vīlusies.

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Varbūt stulba problēma un tā, varbūt vispār problēmas nav, bet brīvdienās svinēju dzimšanas dienu, savu pilngadību. Noīrēju telpu, uzklāju bagātīgu galdu, daudz dzeramā, un ielūdzu it kā savus draugus. It kā viss ok, bet, kur problēma? Es, mani vecāki tiešām izmeta daudz naudas (vismaz mūsu ģimenei tas ir padaudz), arī pastrādāt sanāca - ēdiens, visa sagatavošana, bet es pat nezināju, ka mani draugi ir tik skopi. Neskaitot manus radiniekus (māsīcu utt), manu puisi un vēl vienu čali, kas visam klāt vēl interesanta dzēriena pudeli uzdāvināja, pārējie viesi man dāvanai iztērēja apmēram 3ls, un viss būtu labi, ja daļa no viņiem neuzdāvinātu tādu dāvanu, kuras dēļ man it kā vajadzētu izmest 4x vairāk naudas (kopējā summa dāvanai varbūt 12ls no apmēram 7 cilvēkiem). Labi, viss varbūt būtu kārtībā, ja visi puiši (izņemot manu), neapsēstos savā barā un nerunātu par savām puišu lietām. Būtībā, ja es aizietu prom, nez vai kāds no viņiem pamanītu. Kaut kādas spēlēs spēlēt arī neviens īpaši no viņiem negribēja. Tāda sajūta, ka atnāca vienkārši "uz haļavu" piedzerties. It kā vecāki par mani, bet tāds bērnu bars, ka tik pierīties, sadarīt muļķības, kaut kur pievemt. Es nesaprotu, vai tiešām kaut vai tie paši 5ls aploksnē uzdāvināt ir par daudz?? Es esmu mantkārīga? Varbūt te nav nekādas problēmas, bet sirsniņa sāp, un atceros to dienu ar nepatiku.
Laikam jau aizmirsu pierunāt, ka ciemiņi (ne visi), bet puse, ieradās ar stundas nokavēšanos. Tajā skaitā arī mans puisis (pusstundu nokavēja).
Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Kur kaut kāda pieklājība - tas pats ierasties laikā, un iesaistīties sarunās ar visiem, nevis tikai savā starpā. Es pati it kā nesēdēju vienā vietā, negaidīju, kad pie manis pienāks, pati gāju klāt tam baram, bet neviens to īpaši nepamanīja, turpināja apspriest to, ko apspriež katru reizi, kad dzer.

Pēc savas dzimšanas dienas vairs negribās neko rīkot, negribās vairs īpaši kontaktēties un pavadīt laiku.. Bēdīgi.
14.05.2012 22:30 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Queen, es runāju par tipisko un tik ļoti mūsdienīgo jauniešu ballīti - viena dzerstīšanās un "krutā" tusēšanās. Es nezinu nevienu jaunieti vecumā ap 18-20 gadiem, kurš rīkotu ballīti tā, kā aprakstīji.
15.05.2012 18:34 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Tad žēl, es gan.
15.05.2012 18:36 |

10 gadi
Reitings 8191
Ar to es biju domājusi, ka visur figurē dzerstīšanās un ja ir kāds dresscods, tad tikai, lai savādākos apstākļos iedzertu. Piekrītu Tev, tik saku, kā esmu to redzējusi vairāku gadu garumā kopš tā, kad šiem jauniešiem bija 14 gadi.
Tik un tā, personīgi neredzu iemeslu un jēgu tādām ballītēm.
15.05.2012 18:36 |

10 gadi
Reitings 2151
Queen. Ja es izdomātu dress code vai kaut ko tamlīdzīgu, labi, ja daži cilvēki tiešām saģērbtos atbilstoši. Es pazīstu viņus, un zinu, ka neviens ne uz ko tādu nepiekritīs. Galīgi nav nekā svarīgāka par piedzeršanos, bez alkohola nav jautrības, nav interesanti, bez alkohola bērnu tuss, it kā zināju, kādi ir cilvēki, agrāk likās, ka daudz maz māk pavadīt laiku, bet kamēr nepiedzeras, nekas nenotiek - iziešana papīpēt, un atpakaļ pie galda, apspriest pokeru vai vēl nez ko. Uz kaut ko cerēju, jā, bet veltīgi.
Tila, ja forums ir nejēdzīgs, kāpēc te sēdi, lasi?? Es domāju, ka te ir īstā vieta, kur var pažēloties no sirds, nevienu neaizvainojot, jo vienkārši neviens nevienu nepazīst. ;)

Neuzskatu, ka taisīju tur nezin kādu ballīti. 15 cilvēki nav nemaz tik daudz.
P.S. Un radinieki ir domāti tikai - māsa, brālēns u.c. jaunieši.
15.05.2012 18:37 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu, to, ko cupcake2 uzrakstīja, to arī biju domājusi, tik atkal nemācēju pareizi aprakstīt - bez alkohola un piedzeršanās nekā nav, nevienam nepatīk tādas dresscoda bērnu ballītes ar interesantām spēlēm!
15.05.2012 18:39 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vienīgā ballīte, ko esmu rīkojusi plašām masām arī padsmit gados - respektīvi, ielūdzot visu klasi bez izņēmumiem, man pašai dikti nepatika. Bija tā auksti un nemīlīgi. Patiesībā cilvēki bija tādi dikti samulsuši. Laikam pārspīlēju. Biju pacentusies vājprātā, šikas telpas, tematiski dekorēts galds, gaļas plates, pasūtīta torte, baloni, spēles... Bet pietrūka dzirksteles, centos, bet arī līdzīgs variants par dalīšanos grupās... Mums laikam vispār nebija cieņā izlecēji, man arvien vairāk tovakar radās neērtības sajūta, centos iesaistīt visus, vēlāk padevos, jo likās, ka varbūt esmu izdarījusi par daudz, ka vismaz pusi no tiem pričendāļiem vajadzētu kaut kur nobeidzināt.
Par dāvanu tie cilvēki, kas mani pazina labāk, bija uzņēmušies vadību idejas ziņā, tai ziņā ok.

Sķiet, ka foršākās ballītes izdodas tad, ja visi ieliek savu artavu, nevis atnāk uz visu gatavu, apsēzas pie smukiem galdiem ar nostāju - nu nu, ko ta vēl parādīsi?
15.05.2012 18:42 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Arī 'dresscode ballītes ar interesantām spēlēm' ietver alkoholu. Nu skaidrs, man vienkārši palaimējies nekad nebūt tikai dzerstiņā.
15.05.2012 18:48 |

Reitings 883
Reģ: 24.03.2009
Atceros, ka pirms pāris gadiem mana radiniece svinēja savu dzimšanas dienu. Es speciāli braucu uz citu pilsētu, arī palīdzēju saklāt svētku galdu, sagatavot ēdienus. No ielūgtajiem cilvēkiem tikai burtiski dažus pazinu. Viņa tajā vakarā man nepievērsu vispār nekādu uzmanību un dejoja, tusējās ar savām draudzenēm. Jutos reāli stulbi un manas domas par šo cilvēku kopš tās reizes ir radikāli mainījušās...
15.05.2012 18:58 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tila-zeel ,ka tev forums liekas bezjeedziigs...Man gan loti miils jau vairaakus gadus!:)
Tas laikam tomer ir nepareizs uzskats par alkoholu-tas viinins uzsit asinis ,bet nav jaadzer daudz,lai buutu jautriiba!Es vienmeer atceros savas beerniibas draudzens ballites vinas maajaa-mamma vienmeer atlaava mums izdzert kaadu pastaisiito viininu-tie bija tik forsi laiki!Atceros ,ka bija liels fans tajaa saucamaajaa "pankuuku balle"...draudzene bija uzaicinaajusi savus kursa biedrus uz pankuukaam...!Negribas jau kritizeet tagadejo jaunatni ,bet biezi liekas,ka vecos laikos tomeer bija taas veertiibas citas....Varbuut bijaam taadi beerniskiigaaki...!:)
15.05.2012 19:07 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mēs arī toreiz iztikām bez alkohola, laikam drusku tomēr vajadzēja, vismaz vinčika glāzi katram, lai uzsilst, bet nepārsvilst. :D
15.05.2012 19:09 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
piekrītu Emanuellei, man ir zem 30 , bet arī manā laikā mēs bērni bijam vairak tādi kā bērniem jābūt, nevis kā tagad ..ne jau visi ir viena maisa bāžami protams, bet nu daļa ir nezinu pat kā to nosaukt..
15.05.2012 19:11 |

10 gadi
Reitings 2151
Nu, man tieši liekas, ka dress code ballītes ar interesantām spēlēm ir ne tikai bērnu, bet tieši arī jau tādu pieaugušāku cilvēku padarīšana, vismaz pēc maniem "draugiem" spriežot, nekas nav svarīgāks par alkoholu.

Nav runa par to, ka viņa vispār nevajadzētu būt, svarīgs jau ir, kaut kādu jautrību tomēr dod, bet, ja ne par prioritāti, tad tik pat līdzvērtīgām kā alkoholam jābūt arī citām aktivitātēm. Varbūt nemāku izkustināt publiku, bet tajā pašā jaunājā gadā, kad ar vienu meiteni meklējām spēles, kuras beigās neviens tā arī neatbalstīja, un daži, kuri arī bija tagad pie manis, izspļāva, ka nemaz negribot nekādas spēles spēlēt, nez vai kaut ko dotu pat tas, ja es būtu pasākumu karaliene, visatraktīvākais cilvēks visumā.
15.05.2012 19:19 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
cupcake2, ceru,ka Tu vairs ar viņiem nekontaktēsies, jo Tu šobrīd reāli viņus visus noliec! Es ar tādai neko baigo nedāvinātu.
15.05.2012 19:23 |

10 gadi
Reitings 2151
man kaut kā nav nekā laba, ko pateikt par cilvēkiem, kas ierodas ar stundas nokavēšanos, uzdāvina peli un visu vakaru sēža savā barā, dzerot uz haļavu. lai gan, varbūt es neesmu neko pelnījusi.. nākamreiz zināšu un neko negaidīšu.
15.05.2012 19:30 |

Reitings 1873
No Tava rakstītā saprotu,ka viņiemm vienmēr interesējuši tusiņi un dzerstīšanās. Varbūt tad vajadzēja ātrāk saprast kādi viņi ir. Un dīvaini,ka Tu esi tik laba starp viņiem visiem, tomēr draugus jau Tu pati izvēlies.

Ko Tu uzdāvināji dzimšanas dienā katram no viņiem? Cik iztērēji?
15.05.2012 19:44 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Būs labi cupcake2 neķer kreņķi. Sākumā protams ir vilšanās.. bet manuprāt ejot gadiem nedomāsi par tām vairs, prieks būs tikai, kad ir atkal iespēja satikt savus draugus, īstos draugus... un zini īstiem draugiem nav svarīgi gaidīt dzimšanas dienu, lai iepriecinātu savu draugu... bet tas nāks ar laiku un attiecīgu statusu, kad būsi pelnītāja. Man ļoti patīk mans vecmammas teiciens, ko es attiecinu arī uz dāvanām no draugiem.. ja aizdod naudu (taisi tusiņu), rēķinies, ka šo naudu esi atdevusi (var nebūt arī dāvanas)... nu lūk ... bet šo domu varbūt sapratīsi ne šodien un ne rīt bet vēlāk.. katrā ziņā, lai dzīve Tev piespēlē labus un īstus draugus :)
15.05.2012 19:49 |

10 gadi
Reitings 2151
Cruel, neviens no viņiem savu dzimšanas dienu nesvinēja, jo visvieglāk aiziet vienkārši pasēdēt bārā un kā katru 5dienu piedzerties, tikai tgd sapratu ka tādu interešu, kā dz.d svinēšanas, viņiem nav. bet kā minimums 5cīti dāvinu vienmēr, vienalga, cik tuvs vai tāls draugs. vienīgi pēdējo reizi uzdāvināju puķi un rafaello, jo man vienkārši pateica pēdējā dienā, būtībā 5dienas naktī, kad jau vecākiem nauda bija paprasīta un gandrīz iztērēta. nevarēju prasīt vēl.

Paldies, DIO. Es jau necerēju, ka ar dāvanām atmaksāšu rīkoto dzimšanas dienu. Vienkārši tiešām sagādātu prieku tās dāvanas, it īpaši tāpēc, ka bieži vien no tiem pašiem vecākiem nekā nesaņemu, jo nav naudas.
15.05.2012 20:17 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
nedomāju, ka autore te galvenokārt saskumusi par dāvanas vērtību kā tādu; tas vnk ir rezultāts attieskemi, kādu - ka'viņa domāja - daudzmas tuvi cilvēki radīja viņas īpašajā dienā. Un 18 lielākai daļai tomēr ir īpašāks cipars par 17 vai 19, līdz ar to .. njā. nu tāds aplauziens - visāda ieguvēja (pilngadība, patīkamas emocijas, ballīte ar jaukiem ļaudīm) beigās palikt pie sasitas siles, kur pāri brāžas tikai viedie vecāku vārdi, un arī paŗmetumu veidā.
Nu mācītos no šī, un neba uzreiz paŗtrauktu kontaktus - vnk paliktu par tusiņu draugiem, kuros neieguldītu nedz emocionālos, nedz materiālos resursus.
15.05.2012 21:02 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Nelasīju komentārus.
Varu pateikt vienu - tie pavisam noteikti nav tavi draugi.
Draugi tā neizrīkojas. Pat par paziņām viņus nenosauktu.
Manā gadījumā - man ir 2 īstas draudzenes. Un uzskatu, ka labāk ir 2 īstas, nevis 10 "izmantotājas" vai paziņas.

Tā kā mana dz.d. ir vasarā, mēs vienmēr ar ģimeni braucam ceļojumā uz kādām 4-6 dienām.
Neko labāku nespēju pat iedomāties, kā ceļot un baudīt dabu kopā ar dažiem, bet vismīļākajiem cilvēkiem pasaulē.
15.05.2012 21:22 |

10 gadi
Reitings 1660
Varu pateikt tikai vienu: kāda nu ir ekonomiska situācija valstī, tāda nu ir. Ko var gribēt no 18gadīgiem jauniešiem, kuri paši nepelna un kabatas naudiņu viņiem dod vecāki. Tad arī ar tiem iedotajiem 5 Ls janopērk tev dāvana, jāpatusē piektdienas vakarā un jāpaēd hesītī
Labi, ka savos 18 vari atļauties īrēt pirtis jubilejas svinībāmjo es, piem., savos khmmm... un ar normālu algu, to nevaru.
Ta ka neķer kreņķi. Paaugsies tavi draugi, saks strādāt, būs arī labakas dāvanas. :-)
15.05.2012 21:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits