja ir gimene, draugi Latvija. Es uzskatu, ka jamegina tomer saskatit pozitivais katra situacija. Man pasai patik, ka seit ir maigakas ziemas, interesanta daba. Sajas rindu majas un kalnu pakajes ar aitam tomer ir sava romantika ari. Ir vel tada patikama lieta, ka cilveki seit ir pieklajigi, atvainojas par katru sikumu, liekas pozitivaki, atvertaki. Varbut tas smaids un "you allright","How are you" ir uzspelets, bet tapat pacel noskanojumu. Latviesi tomer ir noslegtaki, rezerveti. Vel prieksrociba, ka apgerbus var nopirkt letak, ir dazadas atlaides, izpardosanas, elektronika, datori, i-phone ari ir letaki. Es ilgojos pec karuma desertiem, garsigajiem latviesu rupjmaizes jogurtiem, lacu maizes, saldejumiem vafelu glazite, gotinas konfektem, rigas miesnieka pelmeniem, fazer sokoladem. Seit man loti garso galaxy sokolade, pasties, mullers jogurti, cheesecakes, custard, sundae, curry, cottage pie. Man patik ari daudzie take-aways. Sabiedriskais transports seit gan ir dargs, ipasi vilcieni, masinu ari uzturet nav lets prieks.
27.05.2012 21:19 |

Reitings 436
...Un veel viena lieta,pie kuras joprojaam neesmu pieradusi,anglju meervieniibas. Man nav ne jausmas cik ir,piem, stone kilogramos, vai cik ir 29 miles kilometros. Visas celja noraades,cik veel taalu liidz konkreetajai vietai, man ir bezjeedziigas. Taapat klausoties kaadas TV programmas,kur iet runa par svariem, man vajag mekleet savu Convert Units app,lai cilveeku valodaa saprastu,cik ir 6 stones!
29.05.2012 11:53 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Intereses pēc...kā ir ar automašīnas vadīšanu Anglijā? Ir jākārto tiesības no jauna, vai ne? ;)
29.05.2012 12:16 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits