Jo brūnāka āda, jo skaistāks cilvēks.

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Zinu, ka daudzas apmeklē solāriju, vasarā cepinās uz nebēdu...tomēr aicinu būt piesardzīgākām, visu dzīvē darīt ar mēru!

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/421132-saulosanas_beidzas_ar_navi_21_gada_vecuma
11.05.2012 17:03 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man jau liekas, ka no ādas vēža nav pasargāts neviens, neatkarīgi no tā vai viņš nemitīgi cepjas solārijā un saulē, vai aiziet tikai brūnuma uzturēšanai dažas reizes. Droši, ka ir citi faktori, kas ieteikmē melonomas veidošanos, šie nav tie butiskākie, bet tomēr pierāda, ka veicina. Man personīgi pēc intensīvas sauļošanās piemēram pludmalē vasarā mēdz izmesties dzimumzīmes, bet neesmu solārija upuris, uzskatu, ka šo dzimumzīmju izmešanās ir risks, ir jābūt piesardzīgai, tajā pašā laikā zinu meitenes, kas sauļojas nemitīgi, vairāku gadu garumā un tādu problēmu nav.
Brūnums man patīk, jo personīgi man kad ir gaiša āda mēdz izmesties visādas pumpas uz sejas, pēc sauļošanās man noiet, ziemā gan es smērēju paštonējošo krēmu, arī tas takā notušē nepilnības, tagad pavasaris pastaigāšu dažas reizes uz solāriju, jo ja eju uz pludmali ar bālu ādu, tad būs lielas problēmas, vismaz man.
12.05.2012 10:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
12.05.2012 10:55 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Uz solāriju eju reizi, reizēm divas reizes nedēļā. Mēdzu lietot arī pašiedeguma līdzekļus. No dabas esmu papīra balta un man šāds ādas tonis nemaz nepiestāv. Man ir pelēkas acis, latviešu pelēkie mati un gaiša āda - ja pieturētos pie dabīgā, es būtu neizteiksmīgs miltu maiss. Toties tagad es jūtos un izskatos labi. Ik pa laikam aizeju pie onkologa pārbaudīt dzimumzīmes un ādas stāvokli. Ārsts ir atzinis, ka viss ir ok.
12.05.2012 10:57 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
love final stage :D
12.05.2012 11:33 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Gurri - kādas problēmas?
12.05.2012 11:59 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
"Esmu balta kā sniegs un tīra kā piens" - kā man draudzene reiz teica!

Man pašai ir sniegbalta āda, tumši mati un ļoti gaišas acis. Nekaunēšos teikt, ka beiži izceļos uz apkārtējo fona, bet esmu par to sajūsma! Neparkādu naudu nemainītu savu porcelāna krāsas ādu pret to oranžo vistiņu krāsu! Man nav nekas pret cilvēkiem, kuri ir dzimuši ar tumšu ādu, bet ja man būtu iespēja, es noteikti paliktu pie savas gaišās ādas, kas kontrastē ar maniem matiem un izceļ manas acis!
12.05.2012 14:10 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
Man pašai patīk tāds viegli brūns iedegums :) un arī tagad mēdzu iet uz solāriju, bet ar mēru ;)
12.05.2012 14:11 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
man patīk būt brūnai, jo liekas, ka tā tiešām labāk izskatos, tāpēc periodiski apmeklēju solāriju, tomēr neaizraujos ļoti, respektīvi neesmu pārsauļojusies un ļoti brūna.

kaa roche rakstiija..
Man ir tieshi taapat! Es pat juutos labaak un arii manupraat,izskatos daudz labaak ,kad esmu bruunaaka.
Ar solaariju un sauljoshanos saulee nepaarspiileeju,tachu patiik.
12.05.2012 14:30 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011

lūk, zooey deschanel ir ļoti līdzīga man! gaiša āda, acis un tumši mati. :)
12.05.2012 14:44 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Man dabigais solarijs katru dienu, vienigaa probleema, man seja nekaadi negrib iesauloties, pilnigi besij, kad brauksu uz lv iesu solarijaa tikai seju saulot, jo parejais viss ir bruuns, lai arii uz plazu eju tikai 1x nedelaa
...
12.05.2012 14:56 |

Reitings 4129
Es arī esmu pieskaitāma pie bālģīmēm, kuras solāriju neapmeklē, taču vasarā kļūstu brūnāka, jo bieži sanāk dzīvoties pie jūras. Bija periods, kad biju saslimusi ar solāriju. Biju nedabīgi brūna ziemā, sabojāju sejas ādu un ieguvu daudz jaunas dzimumzīmes. Par laimi laikā apstājos. Skaista ir gan bāla āda, gan iedegusi, ja vien tā nav pārmērība un nelīdzinās Maximas grilla stendu vistām. :)
12.05.2012 14:57 |

Reitings 5119
Man ari piemit aristokratiskais balums un man patik!!! :) Nepatik tikai tas, ka uz gaisas adas labak redz ikvienu adas defektu :(

Bet vispar, ja, patik! Man ir videji tumsi bruni mati, zalas acis, dabigi tumsas,garas skropstas un uzacis un gaisa ada.

Manuprat, skaisti :) Ari veseligs brunums ir labi, vasara diezgan viegli man ir iesauloties un tad, protams, esmu brunaka.
Neatbalstu grilesanos solarija. Pirms daudziem gadiem biju nedaudz saslimusi ar to. Biju tiiik loti bruna pat ziema. Nu jau 3 gadus vispar neeju. Nemaz. Labak glita ada ari velaka vecuma, neka bruna un atrak sazuvusi. (Atkartoju, tas neattiecas uz normalu, veseligu brunumu)
12.05.2012 15:36 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Ir divas solāriju galējības - meitenes, kas sataisās par mākslīgajām skaistulēm un krāso melnus matus, pieaudzē nagus, uzzīmē uzacis līdz pakaļai, nocepjās melnas un krāso gaiši rozā pīļlūpiņas. Otrs variants apmēram tāds pats, tikai ar platīnblondo matu rotu.

Par šādām meitenēm es arī šausminos.

Un ir arī bāluma galējība - nu neizskatās tas līķa bālums skaisti. Pienbaltā porcelāna āda man personīgi atgādina cūku - gaiša/rozīga... Nu nav tas glīti. Reti kad varu ieraudzīt atsevišķus izņēmumus. Arī šodien sanāca nošausmināties par gan jaunām, gan vecākām sieviešu dzimuma pārstāvēm, kuras pavasara sajūsmā uzvilkušas svārkus/miņukus, bet nav pamanījušas, cik drausmīgi izskatās bālas kājas. Vienkārši atbaidoši.

Un šoka momentus arī vasarā, pludmalē šad tad nākas noķert, kad vai nu sieviete vai vīrietis saules gaismā pilnīgi spīd no bāluma, ne ta augšāmcēlies, ne ta no morga tikko iznācis... Tas tiešām ir drausmīgi. Un dienas beigās šitādi jocīgie cilvēki kā vēzīši sarkani apdeguši. Nu ja nav ko līst, ta nav ko līst saulē un biedēt citus.

Domāju, ka tas nav nekas slikts aiziet mēnesī reizi, divas uz solāriju ziemā, piemēram. Un arī vasarā, ja ir darbs iekštelpās un dzīvā saulē nesanāk tikt.

Man jau liekas, ka tas bāluma kults arī sākās pāris gadus atpakaļ, kad visi žurnāli bija pilni ar "cik skaista ir piena balta āda utt...", bet nu neviena jau neaizdomājās, ka tas drīzāk attiecas uz modelēm, kad jāpielāgojas dažādiem tērpiem un tendencēm.

Ikdienā skaisti neizskatās ne pārcepti brūnā, ne sniegbaltā āda.

Glīti izskatās, ja cilvēks ir normāla brūnuma, mazliet iededzis. Tad gan sejas krāsa ir veselīgāka, gan arī apģērbs labāk izskatās.

Es uz solāriju eju tikai ar speciālajiem krēmiem gan pirms, gan pēc. Šad tad sanāk aiziet vairāk kā 2x mēnesī, šad tad pat nevienu reizi. Ziemā bija posms, kad nebiju bijusi, un dēļ sejas tīrīšanas ar maskām un skrubjiem biju palikusi bāla. Es jutos vienkārši briesmīgi un arī apkārtējie sāka uztraukties par manu veselības stāvokli.

Katrā ziņā uzskatu, ka izskatīties veselīgi brūnam ir tikai normāli un glīti. Pie tam es esmu tas tips, kad ātri pieķer un ilgi turas, jo māmiņai tumsnējs ādas tips. Starp citu, arī viņu dēļ baltajām kājām pierunāju aiziet uz solāriju, no kura viņai ir patiešām paniskas bailes, ka jāstāv blakus, kamēr sauļojas. Man prieks, ka viņa par spīti bailēm apzinās, ka tomēr brūnas kājas vasaras sezonā ir nepieciešamība.

Un tās, kas saka - aizgāju uz solāriju, bet nekāda efekta. No vienas reizes NEVAR būt efekta, ja nekad neko tādu neesat piekopušas.

Tas mans viedoklis :)
12.05.2012 19:36 |

Reitings 5119
salvatore, sanak, ka vienigais veids, ka nebiedet Tevi gaishadainiem cilvekiem pirms vasaras ir iet uz solariju pirms paradas saule?? :D Mulkigi neskiet? Ta jau ari cilveki klust brunaki. Sakuma ir gaisi, kad paradas saule un tad, saulojoties, palenam iegust brunumu. :D
12.05.2012 19:41 |

Reitings 5119
Nerunajot nemaz par to, ka ir cilveki, kas gluzi vienkarsi nevar iedegt, ja ietu vienu vai divas reizes menesi. Lai viniem butu jebkads brunums, jaiet vismaz 2x nedela. Un ta visu laiku. Un tas galigi nav veseligi.
12.05.2012 19:42 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
salvatore, nepiekrītu, ka vispār eksistē kaut kāds bāluma kults. Nekad neesmu dzirdējusi vai redzējusi, ka kāds popularizētu bālumu, jo īpaši visā tajā popkultūrā, kura dominē žurnālos. Augstā mode vispār ir cits lauciņš, tur arī apģērbi nav tādi, kurus ir iecienījuši piemēram tie cilvēki, kuriem patīk visu dienu cepties solārijā un izskatīties oranžiem. Cilvēki lielākajā daļā vēstures bija bāli, nevis iesauļojušies, jo vēl nesen bāls skaitījās gana priviliģēts, lai nestrādātu visu dienu ārā un tādā veidā arī nenosauļotos. Nez vai kādā gleznā vispār varētu atrast nosauļojušās baltās sievietes. Grūti saprast, kā tad šāda estētika var skaitīties tik atbaidoša, ja būšana iesauļotam ir pavisam, pavisam jauns trends pasaulē, pie kura tikai jaunākās paaudzes pa īstam var būt pieradušas.
Patiesībā es gribētu redzēt konkrētās bildēs ko tu uzskati par līķa bālumu, jo nesaprotu kā te kādu no meiteņu liktajiem paraugiem var likties neglīti. :D
12.05.2012 19:50 |

Reitings 918
Salvatore - Tu raksti,ka nav ko līst saulē un biedēt citus,bet kā tad tie baltie cilveki citādāk iedegs???Vai tad tāpēc vien viņiem visiem jāiet tikai uz solāriju nevis pludmali,lai tādiem kā tu neradītu moralu traumu??:D 1x,2x,3x pastaigās sarkani,beigās jau būs viegli brūni un viss ok! Tas prasa laiku nevis- hops un gatavs! Saule,vasara,pludmale ir mums visiem vienādi paredzētas.....uN uz pludmali IET,LAI IESAUĻOTOS NEVIS IESAUĻOJĀS ,LAI IETU!!!! Vai nav paradokss,ko,ka tomēr tāds absurds Latvijā zeļ un plaukst????? :D :(
12.05.2012 19:51 |

Reitings 918
ujj,Kaķis jau bij uzraxtījis manas domas saviem vārdiem ;)
12.05.2012 19:54 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
+1 KAĶIS, un vēl jāpiebilst, ka lai lielākā daļa Latvijā dzīvojošo nosauļotos viņiem tomēr vajag visai intensīvi pavadīt laiku saulē. Varbūt ne gluži cepties caurām dienām, bet noteikti sauļoties vairāk par vienu reizi nedēļā. Tā jau ir apzināta sauļošanās, nevis veselīgs iedegums kurš radies pēc dažām pastaigām vasarā saulainā laikā. Un te nu jājautā kopš kura laika sauļošanās skaitās kaut kas tāds, ko vajadzētu darīt VISIEM.
12.05.2012 19:56 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man arī liekas muļķīgi cilvēku aprunāt tāpēc, ka viņš aizgājis bāls uz pludmali, bet dienas beigās apdedzis. Hello! Tādiem mums, ziemeļniekiem, vispār visiem vajadzētu būt. Bet, protams, mūsdienās jau asinis ir sajaukušās un daudziem jau ļoti dienvidnieciski radinieki ir, kas, protams, atspoguļojas arī ādas krāsā.

Bet vienā lietā salvatorei tomēr piekrītu - bālas kājas + minisvārki IR atbaidošs savienojums.
12.05.2012 19:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)