vīlusies.

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Varbūt stulba problēma un tā, varbūt vispār problēmas nav, bet brīvdienās svinēju dzimšanas dienu, savu pilngadību. Noīrēju telpu, uzklāju bagātīgu galdu, daudz dzeramā, un ielūdzu it kā savus draugus. It kā viss ok, bet, kur problēma? Es, mani vecāki tiešām izmeta daudz naudas (vismaz mūsu ģimenei tas ir padaudz), arī pastrādāt sanāca - ēdiens, visa sagatavošana, bet es pat nezināju, ka mani draugi ir tik skopi. Neskaitot manus radiniekus (māsīcu utt), manu puisi un vēl vienu čali, kas visam klāt vēl interesanta dzēriena pudeli uzdāvināja, pārējie viesi man dāvanai iztērēja apmēram 3ls, un viss būtu labi, ja daļa no viņiem neuzdāvinātu tādu dāvanu, kuras dēļ man it kā vajadzētu izmest 4x vairāk naudas (kopējā summa dāvanai varbūt 12ls no apmēram 7 cilvēkiem). Labi, viss varbūt būtu kārtībā, ja visi puiši (izņemot manu), neapsēstos savā barā un nerunātu par savām puišu lietām. Būtībā, ja es aizietu prom, nez vai kāds no viņiem pamanītu. Kaut kādas spēlēs spēlēt arī neviens īpaši no viņiem negribēja. Tāda sajūta, ka atnāca vienkārši "uz haļavu" piedzerties. It kā vecāki par mani, bet tāds bērnu bars, ka tik pierīties, sadarīt muļķības, kaut kur pievemt. Es nesaprotu, vai tiešām kaut vai tie paši 5ls aploksnē uzdāvināt ir par daudz?? Es esmu mantkārīga? Varbūt te nav nekādas problēmas, bet sirsniņa sāp, un atceros to dienu ar nepatiku.
Laikam jau aizmirsu pierunāt, ka ciemiņi (ne visi), bet puse, ieradās ar stundas nokavēšanos. Tajā skaitā arī mans puisis (pusstundu nokavēja).
Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Kur kaut kāda pieklājība - tas pats ierasties laikā, un iesaistīties sarunās ar visiem, nevis tikai savā starpā. Es pati it kā nesēdēju vienā vietā, negaidīju, kad pie manis pienāks, pati gāju klāt tam baram, bet neviens to īpaši nepamanīja, turpināja apspriest to, ko apspriež katru reizi, kad dzer.

Pēc savas dzimšanas dienas vairs negribās neko rīkot, negribās vairs īpaši kontaktēties un pavadīt laiku.. Bēdīgi.
14.05.2012 22:30 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Nepbeidzu teikumu - Man arī ir bijis tā, ka dāvina drēbes dzimšanas dienā, bet tiešām tādas, kuras prasās, piemēram, džinsas, jo pēdējās jau saplīsušas un tā. Toreiz tas arī kretinēja, jo gribējās tiešām dāvanu, nevis kaut ko, ko man ikdienā var nopirkt. :D
14.05.2012 23:18 |

Reitings 171
Reģ: 08.09.2011
Ja mans puisis izturētos tāpat kā pārējie viesi, kā tu minēji, tad es noteikti negribētu arī ar viņu vairāk pavadīt laiku. Ja pārējie uzvedās kā idioti, tad vismaz viņam vajadzēja visu mēģināt vērst par labu.
Katrā ziņā - nepatīkama situācija un vēl jo vairāk, ja jūties vainīga vecāku priekšā. Bet tā nav tava vaina, tāpēc centies aizmirst un nākamreiz būsi gudrāka - laba pieredze būs.
14.05.2012 23:19 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Tiešām! Un ko puisis darīja??
14.05.2012 23:24 |

Reitings 394
Reģ: 26.08.2010
Tev nav iisti draugi! Zeel,ka tava dz.dena taa izvertaas!!
Ko puisis par visu teica?
Iesaisties kadaas arpusskolas aktivitates,iepazisties ar citiem cilvekiem!!;)
15.05.2012 02:23 |

Reitings 140
Reģ: 29.01.2009
žēl, ka tev tā iznāca. bet tā man liekas parasti ir tipiskās padsmitnieku ballītēs un pat arī dažiem gadās arī vecumā līdz 25 tādas ballītes - visi atnāk, aizlej sejas, novemjas un iet mājās. daži atceras par dāvanām, bet reti kurš, pārējie nāk tikai ar vienu domu - dzert. kad lasīju diskusijas sākumu, man radās iespaids, ka esi vnk saaicinājusi baigi daudz visādus paziņas, lai ir ballīte utt. tagad rodas iespaids, ka tomēr varbūt neaicināji baigo baru, bet tomēr, tie noteikti nebija draugi, ja tā izturējās.
nu nekas, pasaki vecākiem, ka zini savu kļūdu un izdarīsi no tās secinājumus un patiešām tā arī dari - netērē savu laiku cilvēkiem, kuriem tu nekā nenozīmē. es jau vairākus gadus atpakaļ sapratu, ka gribu, lai dzimšanas dienā ar mani ir mani tuvākie cilvēki - ģimene, puisis un daži draugi. jā, varbūt tās nav trakulīgas un neprātīgas ballītes, bet es vismaz vienmēr jūtu, ka šajā brīdī blakus ir cilvēki, kam kaut ko nozīmēju un šajā dienā man tas ir svarīgi.
saņemies un nepārdzīvo, tu jauna vēl, paspēsi vēl atrast foršus draugus :)
15.05.2012 03:06 |

Reitings 5119
Protams, nav jauki, ja "Draugi" nepiedalas pasakuma, neruna, BET - vai man vienigajai skiet, ka sada davanu cenas rekinasana, videjas potencialas velamas davanas rekinasana ir savada???
Tev draugus vai davanas vajadzeja? :D
Bet saka jau - paradi man savus draugus, pateiksu, kads esi Tu.
15.05.2012 03:16 |

Reitings 68
Reģ: 14.04.2012
Es būtu atklātnītni uzdāvinājis
15.05.2012 05:42 |

Reitings 1873
Muļķe,ja godīgi, Tu man liecies!
Es ar reiz biju uz ballīti,kur biju ne pa tēmu aicināta, meitene gribēja baigo tusiņu tik. Nu ko, aizgāju, kopā vēl ar pāris cilvēkiem uzdāvinājām kaut kādu maznozīmīgu mantu, man jau liekas,ka viņa pati vainīga, tomēr mēs it kā zinājām labi viņu, bet baigie draugi nebijām,lai viņai kaut ko tik ļoti personisku dāvinātu. Toreiz mēs zinājām(viņa bija teikusi),ka grib klēpjsunīti. Bija ieteikusi draugiem samesties tam sunim- ne to draugu tik daudz viņai, ne viņiem naudas tik daudz bija.
Gribēji tusiņu kārtīgu- pati vainīga! Ja jau tik ļoti gribēji riteni,tad vareji netaisīt tusiņu, bet uzreiz riteni pirkt, nevis gaidīt nez ko mistisku :D Un,ja tik ļoti gribēji vērtīgas dāvanas, tad ielūgumā varēji arī to norādīt- gribu dāvanas tādā un tādā vērtība vai naudu,jo man vajag riteni, bet tusiņu ar gribu :-D

Būs Tev mācība!
15.05.2012 08:45 |

Reitings 776
Reģ: 24.03.2011
Par daudz liekus cilvēkus uzaicināji..... Ir jāaicina tiešām draugi!
15.05.2012 08:52 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kā saprotu, tā nebija ballīte labākajiem draugiem. Tu vienkārši gribēji lielu tusiņu un aicināji pazīstamos tusiņa biedrus. Šajā gadījumā neredzu neko, par ko būtu jābrīnās - no jauniešiem, kas nav tuvi draugi, nekādas dvēseliskas vai dārgas dāvanas nav jāgaida. Tev tā bija dzimšanas diena, viņiem - kārtējā ballīte. Nākošreiz vienkārši neiespringsti. Manā laikā dzimšanas dienas svinēja vienkārši - jubilārs pateica, ka īrē pirti un ielūgtie nāk nevis ar dāvanām, bet dod kaut kādu naudiņu par pirts īri. Bija ballīte un vilšanās par dāvanām nebija.
15.05.2012 08:58 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nav taču cupcake2 tagad jānoliek! Viņai ir tikai 18 gadi.
Pieredze rodas tikai no piedzīvotā.
Tam noteikti tā vajadzēja notikt, lai turpmāk izdarītu secinājumus un arvien vairāk saprastu, kam ir vērtība šajā dzīvē.
Viss kārtībā! Vēl nedēļa un rūgtums sāks izgaist.
15.05.2012 09:05 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
jāskatās,cik kuram daudz ir naudas. nav jau visiem iespējas dāvināt citiem dāvanas pa 5ls. Es tīņu gados arī nevarēju atļauties dāvināt paziņām dāvanas 5ls...draudzenei uz 18 uzdāvināju dāvanu ap 10ls,bet ne jau ,kaut kādai paziņai.
man ir bijis,ka pieaudzis vīrietis ap 30gadiem uzaicina uz dzimšanas dienu un nosaka ,ko viņam dāvināt . ne es tā vīrieša dzimšanas dienu gribētu iet, ne pirkt tik dārgu dāvanu. toreiz vēl nestrādāju un nevarēju par tādām summām atļauties pirkt dāvanas. vispār šķiet muļķīgi,ja cilvēks piezvana ,mēģina pierunāt ,lai atnāk un pasaka -uzdāvini man tādu dāvanu ,kura nav no lētākajām,ja zina,ka otrs nestrādā .
es ļoti apsveru uz kuru dzimšanas dienām,vārda dienām iet. būtībā eju tik uz tuvāko cilvēku jubilejām. ja retam iznāk aiziet arī uz paziņu,jo zinu,ka tur būs cilvēki,ar ko man būs interesanti kopā, ar ko vēlēšos parunāties,pavadīt laiku kopā.
man ir bijis,kad uzdāvina tik kartiņu. es jau zinu,ka šai personai ir švaki ar naudiņu,bet ne jau tik ļoti ,lai nopirktu tik kartiņu. biju vīlusies. jā , dāvanas nav ļoti svarīgas,bet var jau arī kādu latiņu sagrabināt un nopirkt,kaut vai bižutērijas kaklarotu, krūzi,šokolādi.
15.05.2012 09:15 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tavu draugu attieksme pret Tevi ir tieši tāda pati kā Tava attieksme pret draugiem! Izlasi savu diskusiju un pati sapratīsi, tevi tavā dzimšanas dienā interesēja tikai materālais- dāvanas, taviem draugiem interesējas tieši tas pats- izēšanās, izdzeršanās. Turpmāk izvērtē, kas ir Tavi patiesie draugi! ;)
15.05.2012 09:18 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
uiii...cik es biju dusmīga savā 11 gadu jubilejā. un ne jau par dāvanām biju dusmīga... pirmo reiz pati cītīgi meklēju visādas interesantas receptes, pati daudz ko taisīju (protams, ar mammas palīdzību), pati klāju un pušķoju galdu u.t.t... man kā mazai meitenei likās ka esmu paveikusi ļoti daudz. bet.. tajā dienā ASV notika terorakti un visiem viesiem pirmajā vietā bija TV, ātri iedeva dāvanas un blenza TV.. :(

