Cik liela nozīme viņa profesijai?

Reitings 579
Reģ: 09.04.2011
Sveikas!
Šeit jau ir līdzīga diskusija par puišu profesijām, bet šoreiz no nedaudz cita skatu punkta. Iedomāsimies, ka iepazīstaties ar puisi. Puisis ļoti patīk, ir abpusējas simpātijas, viss , ko vien var vēlēties, bet viņa profesija... tā nav tik atalgota, cik jūs vēlētos. Ja ņem vērā, ka jūsu profesija nedod lielus ienākumus, drīzāk kā vaļasprieks (pedagogs), tad ko darīt, ja blakus vēl viens tāds pats? Divi pedagogi ir galīgi garām, ja negribas knapināties un skaitīt santīmu pie santīma.
Ko jūs darītu?
15.05.2012 21:59 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Kad vēl par nākotni tālu nedomāju un ģimenes dzīve šķita kā aiz kalniem, tad svarīgākais bija mīlestība. Bet pieaugot sapratu, ka no mīlestības nepaēdīsi un nesamaksāsi rēķinus. Ar mīlestību var nodarboties tad, ja ir vismaz kaut kādi pamati. :)
15.05.2012 23:26 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Dominika, es neuzskatu, ka sievietei ir jāsēž mājas un jālako nagus, bet, ja viņa to vēlās, kāpēc nē? vīrietim gan, manuprāt, nepieklājīgi sēdēt mājas un lakot nagus, kamēr sieviete strādā.
15.05.2012 23:30 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Man nav tik svarīgi, cik vīrietis pelna, bet galvenais, lai vispār strādā. Jā, protams būtu slikti, ja viņš pelnītu minimālo algu, jo būtu grūti dzīvot kopā, apmaksāt dzīvokli, taču nauda priekš manis nekad nav bijusi primāra.
Runājot par pedagogiem, kāda velna pēc visi uzskata, ka viņi maz pelna? Tāpēc ka paši pedagogi brēc, ka vajag vairāk? :) Man te viens pedagogs pelna 400ls un, manuprāt, tas ir ideāli, ņemot vērā, ka skolotāji ne vēlāk kā 16:00 jau ir mājās.
15.05.2012 23:36 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Dominika nu taču ir gana daudz sieviešu kuras nemaz negrib tās tiesības. Vai arī grib tikai tad, kad pašām izdevīgi.

Es dzimumu lomas uzskatu par absolūti debilu parādību, kurai nav vietas mūsdienās, bet labi - pieņemot to, ka citām tā ir labi un patīk, es nesaprotu ko citu. Piemēram to, kā var nevēlēties būt neatkarīgai? Nu kā? Kā var tik akli paļauties tikai uz vīrieša naudu, ja vīrietis var nomirt/bankrotēt/aizlaisties prom. Labi, pirmajā gadījumā pret to visādi nodrošinās, jo īpaši ļoti turīgi cilvēki, bet pārējais...nu, kaut vai par to aizlaišanos prom, var jau dzīvot un domāt "nē, mans ar mani tā nekad neizdarītos, viņš labais un svētais", bet tā ir tāda nenobriedusi un naiva domāšana, jo realitātē cilvēki mainās un uzticēties var tikai sev.
Vēl arī, es piemēram, nesaprotu tās sievietes, kuras pašas vispār nepelna, taču ļauj sevi pieradināt pie komforta, un tad nu gadījumā, ja būs konflikti, nevar lepni pateikt ardievas un aiziet prom, jo esi piesaistīta un pati nevari sev pat dzīvesvietu nodrošināt. Kā tāds mājdzīvnieks. Nebūs arī naudas par kuru nopirkt nagu laku un lakot nagus.
15.05.2012 23:44 |

Reitings 9596
Lou, es pelnu labi un varu sevi uzturēt (to man borēja māte jau no agras bērnības), bet es uzskatu, ka vīrietim, ta sakot, jātur līdzi. Viņam nav mani jāuztur, bet jābūt līdzvērtīgam. Kad man bija 17, mana domāšana bija savādāka. Bet kad man ir 27 un man ir ģimene, es negribu vilkt uz saviem pleceim"brīvo mākslinieku". Vai tas ir normāli, ka sievitei ir laba profesija, laba alga, labs dzīvoklis, laba mašīna, bet vīrietis pelna 200 ls? Kādai var būt tas šķiet tīri normāli, man gan tas šķiet absurds.
16.05.2012 00:26 |

Reitings 2304
sugarmakeup, es runāju par gadījumu, kad sieviete tiešām tikai lako nagus mājās un pat nav ieguvusi izglītību. Kaut gan, pat ja ir ieguvusi, bet nestrādā tos 5 vai vēl vairāk gadus, tad vienalga šaubos, ka spēs sevi kaut kā adekvāti piedāvāt darba tirgū pēc tam.
Bet šajā gadījumā gan, man šķiet, ka nevienam nav pienākums turēt līdzi, galvenais, lai sievietei nav viņam nekas jāizmaksā (ja vien tā nav krīzes situācija, kad tikko zaudēja darbu), bet par to es nemaz nevēlos diskutēt, jo zinu un saprotu, ka ir sievietes, kuras ir par dzimuma lomām sabiedrībā un tāda ir viņu izvēle. :)
16.05.2012 00:31 |

Reitings 9596
Man ir viena draudzene, kas ir aizgājusi mācītes doktorantūrā, lai tik nevajadzētu strādāt un vīrietis viņu uztur. Man tas nešķiet pareizi, bet, ja viņa un viņas vīrs tādā situācijā jūtas labi, tas kāpēc nē? Man šķiet tas lielā mērā nāk no ģimenes un no audzināšanas.
16.05.2012 00:39 |

Reitings 9596
http://img1.www.spoki.lv/upload2/articles/54/546076/images/sdfsdf-5.jpg
re kur dzīves patiesība :) pat ja nemeklē tieši šo, tad slepeni cer, ka ar laiku (no 15 līdz 30 gadiem) viņš tā attīstīsies :)
16.05.2012 00:47 |

Reitings 2304
Justies labi ir viena lieta, bet es saku godīgi - man būtu ļoti bail par sevi. Man būtu bail kaut vai nemaz nejust to brīvības sajūtu un nejust apziņu, ka JA NU KAS, es varēšu sevi uzturēt. Man šī apziņa, ka varu jebkurā laikā pagriezties un aiziet ir svarīga, jo es akli neticu perfektajām attiecībām ar labām beigām. Jo īpaši man ir bail no tā, ka vīrietis varētu mainīties un sākt manipulēt, izturētos tā, it kā zinātu, ka man vienalga nav kur sprukt. Atkal jau - teksts "normāls vīrietis tā nedarītu" man neder, jo reālajā dzīvē labie tomēr mēdz kļūt par sliktajiem. Bet nu šajā tavas draudzenes gadījumā viņa vismaz mācās, nevis vienkārši sēž mājās, lako nagus un staigā pa solārijiem.
16.05.2012 00:47 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
nepazīstu nevienu vīrieti,kas negribētu pelnīt vairāk savai ģimenei..ja ģimenei vajadzētu, tad vismaz manējais ietu kaut uz gateri strādāt,ja tur maksātu labāk....
vienkārši grūti iedomāties normālu vīrieti,kas pieļautu,ka ir jāknapinās un neietu un nemeklētu kaut ko labāk apmaksātu....
16.05.2012 09:51 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Nekad neesmu iedomājusies izvēlēties vīrieti balstoties uz to,cik viņam naudas un vai viņš ar savu darbu varēs mani uzturēt.Man pašai ir izglītība un darbs,lai sevi uzturētu.Man ļoti nepatīk būt no kāda atkarīgai.
Man galvenais ir tas,kas šeit jau minēts - lai vīrietim vispār būtu darbs.Kaut vai par minimālo algu,bet lai viņš strādā.Tā kā manos plānos nav dzīvot uz vīrieša rēķina,tajos nav arī uzturēt nabas kasītāju un aliņu sūcēju,kurš nekur nestrādā.
16.05.2012 10:06 |

Reitings 378
Reģ: 14.04.2010
noteikti, ka ir noziime. ir atskiriiba tomeer, vai tavs viirietis buus striptiizdejotaajs, vai shefs uznjeemumaa.
16.05.2012 10:18 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Padsmit gados man absolūti nebija svarīgi, kāds puikiem materiālais stāvoklis, bet pieaugot cilvēkam pieaug prasības gan pret sevi, gan pret citiem un šobrīd man ir svarīgi, lai vīrietis pelna vairāk, lai spēj nodrošināt ģimeni. Un, protams, piebildīšu, ka tam nav nekāds sakars ar to, ka es nespētu sevi nodrošināt pati. Bet, ja ir ģimene, tad gribu, lai vīrietis ir ģimenes galva visās izpausmēs un it īpaši materiālajā.
Man ir zināmas pāris sievietes, kuras pelna ģimenei pašas, lien no ādas ārā, lai pabarotu sevi, bērnu un vēl lai vīram cigaretēm sanāktu, kamēr tas pats vīrs pa laikam savāra visādus sūdus, trīs dienas pastrādā kādā darbā, sastrīdas ar priekšniecību un ir atpakaļ savā dīvānā ar pulti un alu. Šāds modelis ir tik skumjš, ka visas sievietes drīkst gribēt ko vairāk un labāku. :)
16.05.2012 10:20 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pedagogi ir taču dažādi, augstskolās piemēram labi pelni, cits vienkārši pasniedz lekcijas augstskolā, viņam ir vēl citas nodarbošanās un pelna ļoti labi. Zinu, ka tieši tāds bija viens mūsu pasniedzējs, turklāt diezgan jauns, bet trūkumcietējs viņš noteikti nebija, alga viņam esmu pārliecināta ir ļoti laba!
16.05.2012 10:51 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Es arī turpinu novirzīšanos no tēmas. :D
Neliekuļošu, man patīk, ka mans draugs labi pelna, tātad ir ar dzīvi apmierināts un jūtas kā vīrietis nevis puņķutapa (tīri psiholoģiski, zinot viņa raksturu, es te tagad neapvainoju tos, kam ar nopelnīšanu grūtāk), tajā pašā laikā nedomāju, ka viņam būtu mani jāuztur. Kāpēc? Tāpēc, ka man nav krāniņš, bet viņam ir? Tāpēc viņam ir jāuzņemas visa atbildība, lai es varu laiskoties, pirkt šmotkas, pucēties un neuztraukties par sadzīves izdevumiem, jo es esmu kaut kas augstākas proves?
Zinu, ka daudzi šādu modeli piekopj un tā jūtas labi, man prieks, ka viņiem izdevies atrast sistēmu, kura dara laimīgus, patiešām forši. Atkal jāsaka - pāri ir dažādi un arī sievietes ir dažādas, tomēr uzskatu, ka vienalga, vai tas ir vīrietis, kurš kasa olas un gaida, kad sieva par visu parūpēsies vai sieviete, kura lako nagus un domā, ka viņai viss pienākas tikai tāpēc, ka viņa ir, parazitēšana ir nožēlojama.
Kas zina, varbūt paies daži gadi un es domāšu citādāk :D, bet šobrīd asi izjūtu nepatiku pret situācijām, kurās nabaga darba zirgs raujas melnu muti, nes mājās lielo čunguru, bet īsti pat siltas vakariņas vai labu seksu pretī nesaņem.
16.05.2012 10:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Viss atkarīgs no tā, cik nelieli ienākumi ir. Vīrietim nav obligāti jāpelna pāris tūkstošus mēnesī, bet tik daudz, lai nomaksātu rēķinus un pāri paliktu vēl nauda ko tērēt ne pirmās nepieciešamības lietām, gan vajadzētu pelnīt.
16.05.2012 11:02 |

Reitings 2295
Nelasīju komentārus, tikai pēdējos, piekrītu pride and prejudice

Mani interesē, vai tiešām ir sievietes, kas apzināti izvēlas mazatalgotas profesijas, jo cer/paļaujas, ka viņam būs biezs vecis???

omg, omg, omg... :)
16.05.2012 11:39 |

Reitings 4129
Mani interesē, vai tiešām ir sievietes, kas apzināti izvēlas mazatalgotas profesijas, jo cer/paļaujas, ka viņam būs biezs vecis???

Chanely, Tu padomāji, pirms rakstīji? Es nezinu nevienu sievieti, kura APZINĀTI izvēlas mazatalgotas profesijas. Palasot cosmo diskusijas, mēs redzam, ka liela daļa sieviešu meklē jebkādu darbu, ka tikai maksā algu un darbs būtu. Ņemot vērā, ka ar atalgojumu Latvijā ir čābīgi, tad tā nav sieviešu vaina, ka viņu profesijā maz maksā. Visas gribēs būs priekšnieces un, lai viņām maksā tūkstošus,bet ne visas tādas varēs būt, tāpēc par kādu apzinātu izvēli Tu pie velna runā? :D Meitenes, kuras ir pārdevējas vai apkopējas, varētu ļoti apvainoties par Tevis rakstīto.
16.05.2012 12:17 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
nu tad nomaini profesiju un sāc pelnīt, golddiggerene
16.05.2012 12:27 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Iespējams, ka man vienkārši nav laimējies sastapt tikai krietnas un godīgas sievietes, bet es gan zinu vairākus eksemplārus, kuras izvēlas vai nu apzināti "pamērkaķoties" kaut kādā pusslodzes darbā (ne tādēļ, ka apstakļi spiež - studijas, nepietiekama izglītība, citi faktori - vienkārši, lai skaitītos, ka viņas "strādā") vai arī nestrādāt vispār. Bet ticu, ka ir arī citādas pieredzes. :)
16.05.2012 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits