Besī ārā vasara

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
Man riebjas, ka paliks silts laiks un būs jāstaigā plānās drēbēs. Man riebjas ik pārdienas veikt epilāciju kājām, bet sabiedrība pieprasa, lai sievietēm kājas vienmēr ir gludas. Ziemā, kad neesā bikses es reti skuju vai ko citu daru ar kājām.
18.05.2012 19:18 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
man riebjas vasara, jo man bieži no tā karstuma paliek slikti (tāds organisms) :(
nerunāsim vsp par sviedru smakas piesmirdinātajiem sabiedriskajiem transprotiem!
18.05.2012 21:21 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Es dievinu vasaru :)! Beidzot var atbrīvoties no visiem vamžiem, ātri saģērbties, vienmēr ir silts gan ārā, gan iekšā, nav jāmirst vai nost no aukstuma sajūtas un jāapbruņojās ar bieziem džemperiem, kleitām, zeķēm utt.. Uzvelc vienu mazu kleitiņu un aidā - uz priekšu! Starp citu, ja tik ļoti negribi skūt vai vaksēt kājas, tad ir taču arī alternatīva - staigā garās, plāna auduma biksēs vai tajos kompbinezonos - jumpsuit stila, kur problēma?

Ja godīgi, es arī šodien dušā mazgājoties domāju - ja nebūtu jāskujās, jāvaksējās, tad tas tā laiku ietaupītu! Iedomājaties - modē parāsītos spalvainas sievietes :D! Tagad tas liekas, nesmuki, gluži kā agrāk nesmuki likās, ka bikses ar augsto jostas vietu izskatās tizli, bet tagad valkājam tādas un priecājamies, cik forši izskatās! Vai arī triko kleitas!
18.05.2012 21:33 |

Reitings 501
Reģ: 21.01.2012
kas to laij zin, varbūt kadreiz modē visspār būs staigāt ar spalvām visur, kur vairāk, tā stilīgāka .. :D
18.05.2012 21:42 |

Reitings 129
Reģ: 27.08.2011
Nu es skuju paduses un bikini zonu tieši ētiskuma/higiēnas nolūkos. Ar kāju skūšanu gan mēdzu paslinkot, tikai tad, kad tās spalviņas kļuvušas pārāk uzkrītošas, tad gan ķeros pie darba.

Par vasaru, man patīk vasara- īsas kleitiņas, svārciņi un bye-bye ziemas jakām. Varu izskatījies jauki un lieliski, neraizējoties par aukstumu.:)
18.05.2012 21:58 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
tagad modē garie svārki :)
18.05.2012 22:04 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
nu, es skuju kājas daļēji dēļ sava puiša, negribas tak, lai sagriežas, kad glāstīs manas kājas. :D
brauc uz Ziemeļpolu un priecājies, ka nav jāskujas.
tu varbūt arī nemazgātos, ja pēc nedēļas nemazgāšanās cilvēki nesačukstētos, ka smirdi? :)
es gribu silto laiku, karstumu. mm
18.05.2012 22:57 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
jus kautkadas divainas-skujat kajas del citiem!
es skujos del sevis! riebjas spalvas!
neesmu jau nu kaut kads spalvains pertikis, jeb vecis!!!!
kaut arii ziema staigaju parsvarā biksēs-skujos utt!
19.05.2012 00:27 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Vienalga,ziema vai vasara,bet es skuju kājas un citas vietas,jo uzreiz pašai patīkamāka sajūta un skats arī daudz smukāks.Vispirms ir jāmīl sevi un tad arī citi tevi mīlēs.
19.05.2012 00:33 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Noteikti to nedaru sevis dēļ. :D Absurdi būtu domāt citādāk. Vēl pavisam nesen sievietes neko neskuva, ar higiēnu tam nav nekāda sakara, kā vien kārtējo reizi uzspiestās normas sievietes ķermenim, kuras uz vīriešiem protams, neattiecas. Tādēļ jau feministes bieži vien ir pret skūšanos.
Ar nemazgāšanos to nevar salīdzināt jo pirmkārt, cilvēki ir mazgājušies vienmēr (atskaitot kaut kādus posmus vēsturē visādu apstākļu ietekmē), otrkārt, mazgāšanās attiecas uz abiem dzimumiem, nevis tiek uzspiesta tikai vīriešiem, vai tikai sievietēm.
Es nezinu vai es skūtos, ja būtu izaugusi sabiedrībā, kur sievietēm tiek dota izvēle. Varbūt jā, varbūt nē. Šobrīd to noteikti nedaru sevis dēļ, bet gan visu apkārtējo ietekmē.
19.05.2012 00:40 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vispār nosmaidīju, ka spalvu raušana ar saknēm ir sevis mīlestība, vispār tā ir totāla sevis ienīšana, sišana sev vismaz uz to brīdi :D
19.05.2012 00:54 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu staiga spalvainam kajam! kada tev dal ko sabiedriba pieprasa!
man gan tiesi preteji-ziema auksts, nav ko vilkt, salst, gripas, kakls sap...:(
19.05.2012 01:00 |

