Tās,kas ārpus Latvijas...kā tiekat gala ar skumjām?

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Ikdiena to neizjūtu, bet reizēm uznāk nu tāāādas skumjas,tāāds pinkšķis un depresija, kāā gribās mājās uz Latviju... Kā ar jums? Arī uznāk tādi..vājuma brīži? Kā tiekat galā?
17.05.2012 15:12 |

10 gadi
Reitings 379
Reģ: 29.01.2009
Latvijā nedzīvoju jau 7 gadus.Vai ilgojos?Jā,dažreiz.Jo īpaši tad,kad ir kādi svētki-z-svētki,Jāņi,Jaunais gads.Tad atceros to, kā tie parasti tika svinēti esot tur,atceros cilvēkus, kas bija blakus,sajūtas...un to,ka daži no viņiem jau vairs nav ar mums kopā.Mani mīļie ir kopā ar mani un tas atvieglo manu dzīvi ārpus Latvijas.Bet šobrīd atgriezties negribētu.Ne tāpēc,ka situācija ir tāda kā viņa ir,bet tāpēc,ka kā savu vietu es šobrīd izjūtu zemi,kur esmu pašlaik.Un katru reizi,kad lidoju prom,es izjūtu gan sirds sāpes,gan atvieglojumu.Pietrūkst arī Rīgas,zilais jūras krasts un ziedošās pļavas.Bet,lai kaut ko iegūtu, no kaut kā ir arī jāatsakās.Diemžēl.
19.05.2012 00:43 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Atvērs, ja Tu paskatīsies, norādot, ka Tev pienākas tās durvis :D Bet nu tas pa jokam, runājot galējībās, protams, ka ir jēdzīgi vīrieši, bet acīmredzot vietējās sievietes par visu to savu vienlīdzību ir to panākušas kopumā, ka normāli ir arī nepalaist.
Arī klubos visbiežāk meitene naturāli savāc džeku :D
19.05.2012 00:44 |

Reitings 5709
karinjo, jā, es noteikti tā izdarītu, ja vīrietis pats nesaprastu. :D bet, diemžēl, arī Latvijā tādi ir... mazāk protams, jo mūsu vīrieši, kopumā, manuprāt, ir tā jauki audzināti :)
19.05.2012 00:46 |

Reitings 5087
dixie, jā, man visvairāk pietrūkst Jāņi, pļavu smarža, atmosfēra ap to laiku, tad ir tiešām kaut kā skumji.
19.05.2012 00:46 |

Reitings 5087
Ja nerunājam par ģimeni, ko protams nekas neaizstās, tad vispār arvien ilgāk iedzīvojoties, arī šeit cenšos atrast tās lietas, kur pieāķēt savus enkuriņus... Pamazām. Sākumā drusku ar varu, meklējot, pētot, kas Tev liekas saistošs jaunajā zemē, pat varbūt kaut kas jauns un pārsteidzošs, nevis līdzīgs.

Skumjas vismaz nav tukšums vairs.
19.05.2012 00:52 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
domaju, ka vajag aktivi darboties, nesedet 4 sienas, tad ar neatliks laika domat un klut tik loti emocionalam
19.05.2012 01:38 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Tieši pirms nedēļas biju ciemos pie draudzenes Anglijā, lidojot atpakaļ, kad lidmašīna nosēdās Latvijā man blakus sēdošā sieviete raudāja un citiem cilvēkiem acīs bija asaras. Tas vien parāda, ka liela daļa cilvēku ne jau aiz laba prāta ir devušies dzīvot, strādāt svešā valstī, bet diemžēl mūsu valsts politika piespiež daudzām ģimenēm doties prom. Skumji...
19.05.2012 13:51 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Biju gadu un 3 menesus projam. Beigas bija loti gruti. Katru dienu gaidiju, kad brauksu majas. Nakosmenes atkal braucu projam un gadu neatgriezisos Latvijaa. Tas gan bus brauciens uz otru pasaules malu tadel domaju bus loti interesanti. Kaut kas pavisam jauns un savadaks. Man tadas lietas vilina.
Kad skumu, tad gaju tikties ar cilvekiem, aizbraucu kada ekskursija, lai nebutu jadoma par majam. Jacensas izrauties no rutinas lai negrimtu depresijaa.
Es personigi dzivojos pa arzemem jau kops 16 gadu vecuma, taka tagad man ta ir jau ka vajadziba. Tajos laikos gan jau p[ec 2 nedelu prombusanas asaras bira.
19.05.2012 14:04 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu iignumu es nolieku, jaa. Bet ir arii tik forshas lietas. Franchu humors nav manai gaumei, es biju tik prieciiga, kad sgheit satiku latvieshu puishus. Un, kad vinji jokojaas uzreiz iedomaajos, ka mani draugi taa vareetu jiokoties. ljoti patiik latvieshu humors. Par iignumu runaajot, esmu pamaniijusi, ka kad esmu atbraukusi no aarzermeem un vienalga censhos buut superlaipna un dazhreiz atbilde ir laiopna pat no iignaakajiem.
aaa, man veel pietruukst hokejs :D reaali pietruukst taa skatiishanaas draugu lokaa un fanoshana. Bet sheit, piemeeram, visiem patiik regbijs. Vismaz laba alternatiiva hokejam - arii lieli, sasviidushi, dazhreiz bezzobaini viirieshi speelee agresiivu sportu :D
ehhh, Jaanji. tik, sen nav svineeti...
19.05.2012 14:20 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Piekrītu meitenēm, ka Latvijā izteikti ir tāds ļauns īgns skatiens. Es bieži redzu, ka sievietes paskatās ar ļaunu skatienu, es domāju, ka es cenšos vairāk vai mazāk smaidīt, bet reizēm tieši tas apkārtējais nomāc. Nemaz nerunājot par vecām tantiņām, ir nācies sastapties ar reti riebīgām vecenēm. Un to, ka vīrieši paliek arvien nepieklājīgāki- tiesa, esmu redzējusi, ka acīmredzot tantukam būtu jāpalīdz iekāpt ar tiem smagajiem ratiem, bet veči visi stāv un nosakatās, ok, varbūt man vajadzēja celties un palīdzēt, bet to aptvēru tikai pēc tam.
19.05.2012 14:32 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
daba protams pietrūkst, bet ne tik ļoti, jo arī šeit ir tik skaista, bet noteikti savādāka, tuvinieku pietrūkst visur, pat ja esi otrā Latvijas galā. Bet vienīgā lieta, ko nu nekādi nevaru aizstāt un pietrūkst ļoti, ļoti, tas ir teātris. Citā valstī ir savādāka tā izjūta par teātri, cita valoda, cits humors, nu galīgi nav tas, bet Latvijā nekad neesmu laikā, kad ir sezona. :( tagad vismaz kinoportālā atradu dažas vecas teātra izrādes, bet ar jau nav tas kā gaidīt to vakaru, sapucēties un vienkārši izbaudīt..
19.05.2012 14:37 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Par to sabiedrību LV... tiešām vairāk arī sliecos piekrist tam, ka nav mums diezin cik atsaucīga un pretimnākoša attieksme un kultūra uz ielām. Jā, ir atsevišķi gadījumi, kad cilvēki ir laipni, bet tas notiek tik reti, ka tas neņem pārsvaru par to, kas ir ikdienā. Bet ikdienas rutīna ir tāda - cilvēku ir daudz, visi darīšanās, bet tās vienaldzīgās, klātneesošās sejas izteiksmes rada sajūtu, ka Latvijā katrs cīnās tikai pats par sevi, katrs dzīvo tikai sev un atbild tikai par sevi. Un nav jau ko pārmest, ja valsts spļauj uz savas valsts iedzīvotājiem, tad jau loģiski, ka neviens nav laimīgs ar esošo situāciju Latvijā, kad apkārt viena korupcija un apzadzēji. Nav arī tās vides - ja pašvaldības, apsaimniekotāji nerūpējas par piemāju celiņiem, zaļumu apkopšanu utt., tad loģiski, ka nav par ko arī smaidīt. Mikrorajonos ietves pie bloku mājām sadrupušas, durvis apzīmētas, lieveņi piespļaudīti. Par ko smaidīt?!
Nevainoju mūsu sabiedrību.

