chanely,
Ne visas var būt veiksmīgas arhitektes, IT speciālistes, uzņēmējas u.c atalgotu profesiju pārstāves. Piem., vienu brīdi topā bija jurisprudence, uzskatot, ka juristi pelna daudz un viņiem naudas netrūkst. Ko tas dotu, ja es kļūtu par juristi, taču man šī profesija vienkārši riebtos? Jā, labi atalgota profesija u.t.t., bet faktu tas nemaina. Vai tad tiešām vajag dzīties tik ļoti pēc naudas, lai strādātu darbu, kas sagādā galvassāpes un riebumu ik dienu? Jā, es izvēlējos pedagoga profesiju, jo tā ir mana sirdslieta, taču tas nenozīmē, ka es apstāšos un neko nedarot gaudošu, cik slikta dzīve ir pedagogiem. Es mācīšos tālāk, dažādošu sevi profesionāli arī citās jomās, bet ko tad, ja blakus ir cilvēks, kurš tikai paņaud, ka "nu jā, pedagogiem mazas algas" un neko vairāk nav spējīgs izdarīt? Es apzināti neskrienu pakaļ naudai un mans mūža sapnis nav medīt bagātniekus, kamēr pati sēžu mājās un skaitu naudiņu. Arī es pielieku pietiekami lielas pūles, lai nākotne būtu gaišās krāsās.
Es tikai gribu dzīvot normāli, lai spētu nodrošināt to, ka maniem bērniem nekas netrūktu. Neuzskatu, ka visu mūžu sievietei ir jāsitas, lai uzturētu bērnu baru un vīrieti, neatļaujoties ne reizi sevi palutināt. Galu galā ģimeni veido divi, bērnus rada arī divi. Protams, ka ir lielāka drošības sajūta, ja otrs pelna vairāk.