Ir divas solāriju galējības - meitenes, kas sataisās par mākslīgajām skaistulēm un krāso melnus matus, pieaudzē nagus, uzzīmē uzacis līdz pakaļai, nocepjās melnas un krāso gaiši rozā pīļlūpiņas. Otrs variants apmēram tāds pats, tikai ar platīnblondo matu rotu.
Par šādām meitenēm es arī šausminos.
Un ir arī bāluma galējība - nu neizskatās tas līķa bālums skaisti. Pienbaltā porcelāna āda man personīgi atgādina cūku - gaiša/rozīga... Nu nav tas glīti. Reti kad varu ieraudzīt atsevišķus izņēmumus. Arī šodien sanāca nošausmināties par gan jaunām, gan vecākām sieviešu dzimuma pārstāvēm, kuras pavasara sajūsmā uzvilkušas svārkus/miņukus, bet nav pamanījušas, cik drausmīgi izskatās bālas kājas. Vienkārši atbaidoši.
Un šoka momentus arī vasarā, pludmalē šad tad nākas noķert, kad vai nu sieviete vai vīrietis saules gaismā pilnīgi spīd no bāluma, ne ta augšāmcēlies, ne ta no morga tikko iznācis... Tas tiešām ir drausmīgi. Un dienas beigās šitādi jocīgie cilvēki kā vēzīši sarkani apdeguši. Nu ja nav ko līst, ta nav ko līst saulē un biedēt citus.
Domāju, ka tas nav nekas slikts aiziet mēnesī reizi, divas uz solāriju ziemā, piemēram. Un arī vasarā, ja ir darbs iekštelpās un dzīvā saulē nesanāk tikt.
Man jau liekas, ka tas bāluma kults arī sākās pāris gadus atpakaļ, kad visi žurnāli bija pilni ar "cik skaista ir piena balta āda utt...", bet nu neviena jau neaizdomājās, ka tas drīzāk attiecas uz modelēm, kad jāpielāgojas dažādiem tērpiem un tendencēm.
Ikdienā skaisti neizskatās ne pārcepti brūnā, ne sniegbaltā āda.
Glīti izskatās, ja cilvēks ir normāla brūnuma, mazliet iededzis. Tad gan sejas krāsa ir veselīgāka, gan arī apģērbs labāk izskatās.
Es uz solāriju eju tikai ar speciālajiem krēmiem gan pirms, gan pēc. Šad tad sanāk aiziet vairāk kā 2x mēnesī, šad tad pat nevienu reizi. Ziemā bija posms, kad nebiju bijusi, un dēļ sejas tīrīšanas ar maskām un skrubjiem biju palikusi bāla. Es jutos vienkārši briesmīgi un arī apkārtējie sāka uztraukties par manu veselības stāvokli.
Katrā ziņā uzskatu, ka izskatīties veselīgi brūnam ir tikai normāli un glīti. Pie tam es esmu tas tips, kad ātri pieķer un ilgi turas, jo māmiņai tumsnējs ādas tips. Starp citu, arī viņu dēļ baltajām kājām pierunāju aiziet uz solāriju, no kura viņai ir patiešām paniskas bailes, ka jāstāv blakus, kamēr sauļojas. Man prieks, ka viņa par spīti bailēm apzinās, ka tomēr brūnas kājas vasaras sezonā ir nepieciešamība.
Un tās, kas saka - aizgāju uz solāriju, bet nekāda efekta. No vienas reizes NEVAR būt efekta, ja nekad neko tādu neesat piekopušas.
Tas mans viedoklis :)