Man ir līdzīga situācija kā autorei. Ļoti mīlu savu draugu, bet ir domas par šķiršanos. Pat ne raksturu nesaderības dēļ, jo strīdamies reti, bet drīzāk nākotnes plānu dēļ. Mums nav kopīga mērķa dzīvē, piemēram, es gribu lielu ģimeni, vismaz 3 bērnus, bet viņš šaubās par vienu. Pirms kāda gada teicu, ka gribu bērniņu, bet viņš teica, ka tuvākos gadus noteikti negribēs, baidos, ka būs jau par vēlu, kad viņš gribēs bērnus, t.i., būšu jau veca. Tad vēl viņš grib dzīvot visu mūžu Rīgas centrā, bet man jau tagad dzīvošana centrā uzdzen depresiju (jo kādus 2 gadus jau dzīvojam), gribu ar savu ģimeni dzīvot pierīgā vai sliktākajā gadījumā kādā rajonā. Un vēl viņš ir nenormāli slinks, mājās viņš nedara NEKO, tikai sēž pie sava datora. Šobrīd man šķiet, ka tad, kad būšu stāvoklī un neko daudz vairs nevarēšu darīt, viņš man nepalīdzēs, kā arī rūpes par bērnu/iem būs jāuzņemās man vienai pašai, tad sanāks, ka man būs bērni-darbs-māja, bet viņam tikai darbs. Protams darbā viņš strādā, zinu, ka tur viņš visu dara kā nākas, bet mājās pinīgi neko.
Ļoti labi saprotu autori, un man arī šajā situācijā ir grūti. Aiziet man nebūtu grūti, ja viņš teiku, ka "jā mums nav kopīgu mērķu, tiešām labāk šķiramies", bet tā nav, tiklīdz saku, ka mums nav kopīga nākotne un labāk šķirties, viņš lien uz vēdara un saka, ka negrib šķirties. Viņš man ir tuvs cilvēks un sāpināt viņu ir grūti, bet kopīgu nākotni arī neredzu. Bet domāj, ka kādu dienu saņemšos... :)