vīlusies.

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Varbūt stulba problēma un tā, varbūt vispār problēmas nav, bet brīvdienās svinēju dzimšanas dienu, savu pilngadību. Noīrēju telpu, uzklāju bagātīgu galdu, daudz dzeramā, un ielūdzu it kā savus draugus. It kā viss ok, bet, kur problēma? Es, mani vecāki tiešām izmeta daudz naudas (vismaz mūsu ģimenei tas ir padaudz), arī pastrādāt sanāca - ēdiens, visa sagatavošana, bet es pat nezināju, ka mani draugi ir tik skopi. Neskaitot manus radiniekus (māsīcu utt), manu puisi un vēl vienu čali, kas visam klāt vēl interesanta dzēriena pudeli uzdāvināja, pārējie viesi man dāvanai iztērēja apmēram 3ls, un viss būtu labi, ja daļa no viņiem neuzdāvinātu tādu dāvanu, kuras dēļ man it kā vajadzētu izmest 4x vairāk naudas (kopējā summa dāvanai varbūt 12ls no apmēram 7 cilvēkiem). Labi, viss varbūt būtu kārtībā, ja visi puiši (izņemot manu), neapsēstos savā barā un nerunātu par savām puišu lietām. Būtībā, ja es aizietu prom, nez vai kāds no viņiem pamanītu. Kaut kādas spēlēs spēlēt arī neviens īpaši no viņiem negribēja. Tāda sajūta, ka atnāca vienkārši "uz haļavu" piedzerties. It kā vecāki par mani, bet tāds bērnu bars, ka tik pierīties, sadarīt muļķības, kaut kur pievemt. Es nesaprotu, vai tiešām kaut vai tie paši 5ls aploksnē uzdāvināt ir par daudz?? Es esmu mantkārīga? Varbūt te nav nekādas problēmas, bet sirsniņa sāp, un atceros to dienu ar nepatiku.
Laikam jau aizmirsu pierunāt, ka ciemiņi (ne visi), bet puse, ieradās ar stundas nokavēšanos. Tajā skaitā arī mans puisis (pusstundu nokavēja).
Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Kur kaut kāda pieklājība - tas pats ierasties laikā, un iesaistīties sarunās ar visiem, nevis tikai savā starpā. Es pati it kā nesēdēju vienā vietā, negaidīju, kad pie manis pienāks, pati gāju klāt tam baram, bet neviens to īpaši nepamanīja, turpināja apspriest to, ko apspriež katru reizi, kad dzer.

Pēc savas dzimšanas dienas vairs negribās neko rīkot, negribās vairs īpaši kontaktēties un pavadīt laiku.. Bēdīgi.
14.05.2012 22:30 |

Reitings 339
Reģ: 29.01.2009
vnk esiet par jaunu, un kā vairākumu tāda vecuma jauniešu, šāda veida svinēšana ir labs iemesls traki piedzeerties un viss. Paaugsies, tad tev ar laiku "atkritīs" neīstie draugi, tad varēsi pa lielam nosvinēt kādu jubileju, bet teikšu godīgi, man tādi pasākumi nepatīk, tāpēc, ka jo vairāk cilvēku, jo lielāka varbūtība ka viņi tev ir tikai paziņas, kuri atvilkušies palūrēt, kas te notiek un patusēt...
Neesat vel izauguši un viss. Tas nebija tā vērts. Es savā 18. dz.dienā atslēdzu mobīlo, satikos ar draudzeni un mēs pasēdējam ar "dvēseli", iedzeram, tusējam kopā visu nakti, smejamies līdz asaram un mēģinājam minēt, kādi mēs būsim pēc skolas, pēc 5 gadiem , 10 utt.utt. tagad ir ļoti patīkamas atmiņas!
15.05.2012 09:56 |

Reitings 122
Reģ: 29.01.2009
Nu, es domāju, ja tie būtu draugi, kas jau iepriekš būtu zinājuši, par Tavu dzimšanas dienu (puisis jau nu notiekti), tad būtu varējuši sakrāt lielākai dāvanai. Kaut vai tie paši 7 cilvēki katrs pa piecītim būtu salikuši kopā un sanāktu jau pieklājīga dāvana.

Lielākais, ko es esmu dāvinājusi ir zelta auskari draudzenei, bet es tad viņu jau pazinu labi. Savā ziņā, laikam izpirku vainu, jo mani uzaicināja uz līdzīgu dzimšanas dienas tusiņu un arī sanāca uzdāvināt mazu dāvaniņu. Bet tas jau no katra atkarīgs. Es vienmēr cenšos dāvināt to, ko pati gribētu saņemt.

Šoreiz tiešām sanāk tā, ka gribēja pa brīvu izballēties. Cerams, ka esi guvusi mācību un turpmāk labāk izvēlēsies cilvēkus, kuriem veltīt savu laiku, pūles. :)
15.05.2012 10:01 |

Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
patiesībā piekrītu Cruel teiktajam ka pati vien esi vainīga ka pasākims tā izvērtās
15.05.2012 10:02 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Nenosodiet tak autori. Tā dāvanu cenas skaitīšana ir rezultāts tam visam, kas noticis.
Iedomājos, kā autore centās, pūlējās, lai iepriecinātu "draugus" - gatavoja mielastu, izvēlējās dzērienus, galdautam katru ieloci piekārtoja, pušķoja, plānoja aktivitātes utt.. Bet ko saņem rezultātā? "Draugi" neliekas ne zinis par jubilāri, ignorē ilgi plānotās aktivitātes, sagrauj autores ieceres un plānus, uzdāvina dzīvnieku, kurš regulāri prasīs investēt tajā bez īpašas atdeves utt.
Protams, tas ir loģiski, ka autore no rīta, kad viss aiz muguras, vācot to miskasti, ko "draugi" pēc sevis atstājuši, ar asarām acīs saprot, kādi tad ir tie "draugi", sajūtas vientuļi. Neviļus sāk aizdomāties, kā tie pret viņu izturējušies visu laiku, iedomājas, ka tak visu laiku ir tā, ka autore ir tā, kura iegulda attiecībās ar draugiem, pat Dzimšanas dienā viņai uzdāvina, iespējams, pirmo, kas pagadās (pieļauju, ka zoo veikals ir pa ceļam svinību vietu). Tad šeku reku arī domas par dāvanu cenām, jo noteikti atceras kā pati ir tērējusies, kad gājusi uz "draugu" tusiņiem.
15.05.2012 10:11 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
njaa.. pievienojos Farfalla Vendetta rakstītajam..
skumji, bet nu neko darīt. sava veida pieredze, lai zinātu, kā nedarīt nākotnē
15.05.2012 10:47 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Šādās situācijās arī atklājas, kas ir patiesi draugi. Nav nozīme skaitā, bet attieksmē.
15.05.2012 10:56 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Jā, diemžēl, jo lielāks tuss, jo bezpersoniskāks.
15.05.2012 11:02 |

Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
zilbulīte
jā, un tad, kad vajag naudu kārtējam tusiņam, cigaretēm, kino, tad vecākiem prasa naudu.. (ne visi, protams) nu nezinu gan vai problēma ir naudā.. Ja cilvēks ir svarīgs, kaut vai sakrās naudu un nopirks kaut ko normālu, pat, ja tā nauda nav tik daudz..
15.05.2012 11:11 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Bon_bon - nu bet tieši tā! Ja IR vēlme otru iepriecināt,tad kaut caur adatas aci izlīdīs, bet izdosies! :)
15.05.2012 11:28 |

Reitings 44
Reģ: 13.04.2012
Es Tevi saprotu. Man bija pilnīgi tāda pati situācija par dāvanām, vienīgais uzmanība tika veltīta pietiekami. Tikai man vēl bija tā, ka visu to, ko biju sarūpējusi uz galda - tas tā arī palika, neviens neko īsti neēda. Arī neforši. Sajūta tāda, ka viss par velti. Labāk nākamreiz aiziet visiem uz klubiņu vai tml un visiem būs labi. ;)
P.S. Vienkārši neņem galvā-ja cilvēki to nemāk novērtēt.
15.05.2012 11:52 |

Reitings 3
Reģ: 15.05.2012
Ja tie Tev būtu īsti draugi, Tu nemaz nežēlotos, redz, ka iedevuši dāvanas pārāk mazā vērtībā... ar tiem parasti ir tā, ka prieks vispār kopā justies svinīgi un padarīt kaut ko īpašāku nekā citas ballītes (jo visa atslēga ir vienkāršībā un mākā labi pavadīt laiku bez materiāliem apliecinājumiem). :] Es ieteiktu paskatīties uz to no gaišās puses - esi sapratusi kādi ir tie Tevis sauktie ''draugi''.
Nebēdājies vairs! Kas bijis - izbijis. Jāskatās uz priekšu un jābauda šodiena!

Novēlu sastapt īstos draugos! :]
15.05.2012 12:04 |

Reitings 61
Reģ: 26.01.2012
Atcersos savus 17. Man bija tikai draudzenes uzaicinātas.
Viņas visas atbrauca..Uzdāvināja man šprotes un prezervatīvu, tad gājām pie galda.
Es kādu pusstundu biju šokā.
Tad dažas pazuda un atveda man gleznu ar manu portretu. Bet tās pirmās minūtes es biju šokā. :D

Bet Tev..Vismaz zināsi, ka tie nav Tavi cilvēki. Jo žurku uzdāvināt, diezgan nepārdomāti un stūlbi. Laikam gribēja, ko pa ātro nopirkt.
Un puiši tā vienmēr dara, izklīst.
15.05.2012 12:31 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Kojas,kad taisiju ballites,tad bija klasiski maizites utt,alko vnm liku pasiem pirkt. Raxtiju-gaumes dazadas,njemam ko pasi evlamies!Jo alkohols sastada visdargako dalu. Un tad,protams,mazas milas davaninas bija ok. Bet,ja taisitu ko lielaku,butu centusies un ta,si situacija man loti nepatiktu. Sadus cilvekus,nekad neuzkatitu par draugiem. Ja draugs kavejas,tas viriesiem ir normali.Viniem laika izjuta ir cita.
15.05.2012 12:47 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
ballīte nebija nezin kāda lielā sataisīta. apmēram 15 cilvēki, trešdaļa vien bija radinieki.. Un nejau visi bija 18gadīgi. Dažama labam jau 20 un vairāk, bet nekad nepateiksi.
Par tām finansiālajām problēmām.. Katru 5dienu/6dienu iet un dzer, nauda ir. Nepateicu jau pēdējā dienā. Viss būtu ok, ja uzdāvinātu kaut ko oriģinālu , paštaisītu, kam naudu nevajag, vai kaut vai kaut kā nāktu pretī..
Puisis neko īpaši neteica, domāju, jau ar tiem cilvēkiem pavadot laiku, apmēram tāda pati domāšana. Kad sūdzējos par to, ka sū*us darīja, tad atbilde - tas ir normāli, vienmēr tusos kaut kas tāds notiek. Es arī esmu tā darījis. (bet pirms cik gadiem tas vsp bija) - Arī pēdējās divas reizes, kad gāja pie draugiem - normāls cilvēks.
Ne visus, bet daļu tiešām uzskatīju par labiem draugiem.. Pienācis laiks mainīt kompāniju, ne tikai tāpēc, ka pat manā dzimšanas dienā nevarēja veltīt uzmanību man, bet arī tāpēc, ka beidzot gribas izbaudīt nedaudz prātiņā nobriedušāku cilvēku sabiedrību.
Paldies par viedokļiem, gan pozitīvajiem, gan negatīvajiem.
15.05.2012 17:27 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es izlasiiju divas reizes visu un varu teikt vienu-bagaats galds vai nabadziigs... neko nepasaka par ballites izdosanos!
Man viens miils cilveeks teica kaut ko liidziigu par kaazaam,ja runa ir par lielu naudas izdosanu-mees nekad nevaram gaidiit atpakal daavanas ,kas segtu kaazu izdevumus!
Noteikti domaaju ,ka ballite var loti labi izdoties bez lieliem izdevumiem un neizdoties pie liela galda un daudz dzeramaa!Zeel ,ka taa sanaaca-maacies no kluudaam!Aciim redzot ,kaut kas visaa "kompoziicijaa" nebija pareizi-tiesi organizeesanaa...!Vienmeer buus naakosaa reize!:)
15.05.2012 17:40 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Pati esi vainīga, ka gribēji dzimšanas dienas svinības, bet uzrīkoji parastu ballīti. Es arī nedāvinu tādas pašas dāvanas labākajām draudzenēm, vienkārši draugiem un paziņām. Tavā gadījumā izklausās, ka visi bija tikai paziņas. Turklāt, par cilvēku saliedēšanu, atmosfēru jārūpējas pašai.

Kas notiek ar mūsu sabiedrību? - Sabiedrībai, manuprāt, viss ir kārtībā, vismaz es pirmo reizi dzirdēju par tik neizdevušos ballīti, neatkarīgi, vai svinēti 8, 18 vai 21 gads, tādu ballītes fiasko un jubilāra neapmierinātību pieredzējusi neesmu.
15.05.2012 17:45 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nesvinot nav nekādu problēmu. :D Ne lieki izdevumi un kurš gribēs, tas apsveiks.
Es personīgi vispār neredzu jēgu tādām ballītēm, pat neapsveru domu kādreiz ko tādu rīkot, jo TAGAD, šajos laikos ballīte ir TIKAI dzeršana, vemstīšanās un nākamajā dienā iepriekšējā vakara uzfilmēto video apskatīšanās.
Neuzskatu, ka cupcake2 ir vainīga pie kaut kā, bet naiva gan.
15.05.2012 17:50 |

Reitings 129
Reģ: 08.12.2011
šeit nav runa par 5ls, bet par cilvēku pieklājību..

tagad visiem ir pohui uz visu, bet vecumā tas nāks atpakaļ un katrs izvēlas savus kontaktus.. citi sēdēs pagrabā dzers, citi ies par to pašu naudu uz kādu suši bāru utt..
no tādiem cilvēkiem ir jāatbrīvojas, sevis labā..tas nekas, ja draugu lokā paliks kādi 3 cilvēki - viņi nozīmēs ko vairāk par 30

Pieklājības pēc nopirktu kādu ananāsu vai lielo šokolādi, ja nepazīst tik labi cilvēku..
Un ja vēl ir arī radinieki ballītē es no kauna nokristu, ja mani draugi tā izdarītos.. ir tak savas ētikas normas..

un vispār.. ja grib piedzerties nevis atzīmēt kāda cilvēka dzimšanas dienu tad, lai lasās uz citu vietu dzert!!
15.05.2012 18:15 |

Reitings 15
Reģ: 15.05.2012
pati vainiga, nevajadzeja rikot tadas svinibas un izmest daudz naudas,lai tagad zelotos kaut kada nejedziigaa forumaa..
15.05.2012 18:16 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
Dope,

pilnīgi un galīgi nepiekrītu. Viss atkarīgs, kur, kas rīko, kā rīko un ko dara,lai ballīte būtu īpaša - dress code, ballīšu spēles, kokteiļi, kāds īpašs pārsteigums, welcome drinki, utt.
15.05.2012 18:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits