Sveikas!
Kā jau daudzas no jums, arī es šogad esmu lielas izvēles priekšā - jāizvēlas īstā augstskola un īstā studiju programma. Mani interesē valodas, kultūra, sports, arī žurnālistika.
Līdz šim biju pārliecināta, ka iešu uz RSU žurnālistiku, tur ir diezgan interesanta programma - gan foto, gan sporta žurnālistika, 2 svešvalodas, taču mulsina, ka tas ir akadēmiskais bakalaurs un tikai 6 nedēļu prakse.
Vēl viens variants ir iet uz LU un studēt vēsturi, tieši kultūras mantojumu, bet nav īsti skaidrs, kādi priekšmeti tur ir un kādas ir prakses iespējas, kā arī, vai tur papildus bez latīņu valodas, māca arī citas. Tāpt nezinu, cik tur ir budžeta vietu.
Trešais variants ir Latvijas kultūras akadēmija. Tur varētu studēt Starpkultūru sakarus Latvija - Francija. Kā jau minēju, interesē valodas, īpaši romāņu un pašlaik arī papildus apgūstu franču valodu. Šajā programma uzmanība pievērsta tieši kultūrai- gan māksla, gan kino, gan literatūra- un var papildus franču un angļu mācīties vēl vienu svešvalodu. Taču atkal nezinu par prakses iespējām (vai nu biju akla, vai kā, bet Skolā 2012 šo augstskolu neredzēju un nevarēju pavaicāt) un nav īsta skaidrības par budžeta vietām un darba iespējām pēc tam.
Ja kādai ir kāda noderīga informāciju, lūdzu ziņojiet. Vēlētos beidzot tikt skaidrībā. Varbūt ir laba vai slikta pieredze, kas tāds, ko pašas augstskolas neatklāj. To visu gribu uzzināt. Jau iepriekš paldies! :)