Kā īsti ir dzīvot ārzemēs

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
Es dzīvoju Latvijā, nekādu lielo naudu nepelnu, strādāju biroja darbu. It kā viss liekas kaut cik maz OK, bet tik daudzi ir aizbraukuši un UK, īriju vai Vāciju. Un saka, ka tad, kad pameta LV, tad tik sākās dzīve - bija nauda, visu varēja pirkt, baudīt dzīvi. :)
Es neesmu strādājusi un dzīvojusi ārzemēs tāpēc lūdzu tās, kas tur ir padalīties ar pieredzi, kā īsti tur ir dzīvi - kādu darbu strādājat, kā pavadat brīvo laiku, kā izklaidējaties.
22.05.2012 22:44 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Mani vecāki nekad nebūtu pieļāvuši to,ka es pēc 12klases ietu strādāt-nekad. Es nenāku no bagātas ģimenes, bet izglītība viņiem ir ļoti svarīga.
Un kā Tu vari zināt,ka neesi pietiekami gudra budžetam? Esi jau mēģinājusi? Varbut tomēr.
23.05.2012 00:49 |

Reitings 154
Reģ: 23.07.2009
un + ewwwi teiktajam. Sheit ir ljoooti daudz blatotaaju, kas vnk teelo no sevis nezin ko! It sevishkji krievi! Nu nav man nekas pret vinjiem kaa naaciju, bet es tieshaam nesaprotu, kaa var buut tik augstpraatiiga attieksme! Tu esi taads pats iebrauceejs! Straadaaju restoraanaa un ir gadiijies saskarties ar iipashiem gadiijumiem! :D taada sajuuta, it kaa es apkalpotu pashu Anglijas karalieni! :D daudzi briinaas, kaa taadi dzeeraaji un tuseetaaji, kas te ir pa pilno, var te atljauties dziivot t.i. kur taa nauda rodas, jo nav jau te ar darbiem tik spiidoshi. Bet var. Nostraadaa fabrikaa savas 40h nedeeljaa, samaksaa par istabeli max £ 60 un paareejo naudu var notrallinaat, jo peec nedeeljas tak atkal buus! Un dziivo laimiigi savos pritonos kopaa ar veel padsmit purniem. Alko un cigaretes pa tochkaam leetaak sapeerk un viss ir super - esmu kruts, jo dziivoju Anglijaa! Manaa pilseetaa tas ir ljoti izteikti, taapec jau taadi indiviidu deelj rodas tas priekshstats par iebrauceejiem...
23.05.2012 00:50 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
member, liela daļa tamponiem ņem studējošo kredītu.

Ja ir viena ome, nedos!
23.05.2012 00:54 |

Reitings 384
Reģ: 18.04.2012
Etiķete, mēģinājusi neesmu un pat par to nedomāju. Turklāt, skolā kurā plānoju stāties, manuprāt, nemaz nav budžeta vietas. Latvijā nekad neesmu strādājusi, bet Anglijā sākumā pa vasaru kādu mēnesi, tad vairāk, vairāk un tagad taisos vismaz uz gadu. :) Mamma nespiež, tieši pretēji -atrunā, bet es tomēr pastāvu par savu, jo saprotu, ka studijas dārgas. Bet ko darīt, ja ļoti gribās sev nodrošināt nākotni? :D
23.05.2012 00:55 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
member, es runaju par konkreto Cikiritas variantu. Jo vina teica, ka nevelas, lai mamma maksatu studiju maksu, t

Es zinu ka dzivo latvieši. Nav svarigi ka iet, galvenais lai no malas izskatas labi. Ne jau visi stasta visu....
23.05.2012 00:55 |

Reitings 384
member, es tomēr palūgšu nefantazēt sazin ko, jo pateicu patiesību. ;)
23.05.2012 00:58 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
member, ari es zinu, ka latviesi dzivo un studenti. pati studeju, augstskola pilns ar studentiem, draugi ari stude. :) nav viss TIK traki. :) Ari meitenes no laukiem, dzivodamas kojas, atradusas darbinus un strada.
23.05.2012 01:00 |

Reitings 140
man liekas, ka tagad vispār ir modē nolikt Latviju. īpaši tiem, kuri aizbraukuši. es protams saprotu, ka daudziem tas bija sāpīgi un ka šī valsts ir tāda, kāda viņa ir ar visiem tās trūkumiem un plusiem, bet tomēr, nu nav arī tas velns tik melns, kā viņu mālē. arī Latvijā var normāli dzīvot un arī Anglijā var kļūt par bomzi. Katrai valstij ir savi plusi un mīnusi un katrā valstī var atrast iespējas, kā var labi dzīvot, tikai jāgrib. Tā pati Anglija ar vairs ilgi nespēs pavilkt visus uz benefitiem sēdētājus iebraucējus, kādu tur ir papilnam un tad kādā brīdī arī tur daļai vairs nebūs tik labi.
23.05.2012 01:06 |

Reitings 560
Reģ: 19.04.2009
esmu Uk jau 1,5 gadus un ja godīgi, par dzīvi šeit nesūdzos. Es nesaprotu, kur meitenes tik lielas summas tērē visam, bet man aiziet aptuveni šādi:

īre - 150 paundi mēnesī
bili - aptuveni 30 paundi mēnesī
telefons - 20 paundi mēnesī
sporta klubs - 32 paundi mēnesī
pārtika -aptuveni 150 paundi (ēdot visu, ko gribās)
tusiņiem un kādai "lupatai" - 100 paundi mēnesī

kopā sanāk - aptuveni 500, pelnu mēnesī 850 paundus - līdz ar to pāri paliek 350. ja godīgi, pietiekami, lai iekrātu un dzīvotu tiešām labi. ja grib dzīvot šiki, tad noteikti, ka nesanāks iekrāt, bet atvainojos - tie, kas te ārzemēs, Latvijā noteikti nedzīvoja šiki, tā kā par dzīvi ārzemēs nebūtu iemesla sūdzēties. Man pagaidām patīk un domāju vēl kādus 5 gadus te palikt, lai var sakrāt dzīvoklim :)
23.05.2012 01:08 |

Reitings 384
Vot tagad sēžu un domāju. Viens paziņa teica, ka Kanādā viņam esot zelta dzīve - saņem daudz, maksā maz. Pat iebraucot Kanādā, piešķir kaut kādu pagaidu pabalstu, kas nav nemaz maza summa. Tā varētu būt taisnība, vai arī kāds man piešmorēja pilnas ausis? :D
23.05.2012 01:13 |

Reitings 23
Man ļoti patīk UK un uz LV netaisos. :D
Tātad kopā ar draugu mums ienākumi mēnesī 2000 poundu.
1000 tērējam īrei,biliem, pārtikai. Īrējam savu dzivokli, pilsētas centrā jaunā majā, kas maksā 436 mārciņas, + bili = nedaudz zem 700. ēšanai ap 300 tērējam, uz cenām neskatamies, protams, ja ir akcija tad izvēlamies,kas ir izdevigs. + pa to naudu katru nedēļu pērkam arī alkoholu, ko brivdienās iedzert.
1000 mārciņam paliek pāri, respektīvi katram pa 500. terē kā grib. šopingam, ceļojumiem, savingam. šopingoju katru nedēļu, pērku to, kas patīk, neiekrītot galējībās.

paralēli studēju UK , lai manam LV papiram butu labāks skats. un vēljoprojām studēju LV e-studijās, dēļ "lieliskā" kredīta :D

uz LV netaisos,man tur nav ko darīt, bez pieredzes un krievu valodas, un es pat labi padomātu vai pa 500 ls ietu strādāt, jo īpašumu arī nav, tākā tāpat kaut kas būtu jāņem kredītā, bet UK būs nopirkt dzīvokli vai māju izdevigāk.

PRiecājos par tiem, kam LV iet labi un ir apmierināti ar savu dzīvi :)
Tiem, kas nav, iesaku braukt prom.
23.05.2012 01:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Čikirita - man neviens nekaadu pabalstu nedeva. pirmos 3 meeneshus arii veelams ir neapslimt, jo valsts nesedz izdevumus. arii uz katru jauno viizu ir no saakuma jaagaida 3 meeneshi liidz veseliibas apdroshinaashanai. parasti to laiku daljeeji nosedz darba deveejs caur privaato veseliibas apdroshinaashanu, bet tas neiekljauj lielu dalju pakalpojumu.
nodokljos aiziet lielas summas un jo vairaak pelni, jo lielaaki nodoklji jaamaksaa. ja esi vieteejais, esi bezdarbnieks vai maz pelni, vari no valsts dabuut pabalstu. ja nemaldos, tas bija kaadi 150 cad ik pa diviem meeneshiem. ja pelni zem videejaa, tad dalju nodoklju vari atpakalj dabuut, valsts atmaksaa daljeeji atpakalj arii zaalju, zobaarsta utt izdevumus, ja ir sanaacis izteereet daudz. ja darba viizas laikaa zaudee darbu, valsts dod pabalstu, liidz atrodi jaunu darba vietu. ja taadu neatrod, tad gan ir jaapako somas un jaadodaas atpakalj.
nezinu, vai vispaar taa var kanaadaa uz haljavu iebraukt un veel pie pabalsta tikt. neesmu dzirdeejusi. vispirms ir jaadabon darba deveejs, darba deveejam ir jaasanjem atljauja no valsts njemt darbaa un tad tikai var taisiities pirkt biljeti.
23.05.2012 01:29 |

Reitings 156
Reģ: 12.05.2012
Pie mums pilsētā 1h no Rīgas 2 ist dzīvoklis renovētā mājā 4,5k Ls.Pirms tam 20k bija.
Man šķiet tāda iespēja tik lēti bij apm ap 2000 gadu,kad ar viena gada darbu aiz robežas var nopirkt 2 ist.

A reāli agrāk cilv tādām lietām 10-20g krāja..
Lūk iespēja:)
23.05.2012 01:46 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Runàjot par àrstiem, visu cenšos izdarít Latvijà, varbùt lielàs lietàs nav nepieciešamàs aparatùras utml, ir lietas, ko labák darīt lielvalstís, kaut vai apdrošinàšanas dèl lielas operàcijas uztaisīt par brívu, bet ikdieniškàs lietàs tà vienaldzíba ir apbrínojama. Šeit arí ir tikai vienas zàles visam t.s. Ibumetins. Temperatura zem 37,5 vispàr neskaitàs jebkàds iemesls ko baudít un lietot. Analízes bezmaz jàuzspiež.
Pašam uz visu jàuzprasàs, murgu ar iekaisušo gudribas zobu vispàr negribas atcerèties, kad pèc nedèlas mokàm ar strutàm un sàpèm tiku pie zobàrsta, uztaisíja bildi, kaut ko tur pakašàja, izrakstíja kaut kàdu sàls skalojamo un staigà, ja griboties varot jau pierakstíties kaut kad uz raušanu. Samaksàju 80ls par tàm 10min. Sapratu, ka śità nobeigšos, triecos uz LV, tur bez rindas kirurgs uzreiz uz galda uzlika. Lv àrsti ir drošàki savos lèmumos, ar krampi, nebaidàs uzńemties atbildíbu.
23.05.2012 01:48 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Man atkal ir otràdi, aizbraucot es vèl vairàk novèrtèju lietas, kas Latvijà ir labas, ilgàk padzívojot cità vidè var saprast, ka visur, visam ir savas ènas puses.
23.05.2012 01:54 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Nu varbuut tas atkariigs no aarstiem un kas tev kaish,bet mana pieredze ir pavisam savadaka. Man ikdienishkjaa paarbaudee atklaaja paaugstinaatu asinsspiedienu un tad tik saakaas - mani suutiija pie aarstiem, uz ntajaam paarbaudeem,izpeetiija visu,ko vien vareeja un kaa vien vareeja. Taadu aarstu attieksmi nekur LV nebiju piedziivojusi. Un visur laipna,atsauciiga attieksme. Cik esmu dzirdeejusi,tad UK aarsti nav ar pashu labaako reputaaciju... Nezinu,kaapeec tad man taa laimeejaas.
23.05.2012 01:57 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Esmu Londonaa gandriiz 3 gadus,straadaaju lidostaa. Izveeleejos braukt uz UK uzreiz peec vidusskolas beigshanas,jo visu vasaru centaamies ar puisi atrast darbu Latvijaa,tachu nesekmiigi.
Taa kaa dziivoju Londonaa ,tad neko leeta dziive sheit nav,protams,pietiek visam un jaaknapinaas nav,tachu nekaada ideaalaa un paartikusii dziive sheit nav. Pietiek iirei,maksaajumiem,teerinjiem,tachu nekaadus lielos iekraajumus nav iespeejams nolikt saving kontaa.
Pashlaik pat apsveru domu doties atpakalj uz Latviju,jo ilgojos peec gjimenes ljoti. Vieniigais,kas mani attur ir mans draugs,ar kuru dziivojam sheit kopaa.Ja es buutu viena,es nedomaajot dotos maajaas,jo sliktaak taapat nebuutu. Respektiivi,varbuut man nebuutu tik lieli ienaakumi,tachu vismaz es buutu katru dienu kopaa ar cilveekiem,kurus miilu un dziivojot UK es neredzu katru dienu.
Man no vienas puses gribas braukt atpakalj,tachu ir iekshaa taadas kaa bailes,par to,ko es tur dariishu,kaa atradiishu darbu,iipashi scary buutu saakumaa,jo justos kaa apmaldiijusies peec ilgaas prombuutnes aarzemees!!
23.05.2012 02:00 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Par aarstiem daljeeji piekriitu,paracetamols ir "briinumliidzeklis" :D
Bet kad man bija probleemas ar veseliibu,draugs aizveda uz slimniicu ,man uztaisiija analiizes ,izrakstiija zaales un attieksme bija super,tachu muljkjiigi apgalvot,ka UK aarsti ir galiigi pofigisti un Latvijaa mediciinas sisteema ir uz "urraa" ,taapat arii preteeji,katraa valstii var gadiities visaadi.
Pateikshu kaadeelj man UK riebjas- taa iemesla deelj,kurus Camshot mineeja-"shimpanzes pa ielaam staigaa". Neesmu baigaakaa rasiste,tachu dazhu kultuuru/valstu paarstaavji goda vaards liekas,ka tikko buutu no koka nokaapushi!!
23.05.2012 02:08 |

Reitings 5119
Cumshot, es aizvien gaidu atbildi uz savu jautajumu:)
23.05.2012 02:09 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
juus te par ibumetiiniem un paracetamoliem zeelojaties, ko tad var teikt taas, kas ziemeljamerikaa dziivo? te pie bez maz vai pie katraam saapeem dod narkotiskos opija preperaatus, no kuriem redzi rozaa zilonjus un ljoti aatri rodaas pieradums. :(
23.05.2012 02:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!