Tāpēc tagad savām jubilejām nepievēršu tik lielu uzmanībi.. vienmēr, kad es vairāk pacenšos, kaut ko organizēju un stundām ilgi šiverējos pa virtuvi - manis svētki izgāžas..
15.05.2012 09:30 |

Reitings 4129
Pirmkārt, nevar gribēt, lai 18 gadīgu tīņu ballīte ir līdzvērtīga strādājošu un materiāli situētu 30 gadnieku ballītēm. :)
Otrkārt, ja ļoti gribās ballīti, tad labāk samesties naudu pasākuma vietai, alkoholam un pārtikai, lai visi iegulda savu artavu ballītes tapšanā, bet dāvanas nenes vai simboliski atnes puķes.
Treškārt, Tev ir laba mācība, zināsi, kas ir Tavi īstie draugi.
Ceturtkārt, dzīvniekus neviens nedāvina, ja jubilārs nevēlas, bet iespējams šiem cilvēkiem tā arī šķita tā asprātīgā un dvēseliskā dāvana. :)
Un visbeidzot novēlu, lai 19 gadu dzimšanas dienas svinības izdodas daudz labākas ar īstajiem cilvēkiem un vēlamajām dāvanām. :)
15.05.2012 09:38 |

Reitings 59
tieši tā! Piekrītu arī es, daudziem komentārien.
Man arī 21.maijā paliek 18, tapēc esmu ieplānojusi vnk eleganti ar vecākiem doties uz restorānu Jūrmalā, vakarā atzīmēt ar draugu skyline bārā un nedēļas nogalē paballēt ar labākajām draudzenēm...nekādas vilšanās, baigā centība un nenormāla naudas izmešana nebūs pa manam..
15.05.2012 09:39 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
nu ko? tagad tu redzi kāds ir tavs puisis...oke..par "draugiem" vēl neko nevar teikt, bet nu puisis...es noteikti izvērtētu to,ko par viņu domāju...
bet ja pa tēmu: nu bēt tāda taču tā jaunatne ir...it sevišķi 18 gados..piedzerties, pesēdēt...riktīgs tusiņš...ko tu gaidīji? Ka spēlēsiet monopolu un dzersiet limonādi? un tevi nokārs ar zeltiem un sudrabiem? 18 gados es vēl nevienu nesauktu par pieaugušu ciilvēku - bērnu bars...
bet ja pašas puisis šitik bezkaunīgi rīkojas,tad es nezinu...
iespējasm, taviem "draugiem" tiešām ir nosplauties uz tevi...
15.05.2012 09:42 |

Reitings 2487
ak,jā..jāpiemin,ka es nekad neesmu rīkojusi lielas ballītes. pasēžu ar ģimeni, puisi un tuvākajiem cilvēkiem (max 2 draudzenes).
turklāt - es laikam arī labprātāk sēdētu un runātu par visādām štellēm,nekā spēlētu spēles...bet tas mans viedoklis,jo es vispār neciešu kaut kādas zuspiestas spēļu spēlēšanas...
15.05.2012 09:46 |

Reitings 171
Reģ: 08.09.2011
Apbrīnoju komentētājas, kuras šeit līdz zemei noliek diskusijas autori.
Meitene tiešām vēl ir jauna un šaubos, ka, rīkojot ballīti, viņai galvenās bija dāvanas, bet gan attieksme no pārējiem. Protams, ka neviens negaida zelta kalnus, bet kādu dāvanu katram savām dienā gribās saņemt, jo īpaši, ja esi jauns un centies iepriecināt citus.
15.05.2012 09:48 |

Reitings 2487
un vispār - pat tie 5ls,ko ielikt aploksnē taviem "draugiem" būtu jāprasa vecākiem....lielas dāvanas varētu gaidīt,ja viņi paši pelnītu un principā nenopirktu neko normālu, bet nejau dusmoties uz to,ka vecākiem nav paprasīta nauda...ir taču tik daudz iemelsu, lai vecāki to naudu nevarētu iedod....
15.05.2012 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits