Kā īsti ir dzīvot ārzemēs

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
Es dzīvoju Latvijā, nekādu lielo naudu nepelnu, strādāju biroja darbu. It kā viss liekas kaut cik maz OK, bet tik daudzi ir aizbraukuši un UK, īriju vai Vāciju. Un saka, ka tad, kad pameta LV, tad tik sākās dzīve - bija nauda, visu varēja pirkt, baudīt dzīvi. :)
Es neesmu strādājusi un dzīvojusi ārzemēs tāpēc lūdzu tās, kas tur ir padalīties ar pieredzi, kā īsti tur ir dzīvi - kādu darbu strādājat, kā pavadat brīvo laiku, kā izklaidējaties.
22.05.2012 22:44 |

Reitings 156
Reģ: 12.05.2012
Cumshot, nesaprotu, kas tur smieklīgs?

Tas ka tur skaitās ekskluzīvi dzīvot vienam dubultā istabā,kura ir kā vismazākā istaba kā tavā mājā Latvijā. A iedomājies pusistabā dzīvot kā ir 3x2 metri kamera:D Tur cilv kā peles būros pieraduši dzīvot.

Londonā nestrādāju bet ienākumi 1500 bij,bet bij tā ka man no LV naudu sūtija jo ar tiem 1500 knapi galus tur vilku kopā.Tas vēl neskaitot ,ka man tur pazistamais savu mašinu tāpatvien atdeva lai ir ar ko braukt man un vēl tur visā palīdzēja.
23.05.2012 00:09 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Man te pret gribu izrakstija ibuprofeenu ... :D lieliski... es kipa izveselojos, bet ta ka reali nee, tad pec 2 nedelaam atkal saslimu un tagad man jau ir bisku ielaista ta slimiba.. bet te reali nav ar ko arsteet, tikai tas paracetamols....
23.05.2012 00:11 |

Reitings 140
+ Nellai

bet vispār pateikšu ko es esmu novērojusi, man šobrīd tuvi cilvēki dzīvo ārzemēs un esmu arī pati laiciņu tur bijusi, tad nu mani secinājumi, konkrēti par Angliju, ar citām valstīm man pieredze nav:

daudzi aizbraucēji ļoti blato par to, cik viņiem daudz naudas utt. bet to jau lielākā daļa aizmirst pateikt, ka īrē istabu, dzīvo mājā kopā ar vēl 10 purniem (parasti latviešiem, leišiem, poļiem un citiem iebraucējiem) un strādā fabrikās darbu, no kura sabeidz veselību. arī Latvijā, ja 4 istabu mājā/dzīvoklī dzīvotu 10 cilvēki, mierīgi varētu apmaksāt īri utt.

vēl viena tendence - daudzi jaunieši aizbrauc, nopelna to lielo naudu (nu salīdzinoši) un tad nodzer visu pa klubiem utt. tādā gadījumā, kāda jēga.. strādāt svešumā un stulbu darbu tikai lai varētu 3 reizes nedēļā seju aizliet? pārtika lēta, bet ja pievērš uzmanību, tad tā pārtika ir drausmīga un kaut kāda desa, kurā arī ir gaļa, piemēram, nemaksā nemaz tik lēti kā tās milzīgās pakas, kur rakstīts 3 pa viena cenu.

tāpat arī lielo piķi retajam izdosies pelnīt, pie tā visa, daudzās valstīs tu vienmēr būsi tikai iebraucējs. ar darbu.. nu rēķinies, ka ne vienmēr varēsi uzreiz atrast tādu, un ka tev lielā mērā būs jādara tas, ko paši angļi negribēs darīt, ja vien tu nebūsi tiešām izcila un tev paveiksies ar to, kas lasīs tavu cv. pie tā visa, cik esmu tā runājusi ar tiem, kam augstākā izglītība vai pat vairākas, tādu LU un RTU tur nav dzirdējuši un vispār neņem pierē. spilgts piemērs pagājšnedēļ, kad vīrietis ar 2 augstākajām gāja pieteikties darbā - pateica, kas tā pa lauku skolu un ka viņi reāli nevar zināt, kas tā pa kvalitāti kaut kādas Latvijas augstskolā. nesaku ka tā ir vienmēr un visur, bet nu nav tur nekāda rožainā dzīve un pēc pieredzes spriežot, daudzi ļoti piepušķo, kad stāsta mājiniekiem par savu dzīvi foršajā Anglijā, lai tikai neliktos neveiksminieki un nebūtu kauns, ka gluži nav kā bija domājuši. pazīstu vienu reālu čali, kas aizbrauca uz ārzemēm mācīties, tā skola izrādījās fufelis, bet tagad nebrauc atpakaļ, jo kauns atzīt mājiniekiem un draugiem, ka ir smagi aplauzies.

nu nav tur nekāda rožainā paradīze, nav. kādam paveicas, kādam ne, bet arī turienei ir pietiekami daudz ēnas puses.
23.05.2012 00:12 |

Reitings 156
Man mērķis pēc skolas aizbraukt uz ārzemēm

Ar grūtībām saprotu kpc meitenei vispār jāstrādā
Un ja braukt aiz robežas smagus darbus darīt,tad vispār nesaprotams..
23.05.2012 00:12 |

Reitings 527
Reģ: 05.01.2011
esmu Uk, maksāju par double room 304mārciņas mēnesī ar visiem rēķiniem, bet tagad, kad uni ir beigusies strādāju par viesmīli uz pilnu slodzi un saņemu 800mārciņas mēnesī uz rokas, nomaksājot nodokļus un insurance, nesūdzos, esmu pieradusi dzīvot šeit, dažreiz pietrūkst LV, bet ātri ar to tieku galā, jo ļoti, ļoti gribēju prom no LV :) bez sava laptopa neiztiktu, jo skyps ir mans sabiedrotais, hehe :D
23.05.2012 00:16 |

Reitings 5119
Cumshot
Manuprat, divi varianti, kadel meitenei jastrada

1)Sieviete velas pati ko sasniegt, pieradit sev, citiem - bet tas par augstakiem amatiem, karjeras virzimu
2) Veci ir parak miksti, lai savas sievietes uzturetu. :D
23.05.2012 00:19 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Pastastiet ja baruc uz laiku un ar merki, nopelnit dzivoklim savam( kaut mazam) netuset, lieki netereties. Ir reali paris gadu laika sapelnit to naudu? Domaju tiesam nelielam letam dzivoklim.
23.05.2012 00:20 |

Reitings 384
Reģ: 18.04.2012
Cumshot, kāpēc nesaprotams? Negribu būt neveiksminiece dzīvē! Gribu sasniegt daudz ko, bet lai to sasniegtu, par to ir arī jāmaksā. Neesmu ar mieru, ka mamma maksās par manām studijām, viņa var palīdzēt, bet ne maksāt. Latvijā, lai spētu nomaksāt mēnesi par studijām, man būtu jāstrādā vismaz 3 mēneši. Ārzemēs mēnesi vai mēnesi ar pusi.
23.05.2012 00:20 |

Reitings 527
Reģ: 05.01.2011
ak jā, man ir EU Student Loan, pati nemaksāju, krāju naudu, jo studijas vēl 3 gadus :)
23.05.2012 00:23 |

Reitings 154
Reģ: 23.07.2009
Man paziistamai meitenei braalja deelam bija aklaa zarna... shausmiigaas saapeec aizveda uz slimniicu. Bet tur pirmais jautaajums - juus paarcetamolu iedevaat? Nee? Nu tad iedzeriet un aizbrauciet uz maajaam, ja nepaaries, tad redzees. Bet beerns reaali saapees mokaas! Paldies Dievam, ka vecaaki saceela traci un palaimeejaas, ka mainju tieshi saaka aarsts no Kazahstaanas, uzreiz pateica, ka steidzami jaaoperee! Paaris stundu jautaajums un zarna buutu pliisusi! Te tev nu bija mediciinas sisteema...
23.05.2012 00:23 |

Reitings 140
ā, un runājot par ārstiem - tie, kas ir bijuši, vairāk vairs neiet, tad labāk ciešās, kad tiks uz LV un tad izstaigā visus ārstus. Paziņas māti vispār noveda gandrīz līdz nāvei ar savu nekompetenci un pilnīgo sajēgas trūkumu par zāļu savietojamību un diagnozes uzstādīšanu. nu labi, tas pats ekstrēmākais piemērs, bet nu nav tur labi ārsti pārsvarā.

man draudzene ir zobu tehniķis vai kaut kas tāds. viņa stāstīja, ka gāja meklēt darbu, gāja iekšā visās zobārstniecības iestādēs, un viņu smagi šokēja, kas tur notiek. Ieiet vienā, tur čaļi protēzes taisa, ar otru roku pīpē, vienam pelni uzbirst virsū, tas noslauka un turpina, citos arī higiēna klibo. tādas lietas zinot, labāk tiešām ciesties, kamēr uz LV tiek, problēma tikai, ka daudzi nemaz tik bieži uz to LV netiek..
23.05.2012 00:24 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Pastastiet ja baruc uz laiku un ar merki, nopelnit dzivoklim savam( kaut mazam) netuset, lieki netereties. Ir reali paris gadu laika sapelnit to naudu? Domaju tiesam nelielam letam dzivoklim.

Protams ir iespējams, viss atkarīgs cik taupīga esi. ja tu mēnesī vari atlikt 300e tas ir jauki. Un četru gadu laikā būsi iekrājusi 14 400e.
Ir zināmi šeit tādi gadījumi,ka cilvēks dzīvo uz maizi & ūdeni, ceļojumos nebrauc, neko sev nepērk, naudu taupa zeķē.
23.05.2012 00:24 |

Reitings 1487
Es kad ieraugu savu algas lapu, un cik nodoklos...un ,..aiii A mes tagad irejam, a dazi tere nodoklu naudu bezjega. Un ja kas notiek, dzive redzets-invalidam nauda smiekliga. Tapec bija doma nopelnit savam kaktam, tad te rauties kaut ka pa 2 darbiem.
23.05.2012 00:26 |

Reitings 3685
Par to medicīnu es pilnībā piekrītu, ārsti šeit tikai atzēž savu darba dienu, un viņus pats pacients neinteresē. Nezinu, kā es atļaujos savu sirds operāciju šeit veikt, labi,tā ir tikai augustā, bet nu cerēsim uz to labāko.
23.05.2012 00:27 |

Reitings 384
Reģ: 18.04.2012
Tāpēc pirms braukšanas uz ārzemēm ilgtošā laika periodā, vajag salabot zobus, sakopt veselību!! To es nesaku par Nellas gadījumu ar radu puiku, bet vispārīgi! Mācos pati no kļūdām!
23.05.2012 00:27 |

Reitings 1487
dzīvo uz maizi & ūdeni, ceļojumos nebrauc, neko sev nepērk, naudu taupa zeķē.

4 gadus? Tada veidā? Es tak sajuktu prata, un vel svesumā.
23.05.2012 00:28 |

Reitings 140

vari :) es tieši tā arī taisos darīt, bet es taisos iekrāt 2 gados. Un to es izdarīšu ne jau tāpēc, ka tur ir baigi lielās algas, bet tāpēc, ka dzīvošu kopā vienā mājā ar vēl 5 cilvēkiem, līdz ar to man būs ļoti maz jāmaksā par īri. un plus vēl es esmu taupīga un netērēju naudu lietām, kas man tiešām nav vajadzīgas. iekrāt var, bet tas arī nav tik vienkārši. :)
23.05.2012 00:28 |

10 gadi
Reitings 1914
Reģ: 23.04.2011
Paturpinot tēmu par zobārstniecību... Cūcīga likās attieksme poliklīnikā, kad cilvēki pieminēja, ka laika nav daudz, jo jālido atpakaļ uz UK. Nez kāpēc paprasīja lielāku summu...
23.05.2012 00:29 |

Reitings 3685
member
kā jau teicu, viss ir atkarīgs no Tavas algas, dzīves apstākļiem un tērēšanās/ taupīšanas režīmiem.
23.05.2012 00:29 |

Reitings 156
Nezinu es par domām ,ka meitenei zvēri mežā nav jāmedī un meitene ja grib strādāt tad atļaut var viņai tikai tādu darbu,kas viņai reāli patīk savam priekam,bet ne kādīgi meitenei nav jāstrādā akmeņlauztuvēs dēļ naudas.

Ārzemēs darbs ir 3-5x grūtāks kā LV./tām kas šo palaidušas garām/ Jeb LV darbs ir atpūta salīdzinājumā ar turienes darbiem.
23.05.2012 00:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!