Reitings 140
Noteikti to nedaru sevis dēļ. Absurdi būtu domāt citādāk. Vēl pavisam nesen sievietes neko neskuva, ar higiēnu tam nav nekāda sakara, kā vien kārtējo reizi uzspiestās normas sievietes ķermenim, kuras uz vīriešiem protams, neattiecas. Tādēļ jau feministes bieži vien ir pret skūšanos.

Es nezinu vai es skūtos, ja būtu izaugusi sabiedrībā, kur sievietēm tiek dota izvēle. Varbūt jā, varbūt nē. Šobrīd to noteikti nedaru sevis dēļ, bet gan visu apkārtējo ietekmē.

Lou labi pateica. tur jau tā lieta, ka visas tās, kuras te stāsta, ka viņām riebjas spalviņas un ka staigāt ar tām ir pretīgi,un ka viņas skujas tikai sevis dēļ utt. pat nenojauš, cik ļoti viņas ietekmējas no sabiedrības viedokļa un sabiedrības izdomātām kaut kādām normām, uzskatot, ka tas ir viņu pašu viedoklis, nevis apkārtējās sabiedrības un zombējošo kanālu (tv, internets, visādi kosmopolitani utt) uzspiestais viedoklis. tāpat kā pirms kāda laika bija forši, ka ir visur mežs, tāpat mums tagad visiem tiek uzspiests, ka tāds mežs ir kaut kas nenormāls un sevis nekopšana. Lai gan atzīstu, šajā ziņā ietekmējos arī es, un arī sevi "sakopju", bet nu es arī ļoti labi saprotu, ka ja es un arī jūs visas pārējās dzīvotu citādākā sabiedrībā, tad jums, piemēram, neskūt neko liktos pilnīgi normāli un nekādā gadījumā ne nehigiēniski.
19.05.2012 01:08 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Buutu man Tavas probleemas! :)))))
19.05.2012 01:26 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Es vispār to skūšanos nesaistītu ar jēdzieniem - higiēnisks vai nehigiēnisks, jo tas ir absurdi uzskatīt, ka tie, kas neskujas ir nehigiēniski. Higiēniskums izpaužas sevis apmazgāšanā, mazgāšanās, veļas regulāra mainīšana, tīru drēbju ģērbšana. Ja cilvēks šo ievēro - viņš ir higiēnisks ar vai bez spalvām.

Te vairāk runa ir par to, ko šodien pieņemts uzskatīt par estētiskumu. Un te jau to spalvu būšana var arī noteikt to, vai šodien staigāt ar neskūtām padusēm, kājām un bikini ir estētiski vai nē. Šodienas sabiedrība diktē, ka spalvas uz seviešu ķermeņa ir neestētiski. Nav arī runa par "skaistumu" vai "sevis mīlēšanu", tie arī ir pavisam citi jēdzieni, kas izpaužas savādāk.

Pēc maniem uzskatiem, šodien paduses sievietei tomēr obligāti būtu jāskuj regulāri, jo tas patiesi izskatās nevīžīgi un neestētiski, ar kāju skūšanu ir ļoti subjektīvi, jo vienai spalviņas ir gaišas kā pūkas un es nedomāju, ka tāpēc jāiespringt nelielu pūku dēļ, kas pretēji ir tad, ja spalvas uz kājām ir diezgan daudz un tumšas, BET katras pašas darīšana ir starpenenes apmatojuma likvidēšana. Tā ir intīma vieta, to neredz neviens, izņemot otru pusi, gaumes ir dažādas, tāpēc par to tik tiešām ir muļķīgi diskutēt, ka redz šodien obligāti visām jāizskuj starpenes, lai sevi varētu uzskatīt par koptu.
Personīgi teikšu tā, ka tā ir pierašanas lieta. Atceros, kad ar klasi ik nedēļu gājām uz peldbaseinu, tad meitenēm visām starpenes bija ar "mežiņu" un neviena nebija smīkņājusi vai kaut kā bolījusies, uzskatot to par kaut ko dīvainu.

Bet, kopš sāku pati sekot šim šodienas estētiskuma principam, esmu tā pieradusi likvidēties no visa, ka tā ir palikusi vienkārši par rutīnu, par pašsaprotamu lietu. Un, kad retumis beidzas man depilācijas krēms nelaikā, tad ir dīvaina sajūta... Kājas gan es depilēju tikai tad, kad tās pūciņas pārlieku sāk krist acīs, bet ne tā, ka "ak dieniņās, pie potītes pūciņa, jāskrien ātri nodzīt...".
19.05.2012 01:41 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Tā arī ir, ka tās ir mūsdienu sabiedrības uzliktās normas. Modē būtu spalvainums, tad vēl te dažas skrietu uz spalvu pieaudzēšanas seansiem :D . Tā ir :D !
19.05.2012 01:47 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Modē būtu spalvainums, tad vēl te dažas skrietu uz spalvu pieaudzēšanas seansiem. Tā ir!

Haha, es sasmējos, iztēlojoties, ka tiešām kas tāds būtu. :D Bet zini jā, tā noteikti notiktu. Cosmo.lv noteikti būtu daudz diskusiju par to, kur iesaka pieaudzēt garākas un spīdīgākas kāju spalvas.
19.05.2012 01:48 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kaapeec pieaudzeet? panjem trushaadinju un pa taisno ar superliimi liimee klaat. :D
19.05.2012 03:32 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
No apmatojuma padusēs un bikini es patiešām atbrīvojos sevis dēļ. Ciest nevaru spalviņas abās minētajās vietās, jo, pirmkārt, ļoti neglīti, bet, otrkārt, pastiprinās svīšana. Bet kājas gan vairāk ir sabiedrības ietekmē. Ziemā es kājas skuju daudz daudz retāk nekā vasarā.

Bet tā spalvu problēma jau aktualizējas skolā. Manai māsai 8.klasē ir tikai viena meitene, kas neskuj kājas, un viņu šī iemesla dēļ apsmej. Šeit arī izaug sabiedrība, kura ir piespiesta regulāri atbrīvoties no apmatojuma.
19.05.2012 07:58 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Izklausas pec neglitas,kompleksainas meitenes. Nu tad neskuj. Esi atskiga!!!!
19.05.2012 13:13 |

10 gadi
Reitings 2858
Nu būtībā man ir palaimējies,ka visas manas spalvas ir blondas un maz redzamas, pat ja ataug. Bet es nupat dabūju darbu,kur staigāju šortos līdz celim, so, man tagad visnotaļ ir jāpacenšas, lai kājas neataug.

Manam draugam pret mazu kaktusu uz kājām nav bijuši iebildumi, jo man patīk arī viņa spalvas :)

un par to vasaras būšanu, ja nepatīk- velc garos legingus un tuniku ar tādām piedurknēm,ka neredz padušu spalvas. Problem solved.
19.05.2012 13:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits