+ Nellai
bet vispār pateikšu ko es esmu novērojusi, man šobrīd tuvi cilvēki dzīvo ārzemēs un esmu arī pati laiciņu tur bijusi, tad nu mani secinājumi, konkrēti par Angliju, ar citām valstīm man pieredze nav:
daudzi aizbraucēji ļoti blato par to, cik viņiem daudz naudas utt. bet to jau lielākā daļa aizmirst pateikt, ka īrē istabu, dzīvo mājā kopā ar vēl 10 purniem (parasti latviešiem, leišiem, poļiem un citiem iebraucējiem) un strādā fabrikās darbu, no kura sabeidz veselību. arī Latvijā, ja 4 istabu mājā/dzīvoklī dzīvotu 10 cilvēki, mierīgi varētu apmaksāt īri utt.
vēl viena tendence - daudzi jaunieši aizbrauc, nopelna to lielo naudu (nu salīdzinoši) un tad nodzer visu pa klubiem utt. tādā gadījumā, kāda jēga.. strādāt svešumā un stulbu darbu tikai lai varētu 3 reizes nedēļā seju aizliet? pārtika lēta, bet ja pievērš uzmanību, tad tā pārtika ir drausmīga un kaut kāda desa, kurā arī ir gaļa, piemēram, nemaksā nemaz tik lēti kā tās milzīgās pakas, kur rakstīts 3 pa viena cenu.
tāpat arī lielo piķi retajam izdosies pelnīt, pie tā visa, daudzās valstīs tu vienmēr būsi tikai iebraucējs. ar darbu.. nu rēķinies, ka ne vienmēr varēsi uzreiz atrast tādu, un ka tev lielā mērā būs jādara tas, ko paši angļi negribēs darīt, ja vien tu nebūsi tiešām izcila un tev paveiksies ar to, kas lasīs tavu cv. pie tā visa, cik esmu tā runājusi ar tiem, kam augstākā izglītība vai pat vairākas, tādu LU un RTU tur nav dzirdējuši un vispār neņem pierē. spilgts piemērs pagājšnedēļ, kad vīrietis ar 2 augstākajām gāja pieteikties darbā - pateica, kas tā pa lauku skolu un ka viņi reāli nevar zināt, kas tā pa kvalitāti kaut kādas Latvijas augstskolā. nesaku ka tā ir vienmēr un visur, bet nu nav tur nekāda rožainā dzīve un pēc pieredzes spriežot, daudzi ļoti piepušķo, kad stāsta mājiniekiem par savu dzīvi foršajā Anglijā, lai tikai neliktos neveiksminieki un nebūtu kauns, ka gluži nav kā bija domājuši. pazīstu vienu reālu čali, kas aizbrauca uz ārzemēm mācīties, tā skola izrādījās fufelis, bet tagad nebrauc atpakaļ, jo kauns atzīt mājiniekiem un draugiem, ka ir smagi aplauzies.
nu nav tur nekāda rožainā paradīze, nav. kādam paveicas, kādam ne, bet arī turienei ir pietiekami daudz ēnas puses.