Nezinu gan, cik Zviedrijā ir vispār attīstīta palīdzība māmiņām utt., nebiju tā vēl piefiksējusi, bet tas, ka sabiedrība šeit ir laipna un pieklājīga, to esmu pamanījusi un saskārusies ar to uzreiz. Pat lidmašīnā kad lidoju, blakus sēdēja divi standarta tipiskie zviedru jaunēkļi. Bez jebkādiem jautājumiem viens no viņiem palīdzēja man gan uzlikt rokas bagāžu uz plaukta, gan noņemt. Tāpat apkalpošanas jomās - bankas, veikali, aptiekas, poliklīnikas - visur tikai un vienīgi laipna un iejūtīga attieksme. Autobusos šoferi pirmie visus sveicina, kaimiņi arī sveicinās te pie manis pat ar nepazīstamajiem, durvis pietur... tik daudz sikumu esmu manījusi un novērojusi, ka nu nevaru pateikt, kur zviedri būtu auksti saskarsmē :)
19.05.2012 22:13 |

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Piekritu,sad tad uznak "lomkas", tad man reali der vienigi izraudasanas... Visvairak smeldz,ka neesmu tur Janos, uz dzimsanas dienam....
20.05.2012 21:17 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Vislabākais piemērs dažādu svešvādu lietošanai- pa taisno no Īrijas sēņu siltumnīcas mums piemēru svešvārdu lietošanā sniedz ETIĶETE!
20.05.2012 21:39 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
kendrucis2012
Kaut,ko baigi esi sajaukusi :D
Diemžēl esmu šeit lai mācītos...ko nevarētu teikt par tevi,jo skolā gājusi nēesi.
20.05.2012 21:42 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Labi,ka tu demonstrē nenormālas zināšanas :D:D:D:D Es tiešām esmu zemākā līmenī degradēšanās ziņā- to darīt nevaru jebkur:(
20.05.2012 21:45 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Dzīvoju gan vēl Latvijā, bet ir viedoklis par cilvēku īgnumu.

Lūdzu, nelieciet visus vienā maisā. :) Es, esot veikalā, braucot ar sabiedrisko transportu utt.. Vienmēr cenšos būt pēc iespējas pieklājīgāka. Pie kases- Labdien un paldies nepateikt, manuprāt, ir rupji. Tas pats sabiedriskajā transportā, nu, ja tev sniedz pakalpojumu svešs cilvēks, tad esi arī pats labs, lai vismaz viņam tā darba diena kaut nedaudz patīkamāka, reizē arī man, jo redzu, ka cilvēkā atplaukst smaids. Tas taču ir jauki! Un nav nemaz grūti tos dažus vārdus pateikt.
Arī palīdzēšana- manuprāt, tas ir galīgi stulbi stāvēt un skatīties, ka cilvēkam kaut kas noticis un neviens nepalīdz. Vai vietas atdošana - pieklājības norma.
20.05.2012 22:39 |

10 gadi
Reitings 3706
Nelasīju visu diskusiju kārtīgi.

Bet par to laipnumu. Pirmkārt, nevajag visus bāzt vienā maisā. Otrkārt, nu nav ārzemēs tā, ka visi ir nenormāli laipnie un nav īgņas. Treškārt, sabiedrību veidojam mēs VISI kopā.
20.05.2012 22:52 |

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
joselyn

Protams,ir ari Latvija smaidigas pardevejas un tie,kas atvainojas,ka nejausi uzgruzas tev virsu, un tapat ari arzemes ir ignas, bet kopuma nemot,skatoties visparigi un lielos vilcienos,ir loti liela atskiriba.
20.05.2012 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!