Ideālās attiecības

Reitings 262
Reģ: 27.03.2012
Gribētos padiskutēt par attiecībām un savstarpējo sapratni.

Savā līdzšenējā attiecību pieredzē vienmēr ir sagadījies, ka mani draugi ir bijuši no tiem, kam patīk runāt - par attiecībām, jūtām, problēmām, utt. Tomēr jo vairāk runājam, jo vairāk atklājam atšķirīgus skatu punktus daudzās tēmās un vērtībās. Sarunas izvēršas dziļas un garas, diskusijas spraigas, bet galu galā pie kopsaucēja nenonākam.
Es labi apzinos, ka neesmu viņa ideālā sieviete. Lai gan tiešā tekstā viņš man nav norādījis savus ideālus, tomēr ir teicis, kādai attieksmei būtu jābūt sievietei, kas ir svarīgs attiecībās, kā viņš uztver tādus jēdzienus kā uzticība, sapratne, atbalsts, liktenis, sekss, bērnu audzināšana, utt.
Tāpat arī es labi apzinos, ka viņš nav ideālais vīrietis priekš manis. Tieši viņa uztvere šajos aspektos ir atšķirīga no manējās.
Tas nav nekas tāds, ko būtu nereāli mainīt, ietekmēt un pārveidot, bet vai tas ir jādara? Es saprotu viņa taisnību un patiesību, tomēr tajā pašā laikā arī man ir tieši tik pat spēcīgi un nelokāmi uzskati.
Iespējams, viņš ir labākais vīrietis, kuru līdz šim esmu satikusi. Bet varbūt mani gaida kāds cits, īstāks īstais?
Vai beigu beigās mēs tomēr satiekam tās otrās pusītes, ar kurām mums saskan gan pamatos, gan virspusējās formās?
Cik tālu man ir jāsper solis pretī kompromisam, ja apzinos, ka atsevišķos gadījumos kompromiss gandrīz nepastāv - tikai pilnīga pielāgošanās otrai pusei?
Un kam tad būtu jāpielāgojas - vīrietim vai sievietei?
Vai tomēr šie ir rādītāji, kas signalizē, ka šīs nav manas īstās attiecības līdz mūža galam, bet varu nodoties tālākos meklējumos, tomēr ja nu šis bija tas īstais, jo labāka patiesībā nav?

Atvainojiet, ka tik gari, tomēr ceru, ka kaut vienai meitenei būs kāds viedoklis par ideālajām vai nekad nepilnīgajām attiecībām...
21.05.2012 19:26 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Paris, man arī laikam piemīt tāda pat prātošana, bet pēdējā laikā tiešām saprotu, ka tas tikai traucē baudīt attiecības, ja visu laiku tiek domāts par to, kā varētu būt un kā būs vēlāk- vai būs labāk vai nē un kurš kuram piekāpsies un pieslīpēsies.. Bet jādzīvo jau ir tagadnei!
Man arī patīk, ja saka to, ko es gribu dzirdēt, bet manam draugam ir atšķirīgi uzskati daudzās jomās, par spītību nemaz nerunājot :) Bet es zinu un jūtu, ka gribu būt ar viņu kopā. Un mums vienkārši vēlāk nāksies pieslīpēties vienam otram, kad būs situācija, kur mūsu uzskati nesapasēs. Ja gribēsim, lai sanāk, tad sanāks.
Diez vai arī kāds no Jums abiem pieturēsies pie savas patiesības spītības vai principa dēļ, ja būs tiešām nopietns lēmums jāpieņem, kas skars abu attiecības. Es domāju, ka kompromisu var atrast vienmēr. Tas arī ir tas, kas attiecībās neļauj noslāpēt dzirksteli. Ja būtu abi kā cimdiņš ar rociņu, tad iespējams, ka Jūs apniktu viens otram.
21.05.2012 20:45 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tā staigājot par un ap tēmu, nedaudz noklīstot no sākuma...

sievietēm tagad ir vārda brīvība, ir izvēles iespējas. Tikai ko mēs ar to darām? Vai mēs ejam pareizajā virzienā attīstot vai tieši otrādi degradējot sevi, vai vēlas laulības un vēlas dzemdības, labākajā gadījumā viens vai divi bērni ģimenē , nerāda reālo situāciju, ko mēs graujam? Atņemam pasaulei?
Vārds Māte.. vārds Daba.. Māte Daba.. tikai neiet roku rokā...

kaut kas patriarhātismā bija pareizāks par pareizu.. toties šajā matriarhātismā sieviete lodierē un lodierē un tā arī paliek pie sasistas krūzes gaidot savu mīlestību, ideālo.

ar šo es gribu teikt un tā patiešām ir mana pārliecība, ka ja sievietes domātu visu laiku arī tad ja būtu brīvis nedomāt, viņas domātu kā sagraut pasauli.. ka atriebt kā ieriebt.. bet pasaule var pastāvēt tikai vairojoties... jūtas un mīlestība, ideālas attiecības..hmm.. bet vairums taču nevajag viņas, tās tiek skaisti idealizētas jau sākumos.
Ir pienākumi un ir atbildība.. tikai to jau vairs neviens neatcerās...

es šodien ļooti filozofiska..
21.05.2012 21:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
reiz gadus atpakalj es satiku kaadu viirieti. vinjsh bija dzimis tieshi tajaa pashaa laikaa, dienaa, meenesii un gadaa, kaa es. runaajoties, izraadiijaas, ka mums ir vienaads pilniigi viss - hobiji, muuzikas gaume, miiljaakie eedieni, ideaalaas profesijas, raksturi utt. peec paaris reizu tiksanaas, man radaas sajuuta, ka es runaaju ar savu viiriskjo atspulgu spogulii. man vinja klaatbuutnee kluva tik neinteresanti, ka neinteresantaak nevar buut - mees zinaajaam, ko otrs pateiks peec minuutes, divaam,stundas. izjuutas bija diivainas un nokluvaam liidz vietaam, kur abi korii teicaam vienus un tos pashus vaardus un tad sastingaam klusuma pauzee, jo saprataam ,ka nav jeegas turpinaat kaut ko vairaak teikt. pavisam driiz muusu tikshanaas reizes aptruukaas. ne vinjsh mani mekleeja, ne es vinju. bijaam paaraak liidziigi, lai vareetu buut draugi vai paaris.
22.05.2012 03:47 |

Reitings 262
Reģ: 27.03.2012
lapsīgā, liels paldies par komentāru! Lasu un saprotu, ka Tev ir taisnība, ja grib, lai sanāk - tad arī sanāks. Spītēties jau ir viegli, bet piekāpties un saprast ir grūtāk - un tieši tas ir jāmācās. Šajā situācijā mums abiem. Un tikai laiks rādīs, kā beigās viss būs sanācis - būsim bijuši viens otram īstie vai tomēr ne.

krista, ļoti interesants stāsts! Tavā gadījumā laikam radās tā sajūta, ka pat negribas otram uzdot jautājumus - Tu jau tā pat zini atbildes uz tiem.
22.05.2012 21:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits